^

Sănătate

Boli ale inimii și vaselor de sânge (cardiologie)

Pericardită seroasă

Inflamația sacului fibros care înconjoară inima (pericardul), în care simptomul predominant este formarea și acumularea de exudat seric (revărsat) în acesta - lichid seros, este diagnosticată ca pericardită seroasă.

Fibroelastoza

Termenul „fibroelastoză” în medicină se referă la modificări ale țesutului conjunctiv al corpului, care acoperă suprafața organelor interne și a vaselor de sânge, din cauza unei încălcări a creșterii fibrelor elastice.

Tratamentul aterosclerozei arterelor carotide

Statinele scad nivelul colesterolului, reducând astfel letalitatea coronariană. Contraindicațiile la administrarea de statine sunt: sarcină, insuficiență hepatică sau renală acută, alergii, copilărie

Ateroscleroza arterelor carotide

Printre numeroasele boli vasculare, ateroscleroza arterelor carotide este destul de comună. Aceasta este o patologie cronică, însoțită de o încălcare a metabolismului colesterolului și poate duce la complicații care pun viața în pericol. R

Pericardită fibrinoasă

Diverse patologii ale sistemului cardiovascular pot fi complicate de o astfel de tulburare precum pericardita fibrinoasă. O astfel de complicație necesită examinare și tratament imediat, care este necesar pentru a preveni dezvoltarea ulterioară a altor consecințe grave.

Ateroscleroza aortei abdominale și a ramurilor acesteia

Ateroscleroza aortei abdominale este o patologie cronică. Boala se caracterizează printr-o leziune specifică a vasului, proliferarea țesutului conjunctiv pe fondul infiltrării grase a peretelui interior, care duce, în general, la tulburări ale organelor și ale circulației generale.

Tromboza sinusală cavernoasă

Tromboza sinusală cavernoasă este considerată o tulburare rară și, în același timp, destul de periculoasă, deoarece există un risc semnificativ de răspândire a inflamației în zona structurilor cerebrale. 

Cardialgia

Când se simt dureri care sunt localizate pe partea stângă a pieptului - unde se află inima, atunci când contactați un medic, cardialgia va fi indicată în raportul medical.

Efuziunea pericardica

Revărsatul pericardic este mai des o consecință, nu o cauză de bază: boala se dezvoltă ca răspuns la o poliserozită existentă sau la o altă patologie, însoțită de o leziune a pericardului.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.