Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Pentru a preveni un accident vascular cerebral ceai va ajuta

Expert medical al articolului

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.05.2018

Oamenii de știință continuă să studieze proprietățile diferitelor băuturi pe care oamenii sunt obișnuiți să le consumă zilnic, în special ceai și cafea. În cursul diferitelor studii, atât beneficiile, cât și daunele acestor băuturi au fost dezvăluite.

Lucrările recente efectuate de specialiști americani au arătat că iubitorii de ceai au un risc redus de a dezvolta boli cardiace și vasculare.

Potrivit oamenilor de știință, doar o ceașcă de ceai pe zi va reduce nivelul de calciu din arterele coronare și va reduce riscul de a dezvolta diverse afecțiuni cardiovasculare, inclusiv accident vascular cerebral și atac de cord, cu 35% .

La astfel de concluzii, oamenii de știință au venit după un studiu lung, care a durat timp de 15 ani, cu participarea a 6.000 de voluntari.

Ca urmare a observării și studiul sănătății participanților la experiment, oamenii de stiinta au descoperit ca , în grupul în care a fost necesar pentru a bea zilnic o ceașcă de ceai cu 35% reduce riscul de boli de inima si vasele de sange, si in grup, participantii care au baut cel putin trei cesti de ceai în fiecare zi, oamenii de stiinta au aratat o scadere a nivelului de calciu in arterele coronare. Merită să reamintim că acumularea de calciu crește riscul de apariție a unui atac de cord. Această patologie este principala cauză a dizabilității și a mortalității în rândul populației.

În ciuda faptului că progresele medicale moderne au arsenalul considerabil de medicamente care pot ajuta la prevenirea bolilor de inima si vasele de sange, cercetatorii avertizeaza ca multi pacienti pur si simplu nu sunt conștienți cu privire la beneficiile de ceai inimile lor și ignora această băutură minunată.

Ceaiul contine multe substante - aminoacizi, proteine, alkoldoidy, minerale și taninii - care afectează în mod benefic diferite organe și sisteme ale corpului uman. Cantitatea de nutrienți în băutură nu depinde numai de soiurile de ceai, dar, de asemenea, pe fabricarea berii corect - gustul și beneficiile băuturii este influențată în mare parte feluri de mâncare, calitatea apei și alte lucruri, aparent nesemnificative mici, cum ar fi temperatura, cantitatea de fabricare a berii, berii timp și ceaiul nu poate fi reîncălzit sau fiert, să bea mai mult de o jumătate de oră în urmă, altfel ceaiul dintr-o băutură sănătoasă se transformă într-o adevărată otravă.

Interesul oamenilor de știință nu este numai ceai, ci și cafea. Este dificil de spus care dintre aceste băuturi este mai populară, dar medicii recomandă ca unii oameni să se abțină de la consumul de cafea și, de asemenea, să abuzeze de această băutură parfumată, deoarece este posibil să apară diabet sau alte boli grave.

Dar cafeaua are, de asemenea, proprietăți benefice pentru corpul uman, de exemplu, într-un studiu recent sa constatat că câteva cesti de cafea pe zi reduc inflamația și previne cancerul. Dar pacienții hipertensivi și pacienții cu boli cardiace nu pot bea cafea, chiar și o ceașcă pe zi poate afecta grav starea de sănătate.

De asemenea, nu se recomandă să beți cafea persoanelor care suferă de obezitate, deoarece în acest caz crește probabilitatea apariției diabetului.

În general, ceaiul și cafeaua pot influența atât pozitiv cât și negativ corpul, dar oamenii de știință avertizează încă o dată că în tot ceea ce trebuie să cunoașteți și să acordați prioritate produselor de calitate.

Este important să știți!

Accident vascular cerebral hemoragic - orice hemoragie spontană (netraumatică) în cavitatea craniului. Cu toate acestea, termenul „accident vascular cerebral hemoragic“, în practica clinică este folosit în general pentru a se referi la hemoragie intracerebrală cauzate de bolile cerebrovasculare cele mai frecvente: hipertensiunea, ateroscleroza și angiopatia amiloidă.

Citește mai mult...


Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.