^

Dieta cu proteine pentru un set de mase musculare

, Editorul medical
Ultima examinare: 16.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Scopul oricărei diete pentru un set de mase musculare nu este de a arde excesul de calorii (acest lucru este facilitat de formare), dar utilizarea rațională a alimentelor pentru a forma o ușurare a corpului frumos. Și orice atlet poate spune că, fără o cantitate suficientă de proteine, creșterea mușchilor este imposibilă, deoarece nu puteți construi o casă fără materiale de construcție.

Deci, proteina (proteina) este principalul material pentru muschi. Nu este nimic pentru ca culturistii sa se concentreze atat de mult pe bauturile proteice, punandu-le in speranta cresterii volumului muscular. Dar nu puteți mânca o mâncare specială. Și nu trebuie să fii medic pentru a înțelege că organismul are nevoie de o dietă completă.

Proteine dieta pentru un set de masa musculara - este doar o astfel de putere, care este valoarea maximă a satisface nevoia de atlet în proteine, dar nu exclude din dieta ca organismul are nevoie de grăsimi și carbohidrați. Doar cantitatea de proteine din dietă este mult mai mare decât cantitatea de grăsimi și carbohidrați.

Care este beneficiul unei diete de proteine? Prin faptul că permite nu numai să câștige masa musculară, dar și să usuce corpul puțin (arde grăsimea existentă). În același timp, grăsimea este arsă nu numai prin instruirea crescută.

Faptul că proteina este digerată în organism pentru o perioadă lungă de timp și, prin urmare, necesită mai multă energie pentru acest lucru. Stocurile de proteine în timpul regimului alimentar sunt reînnoite în mod constant, ceea ce înseamnă că este puțin probabil ca consumul de energie să le afecteze, mai ales dacă mâncați adesea (de cel puțin 6 ori pe zi). Dar stratul gras va intra treptat în consum. Prin urmare, această  dietă  poate fi utilizată cu succes pentru pierderea în greutate și pentru câștigarea masei musculare.

În primul caz, mesele fracționate includ utilizarea porțiilor mici. Principalul lucru este că oamenii nu experimentează foametea, iar saturația excesivă este inadecvată aici.

Dacă este vorba despre un set de masă musculară, porțiunile ar trebui să crească treptat, astfel încât după mâncare sportivul să simtă saturația. Dar nu în detrimentul alimentelor cu conținut ridicat de calorii, ci datorită conținutului ridicat de produse proteice din acesta. În același timp, nu este necesar să se excludă complet din hrana alimentară cu conținut caloric ridicat, suficient mei pentru a limita consumul.

În ceea ce privește raportul dintre proteine și alte componente, prima trebuie să fie în dietă de aproximativ 70%, în timp ce grăsimile și carbohidrații nu pot reprezenta mai mult de 30% din dietă. Cerințele pentru apa potabilă nu sunt atât de stricte, dar cel puțin 2,5 litri ar trebui să fie beți în timpul zilei. Este vorba de o apă pură fără gaz și zahăr, care sunt excluse cu o dietă de proteine.

Având în vedere faptul că proteinele reprezintă cea mai mare parte a dietei, aș dori să știu exact ce se poate mânca cu o dietă de proteine, și ce merită menționat. Utile în ceea ce privește conținutul bogat de proteine sunt:

 • oua fierte si crude (proteine mai bune)
 • brânză cu lapte praf degresat,
 • zer,
 • carne de pui sau carne de curcan fiartă, din care se curăță,
 • squid și pește de mare cu un conținut scăzut de grăsimi,
 • fructe cu coajă lemnoasă și fasole.

Până la ora 4 după-amiaza, aceste produse ar trebui să constituie 70% din dietă, iar seara pot înlocui alte produse alimentare.

Se recomandă să nu se primească grăsimi și carbohidrați nu din pâine, produse de patiserie și dulciuri, ci din astfel de produse:

 • kefir, ryazhenka, iaurt, iaurt natural fără zahăr, care poate fi gătit chiar și acasă,
 • terci de porumb (de preferință hrișcă ușor de mestecat și fulgi de ovăz, dar trebuie să fie gătite fără grăsime, sare sau zahăr);
 • Legume (excepția este cartoful, care contribuie la creșterea stratului gras),
 • soiuri de fructe nesânate (cu excepția perelor de calorii, a bananelor, a strugurilor).

Principalele cerințe ale dietei proteice:

 • Nu puteți permite mari pauze între mese și mâncați neregulat.
 • Toate produsele alimentare sunt preparate fără zahăr și sare, astfel încât în primele săptămâni de o astfel de dietă este greu de suportat. Dar, în timp, organismul se obișnuiește cu alte gusturi, iar mâncarea începe să pară mai apetisantă.
 • Principalele metode de gătit: fierbere, abur și coacere în folie. Acesta din urmă se aplică numai legumelor și fructelor.
 • Din grăsimi se preferă uleiurile vegetale. Pentru prajituri de salate și alte feluri de mâncare pe zi, puteți utiliza nu mai mult de 30-40 g de ulei de măsline. Dar felurile de mâncare vor deveni mai delicioase, dacă le adăugați iaurt de casă.
 • Din dieta pe durata dietei se recomandă excluderea pâinii și a produselor de patiserie, paste, dulciuri și produse de cofetărie, miere, unt, băuturi dulci. Proteina din organism trebuie să provină din carne și nu din cârnați care conțin o mulțime de grăsimi. Din același motiv, nu se recomandă implicarea în brânză tare, deoarece conținutul său de grăsime atinge uneori conținutul de grăsime al untului.
 • Dacă scopul dietei este de a construi masa musculară, cantitatea zilnică de calorii nu trebuie să fie mai mică de 2800 kcal. În același timp, cantitatea de calorii consumate ar trebui să crească treptat, dar nu mai mult de 300 kcal pe zi.
 • Dieta de 2/3 zile ar trebui să fie dimineața și după-amiaza.
 • Formarea este mai bună după-amiaza. Timp de 2 ore înainte de exercițiu este recomandat sa se consume 1 proteine de ou (sau ou întreg), cu o mică parte din producția de cereale, iar după studii ample umple băutură de proteine de energie sau un cocktail autodidact din zer sau fructe și fructe de pădure.
 • Pentru cina, care ar trebui să aibă loc nu mai devreme de 2 ore de la exercițiu, ar trebui să se servească strict alimente cu proteine.
 • În ciuda faptului că dieta cu proteine este considerată o dietă cu drepturi depline, ea are totuși anumite limitări care pot afecta negativ starea de sănătate a atletului, dacă este utilizată mai mult de o lună.
 • După terminarea dietei, puteți reveni la dieta precedentă. Dar trebuie să faceți acest lucru treptat. În primul rând, vom reveni la meniu, pâine și paste făinoase, după 5-7 zile - cartofi și legume dulci, și în 2,5-3 săptămâni, puteți mânca treptat „cofetării“ și alimente prajite.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.