^

Sănătate

Tratamentul rapid și eficient al scabiei la domiciliu

, Editorul medical
Ultima examinare: 17.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Se pare că în zilele în care muncitorii murdari și nespălați se dădeau din viața pe jumătate de foame și scabie au trecut de mult. Dar scabie este încă asociată cu murdăria și lipsa de scrupule, ceea ce nu este în întregime adevărat. De fapt, nu este dificil chiar și pentru cineva care cooperează în mod activ cu apă și săpun pentru a ridica un acarian de mâncărime, care este cauza de mâncărime severă. Și dacă scabia nu este tratată, atunci în câteva zile mâncărimea va începe să tortureze toți membrii familiei, deoarece boala este foarte contagioasă, deși este complet curabilă prin metode alternative. Dar tratamentul scabiei la domiciliu ar trebui să fie efectuat în conformitate cu anumite cerințe, în caz contrar, nici o prescripție eficace nu va putea să oprească epidemia de locuințe.

Cum să identificați scabia?

Scabia este o boală foarte contagioasă, cauzată de un parazit microscopic de dimensiunea unei sămânțe de mac. Scabia acarianului are o culoare ușoară a corpului, astfel încât să-l observați pe piele (și chiar mai mult sub ea) este destul de problematic.

Menționarea acestei boli, cu rădăcinile sale, este atât de profundă încât este greu de imaginat. Ele se găsesc în paginile Bibliei (Vechiul Testament) și în scrierile filosofului grec Aristotel. Dar în acele zile și mult mai târziu, oamenii nu știau încă cauza pruritului ciudat pe piele, considerând boala drept o infecție, pretinsă ca pedeapsă pentru păcat.

Faptul că agentul patogen nu este o pedeapsă din cer, și pământul este destul de un parazit - acarianul scabiei, omenirea a învățat abia în secolul al 17-lea, după inventarea microscopului. Și descris în toate detaliile despre scabie era deja la mijlocul secolului al XIX-lea de către dermatologul german Hebra.

Infestați acarieni pot fi infectați în principal cu contactul prelungit al pielii (jocuri și copulații sexuale, strângerea strânsă a mâinilor, sporturile de contact, îmbrățișările pentru copii, dormit într-un pat etc.). Transmiterea căpușei prin mijloace de uz casnic a fost de asemenea considerată anterior destul de probabilă. De fapt, în afara corpului gazdei, un parazit al genului arahnide la temperatura camerei și umiditatea moderată poate supraviețui nu mai mult de 1,5 zile, astfel încât probabilitatea unei astfel de infecții este foarte scăzută.

Cu toate acestea, persoanele care locuiesc în același apartament și petrec timp în același pat sunt expuse unui pericol real atât al contactelor, cât și al infecțiilor domestice. Prin urmare, tratamentul scripturilor la o persoană la domiciliu ar trebui să fie considerat o afacere a întregii familii și să includă măsuri preventive pentru a preveni infecția.

Trebuie spus că probabilitatea de "adăpostire" a scabiei este mai mare în perioada toamnă-iarnă. În această perioadă, acarienii se înmulțesc în mod activ. Acestea sunt atrase de reducerea secreției glandelor sudoripare a oamenilor, deoarece transpirația umană conține unele componente antimicrobiene care afectează negativ activitatea acarianului. În plus, atunci când e cool, oamenii adesea se agață unul de celălalt pentru a se menține cald.

Scroafa acrobatică iubește aerul răcoros și umiditatea, ceea ce contribuie la creșterea activității acestora. Dar înghețul poate ucide un mic parazit aproape instantaneu (ca apa fiartă), din cauza căruia se străduiește în mod activ să găsească locuințe "cu încălzire și confort". Acest lucru este cel mai bun pentru asta. Corpul uman.

Dar căpușa nu se așează prea mult pe piele, ci se străduiește să o pătrundă. Bărbații din acest plan sunt mai puțin norocoși. Rolul lor imediat la maturitate este impregnarea femeii, după care indivizii nefericiți ai mamei mor în 24 de ore. Femelele pot trăi de la 1 până la 1,5 luni, în fiecare zi stabilind 2-3 ouă în sămânță specială în piele.

La suprafață, femela apare abia târziu noaptea sau noaptea, și apoi numai pentru a satisface apelul naturii și destinația ei - creșterea numărului de paraziți. În această perioadă de timp, probabilitatea de a obține scabie este deosebit de ridicată, deoarece bifurcația nu este deosebit de devotament față de proprietar.

În ceea ce privește scabia și necurăția. Potrivit statisticilor, în țara noastră, mâncărimea este mai frecventă în rândul persoanelor adulte fără adulți care nu se spală aproape niciodată, ci în cercurile studențești, care sunt promovate de activitatea sexuală ridicată a tinerilor și nu de lipsa igienei corporale. În spatele elevilor sunt adolescenți, elevi de școală, o grădiniță și, nu în ultimul rând, adulți.

Și totuși, se observă o legătură între corpul impur și acarianul de mâncărime. Oamenii curate sunt bolnavi mai rar deoarece sunt mai greu de infectat. Un acarian de sex feminin are nevoie de o jumătate de oră pentru a pătrunde în epidermă, iar în acest timp poate fi ușor spălat cu apă în canal. Și boala la persoanele curate este mai puțin pronunțată din același motiv că mulți dintre adulții care au crescut și apar la suprafață sunt pur și simplu îndepărtați din cauza procedurilor de igienă de seară.

Dacă arăți superficial, principalele simptome ale scabiei sunt mâncărime și o erupție pe corp. Aceste simptome cu greu pot fi numite specifice, deoarece acestea sunt tipice pentru multe patologii ale pielii. Dar dacă privim cu atenție, se poate observa că mâncărimea are o anumită ciclicitate, intensificându-se doar seara și noaptea, când căpușele operează pe suprafața pielii și în interiorul acesteia. După ouă, femeia care se odihnește în timpul zilei, și mâncărime, de asemenea, încetează.

În plus, sub stratul superior al epidermei se pot observa mișcări subțiri, care pot să se îndrepte sau să se îndoaie în diferite unghiuri. În aceste cursuri femelele fac ouă, din care larvele se varsă în câteva zile, iar în alte 10 zile vor deveni adulți în vârstă, care vor crea ei înșiși descendenți.

Unde puteți găsi mișcări de mâncărime? Da, oriunde în corpul uman, dar cea mai mare parte a bifazului îi plac spațiul interdigital pe mâini și pe suprafețele laterale ale degetelor, înghinăturile (în special la bărbați) și articulațiile încheieturii mâinii. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece majoritatea infecțiilor apar fie ca urmare a contactelor sexuale, fie prin mâini. Un acarian pur și simplu nu are sens să călătorească în jurul corpului, deci conduce o viață sedentară unde a aterizat.

În acele locuri în care femelele penetrează pielea, se formează vezicule și pustule, care mănâncă foarte mult. Dar apariția erupțiilor pe corp nu este asociată atât cu perforațiile din piele, cât și cu răspunsul sistemului imunitar uman. Cu alte cuvinte, este o reacție alergică la substanțele secretate de căpușe în procesul activității vitale.

În ceea ce privește pasajele intradermale ale acarianului, nu sunt întotdeauna vizibile, de aceea o persoană poate asocia erupții cutanate și mâncărime cu alte patologii. Intensitatea pruritului poate fi, de asemenea, diferită. Cu cât sunt mai mature pe corpul sexual, cu atât mai intensă este erupția și mâncărimea. Continuând de aici, o persoană nu poate pur și simplu să acorde atenție acarienilor singuri, asociând cosuri mici rare cu alți paraziți.

Dar, pe de altă parte, indivizii prea impresionați pot lua pentru mâncărime o urticarie obișnuită sau mușcături de purici de pat. Este clar că tratamentul alergiilor nu va duce la distrugerea căpușelor.

După cum vedem, în ciuda simptomelor specifice ale scabiei, diagnosticul trebuie făcut încă de către pacient, dar de către un dermatolog calificat. În caz contrar, timpul, banii și nervii pot fi iroșiți. Și este bine, dacă tratamentul se va termina chiar și fără complicații.

Deci, înainte de a se ocupa de tratamentul scabiei la domiciliu, apariția de simptome suspecte sub formă de mâncărimi nocturne și erupții cutanate asupra corpului solicită imediat asistență medicală. Da, un alt simptom specific al scabiei este apariția mâncărimei pe corp în aproape toți membrii familiei după o anumită perioadă de timp (de fapt, perioada de incubație a bolii este de 1-1,5 săptămâni, până când simptomele sunt absente). Dar merită să așteptați apariția acestui simptom pentru a vă asigura că aveți de-a face cu scabie?

Este posibil să tratați scabie acasă?

Deoarece scabia este considerată o boală foarte contagioasă, ideea este de a izola o persoană bolnavă de la membrii familiei sănătoși. În spital, boala este tratată literalmente în 4 zile, dar mulți consideră că această boală este rușinoasă, indicând lipsa de scrupule și preferă să fie tratați acasă. Totuși, tratamentul în spital implică un concediu medical, iar apoi la serviciu, la școală, grădiniță etc. Aflați de ce persoana a fost absentă.

Acesta este motivul pentru care oprește mulți pacienți și vă face să căutați remedii pe care le puteți folosi acasă. Da, și starea de sănătate a unei persoane în timpul zilei poate fi considerată satisfăcătoare, ceea ce vă permite să studiați și să lucrați fructuos și în seara să vă angajați în tratamentul bolii.

Tratamentul într-un mediu spitalicesc implică utilizarea agenților niticide :. Alifie Low „benzil“ și „unguent Sulfuric“ mult mai ieftin aerosol „Spregal“ pesticide departe nesigure „lindan“ interzis în străinătate, droguri toxice „Medifoks“ scăzute etc. Anti prescrise în plus și antihistaminice, și dacă, din cauza zgârieturilor în rană, infecția a primit și medicamente antimicrobiene.

În principiu, eliminarea unei bifaturi în condiții spitalicești, cu o terapie și igienă adecvată, iar unele izolații nu sunt deosebit de dificile. Dar este posibil să folosiți un tratament la fel de eficient pentru scabie la domiciliu?

Amintiți-vă că acarianul trăiește în principal pe piele și în stratul epidermal al acestuia și, prin urmare, preparatele pentru distrugerea parazitului sunt prescrise în principal pentru uz extern. Dar nimic nu împiedică utilizarea unor astfel de medicamente în spital, dar acasă. În plus, tratamentul se efectuează numai în seara, când acarienii sunt cei mai activi, pe lângă suprafața pielii nu sunt numai bărbați, ci și femei.

Și după ce a aflat că scabie pot fi aplicate nu numai skabitsidy nesigure, ci și substanțe naturale nemedicamentoase (produse alimentare, produse de igienă, etc), nu aduc prejudicii organismului, mulți oameni nu cred chiar despre a merge la spital, practicarea scabie mijloace alternative la acasă condiții.

Nu vă grăbiți să dați vina pe oameni pentru nebunia lor. Acestea sunt prejudecățile noastre și atitudinea prejudecată față de persoanele cu boli de piele care îi forțează să caute diferite metode de tratament care fac posibilă ascunderea diagnosticului. Dar, pe de altă parte, de ce nu încercați să fiți tratați acasă, chiar dacă medicii nu au nimic împotriva ei. Singurul lucru pe care ei insistă este respectarea anumitor măsuri preventive, cu care ne cunoaștem acum.

Cât de corect să tratăm un scabie acasă?

Scabia, ca orice boală infecțioasă (și despre infecția parazitară), necesită o abordare specială a tratamentului. La urma urmei, până când ultimul fel de scabie din încăperile de locuit este exterminat, niciunul dintre locuitori nu poate fi calm pentru sănătatea lor. Deci, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să luați toate măsurile pentru a preveni infecția membrilor familiei și a oaspeților neintenționați.

Imediat ce unul dintre membrii familiei a fost diagnosticat cu scabie, toți locuitorii apartamentului se dovedesc imediat sub suspiciune. Cineva, probabil, nu au fost încă infectate, iar altele sunt purtători asimptomatici căpușei, la care boala apar mai târziu, atunci când sistemul imunitar este activat si incepe sa se lupte cu o substanță străină, secretată de căpușe pentru a penetra epiderma. Dar, oricum, toți membrii familiei se află în strânsă legătură între ei, ceea ce înseamnă că sunt în pericol.

Nu aveți nevoie să strigați "sunteți contagios" după o veste neplăcută și să vă apropiați într-o cameră separată. Trebuie să înțelegem problema și să o înțelegem prin eforturi comune.

Pentru început este necesar să cheltuiți o curățenie generală într-un apartament. Avantajul este dat de curățarea umedă, deoarece alergenii pot fi, de asemenea, găsiți în praful de casă, ceea ce complică numai starea pacientului a cărui sistem imunitar este deja prea activ.

Va fi necesar să schimbați lenjeria de pat și lenjeria de pat pe toate paturile și canapelele (este posibil ca aceștia să poată avea în continuare paraziți vii). Același lucru este valabil și pentru lenjeria de corp.

Pe internet puteți găsi sfaturi toate rufele nu este doar se spală, dar, de asemenea, să fiarbă, care este destul de logic, având în vedere că acarianul mâncărime este ucis instantaneu prin fierbere, și la o temperatură de doar 60 de grade timp de o oră. Dar aici, despre călcarea fierului fierbinte, putem spune că este necesar doar pentru acele lucruri care nu pot fi fierte.

Pentru a vă menține liniștea, înainte de a începe tratamentul, trebuie să acordați atenție articolelor de uz casnic care nu pot fi fierte sau spălate în niciun fel (mobilier moale, covoare, unele tipuri de haine etc.). Există mijloace speciale cu care orice suprafață poate fi tratată ca dezinfectant. Când vine vorba de un acarian de scabie, aerosolul "A-Par" sa dovedit a fi unul bun. În timpul iernii, pe vreme rece, unele lucruri pot fi efectuate pe stradă, unde într-un timp scurt toți paraziți vor muri.

Tratamentul scabiei la domiciliu implică și puritatea și igiena corpului. Medicii recomandă să faceți o baie înainte de tratament. Este mai bine ca apa să fie caldă, dar nu prea multă. Apa caldă va face ca căpușele să fie mai puțin active și vor fi ușor îndepărtate de pe suprafața corpului. În plus, o astfel de procedură de igienă va promova deschiderea porilor, ceea ce va permite ca medicamentele să pătrundă mai adânc în epidermă. Este mai bine să faceți un duș în seara, astfel încât femelele să lovească și femelele care au apărut la suprafață în căutarea unei perechi.

Dermatologii cred că dacă un singur membru al familiei este bolnav de scabie, întreaga familie trebuie tratată simultan. Utilizarea medicamentelor antiparazitare pe piele va preveni infecția sau va opri propagarea acarienilor pe rădăcină, dacă infecția a avut deja loc, dar simptomele nu au apărut încă.

Igiena personală în cazul scabiei este principala condiție pentru o eliminare reușită și rapidă a paraziților. Și aceasta se aplică tuturor membrilor familiei. Dacă este posibil, ar trebui să schimbați și lenjeria de corp zilnică, care ar trebui să fie spălată în mod regulat (sau fiartă) și călită.

Dar, cel mai important, în timpul tratamentului unui pacient cu scabie ar trebui să doarmă într-un pat separat. Acest regim ar trebui urmat timp de o săptămână și jumătate pentru a se asigura distrugerea tuturor paraziților. Este necesar să rămână doar o pereche de căpușe sau chiar o femeie însărcinată, astfel încât tratamentul trebuia să înceapă din nou.

Căi alternative pentru scabie

Toată lumea poate avea propriile motive să nu recurgă la ajutorul medicamentelor în tratamentul scabiei din casă. Cineva cânta romantism, iar alții doar nu vor să se otrăvească împreună cu paraziți.

În special sensibile la siguranța produselor farmaceutice sunt mamele de copii care au adus scabie de la o grădiniță sau un loc de joacă. Deși se crede că scabicidele sunt periculoase în primul rând pentru paraziți mici, aceasta este încă o otravă, iar o mamă care îngrijește este foarte dificil să convingă siguranța unui astfel de medicament pentru copilul ei.

Mijloacele alternative în aceste cazuri cauzează mai multă încredere. În plus, în bucătărie și în baie puteți găsi întotdeauna un instrument potrivit fără a cheltui un ban suplimentar. Astfel de mijloace nu vor afecta sănătatea, deși tratamentul cu acestea poate fi mai lung decât medicamentul.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Legume utile

Ceapa și usturoiul, există produse și mai eficiente antimicrobiene și antiparazitare de origine vegetală. Suntem obișnuiți să folosim aceste legume arzătoare pentru prevenirea și tratamentul răcelilor și helminților, dar ele sunt, de asemenea, utile pentru a scăpa de scabie. Principalul lucru este să pregătești medicamentul de casă, pentru că nu sunt folosite ca un instrument independent care poate arde pielea, dar în combinație cu alte substanțe utile.

Să începem cu rețeta pentru ceapă și săpun de usturoi. Faptul că  sapunul  este unul dintre cele mai bune și mai ieftine antiseptice este cunoscut de mulți, dar este probabil că ei știu că este capabil să ajute cu scabie. Adevărat, eficiența acestui instrument va fi de multe ori mai mare, dacă adăugați la el legume antiparazitare - ceapă și usturoi.

Cum se face acest lucru? În primul rând, o masă solidă de săpun va fi făcută din plastic, astfel încât să poată fi amestecată în componente suplimentare. Săpunul plastic va fi, dacă este frecat cu o răzătoare, se adaugă puțină apă și se trimite la un foc slab.

De data aceasta, pe un răzătoare sau într-un amestecător, mănâncă capul de mijloc al cepei și aceeași cantitate de usturoi. Sapunul se amestecă până se uniformizează, se scoate din căldură și se adaugă ceapa și masa de usturoi. Încă o dată am frământat și lăsăm să se răcească, oferind o formă confortabilă.

Unde să utilizați un astfel de săpun? Desigur, pentru spălarea mâinilor, a picioarelor, a organelor genitale și a întregului corp. Masurile de igiena seara cu o bucata de sapun de ceapa-usturoi vor fi mai eficiente in ceea ce priveste eliminarea parazitilor decat spalarea obisnuita cu apa cu sapun de baie.

Astfel folosiți  ceapa cu usturoi din scabie în timp ce tratați boala acasă. Dar trebuie spus că ceapa nu a găsit o aplicație atât de largă pentru combaterea acarianului, cum ar fi usturoiul.

Ceapa ca un remediu pentru acarieni este folosit în principal ca o compresă terapeutică. Luăm câteva becuri, le tăiem în bucăți mari și le fierbem în apă până când devin suficient de moi pentru a face cartofi piure. Lipiți ceapa pe piele seara, lăsând o jumătate de oră sau mai mult.

Usturoiul poate fi găsit în multe rețete alternative, care sunt folosite din scabie și ringworm. Unele dintre ele sunt abstruse și sofisticate, în timp ce altele sunt simple în execuție și nu necesită componente unice.

Aici, de exemplu, este o metodă destul de brutală de combatere a mâncării pe bază de usturoi. Legumele se macină într-o mustă sau se stoarce sucul din ea, ștergeți zonele afectate ale pielii cu compoziția. În plus, aplicăm un amestec de suc proaspăt stoarse din rădăcină de brusture și cărbune pulverulent (de preferință mesteacăn) și frecați-l în piele timp de o jumătate de oră.

Oarecum abstruse? Ei bine, apoi ardem 3 capete de usturoi, mutăm cenușa cu unt moale și melasă. Toate componentele sunt prelevate în cantități egale. Acest unguent lubretează zilnic zonele afectate și zonele din apropiere ale pielii.

Sau o altă rețetă pe bază de ulei de muștar. Luați 100 g de usturoi decojit, zdrobiți-l într-o tocană și adăugați la 2 cani de ulei de muștar, care este utilizat pentru gătit și pentru îngrijirea părului. După fierberea masei peste un incendiu mic timp de un sfert de oră, îndepărtați, răciți și filtrați. Prin această compoziție, în cursul serilor, procesăm pielea până când dispar toate manifestările bolii.

În loc de muștar, puteți utiliza ulei de floarea-soarelui mai familiar în viața de zi cu zi, adăugând o pereche de capete de usturoi decojite și tocate în paharul de ulei. Inconvenientele acestei prescripții pot fi considerate nevoia de insistență a medicamentului pentru o săptămână întreagă. Utilizați medicamentul de două ori pe zi. Spălați lichidul uleios din piele nu mai devreme de o oră cu apă și săpun.

Pentru tratamentul suprafețelor afectate, o loțiune bazată pe oțet de cidru de mere și usturoi este perfect potrivită. Nu este greu să gătești. Este suficient să adăugați câteva bățuri de legume arzătoare într-un pahar de oțet și să insistați pentru 8 ore în frig și medicamentul este gata.

Apropo, pentru a freca pielea, puteți folosi un bulion de usturoi în apă. Adevărul este că mirosul de usturoi este neplăcut pentru paraziți mâncărime, așa că se vor grăbi să părăsească un astfel de paradis, iar în afara corpului uman va pieri în curând.

Probabil, astfel de medicamente nu vor fi foarte apreciate de mulți cititori datorită mirosului specific de usturoi exprimat în ele, dar sănătatea nu necesită mai puțin sacrificii decât frumusețea. Deși există multe alte rețete în care usturoiul nu este folosit.

Aici,  se pare că roșiile pot fi eficiente și împotriva scabiei dacă sunt încălzite timp de 20 de minute într-o tigaie cu ulei vegetal. Uleiul din semințe de floarea-soarelui este luat în cantitate de 1 cană (250 ml). Roșiile proaspete proaspete trebuie să ia o lire. După ce masa este gătită, se decantează și se utilizează pentru a trata numai partea lichidă. Grosimea poate fi folosită într-un pansament pentru borsch.

Ștergeți pielea cu ulei de roșii de trei ori pe zi, astfel încât tratamentul să nu dureze mai mult de o săptămână.

Poate că această rețetă nu este considerată ca populară ca alții, dar merită, chiar dacă este absolut sigură pentru sănătate.

Mergem la bucătărie

În principiu, dacă ți-a plăcut loțiunea de prescripție, poți să presupui că ești deja acolo. Și din moment ce vorbim despre oțet, vom lua în considerare mai multe opțiuni pentru un medicament pentru scabie pe baza acestei substanțe cu gust acru și miros.

Din căpușe este considerat eficient chiar oțet pur fără aditivi. Se recomandă lubrifierea locurilor de acumulare a paraziților de două ori pe zi timp de două săptămâni sau utilizarea oțetului sub forma unei comprese, umezită cu o cârpă moale naturală. Când sunteți tratat cu acest remediu, pot apărea senzații neplăcute, dar răul nu va duce la oțet.

Pentru persoanele cu piele sensibilă și copii, oțetul nu este foarte potrivit. Dar varianta de mere poate fi folosită chiar și pentru tratarea copiilor mici, pentru clătire, luând 1 parte oțet și 2 părți apă. Adulții nu pot dilua oțetul de cidru de mere în general sau pot adăuga destulă apă.

Aplicați  oțet de cidru de mere din scabie după baie (duș), frecați corpul cu un burete sau turnându-l cu oțet. Spălați produsul pe bază de oțet de cidru de mere poate fi doar dimineața, dar nu este înfricoșător, deoarece nu are un miros și un efect mirositor pe piele, cum ar fi o sală de mese.

Și ce avem pe raft lângă oțet? Desigur, bicarbonat de sodiu. Dar poate ajuta, de asemenea, să scapi de acnee? Conform unor rețete alternative, poate și destul de eficient.

Cel mai bine este să utilizați bicarbonat de sodiu. În baia de apă din scabie, adăugați aproximativ 200 g de sodă. Poți să faci baie o jumătate de oră sau mai mult. Ștergeți după baie nu este necesar, lăsați soda să-și continue munca.

Ce mai putem găsi în bucătărie? Desigur, sare. Acesta este un remediu universal pentru infecțiile bacteriene și fungice, care a fost utilizat cu succes de peste un deceniu. Din păcate, paraziți nu sunt sensibili la sare și sare de baie (2 linguri pe galon de apa), este puțin probabil pentru a ajuta sa scape de capuse, cu excepția faptului că apa caldă va foarte mult (de la 60 de grade sau mai mare). Dar un astfel de remediu popular pentru scabie pe mâini și picioare va duce probabil la arsuri, mai degrabă decât la vindecare.

Puteți face cu siguranță și soluția mai concentrată, adăugând la un sfert de litru de apa 4-5 linguri de sare si se freaca acest acarieni soluție loc de acumulare, dar prin acest tratament organismul poate mai mancarime, astfel încât nu toată lumea poate rezista. Este posibilă și puternică iritarea pielii de sare.

Presărați sare cu căpușe și erupții papulare chiar mai crud. În primul rând, sarea va eroda rănile și va provoca dureri severe, iar în al doilea rând, după vindecarea rănilor vor exista cicatrici, ceea ce nu este mai puțin plăcut.

Se pare că sarea ca remediu independent pentru scabie nu ar trebui să fie utilizată, mai ales că nu există un deficit în prescripțiile alternative despre boală. Dar iată cum aditivul la diferite compoziții terapeutice, îmbunătățind efectul lor, sarea este destul de potrivită pentru combaterea acarianului scabiei. Acesta poate fi adăugat la unguent sulfuric sau utilizat pe bază de prescripție medicală pentru tratarea mâinilor pe mâini pe bază de kvas (băutura este sărată și încălzită la temperatura pe care mâinile pot rezista). Sarea poate fi utilizată într-un medicament bazat pe sodă și săpun (adăugăm toate componentele în apă pe care le punem într-un foc lent, ținem mâinile în apă până când devine prea cald) și alte rețete.

Adevărat, unii oameni susțin că au luat bifurca, luând băi de jumătate de oră în fiecare noapte sau de două ori pe zi, cu un pachet de sare. Deci, puteți încerca în continuare bai de sare. Dintr-o data, adevarul va ajuta, daca nu singur, apoi in combinatie cu alte metode de tratare a scabiei acasa.

Ce este util în bucătărie? Poate o frunză de dafin? Desigur, pentru că are și o rețetă bună pentru o bifă. Într-un măcinător de cafea transformăm câteva frunze de dafin uscate în pulbere, amestecăm cu o cantitate egală de unt, amestecăm cu atenție masa și aplicăm-o seara și dimineața pe pielea afectată de acarieni.

Vom examina baia

Poate că aici vom găsi, de asemenea, facilități utile de igienă și salubritate care vor ajuta la combaterea acarianului scabiei? Categoric, pentru că am menționat deja un astfel de instrument. Acesta este un săpun economic care ajută la scabie și la compoziția de ceapă și rețetă de usturoi și ca agent antibacterian pentru spălarea hainelor.

Apropo, în ceea ce privește spălarea și curățarea în casă, atunci pentru a scăpa de orice "spirite rele" ajută la  înălbirea, pe care unii reușesc să o utilizeze și din scabie. Este clar că pe corpul de clor pentru orice, dar pentru a spăla podele cu acest dezinfectant este foarte util chiar și pentru toate infecțiile.

O soluție bazată pe apă (5 litri), sodă (1 sticlă) și înălbitor (2 linguri) poate fi prelucrată de articole de uz casnic care nu pot fi spălate sau bătute. Dar pe o țesătură un astfel de agent este mai bine pentru a nu pune sau rendering.

În timpul spălării lenjeriei albe, puteți, fără ezitare, să adăugați la albitatea compoziției de săpun, care conține înălbitor sau o soluție de "Blanidasa". După aceea, rufele nu vor fi numai albe, ci și bine dezinfectate.

Dar înapoi la mijloacele de igienă. Săpunul obișnuit de baie nu ne poate da nici o speranță de a scăpa de scabie. Sarcina sa este de a lupta împotriva murdăriei și grăsimilor. Dar săpunul de gudron este o altă problemă. Acest săpun conține 10% gudron de mesteacăn, un ingredient unic, incredibil de util pentru piele.

Unii cred că  săpunul de gudron  nu este un remediu eficient pentru scabie, argumentând că mâncărimea nu distruge un astfel de instrument. Dar, în același timp, elimină perfect mâncărimea și este potrivit pentru tratamentul simptomatic al bolii.

Dar, pe de altă parte,  ghirbul de mesteacăn a  fost folosit din scabie încă de când medicina era la un nivel foarte scăzut. Pacienții au fost smeariți cu gudron și trimisi la baie, astfel încât substanța să pătrundă mai adânc în piele. Faceți acest lucru de 2-3 ori pe zi, și spălați gudron numai atunci când simptomele bolii au dispărut complet.

În prezent, o fac diferit, folosind unguente și formulări care conțin 10 până la 30% gudron. Se crede că acest lucru este suficient pentru a scăpa de scabie și păduchi. Dar, de fapt, săpunul de gudron de gudron conține 10% gudron, ceea ce înseamnă că poate fi utilizat și pentru a combate mâncăria urâtă.

Trebuie doar să înțelegeți că spălarea corpului cu săpun nu va da rezultatul așteptat, ci va reduce doar mâncărimea. Pentru a lupta împotriva acarianului, săpunul de gudron trebuie spumat și aplicat pe piele, lăsându-l timp de un sfert de oră. Se recomandă folosirea săpunului de tar gudron după întărire. Aceasta va ajuta pielea sa se recupereze mai repede, sa elimine inflamatia si iritarea. Cicatricile se vor usca rapid si se vor strange fara cicatrici.

Consolidarea efectului de săpun de gudron poate fi cu usturoi. Sapunul este zdrobit și se pune vasele cu el pe o baie de apă pentru a topi compoziția. Când se topește săpunul (puteți adăuga câteva picături de apă, deci procesul va merge mai repede), adăugăm 1 cap de usturoi în suc și sudați medicamentul "parfumat" timp de încă un sfert de oră. Retrageți de la căldură, săpunul este turnat într-o matriță sau turnat cu mâinile când se răcește puțin. Folosim-o ca un săpun obișnuit de gudron.

Da, aroma ambelor rețete este departe de a fi Shanelev, dar după 15-20 de minute se lasă, și cu ea un acarian mâncărime, care este frică de gudron și urăște mirosul de usturoi. Deci, pentru sanatatea ta, poti si rabdare.

Tar introduce în compoziția medicamentelor naturale, care se vând în farmacii. „ Balsam grecesc “ (și aceasta este numele acestui drog) conține în fabricile sale compoziția degetelor, ulei de măsline, propolis, gudron de mesteacăn, tămâie rășină copac și pini și este adesea folosit de scabie.

Este necesar să se aplice acest remediu suficient de eficient de trei ori pe zi până când toate manifestările bolii dispar. Balsamul se aplică de două ori pentru o procedură. Ie medicamentul cu un tampon de bumbac sau un bandaj pliat în mai multe straturi este aplicat în zonele afectate și lăsat să fie absorbit. După 10 minute, repetați manipulările.

Există o altă alternativă eficientă la scabie pe baza de gudron. Se amestecă 1 lingură de untură topită și se sfărâmă pe un săpun de uz casnic. Adăugați 1 linguriță mesteacăn de mesteacăn și de 2 ori mai mult praf de sulf. Se amestecă bine compoziția și se aplică pe piele noaptea 3 zile la rând. Flush compoziția este disponibil zilnic dimineața.

Dacă după un timp simptomele se întorc, trebuie să repetați cursul tratamentului cu această formulare multicomponentă.

Dar gudron de mesteacăn și mijloacele pe care se bazează nu sunt de dorit să fie utilizate pentru tratamentul copiilor, femeilor însărcinate și persoanelor cu piele sensibilă la uscăciune.

Vom efectua un audit în cabinetul de medicină de origine

Aici vom găsi cu siguranță antiseptice (iod, peroxid de hidrogen, alcool) și dacă în trecut unul dintre membrii familiei a luat lichenul de la animale, apoi unguent sulfuric. Toate aceste instrumente pot fi utile în lupta împotriva acarianului.

Deci, iodul este util pentru clarificarea diagnosticului. Dacă lubrifiați pielea la locul dorit al leziunii, unde se simte mâncărime, dar nu vedeți alte simptome, dungile întunecate și zigzagurile vor fi vizibile la locul scabiei. Acest lucru este foarte util dacă pasajele intradermice nu au fost inițial vizibile.

Unii oameni folosesc iod și pentru a trata scabia prin lubrifierea locurilor de decontaminare a paraziților cu o soluție de 3-5%. În aceleași scopuri, utilizați alcool și vodcă. Dar trebuie să înțelegeți că nici iodul, nici alcoolul medical, care sunt antiseptice excelente, nu sunt capabile să dăuneze grav scabiei. Un astfel de tratament este ineficient. Și alcoolul pur  poate duce, de asemenea, la o iritare severă a pielii în zona de erupții cutanate din scabie. Singurul beneficiu al acestor medicamente este prevenirea infectării rănilor.

Tratamentul scabiei la domiciliu cu ajutorul unor rețete alternative este considerat mai puțin eficace decât medicamentul. În plus, majoritatea remediilor alternative împotriva scabiei fac o treabă bună la adulți, dar nu împiedică apariția larvelor ouălor lor de parazit. Prin urmare, în plus, puteți încerca să ștergeți pielea în fiecare zi timp de 14 zile cu 1 sau 2% alcool salicilic.

Alcoolul sau vodca pot fi, de asemenea, utilizate pentru prepararea de tincturi medicinale. De exemplu, tincturi cu suc de galbenele sau verde, care sunt, de asemenea, folosite pentru a trata scabie.

Dar peroxidul de hidrogen 3%   poate fi folosit din scabie și ca un medicament independent, ștergându-l cu leziuni și legând-l cu un țesut, astfel încât medicamentul să se evapore mai puțin. Se crede că dacă adăugați alcool de camfor la peroxid, medicamentul va penetra mai bine pielea, afectând acarienii adulți și larvele lor.

Rummaging prin cămară, se poate descoperi accidental uleiul de in și terpentina, care anterior au fost folosite în mod activ pentru a dizolva vopseaua și acum pentru a curăța suprafețele reziduurilor. Se pare că un amestec de aceste substanțe poate fi utilizat pentru a trata scabia prin luarea unei părți de terebentină și 4 părți de ulei de in. Un "medicament" este folosit de mai multe ori pe parcursul zilei.

Ierburi din scabie

În medicina alternativă pentru tratamentul diferitelor boli, plantele medicinale și plantele sunt foarte populare. Scabele nu sunt o excepție, deoarece unele rețete se pot lupta cu succes și cu această boală contagioasă parazitară.

Cea mai populară plantă din scabie este considerată a fi  celandină, care este utilizată și pentru diferite patologii ale pielii. Cel mai adesea pe baza sa face un unguent. Mai întâi, măturați planta într-o mașină de măcinat cu carne și stoarceți sucul de pe gruelul rezultat. Apoi vaselina este adăugată sucului de celandină într-o cantitate de 4 ori mai mare decât cea a sucului. Toate acestea sunt frământate cu grijă și frecate în piele la habitatul acarienilor de 1-2 ori pe zi.

Dacă nu este proaspătă, atunci pentru pudra de unguent de iarbă uscată este folosită, amestecând-o în proporții egale cu vaselina sau untul. Puteți utiliza, de asemenea, smantana de casă, cremă, grăsime de porc topită. Utilizați unguent seara, frecându-l în piele până când este complet absorbit.

Pentru tratamentul copiilor și adulților din scabie, băile din bulion de celandină au fost folosite de mult timp. 3 linguri materia primă măcinată se prepară 0,5 litri de apă clocotită și se insistă pe o baie de apă cu capacul închis timp de aproximativ o jumătate de oră. Apoi, bulionul este insistat timp de 15 minute, filtrat și adăugat la o baie plină cu apă caldă. Se recomandă să faceți o baie în fiecare seară.

Sunt de acord, acest tratament nu numai că va fi eficient, ci și plăcut. Nu există compuși grași sau arși, un miros hideous și alt disconfort.

Ca aditiv în baie pentru tratamentul scabiei, puteți folosi un decoct de fructe de ienupăr. 50 g de materii prime vegetale timp de un sfert de oră sunt gătite în 5 litri de apă și se toarnă într-o baie. Baia este luată zilnic înainte de culcare.

În plus față de celandină și ienupăr pentru tratamentul scabiei, puteți folosi sucul de pepinieră de plante medicinale, care trebuie să lubrifiaze zonele afectate (de preferință în seara). În același mod poate fi folosit și suc de afine.

Aveți posibilitatea să ștergeți pielea cu tincturi alcoolice de gălbenele, viguroase (10 g de materie primă uscată este turnat 100 de grame de vodcă sau alcool și a insistat timp de o săptămână), o tămâie medicină de fumat.

Baia poate fi adăugat la frunza bulion nuc, adăugând la 2 litri de apă și o mână de foi verzi prin fierbere timp de 10 minute, sau tansy infuzie (1 lingura. Ierburi tocate umplu cu 2 litri de apă clocotită și să insiste aproximativ două ore). Un decoct pur al nucului și perfuzia de tansy este folosit în plus pentru frecarea zonei afectate.

Puteți, de asemenea, să preparați un medicament pe bază de uleiuri slabe și plante de iederă. 100 g de materii prime vegetale se adaugă la 2 pahare de ulei și se încălzesc pe o baie de apă la o temperatură de 75-80 ° C. După aceea, medicamentul trebuie insistat timp de 3 zile la căldură, drenat și tratat cu corpul în leziuni de 2-3 ori pe zi.

Se aplică din scabie și cosuri, care este renumit pentru efectul său nociv asupra ciuperci, paraziți și larvele lor. Plant este folosit sub forma de infuzie (iau 2 linguriță de plante zdrobite, apă fiartă și se insistă 20 de minute) sau unguente (1 parte pudra frecat în amestec de plante medicinale uscate cu 5 părți Vaselină sau grăsime topită). În timpul verii, puteți folosi iarbă proaspătă, lubrifiându-l cu sucul din habitatul căpușelor pe corp.

Este posibil să se combată scabia cu sunătoare. Se topește vechea untură și se adaugă 2 părți de plante aromate sub formă de pulbere.

De asemenea, sunt utile infuziile de elecampane, crengi și fructe de ienupăr, fructe de iarbă de arbore, coajă verde de nuci, capră, unele tipuri de mușețel etc. Cu aceste infuzii, se recomandă ștergerea corpului, ceea ce va face viața scroafelor pur și simplu insuportabile.

Uleiuri esențiale din scabie

În mod surprinzător, gusturile și preferințele noastre de paraziți care trăiesc pe corpul nostru adesea nu coincid. Pentru noi, uleiurile esențiale sunt atât o aromă preferată, cât și un remediu pentru diferite afecțiuni. Și pentru un acarian de scabie, un astfel de remediu poate fi mortal.

De exemplu, se știe că acarienii scabie nu tolerează mirosul de lamaie și alte citrice. Puteți încerca folosirea scabiei de lămâie, stoarcerea sucului din el și lubrifierea acestuia cu locurile afectate de căpușe pe corp.

Dar este mai bine să completezi alte rețete cu suc de lămâie sau ulei esențial. De exemplu, în compoziția uleiurilor esențiale de arbore de ceai și levănțică, care este aplicat pe piele de mai multe ori pe zi. Pot să mă gândesc la un tratament mai plăcut și mai sigur?

 Oamenii de știință din arborele de ceai, după o serie de studii, iau în considerare un remediu promițător pentru scabie. Adevărul este că aroma de ulei nu este doar iritantă, ci ucide un acarian de mâncărime. Dacă uleiul este adăugat la compoziția unguentelor sau emulsiilor terapeutice, mizele mor de 3 ori mai repede decât fără această componentă. Uleiul de arbore de ceai, ca și alte uleiuri esențiale, poate fi aplicat pe piele sau adăugat la baie (numai 9-10 picături). În același timp, va fi oferită o aromă plăcută și un tratament ușor.

Un alt ulei esential in tratamentul scabiei la domiciliu este levantica. Uleiul de lavandă din scabie poate fi folosit în mai multe moduri: adăugați la baie și corpul sau cremele de mâini, aplicați pe zonele deteriorate ale pielii, adăugați detergent la soluția de detergent pentru a curăța hainele de căpușe.

Combinația de ulei de menta și de lavandă este considerată cel mai eficient tratament pentru scabie. Aceste uleiuri se adaugă la creme într-o cantitate de cel puțin 5%. Și pentru o baie medicinală este mai bine să combini lavanda cu rozmarin și musetel.

Printre alte uleiuri esențiale, scorțișoară și cuișoarele au funcționat bine. Dar ele sunt utilizate numai în combinație cu cremă, iar conținutul de uleiuri ar trebui să fie mic, deoarece acestea pot irita pielea.

Aplicați creme cu uleiuri esențiale de cel puțin 2 ori pe zi. Cel mai bine este să procedați după o duș sau o baie, în care se adaugă din nou ulei de lavandă și rozmarin (5-10 picături, menta și lămâie (2-3 picături)).

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10]

Medicamente de uz farmaceutic pentru scabie

Scabele sunt o astfel de boală, tratamentul cărora poate fi efectuat acasă, deoarece chiar și tratamentul cu medicamente chimioterapice prescrise din scabie nu necesită monitorizarea de către un medic. În plus, marea majoritate a medicamentelor sunt aplicate local și nu provoacă reacții sistemice severe. Citiți și lista completă de spray-uri din scabie.

Să vedem ceea ce medicii recunoscuți ca medicamente pot fi utilizați pentru a trata scabie la domiciliu.

Emulsii și geluri din scabie

Ce este o emulsie? Sub acest cuvânt oarecum neobișnuit se află un lichid, radical diferit de soluții. Dacă soluția este amestecarea substanțelor lichide sau solide și lichide, emulsia este un fel de îmbinare a lichidelor nemiscibile.

Unele medicamente prescrise pentru a combate acarianul de mâncărimi au această formă de eliberare. Cele mai populare sunt drogul bugetar intern "Benzil benzoat" și medicina rusă "MediFox", care este de zeci de ori mai mare decât prețul pentru remedierea ucraineană.

Ca parte a medicamentului ucrainean, vedem apă, un emulgator și benzoat de benzii direct, o substanță care ucide indivizi adulți și acarieni scabie timp de o jumătate de oră. Dezavantajul medicamentului este ineficacitatea acestuia față de ouăle parazitului, astfel încât tratamentul nu se limitează la tratament.

Aplicați emulsia benzoatului de benzii din scabie în organism după ce ați făcut duș. Tamponul de bumbac este impregnat cu un lichid și mărește activ pielea astfel încât emulsia să fie absorbită. Procedura se face în seara de 3 zile, după care trebuie să vă spălați din nou și să vă schimbați lenjeria. Există posibilitatea ca cursul tratamentului să fie repetat după 1,5 săptămâni.

Se recomandă începerea tratamentului cu mâinile care nu se spală timp de cel puțin 3 ore după procedură. De obicei, tratamentul nu este însoțit de senzații neplăcute, dar dacă sunt expuse pliurile feței sau pielii în zona inghinală, pot fi simțite ușoare arsuri și hiperemie ale zonei tratate a corpului. Reacțiile alergice sunt rare.

Medicamentul nu este utilizat dacă există pustule pe corp. Alte contraindicații pentru utilizare sunt hipersensibilitatea la medicament, perioadele de sarcină și alăptarea. Medicamentul este prescris pentru copii începând cu vârsta de 3 ani.

Deși nu există efecte sistemice la aplicarea medicamentului pe piele, medicamentul este încă considerat toxic, motiv pentru care este afectat negativ în străinătate.

Mod de preparare „ Medifoks “ este vândut ca un concentrat, care ulterior prepara o emulsie, diluarea 8 ml de droguri ½ ceașcă de apă.

Medicamentul are un alt ingredient activ - permethrin, care este considerat mai puțin toxic decât benzoat de benzii, ceea ce face posibilă utilizarea acestuia pentru tratarea copiilor, începând cu vârsta de un an.

Ca și în primul caz, tratamentul durează 3 zile, timp în care, seara, unguentul trebuie aplicat pe zonele afectate și frecată cu grijă în piele. Trebuie să vă spălați înainte și după terminarea tratamentului.

Nu se recomandă aplicarea emulsiei pe zona părului, a feței și a gâtului. Apropo, Medifox este considerat a fi un medicament mai eficient, deoarece are un efect dăunător asupra ouălor de acarieni. Un curs de repetare nu este de obicei necesar.

Aceleași medicamente se găsesc la vânzare și sub formă de gel. Dar gelurile din scabie sunt aplicate mai rar decât emulsiile. Medifoxul sub formă de gel este de obicei folosit pentru a trata scalpul. Un "benzil benzoil" sub forma unui gel este rar folosit deoarece poate lăsa urme pe haine și nu este atât de bine absorbit ca o emulsie.

trusted-source[11], [12], [13]

Unguente si creme pentru mango

Pentru tratamentul scabiei, puteți utiliza aceleași medicamente care sunt eficiente împotriva căderii părului, de exemplu unguent sulfuric. Acesta este un remediu destul de eficient, dar are 3 dezavantaje: un miros neplăcut, urme pe haine și probabilitatea efectelor toxice asupra rinichilor.

Tratamentul cu unguent se efectuează o săptămână, iar seara se mănâncă medicamente în piele. Spălarea este necesară imediat după terminarea tratamentului.

În unele cazuri, tratamentul poate fi însoțit de apariția reacțiilor alergice. Unguentul pentru copii poate fi de la 3 ani.

Unguentul lui Wilkinson este o combinație de unguent naftalan, sulf și gudron. Și deoarece atât sulful cât și gudronul sunt distrugătoare pentru scabie, acest unguent este considerat o alternativă la un unguent sulfuric simplu.

Tratamentul cu unguent durează 3 zile. Și în fiecare seară, trebuie să frecați crema în piele.

Terapia cu acest unguent vă va mulțumi câteva, dar nu pentru că medicamentul nu este eficient, ci din cauza mirosului teribil și din nou impactul negativ asupra rinichilor, mai ales dacă activitatea lor a fost deja întreruptă.

Un alt medicament sub formă de unguent se numește " Crotamiton " (există totuși o formă de eliberare sub formă de loțiune). Acesta este un medicament specializat pentru scabie, care este încă considerat mai puțin eficace decât Modofox, dar poate fi utilizat de la vârsta de 2 luni.

La începutul tratamentului se efectuează proceduri de igienă. Apoi aplicați medicamentul pe piele 1 dată pe zi timp de 2 zile. Luarea băii este posibilă numai după 48 de ore de la cel de-al doilea tratament.

Nu atât de des în farmacii se poate găsi și o dată drog popular " Lindan ", sub forma unei creme sau emulsie. Dar substanța activă - hexafloranul - este considerată cea mai toxică din toate cele de mai sus, prin urmare, insecticidul este prescris numai în cazuri grave.

Un medicament este prescris pentru pacienții cu vârste mai mari de 10 ani. Aplicați-l în zonele afectate în timpul serii timp de 3 zile, fără spălare. Copii mai mari de 3 ani de droguri se aplică organismului, cu condiția să fie spălat după 3 ore.

Revizuirea unguentelor din mange citite în acest articol.

Soluții împotriva scabiei

Vorbim despre două soluții: o soluție de șaizeci la sută de tiosulfat de sodiu și șase procente de acid clorhidric (același acid clorhidric). Aplicarea acestor două soluții în complex este ideea principală a metodei profesorului M.P. Dem'yanovich.

Mai întâi, o soluție de tiosulfat se aplică pe piele și se lasă să se usuce timp de un sfert de oră. Particulele mici de cristal sunt formate în piele, ceea ce face ca scabia scabiei să devină mai permeabilă la medicament. Procedura se efectuează de 2 ori, dar a doua oară la 15 minute după aplicarea tiosulfatului, pielea este umezită cu acid clorhidric, spălând bine mâinile. După un sfert de oră, pacientul se poate îmbrăca.

O procedură este, de obicei, suficientă pentru a ucide complet acarienii, dacă pielea după tratament nu este spălată timp de 3 zile.

Tratamentul cu soluțiile de mai sus se poate face diferit. 3 zile în piele, prima soluție este frecată o dată pe zi și apoi se aplică o soluție de acid clorhidric.

Haosul de scabie

Nu vorbim de acei "vorbitori" care vorbesc la lecții și bănci la intrare, ci despre un medicament multicomponent cunoscut de oameni din cele mai vechi timpuri. Se numește casetă de chat și toate componentele folosite în acesta trebuie să fie bine amestecate sau agitate.

Chatterbox nu este un medicament alternativ, deoarece poate fi achiziționat la o farmacie la cerere, dacă există o rețetă de la un medic la îndemână. Cu toate acestea, astfel de mijloace eficiente de scabie (numite uneori vorbăreț zinc) pot fi preparate în mod independent, fiind achiziționat într-o farmacie componentele necesare anterior: oxid de zinc (pastă de zinc), acid boric 2% și salicilic, sulf (pastă sulfuric).

Cum să gătești un bolț de scabie acasă? Da, este foarte simplu, amestecând toate componentele în proporțiile indicate:

  • Acid boric și salicilic - câte 50 ml,
  • Oxid de zinc și sulf - 4 g.

În unele surse, puteți găsi o rețetă similară, în care se utilizează eritromicina antibiotică în locul sulfului. Cât de eficientă este să judecăm numai pe cei care i-au testat pe ei înșiși. Dar indiferent de utilizarea acestor medicamente, trebuie să discutați în mod necesar cu medicul, mai ales când vine vorba de medicamente puternice.

Toate componentele trebuie amestecate și agitate bine, apoi aplicate pe piele de câteva ori pe zi.

În oameni există multe rețete diferite pentru tratamentul scabiei din casă. Unele dintre ele pot părea chiar ciudate, cum ar fi, de exemplu, un unguent bazat pe 1 parte de praf de pușcă și 3 părți din smântână, care devine un medicament eficient pentru scabie la 3 ore după preparare. Dar dacă un astfel de remediu ajută într-adevăr, atunci de ce să nu încercați acest lucru prin renunțarea la magazinele de droguri toxice. Dar, pentru a risca să încercăm noi modalități de tratament sau să fim tratați cu metode medicinale dovedite vechi, toată lumea deja decide pentru sine.

trusted-source[14], [15]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.