^
A
A
A

Oamenii de știință au pus la îndoială că orgasmul feminin este un produs secundar al evoluției oamenilor

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

07 September 2011, 21:16

Orgasmul feminin este o adevărată durere de cap nu numai pentru reprezentanții neglijenți și necalificați ai sexului mai puternic. Nu este mai puțin o problemă, deși într-un sens diferit, apare biologilor evoluționiști. Paradox, dar până acum nimeni nu știe de ce este nevoie. Un răspuns rapid "masculin" - "pentru plăcere" - nu se potrivește aici și de aceea.

În evoluție, nimic nu este dat pentru nimic. Și dacă experimentăm plăcerea fiziologică din ceva, atunci această plăcere are o justificare destul de practică. Deci, cu "plăcerea bărbătească" a sexului, totul este simplu. El, ca să spunem așa, fiabilitate și simplitate, face ca un om să intre în toate cele grele din punct de vedere sexual, adică să lucreze la continuarea familiei. Pe scurt, orgasmul de sex masculin a fost cu adevărat inventat "de dragul vieții pe Pământ".

Cu femeile e mai dificilă. În primul rând: unele primate pur și simplu nu o au (pentru astfel de răniți ofensați includ, de exemplu, gibonii de sex feminin). Într-o persoană, după cum arată statisticile, fiecare a zecea femeie nu a experimentat niciodată plăcerea orgasmică și există toate motivele să credem că nu numai că și nu atât de mult în calificarea sexuală a unui partener. Creșterea numărului de date despre care orgasmul feminin este un lucru foarte inutil, a forțat biologii să reconsidere teoriile anterioare pe această temă.

Anterior, sa crezut ca orgasmul nu este propice numai la consolidarea relațiilor în pereche, dar promovează, de asemenea, îngrijirea copiilor, într-un fel îmbunătățește fiziologia reproductivă a femeilor și, da, o măsură de oameni iscusiți. Dar dacă ar avea într-adevăr o încărcătură evolutivă gravă, ar juca un rol în comportamentul reproductiv, el ar fi în continuare mai "accesibil". În plus, care ar fi punctul în orgasmul clitoral, care poate fi obținut fără introducerea penisului în vagin - și, prin urmare, fără fertilizare? Dacă orgasmul lucrează pentru sex, atunci sexul ar trebui să funcționeze pentru orgasm.

Întrebările legate de orgasmul feminin au fost aproape rezolvate în teoria formulată în 2005. Sa constatat că acesta este un produs secundar al evoluției masculine: bărbații au primit un orgasm important și adecvat pentru ei, iar femeile au obținut și ceva din acest proces evolutiv. În mod similar, bărbații de la femei au sfârcuri pentru companie, de care nu au nevoie: ei nu hrănesc cu oameni puternici.

Dar, din păcate, această explicație nu a fost confirmată în cursul cercetărilor viitoare. Oamenii de știință de la Universitatea Queensland (Australia) au publicat un articol din jurnalul Animal Behavior cu date care dezvăluie teoria orgasmului feminin ca produs secundar al evoluției masculine. Cercetatorii au evaluat relatia dintre stimularea sexuala si orgasm in mai multe mii de perechi de gemeni. În total, în experimente au participat 2 287 de perechi de gemeni de același sex și 1.803 de cupluri de sexe diferite. Dacă orgasmul feminin este atașat bărbatului, atunci gemenii de sex opus "capacitatea de orgasm" ar trebui să fie aceiași, având în vedere același material genetic.

Presupunerea nu a fost confirmată. În perechi de gemeni de același sex, între frate și frate, sora și sora, există într-adevăr o corelație între frecvență, ușurință și modalități de a obține o plăcere sexuală mai mare. Dar nu era nimic de genul acela de sex opus. Deci, este greu de spus că femeile au capacitatea de a experimenta orgasm sub forma unei "jucării" nefuncționale pe care au moștenit-o de la bărbați. Pe de altă parte, în sine, o astfel de metodă de cercetare ne permite să ne îndoim de rezultate, deoarece se bazează pe sentimentele subiective ale participanților.

Anterior, aceiași cercetători publicate în Jurnalul de locuri de muncă Sexual Medicine, unde a raportat că abilitatea de a avea orgasm la femei surprinzător, nu s-au corelat cu o serie de alte caracteristici importante, printre care au existat astfel de caracteristici personale ca nivelul de nevroza, extrovertire, impulsivitatea și așa mai departe. Deci orgasmul feminin, aparent, este destinat să stârnească mințile cercetării de mult timp. Este posibil ca această trăsătură să fie extrem de importantă în trecut, dar în cele din urmă și-a pierdut importanța, transformându-se în atavism, iar acum femeile se bucură doar de resturile abilităților lor anterioare.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.