Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Tratamentul unei arsuri cu olazol

Expert medical al articolului

Chirurg plastic
, Editorul medical
Ultima examinare: 26.06.2018

Medicamentul este utilizat în practica medicală în terapia complexă a arsurilor superficiale, a suprafețelor ranilor, a leziunilor ulceroase și erozive.

Este un preparat multi-component cu anestezic, antibacteriene (activ față de bacteriile Gram-pozitive și Gram, bacteriile Haemophilus influenzae, chlamydia, spirochete) si efect antiflogistice. Reduce eliberarea exsudatului, promovează regenerarea și refacerea zonei afectate a pielii.

Clasificarea ATC

D02AX Дерматопротекторы прочие

Indicaţii Oliazolul din arsuri

Agentul este utilizat în terapie:

 • răni de origine și stare diferite (termice, chimice, infectate sau aseptice);
 • ulcer trofice (vindecarea lentă a pielii);
 • mâncărime și / sau eczeme infectate ;
 • dermatozelor.

În ginecologie și proctologie ele sunt utilizate pentru terapia complexă a vaginozelor bacteriene (acute și cronice), eroziunea cervicală, procita, fisurile anale.

trusted-source[1], [2], [3]

Formularul de eliberare

Aerosol din arsurile Olazol. Ingrediente active active:

 • uleiul de cătină - un agent natural antiinflamator și de vindecare a rănilor cu un efect antibacterian ușor;
 • cloramfenicol (levomicină) - este un antibiotic cu spectru larg;
 • benzocaină (anestezină) - un anestezic local, care ajută la blocarea formării și conducerii impulsurilor nervoase;
 • acid boric (acid orto-boric) - are o proprietate dezinfectantă.

Componente auxiliare: vată de lână deshidratată, trietilamină, acid stearic, propan-1,2,3-triol distilată, apă purificată, hladon. Produs în cutii de aerosoli din aluminiu pentru 60 sau 80 g (cu o funcționare continuă a capacului de pulverizare din plastic). Cutia originală de carton este ambalată cu un balon în cantitate de 1 bucată, instrucțiuni privind utilizarea medicamentului, un capac de înlocuire.

Farmacodinamica

Are un efect anestezic local datorită prezenței componentelor benzocaina active determină încălcarea sintezei proteinelor în microorganisme decât inhibă creșterea și reproducerea lor (benzocaina, acid boric), accelerează regenerarea (ulei de cătină).

Farmacocinetica

Cu aplicare locală, acesta este absorbit ușor și nu are un efect sistemic pronunțat asupra corpului.

trusted-source[4], [5]

Utilizați Oliazolul din arsuri în timpul sarcinii

Olazole nu este recomandat pentru utilizare în timpul sarcinii.

Contraindicații

 • Copiii până la 2 ani. Tratamentul pacienților pediatrici trebuie efectuat sub supravegherea unui medic.
 • Hipersensibilitate la componentele componente ale medicamentului.
 • Olazole nu este prescris femeilor în perioadele de gestație și lactație.

trusted-source[6], [7], [8], [9]

Efecte secundare Oliazolul din arsuri

În cazuri rare, apariția reacțiilor alergice cauzate de sensibilitatea la componentele medicamentului.

trusted-source[10], [11], [12]

Dozare și administrare

Se aplică extern, local. Suprafața plăgii în prealabil (curată de puroi, cruste). Aplicați uniform cu o grosime de 10-15 mm. Utilizați în fiecare zi sau h / z zi.

În tratamentul rănilor și arsurilor: adulții sunt prescrise de la 1 la 4 ori pe zi; se recomandă copiii cu vârsta mai mare de doi ani - o aplicare dublă în timpul zilei, care depinde de gradul de inflamație, de afectarea țesuturilor, de epitelizarea rănilor. Cursul de terapie variază de la 7 la 14 zile.

Înainte de aplicare, agitați bine (10-15 ori). Înainte de a schimba capacul de protecție la capacul de lucru. Extindeți orificiul de pulverizare spre suprafața de tratat. Grosimea spumei este reglată prin apăsarea capacului. Pentru a acoperi rapid și complet suprafața plăgii, este recomandat să pulverizați spray-ul la o distanță de 1-5 cm de deteriorare. Presat duza atomizor la sentimentul bont și apăsați pe moment sa oprit, sa iasa din ml spuma cilindru 7 (circa 1,4 g. Medicament) , care este suficient pentru a acoperi o rană sau arde o suprafață de 100 cm 2.

Supradozaj

Nu sunt descrise cazuri de supradozaj.

Interacțiuni cu alte medicamente

Nu s-au efectuat studii clinice. Nu utilizați în același timp și alte medicamente care au un efect antimicrobian.

trusted-source[13], [14], [15]

Conditii de depozitare

Mijloacele Olazole trebuie depozitate, conform instrucțiunilor, într-un loc inaccesibil lumina soarelui, răcit cu o temperatură a aerului care să nu depășească 15 ° C. Nu înghea i sau expune i la temperaturi ridicate. Păstrați departe de copii. Utilizarea unui spray nu este recomandată lângă un foc deschis. Cilindrul este sub presiune. Cilindrul nu poate fi dezasamblat. Este eliberat în rețeaua de farmacie fără prescripție medicală.

Termen de valabilitate

Perioada de valabilitate - 2 ani. Nu utilizați după data de expirare. Data de producție și expirarea perioadei de depozitare sunt indicate pe cilindru, precum și pe cutia de carton originală.

Opinii

Iată câteva comentarii de la World Wide Web despre Olazole:

 • xenia

Un produs excelent. În cazul leziunilor mari, agentul de spumare este foarte convenabil. Vă mulțumim pentru rănile de ulei de cătină care se vindecă mai repede. Anestezicul în stadiul inițial al tratamentului îndepărtează perfect durerea. Spre deosebire de analogii scumpe importate, dozatorul funcționează bine. În prezent, spuma Olazol este un medicament minunat în combinație cu o calitate a prețurilor.

 • Irene

Au fost împreună cu copiii din țară, au pus o masă în grădină și s-au pregătit pentru o petrecere de ceai. Copiii purtau plăci, cupe, pechenyushki. Dar apoi senior, el are 6 ani, a vrut să aducă un ceainic cu apă clocotită, dar nu a observat o pietriș pe cale, a prins, a căzut. Este bine că fierbătorul a zburat departe, iar apa din ea a lovit doar pe braț. A existat o arsură severă cu blistere. Cu el însuși ceva potrivit pentru această situație nu a fost. Au fugit la vecinii lor. E bine că mătușa Masha avea un aerosol Olazol. Ea însăși a folosit-o pentru a trata răni pe piele. A scos repede durerea. Apoi s-au adresat medicului, iar el a spus că trebuie aplicat în continuare în 3 zile. Acum totul este în ordine, chiar și cicatrici stânga.

 • Valery

Spray răcoros Olazol. Ajută la arsuri cu ulei, auto-testate. Îmi prăjeam rulourile și când m-am întors, unul sa alunecat și a căzut în grăsimea fierbinte, care mi-a stropit degetul, durerea a fost înfiorătoare. Am luat un spray. Stropit. Frumusețe! Nu doare! Apoi, ziua 4 a fost încă stropită. Olazolul din arsuri este un remediu răcoros.

Un partener frecvent în viața noastră sunt diferite răni dureroase (arsuri, tăieturi). Aici preparatul Olazol cu spectrul său larg de acțiune devine indispensabil. Feedback-ul cu privire la utilizarea sa este în mare parte pozitiv. Instrumentul este foarte popular.

În recenzii se remarcă faptul că utilizarea sprayului timp de câteva zile permite tratamentul să se termine mult mai rapid și mai reușit. La urma urmei, se știe că este imposibil să aplicați ulei pe arsuri deschise, unguente grase. Olazolul din arsuri în aceste cazuri va deveni un asistent indispensabil. Bazându-se pe feedback, acesta este unul dintre cele mai bune instrumente în acest domeniu.

Grupa farmacologică

Регенеранты и репаранты

Efect farmacologic

Регенерирующие и репаративные препараты

Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Tratamentul unei arsuri cu olazol" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.