Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Doriți să trăiți mai mult - renunțați la carne

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.05.2018

Asociația Osteopatică Americană a realizat un studiu interesant, în cadrul căruia sa constatat că iubitorii de carne trăiesc mai puțin decât cei care, dintr-un motiv sau altul, au refuzat să mănânce produse din carne.

Potrivit experților, riscul decesului precoce crește printre cei care consumă în fiecare zi carne și produse din carne prelucrate (cârnați, șuncă, cârnați, etc.). La astfel de concluzii, oamenii de stiinta au venit dupa un studiu la scara larga, in care au luat parte mai mult de 1,5 milioane de oameni.

Experții observă că alimentele vegetariene contribuie la prelungirea vieții timp de mai mulți ani, dar efectul este observat numai după respectarea pe termen lung a unei astfel de alimentații - timp de câțiva ani.

Într-o revistă recent un grup de specialiști a publicat un articol în care autorii au analizat mai multe studii care au evaluat efectul dietă asupra longevității. Experții a subliniat că scopul principal al analizei este acela de a furniza dovezi medicale pe care le pot recomanda pacientilor lor mese vegetariene sau, în cazuri extreme, consumul limită maximă de carne, în special roșu, și a produselor din carne.

Acest studiu confirmă faptul că dieta noastră și alimentele pe care le consumăm sunt foarte importante pentru sănătatea noastră și pot afecta în mod direct durata vieții noastre. Datele confirmate clinic vor ajuta medicii să transmită pacienților lor rolul important al alimentației alimentare și al fezabilității unei diete vegetariene.

Trebuie remarcat faptul că medicina osteopatică se referă la alternativa, cauza principală a dezvoltării bolii, osteopatii consideră încălcări ale relațiilor structural-anatomice între părți ale corpului și organelor.

În cursul analizei datelor privind populația și speranța de viață, cercetatorii au remarcat faptul că includerea în dieta de carne și produse din carne programul de mortalitate a început brusc să crească - astfel de date, oamenii de știință obținute în 2014, după ce participanții la studiu adăugat la dieta lor prelucrate produse din carne ( carne de vită, miel, salam, slănină, cârnați, câini calzi, etc.).

Conform unor date din 2014, consumul de carne și de produse din carne crește riscul de deces precoce din cauza bolilor vasculare și de inimă.

Într-un studiu la scară largă, sa constatat că produsele din carne prelucrate sunt cauza unei creșteri accentuate a mortalității în rândul populației, deoarece pot provoca o serie de boli. De exemplu, în 2003, mortalitatea în rândul populației a fost aproape la jumătate, iar oamenii de știință sugerează că principala cauză a creșterii vieții a fost scăderea dietă a subiecților de testare a cantității de carne și a produselor din ea. Conform grupului academic care efectuează analiza studiilor, toate rezultatele au o similitudine statistică.

Analistii sustin ca meniul vegetarian poate creste speranta medie de viata cu 3,6 ani, dar pentru a obtine acest rezultat este necesar sa renuntati la carne timp de 17 ani.

trusted-source[1], [2], [3]


Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.