Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Până în 2030, HIV va dispărea

Expert medical al articolului

Boala infecțioasă internistă
, Editorul medical
Ultima examinare: 20.05.2018

Infecția cu HIV a apărut pentru prima dată cu mai mult de 30 de ani în urmă și a început să se răspândească rapid pe toată planeta, de atunci toate eforturile oamenilor de știință au vizat dezvoltarea unor medicamente eficiente împotriva acestei boli. Victoria pentru HIV și SIDA este unul dintre obiectivele principale pentru întreaga omenire, iar cele mai recente realizări științifice indică faptul că oamenii de știință sunt aproape de acest lucru.

La conferința internațională dedicată discuțiilor privind problemele legate de HIV și SIDA, Michel Sidibé, secretarul general adjunct al ONU, a declarat că până în 2030 epidemia HIV în lume va fi terminată. Potrivit domnului Sidibé, se poate spune cu certitudine că unul dintre obiectivele programului ONU privind HIV / SIDA include rate de mortalitate zero în rândul pacienților cu HIV și SIDA, precum și excluderea completă a noilor infecții.

În declarația sa, dl Sidibe a menționat că în urmă cu câțiva ani, speră că apariția de droguri SIDA nu au fost, pacienții au fost pe moarte, spitalele sunt supraaglomerate, iar medicii nu au putut da speranțe oamenilor bolnavi terminala. Cu toate acestea, până în 2015, a fost posibilă abordarea punerii în aplicare a programului ONU și furnizarea de droguri la 15 milioane de persoane. În plus, au existat schimbări în baza științifică privind infecția cu HIV - anterior, toți infectați cu virusul imunodeficienței au primit aproximativ 18 medicamente zilnic, dar astăzi cantitatea de medicamente a fost redusă la doar un comprimat pe zi. Dar o realizare specială, conform lui Sidibe, este scăderea costului drogurilor cu HIV și SIDA în întreaga lume. Pe baza tuturor acestor aspecte, se poate presupune că în anii următori situația se va schimba radical și oamenii de știință vor putea găsi un tratament pentru HIV și vor opri epidemia. Sidibé a menționat că ar fi foarte logic să ne așteptăm la o victorie asupra virusului HIV până în 2030.

În acest moment, se așteaptă apariția unui medicament împotriva HIV și fondatorul companiei celebre "Microsoft" Bill Gates. Merită să reamintim că Gates nu oferă milioane de dolari pentru a dezvolta medicamente pentru această boală și finanțează în mod generos proiecte de cercetare în acest domeniu. El și soția sa au înființat un fond care finanțează cercetarea metodelor de combatere nu numai a HIV, ci și a altor boli grave, considerate astăzi incurabile.

La forumul din Elveția, Bill Gates a ținut un discurs în care vorbea despre tehnologiile viitorului. Potrivit acestuia, omenirea va uita complet această boală teribilă în 15 ani, ca și în următorii ani, oamenii de știință vor dezvolta medicamente eficiente împotriva virusului imunodeficienței umane.

HIV a fost descoperit în 1983 în două laboratoare diferite - în Franța și Statele Unite ale Americii, rezultatele cercetărilor efectuate de cercetători au fost publicate într-una din publicațiile științifice din luna mai a aceluiași an. Un nou retrovirus a fost cultivat în limfocite T, iar oamenii de știință au sugerat că virusul este capabil să provoace dezvoltarea SIDA (sindromul imunodeficienței dobândite).

Inițial, specialiști francezi și americani au dat nume diferite virusului găsit și numai după 3 ani a devenit cunoscut faptul că virușii descoperiți în diferite laboratoare au fost genetic aceiași și un nou retrovirus a fost numit virusul HIV.

Virusul este transmis prin fluide biologice ale persoanei infectate (sânge, spermă, spermă, lapte matern etc.) prin membrana mucoasă sau pe piele deteriorată.

trusted-source[1], [2], [3]

Este important să știți!

Isosporoza este o boală antropică care afectează numai o persoană și se caracterizează prin enterita acută sau enterocolită și recuperarea spontană. La persoanele imunosupresoare, boala devine cronică (diaree cronică) și poate fi fatală. Citește mai mult...


Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.