Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Levomekol cu arsuri

Expert medical al articolului

Chirurg plastic
, Editorul medical
Ultima examinare: 01.06.2018

Adresați-vă unui medic dacă unguentul Levomecol poate fi utilizat pentru arsuri și veți obține un răspuns pozitiv pozitiv.

trusted-source[1], [2]

Clasificarea ATC

D02 Препараты со смягчающим и протекторным действием

Indicaţii Levomecol pentru arsuri

In practica chirurgicală, în unități de ardere, și în dermatologie larg utilizat este un agent combinație eficientă, a cărui indicații includ tratamentul nu numai arsuri primul și al doilea grad, dar svezheinfitsirovannyh și supurează răni, degerături, boli inflamatorii ale pielii și țesutului subcutanat ( furunculi, carbunclele), ulcere trofice și deformări grele.

trusted-source[3], [4], [5]

Farmacodinamica

Farmacodinamica Levomekol unguent pe baza unei combinații a mecanismului de constituent cloramfenicol antibiotic bacteriostatic (cloramfenicol) și metiluracil anabolizant nesteroidian (2,4-dihidroxi-6-metilpirimidină).

Activă împotriva multor tulpini microbiene cloramfenicol (în 1 g de unguent conținutul său este 0,0075 g) legarea de ribozomi de bacterii din celulele lor inhibă formarea acizilor nucleici și le dă traducerea ribozom. Adică, sinteza proteinelor este suprimată, ceea ce duce la încetarea creșterii bacteriene și agresiunea lor asupra zonelor afectate și inflamate ale pielii.

Methyluracil (0,04 g in 1 g de unguent) face ca Levomecol sa arda in acelasi timp un agent de regenerare, deoarece aceasta substanta:

  • îmbunătățește procesele metabolice și trofismul în țesuturi,
  • promovează formarea de noi structuri celulare în locul unor boli deteriorate sau necrotice (prin stimularea proliferării celulelor epidermice în zona afectată);
  • stimulează vindecarea prin activarea factorilor celulari și moleculari ai imunității (limfocite T, ajutoare T, fagocite, gamma-interferon).

În plus, metiluracilul reduce intensitatea inflamației în arsuri datorită unei scăderi a acțiunii enzimelor-catalizatoare de proteoliză (descompunerea intracelulară a proteinelor).

Utilizarea unguentului Levomecol cu arsuri dă un efect terapeutic pozitiv și pentru că baza acestui agent nu este grasă, ci polietilenglicol (polietilenoxid hidrofil). În primul rând, permite ingredientele active pătrund mai adânc în țesutul ars, fără a deteriora membranele intracelulare, iar în al doilea rând, arde rana nu este acoperită de o peliculă etanșă la aer și scurgerea de îndepărtare a fluidului și puroi nu este nimic pentru a preveni.

Utilizați Levomecol pentru arsuri în timpul sarcinii

Dacă este necesar, este permisă utilizarea pe termen scurt a unguentului Levomecol pentru arsuri în timpul sarcinii.

Contraindicații

Contraindicațiile privind utilizarea acestui medicament sunt limitate la hipersensibilitate individuală.

trusted-source[6], [7], [8]

Efecte secundare Levomecol pentru arsuri

În instrucțiunile oficiale privind unguentul, se observă că, în unele cazuri, reacțiile adverse sunt posibile sub forma unei reacții alergice cutanate (eritem, erupții cutanate, mâncărime).

trusted-source[9], [10], [11], [12]

Dozare și administrare

Modul de utilizare a unguentului Levomecol pentru arsuri externe: se recomandă aplicarea produsului pe pielea afectată sau aplicarea unui șervețel steril (sau a unui bandaj fără răni) la locul arderii.

trusted-source[13]

Supradozaj

Supradozajul acestui unguent, așa cum se arată în instrucțiuni, este aproape imposibil.

Interacțiuni cu alte medicamente

Interacțiunile sale cu alte medicamente nu sunt descrise.

trusted-source[14], [15], [16], [17]

Conditii de depozitare

Medicamentul trebuie păstrat la temperatura camerei.

Termen de valabilitate

Termenul de valabilitate este de 24 de luni.

De asemenea citiți - Unguent din arsuri

trusted-source[18]

Este important să știți!

Cu cât este mai mare zona de arsură, cu atât este mai mare riscul complicațiilor sistemice. Factorii de risc atât pentru complicații, cât și pentru deces sunt arsurile> 40% din suprafața corporală, vârsta> 60 ani sau <2 ani, traumatisme severe concomitente și leziuni prin inhalare. Citește mai mult...

Grupa farmacologică

Антисептики и дезинфицирующие средства в комбинациях
Средства, стимулирующие процессы регенерации и эпителизации кожи

Efect farmacologic

Регенерирующие и репаративные препараты
Антисептические (дезинфицирующие) препараты

Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Levomekol cu arsuri" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.