^

Sănătate

IMEX

, Editorul medical
Ultima examinare: 10.08.2022
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Imex este un antibiotic pentru aplicare topică. Aplicarea prelungită a medicamentului asigură un efect bacteriostatic general, rezultând o reducere a numărului de propionibacterii.

Indicaţii Imex

Este indicat pentru eliminarea acneei de orice formă (în special, se referă la tipurile de boală însoțite de ulcere trofice, procese inflamatorii, eczeme de formă infectată și stafilocrame).

trusted-source[1], [2]

Formularul de eliberare

Produs sub formă de unguent aplicat în exterior, în tuburi de 20 g.

trusted-source[3]

Farmacodinamica

Datorită efectului bacteriostatic general, numărul de propionibacterii este redus. În acest caz, indiferent de numărul acestor substanțe, procesul de sinteză a proteinelor din interiorul bacteriilor scade. Acest lucru vă permite să obțineți următorul efect:

  • a redus propionibacterii formare ekzoenzimov - lipaza, care provoacă formarea acizilor neesterificati grași, și în volume Ameliorator plus gualoronidazy proteaza care trece cu acnee epiteliului folicular, și împreună cu acest efect asupra funcționării și structurii celulelor care formează creatina;
  • reduce volumul de formare a chemotaxiei (substanța activă propionibacteria) cu trecerea limfocitelor cu granulocite în foliculi.

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8], [9]

Dozare și administrare

Unguentele tratate afectate ale pielii ar trebui să fie de 1-3 ori pe zi, frecându-l ușor în suprafață. Durata terapiei depinde de evoluția patologiei și severitatea acesteia.

Utilizați Imex în timpul sarcinii

Deși nu există informații despre pericolele utilizării unguentului în timpul alăptării sau al sarcinii, acesta trebuie prescris cu un grad ridicat de precauție.

Contraindicații

Contraindicația este intoleranța substanței clorhidrat de tetraciclină sau a altor elemente conținute în medicament.

trusted-source[10], [11], [12], [13]

Efecte secundare Imex

Ca urmare a utilizării unguentului, reacțiile adverse pot să apară sub formă de manifestări alergice: mâncărime, înroșire sau iritare pe piele.

trusted-source[14], [15], [16], [17]

Conditii de depozitare

Unguentul este ținut într-un loc închis de accesul copiilor. Temperatura de depozitare a medicamentelor este de 25 ° С.

Termen de valabilitate

Imex este adecvat pentru utilizare timp de 2 ani după eliberarea unguentului.

Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "IMEX" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.