Știință și tehnologie

Cum afectează o dietă scăzută cu colesterol sănătatea inimii?

Colesterolul este produs în principal în ficat și intră în organism cu alimente. Vorbim despre o substanță asemănătoare grăsimii de care are nevoie o persoană în cantități adecvate, deoarece joacă rolul unui material de construcție pentru membranele celulare.

17 March 2020, 12:45

Sportul salvează de oncologie

Evitați inactivitatea fizică și fiți activi fizic - astfel de recomandări pot fi auzite de la aproape fiecare medic. Într-adevăr, multe boli pot fi prevenite și chiar vindecate doar prin exerciții fizice regulate. 

05 March 2020, 09:25

Viața poate fi de cinci ori mai lungă

Speranța de viață a diferitelor organisme poate fi, de asemenea, diferită, iar acest lucru depinde de mulți factori. De zeci de ani, oamenii de știință încearcă să progreseze în extinderea duratei de viață și prevenirea îmbătrânirii. 

03 March 2020, 11:06

Sunetele puternice afectează auzul: cum să evite acest lucru?

După cum explică oamenii de știință, structuri specifice de urechi păroase localizate în interiorul organului auditiv captează vibrații sonore și, în acest moment, produc glutamat - o substanță chimică care ajută la transmiterea impulsurilor sunetului către creier.

26 February 2020, 09:12

Vindecarea rănilor neplăcute este posibilă

Cercetătorii reprezentanți ai Centrului Helmholtz Munchen încep să dezvolte o nouă metodă de vindecare a rănilor fără cicatrici.

24 February 2020, 09:33

Producția de colagen depinde de bioritmi

Procesele de producere a colagenului și combinarea fibrelor de colagen în organism sunt instabile și diferă în funcție de ora zilei.

11 February 2020, 17:27

Pentru a normaliza presiunea, puteți utiliza lumina de fundal albastră.

După cum au aflat oamenii de știință, lumina albastră este capabilă să stabilizeze hipertensiunea arterială: nu este nevoie să luați medicamente. Riscul de reacții adverse cu acest tip de tratament este practic zero.

11 February 2020, 17:18

După 30 de ani, umanitatea poate fi distrusă

Măsurătorile periodice ale indicatorilor termici de pe Pământ demonstrează că planeta continuă să acumuleze căldură în sine: astfel, încălzirea globală continuă și chiar accelerează, iar ritmul său nu ne permite să ne gândim la tendințe pozitive.

27 September 2019, 09:00

Nou: petic de atac de cord

Oamenii de știință au inventat un plasture cardiac special, care este un element muscular funcțional realizat pe baza celulelor stem vii umane.

 

25 September 2019, 09:00

Imunocitele pot activa creșterea tumorii

 Oamenii de știință reprezentând Școala de Medicină de la Universitatea Washington din St. Louis, au remarcat: imunocitele, concepute pentru a proteja organismul de boli, în unele situații, ele pot ajuta celulele canceroase. 

23 September 2019, 09:00

Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Toate drepturile rezervate.