^

Dacă m-am îndrăgostit?

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.11.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Foarte des, băieții nu pot răspunde la propriile întrebări despre ce să facă dacă se îndrăgostesc? Iubirea se acoperă cu capul și se pare că nu poți trăi fără această fată, că această iubire te va arde și te va ucide și că va fi infinită. Pentru a înțelege cum să te comporți mai mult, trebuie să știi ce este dragoste. Și apoi opțiunile pentru un răspuns - cum să se comporte cu o fată - vor veni de la sine.

Dragostea este ...

Din engleză, cuvântul "dragoste" este tradus ca limerență - acesta este un sentiment puternic sau un complex pe care psihologii îl consideră pozitiv. Obiectul acestui sentiment este o altă persoană (animal, obiect). Atenție: psihologii spun că îndrăgostirea duce la o îngustare a conștiinței, din cauza căreia evaluarea obiectului iubit este distorsionată semnificativ. Aceasta este o trăsătură psihologică, care, cu dragoste, trebuie luată în considerare.

Din cauza acestei evaluări distorsionate a realității, atunci există multe dezamăgiri. I-ai dat fetei câteva calități și apoi sa dovedit că era complet diferită. Iar când trece timpul și te uiți la obiectul dragostei tale cu ochi treji, adesea gândul îți vine în minte: "Și ce am găsit în ea?"

Dar va fi mai târziu. Între timp, o persoană nu vede nici un dezavantaj în obiectul de a cădea în dragoste, dar dimensiunile gigantice pur și simplu câștigă demnitate.

Care este diferența dintre dragoste și alte sentimente?

Condiția în care o persoană se îndrăgostește diferă de afecțiunea sexuală sau de infatuarea cu faptul că sexul nu este principalul lucru în acest caz. Se îndrăgostește de o persoană complet - mersul, obiceiurile, vocea și așa mai departe. Dar, spre deosebire de dragoste, iubirea este mai intensă și mai furtunoasă, dar mai puțin prelungită. Poate trece o saptamana, si poate - timp de sase luni - depinde de natura si perseverenta celui care se indragosteste si, de asemenea, daca aceasta dragoste este reciproca sau nu.

Când o persoană se îndrăgostește, trăiește mult mai mult și mai mult decât atunci când se îndrăgostește. Această condiție se caracterizează ca fiind finală, dar limitele exacte ale dragostei sunt individuale, ele sunt dificil de definit chiar și de profesioniști. Conform estimărilor cele mai stricte, căderea în dragoste poate dura până la doi ani. Dar, indiferent cât de fericit ești într-o stare de a te îndrăgosti sau, dimpotrivă, indiferent cât de mult suferi, trebuie să știi că dragostea are o proprietate mai importantă: finitudine. Mai devreme sau mai târziu se termină, trecând fie într-o iubire fermă și puternică, fie în indiferență sau dezamăgire.

Și, desigur, dacă v-ați îndrăgostit, această condiție poate fi

  • reciproc
  • mut

Ce spun psihologii sociali despre cei care se îndrăgostesc?

Dacă te îndrăgostești, primul lucru pe care o face o persoană este să încerci să fii mai aproape de obiectul pasiunii sale. Ori, stoarcerea, se ascunde de acest obiect, dar acest lucru nu-i anulează dorința de a fi mai aproape. Aceste două caracteristici sunt notate atunci când psihologii sociali sunt îndrăgostiți.

Dacă vă îndrăgostiți, este determinată și de simptomele fizice: o stare de anxietate sau de anxietate, o bucurie neplăcută sau o picătură de emoție de la fericire nerestrăvită la tristețe fără speranță. Dragostea neconditionata este de obicei caracterizata de un astfel de simptom ca durerea.

Când vă întrebați "Ce să faceți dacă v-ați îndrăgostit", rețineți că starea de a fi îndrăgostită nu depinde de faptul dacă este reciproc sau nu. Dacă dragostea nu este reciprocă, în 90% ea trece rapid. Dar dacă obiectul dragostei răspunde pasiunii pentru un pic, dragostea poate dura mult mai mult.

Deci, dacă te-ai îndrăgostit?

În primul rând, întrebați-l pe copil. Copiii pot exprima astfel de gânduri, care, în ciuda simplității lor, sunt foarte utile pentru noi, adulți. Variante de răspunsuri:

  • Este necesar să nu vă fie frică, ci să vă familiarizați. (Martie, 5 ani)
  • Să-l spui personal unei persoane. Nu poți păstra totul în tine. (Frosya, 11 ani)
  • Ei bine, dacă ești adult, poți să te sărut ... (șoptește) e jenant să spui, pe buze. (Rebecca, 5 ani)
  • Căsătoriți-vă și faceți prieteni. (Mark, 6 ani)
  • Găsiți modalități de a preveni acest lucru. (Petya, 9 ani)

Serios, când sunteți îndrăgostiți, trebuie să țineți cont de toate informațiile pe care le citiți mai sus și să decideți: doriți să contactați obiectul iubirii? Dacă da, du-te, decideți, aflați. Și fiți fericiți sau, dimpotrivă, suferiți în tăcere. Poate că dragostea ta nu va trece atât de repede și imperceptibilă de la început.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.