^

Supravegherea medicală a femeilor însărcinate

Supravegherea medicală a femeilor gravide se efectuează din momentul stabilirii faptului de sarcină pe parcursul celor nouă luni. Scopul său este de a ajuta o femeie însărcinată să mențină o stare normală de sănătate, care este o condiție indispensabilă pentru formarea unui făt sănătos.

Efectuarea supravegherii medicale, obstetricieni examineze tarifele lor, fără complicații, o dată pe lună (în prima jumătate a sarcinii), și de la începutul celui de al treilea trimestru, adică 28 săptămâni - de două ori pe lună.

Prin măsurarea tensiunii arteriale, creștere în greutate și înălțimea de picioare uterului, precum și a asculta bataile inimii fatului, medicii monitoriza dezvoltarea copilului viitor și de a ajuta pentru a evita posibilele complicații.

Valoarea metodei de măsurare a temperaturii bazale

Temperatura bazală este cea care se notează atunci când o persoană se trezește chiar înainte de începerea activității. Se masoara in pat, fara sa se ridice, luand un termometru de pe noptiera.

Norma temperaturii bazale în timpul sarcinii: diagramă

Dacă urmăriți graficul temperaturii bazale în prima fază a ciclului feminin atunci când planificați sarcina, puteți vedea cum aceasta scade treptat în prima săptămână

Prima și a doua sarcină târzie: care sunt dificultățile?

Prima sarcină târzie este considerată o problemă serioasă, deoarece șansele de a avea un copil scad odată cu vârsta. Deși funcția fertilă a fiecărei femei are unele caracteristici individuale.

MAM în timpul sarcinii pe săptămână

Literele MoM, care sunt de neînțeles pentru pacienți, înseamnă Multiple de median, ceea ce înseamnă „mediană multiplă” în engleză. Mediana în această situație este un indicator mediu corespunzător unei anumite perioade de sarcină. D

Diagnosticul secrețiilor maronii în timpul sarcinii

Doar un medic poate calma o femeie însărcinată sau o poate inevitabil după ce se face diagnosticul final, ceea ce va clarifica situația.

Analiza TSH în timpul sarcinii în trimestrele 1, 2 și 3: interpretarea indicatorilor

Controlul funcției tiroidiene este foarte important pentru femeile și femeile sănătoase cu disfuncție tiroidiană deja existentă. La urma urmei, dezvoltarea copilului depinde de funcția multor organe ale femeii, inclusiv de funcția glandei tiroide.

Temperatura bazală la apropierea de sarcină: programe dimineața și seara, norme sau rate

Aproape fiecare femeie știe despre existența temperaturii bazale. Cu toate acestea, nu toată lumea înțelege exact despre ce se vorbește și din ce motive temperatura bazală în timpul sarcinii este atât de variabilă. Să încercăm să explicăm în detaliu și să răspundem la întrebările principale legate de acest concept.

Analiza AFP în timpul sarcinii: cum se desfășoară și ce arată studiul

Abaterile în dezvoltarea copilului în perioada intrauterină mai devreme ar putea fi detectate numai după apariția copilului. Ulterior, a existat o ecografie, care a furnizat suficiente informații despre anomaliile grave ale dezvoltării fetale, începând cu 10-14 săptămâni de sarcină.

Modificări ale hCG în sarcina ectopică și valoarea diagnosticului acestora

În timpul sarcinii, în organismul femeii apar mai multe modificări. Unele dintre ele sunt vizibile cu ochiul liber, în timp ce altele sunt atât de ascunse, încât pot fi identificate numai prin ultrasunete sau diagnostic de laborator.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.