^

Analiza generală a urinei în timpul sarcinii

, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Analiza generală a urinei în timpul sarcinii se referă la testele obligatorii și se face înainte de fiecare vizită la medicul care supraveghează sarcina.

Cu ajutorul datelor dintr-un test de urină generală, puteți afla mai devreme despre anomalii ale organismului. Depășind nivelul de acetonă vor vorbi despre patologia hepatică, toxicoza. Prezența zahărului în urină indică dezvoltarea diabetului zaharat și a fracțiilor de proteine în urină - primul semn al toxicozelor.

Normele pentru analiza generală a urinei:

 • Volumul porțiunii de dimineață a urinei excretate este de 150-250 ml.
 • Culoarea urinei poate varia de la galben deschis până la galben bogat (unele produse și medicamente pot afecta culoarea acesteia).
 • Urina normală trebuie să fie complet transparentă, urina devine turbidă cu orice inflamație, când fracțiile de proteine apar în ea.
 • Norma densității urinei este de 1010-1030 g / l. Această valoare poate crește în cazul bolii renale (glomerulonefrita, diabetul zaharat) și scăderea cu insuficiență renală cronică.
 • Prin aciditate, urina poate fi alcalină (atunci când consumă alimente predominant din plante) sau acidă, în mod normal, pH-ul este de 5-7. Dacă femeia gravidă nu este vegetariană, reacția alcalină a urinei poate fi cauzată de procesul inflamator cronic al sferei genitourinare. În diabet zaharat, pH-ul urinei este deplasat în partea acidă.
 • Leucocitele din normă trebuie să fie de cel puțin 5 unități.
 • Eritrocitele nu trebuie să fie normale, fiind acceptate 3 unități. în vedere.
 • Bacteriile și proteinele nu trebuie să fie conținute în mod normal într-o probă de urină, iar prezența lor indică inflamații bacteriene.
 • De asemenea, urina nu trebuie să conțină bilirubină, corpuri cetone, glucoză sau cilindri healingici (nu mai mult de 1-2 în câmpul vizual).

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Analiza Nechiporenko în timpul sarcinii

Analiza prin Nechiporenko în timpul sarcinii poate oferi informații despre starea sistemului și femeile genito într-un stadiu incipient pentru a identifica posibilele boli specifice pentru această stare - pielonefrite, cistite. În timpul sarcinii, sarcina asupra rinichilor și a sistemului de excreție este deosebit de mare, de aceea este important să se monitorizeze activitatea sa, mai ales dacă preocupat de dureri la sacrum, coloanei vertebrale lombare, există îndemne la urinare frecventă.

Înainte de colectarea urinei pentru analiză, trebuie să țineți toaleta perineului și să colectați partea de urină din mijloc într-un flacon special, pe care îl puteți cumpăra la farmacie. Imediat după colectarea materialului, trebuie să trimiteți un eșantion de urină la laborator.

Cu ajutorul analizei Nechiporenko, este posibil să se determine conținutul de elemente uniforme în urină. Creșterea ratei de reținere a leucocitelor indica inflamatie (probabilitate de cistită, pielonefrită), a crescut norma eritrocitar sugereaza pietre la rinichi, tumori, cilindrii aspectul gealinovyh în urină sugerează glomerulonefrita, otrăvire.

Analiza urinei prin Nechiporenko în timpul sarcinii trebuie să ia este necesar - poate fi folosit la inceputul sarcinii pentru a identifica boli de rinichi, toxicoza târziu, să efectueze tratamentul necesar și pentru ei înșiși și copilul nenăscut de complicații proteja.

Analiza de urină Acetonă în timpul sarcinii

Analiza de urină a acetonului în timpul sarcinii este efectuată în scopul diagnosticării mai detaliate a posibilelor boli interne. Când crește nivelul de acetonă în urină, femeia gravidă devine lentă, somnică, își pierde pofta de mâncare, crește temperatura corpului și se dezvoltă setea. În timpul sarcinii, această condiție, ca orice altă stare de rău, este inacceptabilă. Acetona apare cu deficit de fier, boli grave ale sistemului digestiv. O stare de rău similară se observă la cei care au aderat de mult la o dietă și carbohidrați limitați. Dacă viitoarea mamă din urină pare acetonă, atunci este foarte periculoasă pentru făt.

Cauzele apariției acetonului în urină:

 • O dieta necorespunzatoare, cu o predominanta dulce.
 • Situații stresante.
 • O stare de rău cauzată de o toxicoză timpurie puternică.

Pentru a facilita starea femeii, nu este necesară o terapie serioasă, o dietă bine concepută și testarea periodică a urinei pentru acetonă. Nu este dificil să treci analiza, regulile de pregătire și livrare a materialului sunt aceleași ca și pentru analiza generală. Principalul lucru - nu uitați de igiena personală înainte de a colecta eșantion de urină pentru cercetare.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.