^

Sănătate

Proteina A legată de proteina A (PAPP-A)

, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

În timpul sarcinii normale, concentrația de PAPP-A în ser crește semnificativ de la săptămâna a 7-a. Creșterea concentrației de PAPP-A are loc exponențial la începutul sarcinii, apoi încetinește și continuă până la naștere.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Motivele declinului în PAPP-A

Când anomaliile cromozomiale ale valorilor concentrațiilor plasmatice fetale PAPP-A la I și trimestrul II timpuriu (8-14 săptămâni), redus cu două treimi din femei. Reducerea cea mai dramatică a concentrației proteinei în marca trisomia pe cromozomii 21, 18 si 13. Anomalii cromozomiale de sex la fat este , de asemenea , adesea însoțită de un declin în PAPP-A în serul sanguin al sarcinii. Modificarea concentrației PAPP-A este disponibil cu trisomia cromozomului 22. PAPP-O valoare de prognostic pentru detectarea anomaliilor fetale este mai mare decât modificarea nivelurilor acestor markeri sunt larg cunoscute ca AFP, hCG, trofoblastică β 1 globulinele și estriol neconjugat și inhibina A și este comparabilă cu cea pentru β-CG liberă. Niveluri reduse PAPP-A cu anomalii cromozomiale este mai pronunțată în 10-11 săptămâni de sarcină.

Concentrațiile medii ale serului PAPP-A pentru screening-ul pentru malformații congenitale

Sarcina, nu

Concentrațiile medii ale PAPP-A, mg / l

8

1,86

9

3,07

10

5,56

11

9,86

12

14.5

13

23.4

14

29.1

O reducere și mai dramatică a concentrației PAPP-A în serul sanguin al sarcinii observată în prezența sindromului Cornelia de Lange fetale, în care, la fel ca în cazul trisomiei pentru autozomi, vizionarea displazie multiple, malformații, psihomotorii întârziate și dezvoltarea fizică.

Un alt simptom patognomonice independent aneuploidiei fetale la sfârșitul trimestrului I de sarcina este o ingrosare a pliului nuchal, care este detectat de ultrasunete, dar această formă de vizualizare a umflătură locală a țesutului moale este destul de complicată și subiectivă, chiar și atunci când se utilizează modele moderne de scanere cu mare putere rezolvarea. Trebuie remarcat faptul că la scurt timp după trisomiilor de verificare cu ultrasunete fetale sau screening-ul biochimic și cytotrophoblast cariotiparea ulterioare obținute prin horionbiopsii permite întreruperea sarcinii încă I trimestru. În timpul II trimestru de sarcina verificării aneuploidie fetale efectuate de karyotyping celule fibroblaste din lichidul amniotic.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.