Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

În India se va angaja în înviere a morților

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.05.2018

O echipă internațională de specialiști din Statele Unite și India intenționează să efectueze un experiment senzațional - să aducă la viață o persoană moartă. Dacă testele au succes, atunci este foarte posibil ca oamenii să aibă în sfârșit șansa de a trăi pe pământ pentru totdeauna.

Oamenii de știință intenționează să revigoreze regiunile moarte ale creierului în oameni morți, în special cei care, ca urmare a leziunilor cranio-cerebrale severe , sunt morți clinic. Apropo, rudele defunctului și-au dat deja consimțământul pentru experiment, iar prima operațiune de înviere a oamenilor de știință umani va fi condusă în India sub conducerea profesorului Himanshu Bansal. În timpul operației, specialiștii vor utiliza diferite tehnologii inovatoare, inclusiv injecții cu nutrienți și celule stem provenite de la donatori vii.

După cum au explicat oamenii de știință, injecțiile vor fi injectate în măduva morții cu o pompă specială - nutrienții vor fi livrați zilnic, la fiecare 14 zile, celule stem. Oamenii de stiinta sugereaza ca un pacient mort clinic va avea nevoie de aproximativ 1,5 luni pentru a reveni la viata. Trebuie remarcat faptul că profesorul Bansal a spus că a reușit deja un astfel de experiment cu doi pacienți, dar acum studiul va implica 20 de pacienți. Experimentul actual, potrivit oamenilor de știință, va fi etapa finală și va arăta că moartea creierului este reversibilă. Dacă grupul lui Bansal reușește să dovedească acest lucru și să aducă înapoi cel puțin un pacient, atunci în medicină va fi un salt imens înainte.

Pentru a întoarce oamenii din regatul morților, nu numai grupul Bansal dorește. Cercetătorul american Josh Bokanegra este convins că, în aproximativ 30 de ani, metoda de înviere a oamenilor nu va fi găsită doar, ci și aplicată cu succes în practică. Bocanegra însuși a dezvoltat un proiect pentru învierea omului. Omul de știință sugerează că, după moarte, creierul unei persoane va fi înghețat și apoi plantat într-un corp artificial artificial creat. Toți oamenii de știință ai acestor manipulări se vor putea ține în viitorul apropiat, iar revenirea la viață nu va mai fi o fantezie sau un complot al filmului despre apocalipsă.

Trebuie remarcat faptul că astăzi oamenii de știință pot îngheța orice organ uman, inclusiv creierul, dar principala problemă pentru specialiști este să mențină celulele vii și să se poată adapta la transplant.

Majoritatea oamenilor de știință au considerat imposibilă ideea lui Bocanegra în ceea ce privește învierea oamenilor, deoarece după revenirea la viață o persoană nu va mai fi el însuși și nu va uita tot ceea ce i sa întâmplat până la moarte. De asemenea, unii experți au remarcat că creierul, înghețat și apoi implantat într-un corp artificial, nu va putea să funcționeze complet, unele celule vor muri și nu le poate restaura nici o tehnologie. Plecând de la toate acestea, este imposibil să anticipăm gândurile și acțiunile "omului" înviați în acest fel.

Dar Bokanegra și suporterii lui sunt încrezători în succesul proiectului lor, în ciuda condamnării și a necredinței comunității academice, experții continuă să se mute treptat spre obiectivul lor.

trusted-source[1]

Este important să știți!

Probabil, unul din 200.000 de sportivi tineri aparent sănătoși dezvoltă tahicardie sau fibrilație ventriculară bruscă și moare brusc în timpul sportului. Barbatii sufera de 9 ori mai des. Jucătorii de baschet și jucătorii de fotbal din SUA și jucătorii de fotbal din Europa au cel mai mare risc. Citește mai mult...


Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.