Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Ucraina

Expert medical al articolului

Internist, pulmonolog
, Editorul medical
Ultima examinare: 15.11.2021

Ucraina este un agent tiofosforic antitumoral, care este fabricat din extractul de rădăcină al celandinei mari. Este cunoscută utilizarea extractului de rădăcini de celandină în medicina alternativă. Are o acțiune puternică împotriva cancerului, antiinflamator și antibacterian. Tratamentul cancerului este unul dintre procesele cele mai complexe și imprevizibile. Cauza debutului cancerului nu este încă definită în mod clar. Există mai multe versiuni. Unul dintre ei presupune că această boală la persoanele în vârstă este un proces ireversibil de îmbătrânire. Printre alți factori - influența radiațiilor, expunerea constantă la razele UV, obiceiuri proaste, si fumatul imenno-, tulburări genetice, nesănătoase și mese neregulate (in special atunci cand dieta este gras dezechilibrat și aglomerat, afumat, produse condimentate, murate, produse semifinite), anumite virusuri , printre care hepatita B și C, viața sexuală promiscuă (schimbarea prea frecventă a partenerului sexual, sexul neprotejat).

Ucraina încetinește formarea de noi vase care hrănesc tumora, adică are o proprietate anti-angiogenă. Datorită acestui fapt, utilizarea neoadjuvantă (pre-operativă) a medicamentului cauzează încapsularea tumorilor, facilitând astfel îndepărtarea lor chirurgicală.

Ucraina este, de asemenea, publicitate ca un antivirale, sedativ, care împiedică formarea pietrelor biliari, precum și ajutând la scăderea sau atenuarea bolii hepatice și a iritării ochilor.

Ucraina are aspectul unei pulberi galbene strălucitoare și, atunci când este dizolvată, se transformă într-un lichid galben cu un gust amar.

Clasificarea ATC

L01CX Прочие растительные алколоиды и натуральные продукты

Ingrediente active

Производные алкалоидов чистотела большого и фосфорной кислоты

Indicaţii Ucraina

Studiile clinice au arătat că medicamentul poate avea cea mai mare eficacitate în prezența următoarelor tipuri de tumori la pacient:

 • cancer pancreatic,
 • cancerul colorectal, inclusiv rectul,
 • cancerul stomacului,
 • celulă mică și cancer pulmonar cu celule mici,
 • cancer de san,
 • cancerul de ficat primar,
 • diferite tipuri de sarcoame,
 • melanom,
 • tumori maligne ale colului uterin și ovarelor,
 • cancerul vezicii urinare,
 • cancerul de prostată,
 • cancer de rinichi,
 • tumori maligne ale organelor ORL. 

Există cazuri în care pacienții cu cancer esofagian inoperabil care au suferit un curs de radioterapie și trei cicluri de chimioterapie fără efecte vizibile, după un anumit curs de tratament cu medicamentul, Ucraina a obținut o remisiune completă.

trusted-source[1], [2]

Formularul de eliberare

Medicamentul arată ca o pulbere de culoare galben strălucitoare și, atunci când este dizolvată, se transformă într-un lichid galben cu gust amar și miros de iarbă tămăduită. Dar pentru confort, medicamentul este disponibil sub formă de soluție injectabilă de 5 ml (5 mg) în fiole. 1 ml de soluție conține derivați de tiofosfat de alcaloizi de celandină mari - 1,0 mg. 

Farmacodinamica

Ukrain are nu numai citostatic, dar activitatea citolitică împotriva tuturor celor 60 de culturi de celule canceroase umane, care au fost folosite in experiment (tumori cerebrale maligne, colon, rinichi, ovar, cancer pulmonar cu celule mici și non-mici, leucemie, limfom si melanomul). Ukrain induce apoptoza in culturi de cancer pancreatic ASPC1, THP-1, Jurkat, BxPC3 și MAI PACA2 după oprirea ciclului celular în pro- metafaza și tubulina prin stabilizarea monomer, experimentele asupra caracterului periferic mononuclear normală a arătat nici o diferență în nivelul fazelor apoptozei și celule ciclu. Potrivit cercetării, Ucraina selectiv induce apoptoza, dar nu afecta celulele normale. 

trusted-source[3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Farmacocinetica

În câteva minute după administrarea intravenoasă, medicamentul se acumulează în țesutul tumoral, de unde se excretă lent (în decurs de 2-3 săptămâni) prin rinichi. Studiile experimentale efectuate pe animale arată că Ucraina trece prin bariera hemato-encefalică. Un studiu pilot pe voluntari sănătoși a dat următorii parametri farmacocinetici: aria de sub curba (AUC) - 24,70 mg ∙ min / litru, timpul de înjumătățire (t1 / 2) - 27,55 min, volumul mediu de distribuție (Vd) - 27 93 l clearance-ul (Cl) - 817 ml / min.

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15], [16], [17]

Dozare și administrare

Ucraina este administrată intravenos. Cursurile de tratament în Ucraina pot fi efectuate atât înainte, cât și după operație. Administrarea simultană simultană a radioterapiei nu afectează regimul de dozare. Ucraina poate fi utilizată în combinație atât cu chimioterapie cât și cu adjuvant.

Studiile experimentale au arătat că dozele mici de medicament (5 mg) au un efect imunomodulator, mare (20 mg) - malign. Deoarece după injectare, Ucraina se acumulează rapid în țesutul tumoral și afectează sistemul imunitar al pacienților în moduri diferite, atunci când se aplică, doza nu este determinată pe baza greutății corporale sau a suprafeței corporale, ci este selectată individual, în funcție de starea imună a pacientului. O doză unică, în funcție de masa tumorii, de creșterea și răspândirea ei, precum și de starea sistemului imunitar al pacientului este de 5 până la 20 mg. Injecțiile sunt de obicei efectuate de două ori pe săptămână timp de 5 săptămâni, urmate de o pauză de 1-2 săptămâni. În unele cazuri, abaterile de la această schemă pot fi utile.

Pentru a determina doza optimă în fiecare caz, trebuie să începeți cu o singură doză de 5 mg. Dacă există o reacție la administrarea medicamentului, doza rămâne constantă. În cazul în care răspunsul la administrarea medicamentului este nesemnificativ sau absent, în ziua următoare, o singură doză de Ucraina este mărită cu 5 mg etc. Până la cea mai mare doză unică de 20 mg și monitorizează cu atenție pacientul. Există dovezi ale utilizării cu succes a acestei scheme: 5 mg și 20 mg la rândul său, o dată pe săptămână. Tratamentul trebuie efectuat nu numai înainte de perioada de remisiune completă a tumorii, dar și înaintea perioadei de dispariție a reacției la administrarea medicamentului, dar trebuie să aibă cel puțin 9 cursuri. După aceasta, este necesar să se efectueze cel puțin 6 cursuri de tratament cu medicamente cu pauze între seriile individuale 2-4 luni.

trusted-source[29], [30], [31]

Utilizați Ucraina în timpul sarcinii

În ciuda faptului că până în prezent nu a fost detectat niciun impact negativ al Ucrainei asupra embrionului, medicamentul nu ar trebui utilizat în timpul sarcinii. În timpul tratamentului cu medicamentul și după terminarea acestuia, este necesar să se aibă grijă de o metodă contraceptivă sigură. Acest lucru este important atât pentru pacienții de sex feminin, cât și pentru bărbați. Dacă după terminarea tratamentului cu medicamentul Ucraina pacientul intenționează să aibă un copil, în primul rând este necesar să se consulte cu un genetician. În acest moment, nu se știe dacă Ucraina poate intra în laptele matern. De aceea, ar trebui să evitați să luați medicamentul în timpul alăptării.

Contraindicații

Tratamentul ucrainenilor este puternic descurajat în timpul sarcinii și în condiții febrile. Procesele volumetrice din sistemul nervos central datorate unei umflări posibile a tumorii sunt supuse numai tratamentului de spitalizare și monitorizării atente atentă. Pentru tratamentul copiilor, medicamentul poate fi utilizat numai sub supraveghere medicală. Ucraina nu trebuie administrat concomitent cu corticosteroizi sau alte medicamente imunosupresoare, deoarece aceasta neutralizează efectul său imunostimulator.

Ucraina trebuie utilizat cu prudență în următoarele afecțiuni: hipertermie peste 38 ° C, la copii, cu tumori ale SNC cauzate de umflarea reversibilă a tumorii care poate să apară. Nu este recomandat să se efectueze tratamentul cu medicamentul Ukrain în prezența tusei de cancer, în stadiul terminal al bolii. 

trusted-source[18], [19], [20], [21], [22], [23]

Efecte secundare Ucraina

Studiile efectuate pe voluntari fără boli, nu au evidențiat niciun efect secundar al Ucrainei. Simptomele care apar la pacienții cu tumori în timpul tratamentului pot fi definite ca fenomene concomitente ale terapiei cauzate de produsele dezintegrării tumorii. Ele dispar dacă există o remisiune completă a bolii.

După prima injecție poate prezenta următoarele reacții adverse frecvente: insomnie, anxietate, apatie, slăbiciune, depresie, amețeli, diureză crescută, senzație de căldură în organism, transpirație abundentă, coaserea sau desen dureri in tumora, senzație de mâncărime. Uneori, la începutul tratamentului, poate fi resimțită greața ușoară. Umflarea tumorii și / sau compactarea acesteia este de asemenea posibilă. Fenomenele de acest tip au o natură individuală și indică eficiența tratamentului în Ucraina. Ele dispar ca tumora scade. Chiar dacă tumora nu mai poate fi detectată, tratamentul cu medicamentul trebuie continuat până la terminarea tratamentului.

trusted-source[24], [25], [26], [27], [28]

Supradozaj

Cazurile de supradozaj nu sunt fixe. Studiile clinice au arătat că o singură doză de 50 mg și o doză totală de 3500 mg (obținută în decurs de 3 ani) nu cauzează semne de intoleranță și explorarea intoxicației. În cazul dezvăluirii oricăror simptome neplăcute, trebuie să consultați imediat un medic care poate răspunde rapid și corect la reacția pacientului la acest medicament. În acest caz, fie medicamentul este anulat, fie schema de dozare sau recepție este schimbată în general.

trusted-source[32], [33], [34], [35], [36]

Interacțiuni cu alte medicamente

Medicamente antidiabetice care conțin sulf (de exemplu, derivați de sulfoniluree) pot determina hipoglicemie si sincopa, glicozide cardiace poate perturba frecvenței cardiace și conducerii, sulfonamide poate pierde efectul. Experimentele efectuate pe animale au arătat o slăbire a acțiunii farmacologice a morfinei și a derivaților săi cu aplicare simultană cu medicamentul Ukrain. De aceea, decizia de a prescrie analgezice pentru acest grup trebuie luată în cântărirea tuturor factorilor și caracteristicilor. De asemenea, nu este exclusă interacțiunea medicamentului cu medicamente sedative, antiepileptice și alte medicamente.

trusted-source[37], [38], [39], [40]

Conditii de depozitare

Medicamentul trebuie depozitat într-un loc protejat de lumina soarelui și de lumină și în locuri inaccesibile copiilor. Dacă, ca urmare a depozitării prelungite a medicamentului Ukraina la temperaturi scăzute, se formează un precipitat, acesta poate fi re-dizolvat prin încălzire atentă la 60 ° C și prin agitarea fiolei. Asigurați-vă că monitorizați data de expirare a medicamentului. Utilizarea unei medicamente restante poate avea abilități farmacologice și influențe diferite asupra organismului pacientului, atât la nivel local, cât și în general.

trusted-source[41],

Instrucțiuni Speciale

Analogi

În prezent nu există analogii ale Ucrainei. Tratamentul cu mijloace alternative bazate pe extractul de rădăcini de celandină (în special preparat la domiciliu fără respectarea tehnologiei) nu are aceleași proprietăți medicinale ca drogul Ucraina. Auto-medicația poate afecta negativ starea de sănătate și dezvoltarea bolii.

trusted-source[42], [43], [44]

Termen de valabilitate

Perioada de valabilitate a medicamentului Ucraina este de 5 ani, sub rezerva respectării regulilor de depozitare, a condițiilor de temperatură, a iluminatului și a altor parametri de depozitare adecvată. După expirarea acestui termen, folosiți drogul categoric interzis. Prin urmare, ar trebui să vă uitați atent la data fabricării acestui medicament atunci când îl cumpărați într-o farmacie și mai ales dacă se află mult timp acasă. Nu uitați că un medicament nepotrivit nu își păstrează calitățile sale medicale după data de expirare. 

trusted-source[45]

Grupa farmacologică

Алкалоиды растительного происхождения и средства природного происхождения

Efect farmacologic

Противоопухолевые препараты

Producători populare

ЦДМ Лявуазье, Франция

Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Ucraina" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian.
For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian,
this article has been translated into the current language, but has not yet
been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this.
In this regard, we warn you that the translation of this article may be 
incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2021 iLive. Toate drepturile rezervate.