^

Sănătate

Un eșantion de Nechiporenko

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.11.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Procesul Nechiporenko este una dintre modalitățile de a determina boala inflamatorie a sistemului genito-urinar și renal. Practic toate formele cronice și chiar mai acute ale unor astfel de boli sugerează o metodă precum testul Nechiporenko.

Această tehnică a fost dezvoltată de un om de știință, chirurg, urolog Nechiporenko Alexander Zakharovich. Ca medic Nechiporenko a devenit faimos în legătură cu operațiunile de succes legate de sistemul renal și genitourinar.

Aproape toată viața lui Nechiporenko a studiat cancer al organelor urinare, și pielonefrite. Mai mult, el a introdus in practica clinica o metodă eficientă de diagnosticare a elementelor formate în urină - Proces de nechyporenko, medicina Alexander Z. Sovietică pentru prima dată în istoria a avut loc cystectomy (indepartarea completa a chisturi sau tumori) la nivelul vezicii urinare, urmat de „orb“ prejudiciu suturare rezecție.

De ce se face testul Nechiporenko?

Scopul acestei analize este simplă - cât mai curând posibil și cât mai aproape posibil de a identifica posibile boli de rinichi și începe o terapie eficientă. La fel ca proba Addis - Kakovskogo la metoda nechyporenko permite sa arate numarul de celule anormale albe din sange - leucocite, celule roșii din sânge și proteine în urină a compușilor, și, prin urmare, mai multa precizie diagnostica patologiei renale. Prin nechyporenko eșantion permite mai detaliate în comparație cu analiza generală, urină convenționale, descrieri precipita. In general, studiul analitic, adesea nu sunt vizibile din elementele formate din urina tulbure si reproducerea microbilor din ea.

Testul Nechiporenko este o metodă foarte simplă și accesibilă care determină cantitatea de compuși vizibili într-o cantitate mică de urină.

Uneori, pacientul nu poate să preleveze probe prin alte metode datorită dificultății de urinare. Apoi, o analiză simplă - testul Nechiporenko poate deveni principal, după analize generale, informații rapide și rafinate pentru medic și oferă, de asemenea, posibilitatea de a elabora un plan pentru o diagnosticare cuprinzătoare.

Cum se face testul Nechiporenko?

Materialul pentru cercetarea în laborator este luat în orice moment al zilei sau al nopții. Standardul pentru analiză este eșantionarea porțiunii medii, de obicei dimineața. Pacientul colectează în mod independent materialul într-un recipient curat special, având proceduri de igienă efectuate anterior. Uneori, în funcție de indicații, urina poate fi luată de un cateter.

Ce poate să depună mărturie despre Nechiporenko?

La fel ca în alte tehnici, în această metodă există limite ale normei. Orice deviere de la acestea este un semnal despre această boală sau despre aceasta. Dacă celulele albe din sânge "traversează" limitele normei stabilite, aceasta indică pielonefrită, cronică sau acută, totul depinde de numărul de corpuri albe. Eritrocitele care depășesc pragul normei pot indica o boală gravă - glomerulonefrita sau patologia tractului urinar, hematuria.

Procesul Nechiporenko a fost folosit de mai bine de 100 de ani în medicina rusă și este o metodă populară în practica clinică a medicilor străini. Aceasta este o analiză simplă, informativă, care nu necesită pregătire specială, iar rezultatele sale sunt de obicei pregătite într-o singură zi.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.