^

Sănătate

Fenistil

, Editorul medical
Ultima examinare: 10.08.2022
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Fenistil este un medicament care blochează activitatea receptorilor H1 ai histaminei.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Indicaţii Fenistila

Se utilizează (în formă orală) pentru tratamentul următoarelor afecțiuni:

 • - alergii - urticarie, febra fânului și rinita alergică care apare pe tot parcursul anului și pe lângă alergii la alimente și medicamente, precum și edemul lui Quincke;
 • epidermal de mâncărime având natură diferită - pe fondul eczeme, rujeolă, diverse dermatoze, dermatita atopică și forma rubeolă și în plus cauzate de varicela (gel poate fi utilizat pentru tratamentul varicelei la copii) sau înțepături de insecte;
 • pentru a preveni apariția simptomelor alergice pe fundalul implementării procedurilor de hiposensibilizare.

Emulsia cu gel poate fi utilizată în următoarele patologii:

 • mâncărime care afectează pielea, având o etiologie diferită (eczemă, dermatoză, mușcături de insecte sau urticarie), cu excepția cazului în care cauza este colestază;
 • arsuri diverse (de uz casnic, solar etc.).

Fenistil Penzivir este utilizat în herpesul obișnuit, de natură recurentă, care se dezvoltă adesea pe buze.

Formularul de eliberare

Eliberarea medicamentului se efectuează în picături și tablete administrate oral, și în plus sub formă de emulsie și gel.

Picăturile sunt produse într-un volum de sticle de 20 ml cu un picurător.

Gelul pentru procesarea externă este realizat în tuburi cu o capacitate de 30 sau 50 g.

Emulsia pentru uz extern este produsă în flacoane cu o capacitate de 8 ml, și similare în formă de creion cu role.

Tabletele se numesc Fenistil 24.

Fenistil pencivir

Fenistil pencivir este o cremă de 1% pentru tratamentul local cu un efect de tonifiere. Se produce în tuburi cu o capacitate de 2 sau 5 g.

Farmacodinamica

Elementul activ al medicamentului este un antagonist competitiv al histaminei. Medicamentul are proprietăți antialergice, antipruritice, ajută la întărirea puterii capilarelor slăbite, ceea ce duce la apariția simptomelor alergice la o persoană. Acesta este motivul pentru utilizarea frecventă a Fenistil pentru alergii. În plus, medicamentul a găsit un anticholinergic ușor și, în plus, un efect anti-bradykinină. Când se utilizează picături de medicamente în intervalul de zi, poate exista un efect sedativ slab.

Gelul sau emulsia aplicată pe epidermă ajută la reducerea intensității iritațiilor și mâncăriilor provocate de alergii și, în același timp, au un efect anestezic local. Emulsia ajută la răcirea, hidratarea și înmuierea stratului epidermal.

Fenistil pencivir este un agent antiviral cu activitate pronunțată împotriva virusurilor herpetice comune (tip 1 și tip 2), VEB, CMV și virusul varicelei.

Medicamentul ajută la blocarea proceselor de reproducere virale (acest virus rămâne în corpul unui număr mare de persoane pentru o lungă perioadă de timp, rămânând inactiv). Catalizatorii pentru activarea proceselor de reproducere sunt factori precum bolile respiratorii acute, CFS sau frig. Ca urmare, se dezvoltă febră, care se manifestă ca o erupție pe buze în formă de bule, precum și pe zona din jurul ei.

Datorită utilizării cremei, procesul de vindecare este accelerat, intensitatea durerii este redusă și probabilitatea de transmitere a infecției este redusă.

trusted-source[6], [7]

Farmacocinetica

După ingerare, ingredientul activ Fenistila este la viteză mare și aproape complet absorbit. Indicatorii de vârf sunt înregistrați după 2 ore de la recepție. Valorile biodisponibilității sunt de aproximativ 70%. Medicamentul fără complicații trece în țesuturi.

Modificările apar în ficat - cu ajutorul metoxilației cu hidroxilare.

Timpul de înjumătățire este de aproximativ 6 ore. Excreția - cu bilă, precum și urină (numai 10% din medicament este excretat nemodificat, iar restul de 90% - sub formă de produse de dezintegrare).

Cu un tratament extern extern, medicamentul pătrunde cu ușurință în epidermă, iar nivelul biodisponibilității totale este de 10%. Medicamentul începe să acționeze după câteva minute după tratamentul pielii.

trusted-source[8]

Dozare și administrare

Schema de utilizare a picăturilor medicinale.

Luați picăturile înăuntru. Dimensiunile porțiunilor pentru un adult și adolescenți cu vârsta mai mare de 12 ani pe zi sunt de 3-6 mg (sau 60-120 picături), care sunt împărțite în trei doze egale de doză. Persoanele cu o puternică predilecție pentru somnolență trebuie să consume 20 de picături de droguri în prima jumătate a zilei, precum și 40 de picături de droguri înainte de a merge la culcare.

La copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 12 luni se folosesc medicamente într-o doză de 3-10 picături, cu o doză triplă de zile. Un copil de 1-3 ani este recomandat să primească trei doze de 10-15 picături pe zi. Pacienții din grupa de vârstă 3-12 ani trebuie să utilizeze de 3 ori pe zi pentru 15-20 picături de medicament.

Dacă este necesar, picăturile pot fi adăugate în flacon cu formulă pentru sugari.

Modalități de utilizare a gelului.

Este necesară aplicarea gelului în exterior - în locurile afectate de boală. Pentru o zi există 2-4 astfel de proceduri. Când iritația intensitate mare sau mâncărime, și în plus, atunci când leziunile forme comune epidermice medicul poate recomanda utilizarea unui gel în combinație cu picături fenistil sau alte forme de medicament pe cale orala.

În timpul tratamentului cu gel, lumina UV trebuie evitată în zonele tratate anterior cu medicamentul. Din acest motiv, este de dorit să renunțăm la o ședere prelungită sub razele soarelui.

Același sistem este utilizat în tratamentul copiilor. Gelul poate fi utilizat și la nou-născuți, dar numai după o discuție preliminară cu doctorul și sub supravegherea acestuia.

Modul de utilizare a emulsiei medicamentoase.

Este prescris pentru uz extern - cu ajutorul unui cilindru cu creion este aplicat pe piele de 2-4 ori / zi (multiplicitatea depinde de prescripțiile medicale). Emulsia poate fi utilizată la copii.

Schema de primire a formei de tabletă a preparatului.

Tabletele nu pot fi luate de persoane cu vârsta sub 12 ani.

De obicei, o zi ar trebui să fie consumată tableta 1-nu, deoarece expunerea medicamentului la medicament durează 24 de ore. Se recomandă să-l mâncați seara, astfel încât să nu vă simțiți somnolent. Înghițiți capsula în întregime, în timp ce spălați cu apă curată.

Durata unui astfel de ciclu de tratament poate fi de maximum 25 de zile.

Utilizarea cremei Fenistil Pentsivir.

Pentru tratamentul epidermei sau mucoasei herpetice afectate, trebuie să stoarceți puțină cremă pe un deget sau un tampon de bumbac, apoi aplicați-o în zona dorită. Această procedură trebuie repetată la intervale de 2 ore, nu mai mult de 7-8 ori / zi în perioada de 4 zile.

Începerea utilizării medicamentului este de dorit imediat după debutul primelor simptome de infecție. De asemenea, este necesară aderarea la durata perioadei terapeutice specificate în instrucțiune, chiar dacă simptomele bolii au dispărut după 2 zile de tratament.

Pentru a procesa cu o cremă este necesar doar acele zone pe buze și zona din jurul unei guri pe care a fost un herpes. Este interzisă aplicarea acesteia la membranele mucoase orale sau nazale, membranele oculare și organele genitale.

Persoanele care au slăbit imunitatea ar trebui să consulte mai întâi un medic.

Dacă ameliorarea nu apare după 4 zile de tratament sau când starea se agravează, se recomandă să se consulte cu un specialist.

 

trusted-source[11], [12]

Utilizați Fenistila în timpul sarcinii

Este interzisă utilizarea gelului și a picăturilor de medicament pe primul trimestru. În trimestrele 2 și 3, aceste forme medicinale de Fenistil pot fi administrate exclusiv în prezența indicațiilor de viață și sunt luate sub supravegherea constantă a medicului. Se interzice procesarea unor suprafețe mari ale epidermei cu gel.

Nu utilizați medicamente în timpul alăptării. Este strict interzisă gelirea regiunii niplurilor.

Contraindicații

Printre contraindicații:

 • glaucom, care are o formă cu unghi închis, precum și astm;
 • hiperplazia în prostată;
 • prezența intoleranței în raport cu componentele medicamentoase.

Este necesară prudență atunci când este utilizată în cazul persoanelor cu afecțiuni pulmonare, cu grad cronic și cu caracter obstructiv.

Înainte de a utiliza medicamentul, trebuie întotdeauna să vă adresați medicului dumneavoastră.

Efecte secundare Fenistila

Utilizarea unui medicament poate provoca apariția unor efecte secundare:

 • tulburări care afectează NS: simptomele excitației sau somnolenței (cele mai frecvent observate în primele zile de tratament), precum și dureri de cap sau amețeli;
 • tulburări ale activității digestive: greață sau uscăciune a mucoasei orale;
 • probleme cu funcția respiratorie: tulburări de respirație externă și uscăciune a faringelui;
 • Alte semne: erupții cutanate, umflături și spasme musculare.

Utilizarea cremei de Fenistil pencivir poate duce la apariția senzațiilor de amorțeală, arsură sau furnicături la locurile de tratament.

trusted-source[9], [10]

Supradozaj

Când utilizați medicamente în interior, trebuie să respectați cu strictețe doza indicată, deoarece există o mare probabilitate de intoxicare. Din cauza acestei suprimare poate să apară funcția SNC sau de a dezvolta somnolență severă (la adulți). Este de asemenea posibilă stimularea activității SNC și dezvoltarea simptomelor-m anticolinergice (de obicei, apar la copii), printre care sentimentul de excitare, midriază, uscăciunea mucoasei bucale, tahicardie, crampe mareele cu sânge, ataxie, febră și halucinații. În plus față de această listă, dezvoltarea colapsului, urinarea întârziată și scăderea tensiunii arteriale.

La otrăvirea cu Fenistil este necesar să se acorde persoanei afectate un cărbune activat și un medicament laxativ de tip salin. De asemenea, pentru a elimina efectele supradozajului, se iau măsuri pentru menținerea activităților respiratorii și CAS.

Interacțiuni cu alte medicamente

Efectul medicamentului potențează efectul exercitat asupra organismului de către anxiolitici și hipnotici.

Când se combină cu alcool etilic, se observă inhibarea manifestărilor psihomotorii.

Combinația dintre Fenistil și MAOI potențează efectul colotrop și, în plus, influența copleșitoare exercitată asupra SNC.

Combinația de m-colinobloceri cu triciclici duce la o creștere a probabilității unei creșteri a valorilor IOP.

trusted-source[13], [14], [15]

Conditii de depozitare

Fenistil trebuie să fie ținut la îndemâna copiilor mici. Nivelul de temperatură pentru toate formele terapeutice, cu excepția cremei - maxim 30 ° C. Crema Fenistil Pencivir trebuie păstrată la temperaturi de cel mult 25 ° C și nu trebuie înghețată.

Termen de valabilitate

Fenistil este permis să se aplice în termen de 36 de luni de la data fabricării medicamentului.

trusted-source[16]

Cerere pentru copii

Picăturile nu pot fi administrate copiilor sub vârsta de 1 ani. Pentru copiii mai mari, este important să se respecte cu atenție doza prescrisă de medic. A prescrie Fenistila picături la copii cu atenție, deoarece există posibilitatea dezvoltării unei apnee în timpul nopții.

Forma gelului de droguri poate fi prescrisă pentru copii de orice vârstă, dar se recomandă aplicarea ei sub supravegherea unui pediatru.

Fenistil pentivir poate fi utilizat la copiii cu vârsta peste 12 ani.

trusted-source[17], [18]

Analogi

Printre analogii mai ieftini ai gelului este Zetrin cu Vibrocil. În plus, medicamentele antialergice sunt administrate printre medicamente similare - Claritin cu Tavegil, Diazolin cu Loratadin și așa mai departe.

Fenistil Pentsivir are analogi cum ar fi Viroleks, Zovirax, cu aciclic gerpevir și în afară de faptul că Atsivir, Vartek, Gerpetad cu aciclovir Medovir cu Gerpferonom și Provirsan cu Agerpom.

Opinii

Fenistil este considerat un remediu foarte eficient, ajutând la eliminarea simptomelor alergice.

Adesea, feedback pozitiv cu privire la efectul picăturilor lasă părinții care au utilizat medicamentul pentru copiii lor (inclusiv pentru nou-născuți). În aceste comentarii, se remarcă faptul că, datorită picăturilor, erupțiile cutanate și mâncărimile cu iritație dispar rapid.

Opinia despre gelul folosit la copii sugerează că ajută bine la mușcăturile diferitelor insecte și în plus față de erupții cutanate și alte simptome alergice. În studiile despre forma de heliu de LS, folosite de nou-născut, ei scriu că gelul ajută la îndepărtarea rapidă a eritemului și a iritației pielii. Pe baza mesajelor de pe forum, gelul este adesea folosit pentru tratamentul sugarilor.

Comentariile legate de emulsia medicamentului sunt mai rare, dar ele indică și confortul în utilizarea medicamentelor și eficiența ridicată a acestora.

Uneori apar și comentarii negative, care indică faptul că medicamentul nu a avut efectul dorit. Dar, de obicei, în astfel de situații vorbim despre leziuni, cauza cărora nu este o alergie.

Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Fenistil" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.