^

Dieta pentru cresterea in greutate: un meniu pentru o saptamana

, Editorul medical
Ultima examinare: 16.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

La toate ascultarea unei probleme de exces de greutate. Ele sunt subiectul a numeroase talk-show, reviste glossy, dieta, procedurile în birourile de chirurgie plastica, chirurgie de pompare de grăsime, și suturarea stomacul - toate caută să se apropie de standardele de model, unele sunt necesare din cauza condițiilor de sănătate. Dar există oameni care suferă mai puțin din cauza lipsei de greutate. Subțirime severă - nu este estetic plăcut, și poate indica boli, cum ar fi diabetul zaharat, hipertiroidism, anemie, boli gastro-intestinale, cancer, tuberculoza. Odată cu excluderea eventualelor patologii, se pare, nu este nimic mai ușor decât să ia porțiuni mari de alimente, fără restricții (la invidia de oameni de grăsime), dar cea mai mare parte a sarcinii pe organele digestive, pancreasul va duce la probleme de sănătate, de declanșare putrefacția în fermentație intestinală.

trusted-source[1], [2], [3]

Indicaţii

Pierderea de greutate sub critică este viabilă, poate provoca procese ireversibile în activitatea cardiacă, funcția renală, sistemul vascular. Indicatiile pentru numirea unei diete sunt dorinta de a recupera sau un indice de masa corporala scazut, care ameninta functionarea normala a corpului. Determinați că aceasta va ajuta la formula cea mai simplă pentru calcularea ei: înălțime, împărțită la pătratul greutății. Indicatorul de la 18.5 la 25 este normal, dar sub 16 indica anorexia. Pentru a combate această boală nu va avea nevoie doar de o dietă, ci și de intervenția psihologilor și psihoterapeuților. Nu vom atinge astfel de condiții limită, ne vom opri pe o dietă.

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8]

Informatii generale diete pentru cresterea in greutate

Esența dietei constă în zdrobirea alimentelor în porții mici, menținerea sănătății, creșterea treptată a caloriilor consumate. În fiecare zi, valoarea calorică ar trebui să crească cu 200-300 de unități. Pentru a trezi apetitul, cu o jumătate de oră înainte de masă, trebuie să beți un pahar de suc de legume sau de fructe. Aceasta va duce la o secreție crescută a secreției mucoaselor stomacului. După masă, trebuie să excludeți activitatea fizică, să vă exercitați și să rămâneți în repaus, astfel încât "grăsimea să fie legată".

Meniul de meniu pentru creșterea în greutate

Meniul de dietă pentru creșterea în greutate ar trebui să conțină, de preferință, proteine și carbohidrați, consumul de alimente ar trebui să fie în același timp, cu intervale care să nu depășească 3 ore. De asemenea, este necesar să beți multă apă și să mergeți în aer curat. Există multe variante de diete cu abordări diferite ale problemei, dezvoltate de nutriționiști. Iată câteva dintre ele:

 • dieta de proteine pentru cresterea in greutate: include alimente bogate in proteine - carne dietetica (iepure, pui, curcan); conserve de carne; carne de pește alb, precum și ton, somon; lapte integral și produse din lapte acru; ou alb; brânzeturi tari, brânză de vaci; fasole, nuci. Dieta este potrivită pentru tinerii care duc un stil de viață activ. Durata sa este de 2 săptămâni, poate fi recursă o dată pe an;
 • calorii cu conținut ridicat de calorii, conținutul total de calorii zilnic de 2,5-3 mii tone. Calorii. Se compune dintr-un mic dejun hrănit, ca opțiuni: turte de lapte cu unt, stafide, caise uscate, sandwich cu unt și brânză, cafea; omelet cu slănină, legume, un sandwich cu cârnați, ceai cu biscuiți sau un bun. Câteva ore mai târziu - un al doilea mic dejun cu legume, pot fi piure de cartofi sau mazăre, clătite; prânzul include primele preparate pe supă de carne, carne sau pește, garnitură; pe o gustare puteți prefera cocktail-urile de proteine; pentru cină este garnitura potrivită cu chifteluțe, cârnați și salată de legume, un sandwich cu unt pentru ceai. Înainte de a merge la culcare, puteți bea kefir cu un biscuiți sau brânză de vaci cu smântână, cacao cu un bun;
 • carbohidrați - constă în alimente bogate în carbohidrați. Unii dintre ei ard încet: orez, hrișcă, cartofi, fasole, nuci, altele se absorb rapid: miere, zahăr, fructe. Optimal pentru combinația de organe de 65% și, respectiv, 35%.

trusted-source[9], [10], [11], [12]

Dieta pentru creșterea rapidă în greutate

Dieta pentru creșterea rapidă în greutate nu înseamnă consum nelimitat de alimente cu conținut ridicat de calorii. Un efect bun poate fi obținut numai prin echilibrarea dietei. Cea mai bună opțiune este când rația zilnică conține 50% carbohidrați, 35% proteine, restul de grăsimi. O altă condiție obligatorie este zdrobirea aportului alimentar de 5-6 ori. Într-o astfel de dietă ar trebui să existe terci de lapte cu lapte cu adaos de nuci, miere; legume, salate cu smantana sau maioneza; primele preparate pe supă; carne prăjită sau calcată, pește; sandvișuri cu unt; brânză și brânză de vaci grase.

trusted-source[13], [14], [15]

"Dieta energetică" pentru creșterea în greutate

"Dieta cu energie" (ED) este un produs creat de om care conține toate macro- și microelementele necesare pentru înlocuirea mai multor mese. Patria sa - Franța, a fost dezvoltată pentru atleți profesioniști, pe piața de consum din 2003. Pentru ca ED să "funcționeze" pentru creșterea în greutate, trebuie adăugată la mesele obișnuite. Într-o porție conține 450 kcal. În urma programului de mâncare ED, puteți obține o cantitate suplimentară de 900-1500kcal la rația zilnică. Varietatea acestor produse este destul de extinsă: un cocktail, o omeletă, supă, pâine, paste, terci, desert, cafea, cappuccino. În total, amestecurile conțin 15 gusturi, sunt dulci și sărate, dar pot fi variate prin adăugarea lor. Instrucțiunea pentru prepararea produselor ED implică utilizarea de 1,5% lapte. Pentru o porție a vasului, este suficientă o lingură de măsurare a unui amestec și 200 ml de lapte. Pentru a obține supă, laptele poate fi înlocuit cu bulion și un cocktail - kefir. Este foarte important să însoțești această dietă cu o băutură abundentă (cel puțin 2 litri pe zi), precum și cu activitatea fizică.

trusted-source[16], [17], [18], [19], [20]

Dieta Mila Jovovich pentru cresterea in greutate

Este foarte important ca vedetele de la Hollywood să poată scăpa rapid sau să câștige în greutate pentru a obține rolul dorit. Dieta pentru Mila Jovovich a fost dezvoltată de binecunoscutul nutriționist Ozi Garcia, bazată pe utilizarea zilnică a prunelor și ia permis să câștige o greutate de 3 kg într-o săptămână:

Prima și a cincea zi:

 • mic dejun - 2 oua fierte, 2 bucati. Prune, grapefruit, cafea;
 • cină - supă de legume, o felie de pâine cu tărâțe, 2 nuci, 8 bucăți. Prune, ceai (oriunde în verde) fără zahăr, portocaliu;
 • cină - pește prăjit (100 g), ou fiert, ceai.

A doua și a șasea zi:

 • mic dejun - 40 g branza, prune 3pcs, cafea;
 • cina - borsch, pâine, carne de vită fiartă, 2 bucăți. Migdale, ceai verde;
 • cină - salată de legume, 4 bucăți. Prune, ceai.

A treia și a șaptea zi:

 • mic dejun - un sandwich cu brânză și șuncă, cafea;
 • prânz - supă de pui cu rumeni, două cartofi fierți în uniformă, o tomată, 3 prune, ceai;
 • cina - un pahar de lapte cu o pastilă de tărâțe, 5 prune.

A patra zi:

 • mic dejun - fulgi de ovăz sau fulgi de porumb cu lapte (200 g), 4 prune, cafea;
 • cina - supa ucrainiana, un castravete si rosii, ceai;
 • gustare după-amiază - suc de struguri proaspăt stors, 5 bucăți. Prune;
 • cina - un sandviș cu șuncă și brânză, 50 g stafide, 6 bucăți. Prune, ceai.

Dieta de iarnă pentru creșterea în greutate

În timpul iernii, oamenii se plâng adesea despre apariția rezervei excesive de grăsimi, ceea ce înseamnă că este timpul să profitați de această caracteristică a sezonului rece. Într-adevăr, activitatea motoarelor în timpul iernii este redusă, pentru a fi protejată de frig, este nevoie de alimente mai calorice. În plus, nutriția trebuie să includă vitamine și oligoelemente pentru a crea o barieră imună pentru răceli și infecții. Dieta de iarnă pentru câștig în greutate constă din carne, pește, carne de pasăre, fructe.

Datorită prețurilor ridicate sezoniere, legumele proaspete sunt înlocuite cu semifabricate pentru iarnă - varză, castraveți sămânți și roșii, legume congelate. Porțiunile trebuie să fie mici, dar frecvența recepției lor crește de 5 ori pe zi. Principalele mese sunt supele cu supă de carne și ciuperci, garnituri de cereale și cartofi copți, orez și lapte de porumb din lapte, ceai și cafea cu lapte. Pentru gustări este un iaurt gras sau un iaurt adecvat cu cookie-uri.

Dieta sumo pentru cresterea in greutate

Privind astfel de lupte, vă întrebați cum ar fi putut să apară între o națiune care nu era înclinată spre plinătate. Statisticile susțin că armonia locuitorilor Japoniei se datorează tradițiilor vechi: valoarea energetică a unei diete zilnice a japonezului mediu este de 1200 de calorii, ceea ce este jumătate față de cea a europenilor.

Pentru a stabili greutatea unui sumo, nu este oferită doar o dietă, ci și o rutină specială de zi cu zi, cu o pregătire intensivă pentru a păstra depozitele de grăsimi. Se pare că există contradicții în acest sens, deoarece stresul fizic duce la pierderea în greutate. Adevărul este că ziua luptătorului Sumo începe cu ore de antrenament pe stomacul gol. Acest lucru duce la o supraalimentare obligatorie în timpul prânzului și la încetinirea proceselor metabolice. În plus, sumoidele consumă băuturi alcoolice în timpul mesei: bere, sake, adăugând astfel calorii și provocând o producție intensă de acid clorhidric în stomac. Apoi urmează un somn de 3-4 ore, în timpul căruia calorii se transformă în depozite grase. După următoarea pregătire, sportivii au cină și se duc la culcare.

Astfel, mesele se iau doar de două ori pe zi. Dieta este alcătuită astfel încât luptătorul să primească până la 20 de mii. Calorii pe zi. Furnizați un conținut caloric de carne grasă, pește, creveți, porții mari de orez, legume cu sosuri diferite. Timp de 2-3 ani de o astfel de dietă, sumoistul câștigă până la 200 kg greutate. Acest lucru nu poate decât să afecteze durata vieții lor. Cu o medie de 82 de ani în țară, au 60-65 ani. Prin urmare, modul lor de a câștiga greutate nu este recomandat pentru utilizare, dar unele elemente pot fi încercate.

trusted-source[21]

Dietă de banane pentru creșterea în greutate

O dietă bananică pentru creșterea în greutate este utilizarea unei banane ca produs alimentar auxiliar, adică banana desert este conectat la meniul principal, sau ca aditivi în cereale, prajituri, plăcinte, prăjituri, etc Pentru a mânca între masa principală, un cocktail de banane cu lapte este o băutură foarte gustoasă și satisfăcătoare: un pahar de lapte cu o banană este bătut cu un blender; chefir sau iaurt cu adăugarea sa; fructe uscate. Sportivii cu ajutorul unei diete de banane măresc masa musculară: dieta de bază rămâne în vigoare, dar fructul este adăugat la diverse deserturi, cocktail-uri.

trusted-source[22]

Dieta pentru cresterea in greutate pentru copii

Cauzele subțirelității copilului sunt diferite. Acestea pot fi leanarea ereditară, mobilitatea excesivă a copilului și, eventual, manifestarea bolii (diabet, boli gastrointestinale, tulburări metabolice, probleme psihologice). Prin urmare, înainte de a utiliza o dietă pentru creșterea în greutate la copii, este necesar să consultați un medic pediatru. Dacă se identifică patologii, medicul va trimite tratamentul la o sursă de apetit scăzut. Dacă nu există probleme de sănătate, rândul părinților este să depună eforturi. Este necesar să crească numărul de mese, copilul are un stomac mic și nu poate găzdui o cantitate mare. Este necesar să se predea copiilor porții mici, dar nu mai puțin de 5-7 ori pe zi, încurajând și gustările.

Cultivând mâncare sănătoasă, folositoare, dar în același timp și gustoasă, am stabilit un exemplu bun pentru copil, insuflând o tradiție care, probabil, se va înrădăcina în familia sa. Dieta trebuie să includă alimente bogate în nutrienți. Un organism tot mai are nevoie de proteine (oua, carne, pește, fasole), carbohidrați cu amidon (pâine, cartofi, cereale, paste), o mulțime de fructe și legume, produse lactate. Nu puteți face fără grăsimi de origine vegetală. Pentru pansamentul de salată, este bine să utilizați uleiuri de măsline, de semințe de in, nerafinate. Grăsimile se găsesc și în nuci, avocado. Deserturile preferate pot fi făcute din făină, cu adaos de tărâțe sau fulgi de ovăz, există produse gata făcute în vânzare.

Un copil ar trebui să bea suficiente lichide, dar numai după o masă, altfel nu va avea apetit. Soda de sodiu dulce sau alte băuturi similare ar trebui să devină tabu pe masa dvs., chips-uri și prăjituri pentru consumul frecvent sunt excluse.

Dieta pentru creșterea în greutate la adolescenți trebuie combinată cu exerciții fizice regulate, tk. Ele măresc pofta de mâncare, cu ajutorul lor masa musculară este mărită, iar acest lucru este mult mai util decât acumularea de depozite grase. Această abordare ar trebui să funcționeze, deoarece el poate transfera un adolescent din categoria "Hilyak" la categoria de "sport" băiat sau fată.

trusted-source[23], [24], [25], [26], [27], [28], [29], [30]

Dieta pentru cresterea in greutate pentru ectomorf

Ectammorfele sunt oameni care au un corp slab sau slab, un os îngust, dar cu obiceiuri energice și rapide, aceia numiți "momeli". Indiferent cât de mult mănâncă, nu se pot îmbunătăți. Dar există o dietă pentru creșterea în greutate pentru ectomorf. Se face astfel încât 30% din caloriile zilnice să cadă pe proteine, 50% pe carbohidrați și 20% pe grăsimi. Numărul meselor ar trebui să crească de la 5 la 12 ori, iar volumul de apă potabilă să fie de cel puțin 3 litri.

De asemenea, este important să calculați câte calorii să consumați zilnic. Formula de definire are următoarea formă: greutatea corporală este înmulțită cu 30 plus 500, conform acestei cifre, valoarea energetică a produselor este selectată și în proporțiile menționate mai sus. Prin adăugarea unor sarcini progresive fizice la această abordare, este posibil să se obțină o creștere a masei musculare.

Dieta pentru cresterea in greutate pentru endomorf

Endomorfii sunt oameni cu o figură sferică, cu oase largi, cu depuneri mari de grăsime în locuri unde nu sunt necesare: pe umeri, talie. Ei nu au nevoie să obțină excesul de greutate și este important să vă ajustați figura, să creați o masă musculară uscată. În dieta unor astfel de oameni, proteina ar trebui să fie prezentă zilnic (30% din toate caloriile), deoarece este folosit pentru construirea musculaturii. Din grăsimi trebuie să intrați în organism până la 40% din calorii și în părți egale conținute în grăsimi mono-, polinesaturate și saturate. Cu carbohidrații trebuie să fii atent, să le folosești numai după antrenament. Dieta pentru endomorf înseamnă a lua mese la fiecare 3-4 ore, un număr mare de legume în dietă, ulei de pește obligatoriu (1g pe procent de grăsime). Deoarece greutatea scade, doza sa scade.

trusted-source[31]

Dieta pentru cresterea in greutate pentru o saptamana

Există formule pentru calculul caloric al alimentelor, luând în considerare creșterea, greutatea, vârsta, sexul și coeficientul de activitate fizică al unei persoane. Dar comun atât pentru femei cât și pentru bărbați este 5-6 mese pe zi, predominanța carbohidraților (mai ales complex), o cantitate mare de lichid (2-3 litri), exerciții fizice. Creșterea medie în greutate ar trebui să fie de jumătate de kilogram pe săptămână. Dacă această cifră este mai mică, adăugați conținutul de calorii al mesei, dacă este depășită, reduceți-o; efectuați corectarea, revizuirea meniului.

trusted-source[32], [33], [34]

Dieta pentru cresterea in greutate pentru barbati pentru o saptamana

Dieta pentru o crestere in greutate un om pentru o saptamana ofera mai multa grasime si proteine decat o femeie. Poate fi aceasta:

 • Mic dejun - dens, cu un fel de mâncare din carne (chiftele, burgeri, pui prăjit) cu legume, fulgi de ovăz poate sau terci de mei cu lapte, cafea cu lapte, tip sandwich cu pâine albă, unt și brânză;
 • al doilea mic dejun - cacao cu lapte, un sandwich cu pâine, unt, cârnați sau șuncă;
 • cină - salată de legume îmbrăcată cu smantana, supă bogată sau borsch, al doilea curs (carne sau pește cu garnitură), compot de fructe uscate;
 • gustare după-amiaza - salată de legume cu adaos de bucăți de brânză tare, turnată cu ulei de măsline;
 • cină - o omletă cu o felie de șuncă, salată sau paste fierte cu brânză rasă.

trusted-source[35], [36]

Dieta pentru a câștiga în greutate o fată timp de o săptămână

O dieta aproximativa pentru a obtine o greutate pe o fata pentru o saptamana poate arata astfel:

 • pentru micul dejun: fulgi de ovăz cu stafide, nuci și miere, un croissant cu cafea;
 • pentru al doilea mic dejun: fructe proaspete, sucuri;
 • pentru prânz: salată de legume cu smântână, supă, spaghete cu brânză sau pește;
 • pentru o gustare: un sandwich cu pește sau iaurt cu legume proaspete;
 • pentru cină: carne cu garnitură, legume;
 • înainte de a merge la culcare: chefir sau o ceașcă de lapte.

Pentru creșterea rapidă în greutate, femeile beneficiază de o dietă orară. Esența acestei diete este de a face gustări în plus față de mesele de bază la fiecare două ore. Porțiunile în acest caz trebuie să fie mici, astfel încât alimentele să fie bine absorbite. Pentru a mânca, fructe, coace, iaurturi și pâine, pâinea și sandvișurile sunt potrivite.

trusted-source[37], [38]

Dieta la domiciliu pentru creșterea în greutate

Toate produsele listate și dietele pentru creșterea în greutate sunt ușor de aplicat la domiciliu. De lucru, este dificil de a rezista frecvenței și frecvenței meselor. Contribuiți și la creșterea în greutate după odihnă. Ce puteți mânca, rezultă din aceste recomandări. Ce categoric nu puteți mânca? Nu este necesar să consumați alimente cu calorii "goale": băuturi dulci, dulciuri, prăjituri.

trusted-source[39], [40]

Beneficii

Beneficiul dietei este acela că, prin stabilirea unei diete speciale și utilizarea alimentelor cu conținut ridicat de calorii, este posibil să câștigi greutate fără a afecta organele digestive, fără a provoca dezgust pentru alimente.

trusted-source[41], [42], [43], [44], [45], [46]

Contraindicații

Dieta individuală are contraindicațiile. Deci, dieta cu proteine nu este recomandată persoanelor în vârstă, pentru cei care au probleme cu rinichii, organele digestive (pancreatită, colită, dysbioză). Dieta cu carbohidrați nu este adecvată pentru pacienții cu diabet zaharat. Gusturile individuale ale produselor din "Dietele de energie" conțin cafeină, deci sunt contraindicate pentru femeile însărcinate și în timpul alăptării, pentru persoanele în vârstă, pentru copii sub 18 ani. Nu se recomandă o dietă cu banane pentru pacienții cu tromboză și vene varicoase.

trusted-source[47], [48], [49], [50], [51], [52]

Posibile riscuri

Riscurile asociate cu dieta includ dezechilibrul în dieta multor diete, aplicându-vă fără o examinare preliminară a stării de sănătate, care poate afecta negativ aceasta.

trusted-source[53], [54], [55], [56], [57], [58], [59], [60], [61], [62], [63]

Complicații după procedură

Utilizarea unei diete de proteine este plină de retragerea din corpul de oligoelemente, inclusiv calciu, iar acest lucru afectează în mod negativ sistemul osos, descompun și exfoliate unghiile, creste riscul de fracturi, glazură și păr biciuit. Pentru rinichi, aceasta este și o sarcină mare, deoarece lichidul este îndepărtat intens, poate să apară deshidratarea.

"Dieta cu energie" poate provoca alergii cu sensibilitate crescută la componentele sale, precum și insomnie, creșterea tensiunii arteriale atunci când se utilizează amestecuri cu cofeină.

trusted-source[64], [65], [66], [67], [68], [69], [70], [71], [72], [73]

Opinii

Analizând revizuirile dietelor pentru creșterea în greutate, se poate concluziona: dacă o persoană se apropie sistematic de aceasta, și nu sporadic, o face. Mulți subliniază nevoia de a combina o dietă cu o pregătire intensă în sala de sport, tk. În același timp, procesele metabolice sunt accelerate, apetitul este crescut.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.