^
A
A
A

Oamenii de stiinta au inregistrat pentru prima data activitatea creierului femeii in timpul orgasmului (video)

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

20 November 2011, 17:22

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Rutgers, New Jersey (SUA), au inregistrat pentru prima data activitatea creierului unei femei in timpul orgasmului. Înregistrarea a fost efectuată timp de cinci minute utilizând imagistica prin rezonanță magnetică funcțională.

Cercetatorii au prezentat rezultatele muncii lor la simpozionul anual al neurobiologilor din Washington.

Video arată evoluția activității creierului în perioade de excitare sexuală, orgasm și recuperare.

Autorul studiului, profesorul Barry Komisaruk, a declarat: "Putem observa secvența de activare a regiunilor creierului care sunt responsabile pentru dezvoltarea orgasmului".

Studiu de co-autor, sexolog Nan Wise, a spus: „Când am început absolvent de școală în anii 80, am avut nici o astfel de metode de investigare, putem studia acum modul în care diferite zone ale creierului sunt activate care duce la orgasm Aceasta - o oportunitate fantastica .. Exploreze posibilitatea de interacțiune între diferite părți ale creierului. Cred că acest studiu demonstrează că sexualitatea este un proces foarte complex ".

Scopul studiului a fost de a afla mecanismele incapacității de a realiza orgasm la persoane de sexe diferite.

Animația filmului - care constă într-o serie de fotografii luate la un interval de două secunde - arată cum 80 de zone diferite ale creierului (40 de la fiecare parte) sunt implicate în apariția orgasmului. Filmul folosește culori diferite de spectre - de la roșu închis la alb, care arată activitatea oxigenului din diferite părți ale creierului. Când se realizează un orgasm, aproape întregul creier devine galben sau alb. Chiar la începutul filmului, puteți vedea că zonele genitale ale cortexului senzorial sunt primele care devin active - acesta este răspunsul la atingere în zona genitală. Apoi vine sistemul limbic - această parte a creierului, care este responsabilă pentru memoria și emoțiile pe termen lung.

În momentul atingerii orgasmului, cerebelul și cortexul frontal sunt activate în mod semnificativ - acesta este rezultatul tensiunii musculare. Vârful realizării orgasmului corespunde activării hipotalamusului, care secretă oxitocina, o substanță chimică care provoacă plăcere.

Metoda dezvoltată vă va ajuta să înțelegeți modul în care se schimbă activitatea creierului și, în cele din urmă, este posibil să îmbunătățiți simptomele asociate cu durerea, depresia și anxietatea.

"Folosim orgasmul ca modalitate de a face plăcere, dacă putem învăța cum să activăm regiunile de plăcere ale creierului, am putea găsi o aplicare mai largă a acestor cunoștințe", au spus autorii studiului.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.