^
A
A
A

Oamenii de știință au creat primul medicament din lume care încetinește dezvoltarea cataractei

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

06 September 2011, 22:06

Oamenii de știință care au creat primul medicament din lume, care încetinește dezvoltarea cataractei și întârzie formarea acesteia, au fost printre cei cinci finaliști ai competiției de proiecte de afaceri organizate de Universitatea din Queensland (Australia).

Singura metodă existentă de tratare a cataractei este îndepărtarea chirurgicală a lentilelor obturate și înlocuirea acestora cu una sintetică.

Medicamentul Calpain Therapeutics se adresează proteinelor din țesutul ocular. Când este activat de diverse declanșatoare, inclusiv cele asociate cu îmbătrânirea corpului, această proteină provoacă o încețoșare a lentilei. Cataracta severă este cauza principală a orbirii.

Cu toate că , în cele mai multe cazuri, cataracta se dezvolta atunci cand o persoană de vârstă, uneori , boala poate fi declansata de diabet, leziuni oculare, expunerea la radiații ultraviolete solare, aportul pe termen lung a steroizilor, fumatul si abuzul de alcool. Potrivit Agenției Internaționale pentru Prevenirea Nevăzătorilor, aproape 18 milioane de persoane astăzi sunt orbește din cauza cataractei, multe dintre ele trăind în țări sărace.

Acum nu există medicamente care să prevină sau să inverseze dezvoltarea cataractei. Singura metodă de tratare - îndepărtarea chirurgicală a lentilelor încleștate și înlocuirea acestora cu sintetice. În fiecare an, în Australia, se efectuează peste 200 de mii de astfel de operațiuni, iar în Statele Unite - aproximativ 3,4 milioane.

Testarea medicamentului dezvoltat de Calpain Therapeutics, a arătat că încetinește semnificativ progresia cataractei. Medicamentul poate fi produs sub formă de picături sau cremă, care trebuie tratată cu ochi în fiecare noapte înainte de a merge la culcare. Ei bine, și pentru a afla o cataractă într-o etapă timpurie, este posibilă prin intermediul inspecției obișnuite a ochilor. După efectuarea diagnosticului, puteți începe să luați un medicament nou care va încetini evoluția bolii. Chiar dacă există un singur ochi în cataractă, există o mare probabilitate ca acesta să afecteze al doilea, astfel încât ambii ochi trebuie tratați.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.