Medicină

Medicamentele, adică medicamentele utilizate pentru tratarea și prevenirea diferitelor boli, trebuie utilizate exact în scopul propus - astfel încât efectul lor terapeutic să fie cât mai eficient și mai sigur posibil.

Medicul care ți-a numit un medicament, un bun specialist și ai încredere în el complet? Bine. Dar chiar și experiența celui mai bun medic nu poate afecta reacția individuală a fiecărui organism asupra preparatelor farmaceutice și să se asigure împotriva efectelor secundare ale acestora.

Potrivit OMS, printre cauzele de deces ale bolilor pe locul cinci sunt periculoase, uneori incompatibile cu efectele secundare ale medicamentelor.

De aceea, înainte de a lua orice medicament, ar trebui să citiți instrucțiunile privind aplicarea acestora, care conține informații despre scopul și componentele medicamentului, mecanismul de acțiune a acestora, forme de eliberare, metodele de aplicare și de dozare, precum și contraindicații, efecte secundare nedorite, compatibilitate sau incompatibilitatea cu alte medicamente etc.

Pe lângă descrierile de medicamente plasate în ordine alfabetică, Ghidul pentru medicamente conține informații privind denumirile comerciale ale medicamentelor generice (copii) cu aceeași substanță activă, dar produse de diferiți producători.

Pentru informații: în Ucraina, utilizarea medicală a medicamentelor este reglementată de Serviciul de Stat al Ucrainei pentru Medicamente sub Ministerul Sănătății.

Medication guide

2 A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W X Y Z Э

Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Toate drepturile rezervate.