Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Unguentele de pe papilom

Expert medical al articolului

Boala infecțioasă internistă
, Editorul medical
Ultima examinare: 17.06.2019

Papilloma este o formatiune benigna a pielii care se dezvolta ca un neg. Uneori, astfel de creșteri provoacă inconveniente, împiedică și chiar rănesc ceea ce face un pacient să se gândească la îndepărtarea lor. Cel mai adesea, papiloamele sunt îndepărtate chirurgical, cu ajutorul azotului lichid, al unui laser sau al unui curent electric. Cu toate acestea, există mai multe metode delicate - de exemplu, unguent din papiloame, care poate ajuta într-un stadiu incipient al bolii.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Clasificarea ATC

D11AF Препараты для лечения мозолей и бородавок

Indicaţii Unguente de pe papilom

Indicațiile, pe baza cărora unguentele sunt prescrise de pe papilome, sunt determinate de un medic, deoarece medicamentele externe nu funcționează în toate etapele procesului viral.

Unguentele sunt folosite pentru tratamentul independent sau complex al papilomilor (verucilor), precum și ca medicament local pentru alte boli virale:

Unele tipuri de unguente pot fi de asemenea folosite pentru a preveni leziunile virale.

trusted-source[5], [6], [7], [8]

Formularul de eliberare

Unguentele sunt una dintre formele cele mai convenabile de eliberare a medicamentelor de la papilom, deoarece aceasta este singura modalitate de a afecta direct formarea. În plus, medicamentul gras nu are de obicei un efect sistemic, ceea ce reduce în mod semnificativ probabilitatea efectelor secundare. Acest punct este relevant în special în tratamentul papiloamelor la copii și la femeile însărcinate.

Forma cea mai adecvată a medicamentului este de obicei selectată de medic, ținând cont de patologia particulară și patologia virală. În plus față de unguente, pilulele folosesc adesea pilule, injecții, supozitoare și supozitoare. Nu se recomandă selectarea independentă a unui medicament, deoarece eficacitatea tratamentului depinde în mod direct de această alegere.

Numele de unguente din papilom

Unguente antivirale din papilom:

 • Unguentul Oksolinovaya - un agent antimicrobian și antiviral, care este adesea utilizat în scopuri preventive în timpul epidemiilor de gripă. Unguentul este ușor de perceput de către organism, poate fi utilizat chiar și pentru tratamentul copiilor. Papiloamele pot fi lubrifiate cu unguent de până la 3 ori pe zi. În cazul în care ineficiența este prescris un medicament mai puternic;

 • unguent Viferon este un medicament bazat pe interferon, care explică abilitățile antivirale și imunomodulatoare ale medicamentului. Viferon se aplică pe papilome de până la 4 ori pe zi timp de o săptămână. Uneori, în timpul tratamentului, se pot produce mâncărimi și iritații ale pielii;

 • unguent Panavir este un medicament biologic activ cu efect virosostatic. Utilizarea recomandată a Panavir de 5 ori pe zi, timp de 5-10 zile. Atenție: este posibilă alergia la medicament.

Unguente pe bază de acizi și microelemente:

 • Unguentul salicilic provenit de la papilomi nu este prescris la fel de des, deoarece are o acțiune bactericidă relativ slabă și nu acționează deloc asupra virusurilor. Cu toate acestea, în stadiile inițiale de dezvoltare, scopul unguentului poate fi justificat: este folosit pentru aplicarea de trei ori pe zi, este posibilă bandajul. În papilom, este de obicei utilizat un preparat de 10%;

 • Unguentul zinc-salicilic poate fi utilizat pentru tratamentul papiloamelor în legătură cu proprietățile emoliente ale medicamentului. Țesuturile papilomului sunt înmuiate și uscate, ceea ce duce la scăderea manifestărilor locale ale bolii. Medicamentul se aplică de 2 ori pe zi, aproximativ o săptămână;

 • Zincul de zinc din papilome vă permite să înmuiați și să uscați formațiunile, ceea ce vă permite să scăpați de ele în primele etape ale apariției. Frecvența aplicării unguentului este de trei ori pe zi. Efectele secundare sunt limitate la alergii și semne de iritare a pielii.

Unguente pe bază de componente naturale (inclusiv legume):

 • Unguentul Vișnevski din papilomă ajută la inflamația și supurarea acestor formațiuni. Unguentul se aplică pe zone mici ale pielii, afectate de papilom, de două ori pe zi - dimineața și seara. Tratamentul cu unguent nu trebuie prelungit, deoarece pot apărea erupții nedorite și umflarea țesuturilor;

 • unguent Stefalin este un remediu popular pentru eliminarea semnelor de nastere nedorite, a verucilor si a papilomilor. Producătorul garantează numai compoziția pe bază de plante a preparatului, în același timp nu este specificat numărul exact și lista ingredientelor. Acțiunea unguentului se bazează pe necrotizarea țesuturilor, din cauza căreia nu se recomandă aplicarea produsului într-o zonă de piele sănătoasă. De regulă, se efectuează o singură aplicare a preparatului, după care se formează o crustă arsă în locul formării nedorite, care în cele din urmă dispare. Dacă este necesar, aplicați din nou produsul;
 • Unguentul chinezesc din papiloamele San Fen Zhong are un efect bactericid-cauterizat, după care se formează o arsură chimică la locul papilomului. Atenție: este inacceptabilă aplicarea unguentului pe suprafețe extinse ale pielii, pe pielea sănătoasă, pe mucoase, pe plăgi deschise și în ochi. Utilizați medicamentul ar trebui să fie foarte, foarte precis. Cursul terapiei poate consta în 2-5 aplicații.

Unguente veterinare:

 • unguent de vacă din papilome - este destinat pentru îndepărtarea papiloamelor la bovine și animale domestice mici. Conține acid salicilic și resorcinol. Unguent este utilizat de două ori pe zi timp de 1-2 săptămâni. Nu luați acest produs în interior și aplicați și pe suprafețe prea mari de piele.

Alte tipuri de unguente:

 • Bonofont este un unguent din papiloame pe pleoape, cu o componentă activă a bromonaftochinonei. Unguent este aplicat pentru pleoapa inferioară de până la 3 ori pe zi. De obicei, practică trei cursuri de cinci zile cu intervale între ele în două zile. Uneori pot apărea reacții alergice la medicament;

 • Malavit este un unguent activ din punct de vedere biologic din papiloame plate și condiloame. Reduce severitatea disconfortului, elimină inflamația. De obicei, medicamentul se aplică de două ori pe zi, până când problema dispare complet.

Unguent după îndepărtarea prin papilomi

După îndepărtarea papilomului, medicul îi spune pacientului în detaliu cum să aibă grijă de pielea afectată. Se recomandă, de obicei, să se utilizeze soluții antiseptice și unguente, care trebuie aplicate de trei ori pe zi.

Efectul bun pentru repararea țesuturilor au soluții uleioase de vitamina A sau E, precum și unguente pe bază de acid hialuronic, care creează un fel de strat protector, care nu permite tesutului sa se usuce pe piele afectate.

Unguentele hormonale mai puțin frecvent utilizate - de exemplu unguentul hidrocortizon, care elimină perfect semnele procesului inflamator și promovează vindecarea rapidă a rănii.

Atunci când se formează o crustă uscată pe locul plăgii, este posibil să se utilizeze unguent Solcoseryl, care promovează regenerarea timpurie. Solcoseril se aplică o dată pe zi, timp de o săptămână.

trusted-source[9], [10], [11], [12]

Farmacodinamica

Proprietățile farmacologice ale mijloacelor externe - unguentele de pe papilom - depind 100% de compoziția medicamentului, prin urmare, este imposibil să se realizeze o linie dinamică între astfel de mijloace. Deci, efectul principal al unguentelor antivirale este distrugerea virușilor, ceea ce, prin ea însăși, conduce la inhibarea dezvoltării papilomului și uneori chiar la regresul neoplasmului.

În plus, există un număr de medicamente care, atunci când sunt aplicate local, cauzează necroză tisulară. De obicei, astfel de preparate includ unguente și lichide pe bază de acizi și alcalii puternici. Preparatele asemănătoare "deduc" un papilom chimic, implicând simultan și în apropiere o piele sănătoasă. Această metodă este destul de periculoasă și mai ales dacă o aplicați acasă.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17], [18]

Farmacocinetica

Marea unguentă a unguentelor antivirale din papilom pătrunde bine în straturile adânci ale pielii, ceea ce le permite să fie utilizate pentru tratarea neoplasmelor adânci. În același timp, cantitatea de unguent care se încadrează în circulația sistemică este de obicei scăzută, astfel încât medicamentul nu poate exercita efecte antivirale totale. Dacă doriți să distrugeți virusul în organism, recurgeți la tratament medical sub formă de tablete sau preparate injectabile.

Preparatele locale cu cauterizare și alte proprietăți similare nu penetrează fluxul sanguin, astfel încât abilitățile lor cinetice nu sunt considerate deloc.

trusted-source[19], [20], [21]

Utilizați Unguente de pe papilom în timpul sarcinii

În ciuda faptului că efectele sistemice ale unguentelor asupra papilomilor nu au fost dovedite, este permisă utilizarea acestor medicamente numai pentru pacienții gravide și care alăptează numai cu permisiunea medicului. Faptul este că, în timpul perioadelor fiziologice ale vieții unei femei, tratamentul cu orice medicament (atât extern cât și intern) este extrem de nedorit, din cauza posibilelor efecte negative asupra fătului și a copilului. Prin urmare, grăbiți-vă cu alegerea medicamentului nu trebuie: mai întâi trebuie să primiți sfatul unui medic care conduce o sarcină sau oferă sfaturi cu privire la perioada de alăptare.

Uneori, un medic vă poate sfătui să întârziați tratamentul cu papilom înainte de sfârșitul alăptării copilului sau până la nașterea bebelușului. Totul depinde de cazul concret și de femeia din beton: aceasta este individuală. Pentru a lua decizia corectă, medicul poate prescrie teste pentru a evalua gradul de infecție cu virusul și pentru a determina necesitatea și urgența tratamentului ulterior.

Contraindicații

Contraindicațiile privind utilizarea unguentelor din papilomă pot să difere semnificativ, prin urmare este foarte important să citiți cu atenție adnotarea medicamentului înainte de a aplica acest sau acel agent extern. Adesea, astfel de medicamente nu sunt recomandate pentru utilizare de către gravide și care alăptează, precum și copii.

Cu mare grijă utilizați medicamentul acelor indivizi care au tendința de a reacționa alergic la oricare dintre ingredientele prezentate în compoziția unguentului. Pentru a vă asigura că nu există alergii, faceți o mică cantitate de medicament pe brațul ori și observați reacția. Dacă în timpul zilei nu sa întâmplat nimic suspect, atunci unguentul poate fi utilizat în legătură cu papiloamele. Cu toate acestea, un astfel de experiment nu poate fi efectuat cu medicamente necrotice pe bază de acizi și alcalii, deoarece astfel de agenți, atunci când sunt aplicați pe pielea sănătoasă, pot provoca arsuri grave. Înainte de a utiliza astfel de unguente, trebuie să consultați un specialist medical cu experiență.

trusted-source[22], [23], [24], [25], [26], [27]

Efecte secundare Unguente de pe papilom

Efectele secundare apar uneori atunci când medicamentul extern este folosit în mod greșit sau dacă există o alergie. De regulă, efectele secundare se manifestă sub forma unor schimbări locale, cum ar fi:

 • hiperemia pielii;
 • senzație de arsură și durere;
 • mâncărime;
 • simptome de iritație locală;
 • umflături mici ale țesuturilor;
 • dermatită limitată;
 • apariția leziunilor și eroziunea prin tipul de arsură la locul de utilizare a unguentului.

Dacă există semne similare, atunci utilizarea de unguent din papilom este oprită și adresată medicului.

trusted-source[28], [29], [30], [31], [32], [33]

Dozare și administrare

Unguentele din papilom sunt folosite numai extern, topic, provocând o formare patologică și încercând să nu afecteze țesuturile cele mai apropiate. Frecvența aplicării acestor medicamente este de la 2 (de dimineață până la noapte) de până la cinci ori pe zi, în funcție de recomandările medicului.

Dacă instrucțiunile nu indică altceva, atunci durata tratamentului cu unguente din papilom este de 10 până la 14 zile. Nu toate unguentele sunt aplicate zilnic: unele sunt folosite doar 1-2 ori pe săptămână.

Nu este recomandat să faceți propriile ajustări ale planului de tratament prescris de medic, deoarece acest lucru poate afecta în mod direct calitatea tratamentului. Adesea, în plus față de aplicarea externă a unguentelor, medicul prescrie și un tratament suplimentar, inclusiv utilizarea de comprimate sau alte medicamente - de obicei o acțiune antivirală.

trusted-source[34], [35], [36], [37], [38], [39], [40], [41]

Supradozaj

Dacă medicamentul nu are efect sistemic asupra organismului, atunci supradozajul este considerat aproape imposibil. Uneori, simptomele de otrăvire apar atunci când utilizați accidental sau în mod deliberat unguentul din interior. Într-o astfel de situație se recomandă spălarea stomacului, prepararea sorbentului și consumarea unei cantități mari de lichid în timpul zilei.

Supradozarea externă a unguentului nu este posibilă în principiu, totuși, o ușoară creștere a evenimentelor adverse este posibilă prin utilizarea de unguent pentru o perioadă lungă de timp.

trusted-source[42], [43], [44], [45], [46], [47]

Interacțiuni cu alte medicamente

Utilizarea simultană a mai multor medicamente externe pe un singur loc de piele nu este recomandată, deoarece se poate produce o interacțiune imprevizibilă a componentelor active ale preparatelor. Din acest motiv, unguentele și cremele nu trebuie aplicate într-o zonă, incapabilă să reziste un interval de timp minim de 2 ore între aplicații.

În plus față de manifestările nedorite de interacțiune, anumite combinații de medicamente pot duce la apariția unei reacții alergice. Medicul, care prescrie schema de tratament, ia în mod necesar acest lucru în considerare.

Utilizarea independentă a unguentelor de la papilomi pentru a le aplica haotic sau nesystematic, combinarea sau combinarea dintre ele este inacceptabilă.

trusted-source[48], [49], [50], [51], [52], [53], [54], [55]

Conditii de depozitare

Există condiții specifice de depozitare pentru unguentele de pe papilome?

Ca și în cazul altor medicamente, unguentele sunt păstrate în conformitate cu anumite cerințe specificate în instrucțiunile medicamentelor specifice. Unele medicamente pot fi depozitate fără restricții în regimul de temperatură, iar altele - strict în condiții de răcire (de exemplu, în frigider). Acestea din urmă se referă adesea la medicamente antivirale, care într-o cameră caldă își pot pierde activitatea antivirală. De exemplu, este de dorit să se păstreze gelul Panavir la o temperatură de + 4 ° C până la + 25 ° C și un unguent pentru oxolin la + 10 ° C. În același timp, este strict interzisă înghețarea unguentelor medicamentoase, altfel își vor pierde abilitățile medicale.

trusted-source[56], [57], [58], [59], [60]

Termen de valabilitate

Abordarea corectă a depozitării unguentului de pe papilome garantează păstrarea proprietăților sale medicinale pe toata durata de expirare, care trebuie să fie indicată în mod obligatoriu pe ambalajul remedierii. Dacă unguentul este stocat incorect, atunci acesta nu va da efectul așteptat: pe lângă aceasta, consistența, mirosul și chiar culoarea preparatului se pot schimba. Toate aceste semne pot indica în mod indirect că medicamentul nu este bun pentru utilizare.

Perioada în care este adecvat acest medicament sau acel medicament trebuie să fie scris pe partea vizibilă a ambalajului. Acest fapt ar trebui să primească o atenție specială, deoarece calitatea tratamentului poate depinde de aceasta.

trusted-source[61], [62], [63], [64], [65], [66], [67]

Și totuși, există unguente eficiente de la papilome? Majoritatea medicilor specializați în dermatologie asigură că tratamentul papilomului poate fi eficient doar în cazul unei abordări integrate care include:

 • tratamentul antiviral (atât local cât și sistemic);
 • stimularea imunității;
 • îndepărtarea chirurgicală a formărilor.

Tratamentul este adesea destul de lung, ceea ce necesită multă răbdare și rezistență. Cu toate acestea, boala poate fi vindecată, iar unguentul din papilom va contribui la acest lucru rapid și eficient.

trusted-source[68], [69], [70]

Efect farmacologic

Противовирусные местные препараты

Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Unguentele de pe papilom" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.