^

Sănătate

Gelmintoks

, Editorul medical
Ultima examinare: 10.08.2022
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Helmintox are proprietăți antihelmintice.

trusted-source[1]

Indicaţii Gelmintoksa

Se utilizează pentru a elimina anchilostomia, enterobioza și, de asemenea, ascaridoza.

trusted-source[2], [3]

Formularul de eliberare

Eliberarea are loc sub formă de tablete: (Forma 125 - 6 bucăți în interiorul ambalajului, Forma 250 - 3 bucăți în interiorul ambalajului).

De asemenea, produs sub formă de suspensie orală - în sticle cu o capacitate de 15 ml.

trusted-source[4]

Farmacodinamica

Helmintox este un medicament antihelmintic care provoacă blocarea neuromusculară în helminte, precum și paralizia musculară spastică. Mai mult, aceste hemminte sunt excretate din organism cu fecale prin peristaltism intestinal.

Medicamentul acționează în mod eficient atât pe helminturile imature cât și pe cele mature ale ambelor sexe biologice: pe ascaridele cu viermi, precum și pe viermii. Medicamentul nu are un efect interesant, de aceea nu provoacă migrația paraziților. Nu afectează larvele migratorii de paraziți.

Farmacocinetica

Medicamentul nu este practic absorbit din tractul digestiv. Indicii de vârf din sânge sunt notați în 1-3 ore.

O parte din substanța activă este supusă procesului de metabolizare hepatică. Aproximativ 93% din LS este excretată de intestin, iar restul de 7% din substanță este excretată prin rinichi.

Dozare și administrare

Utilizarea comprimatelor.

Tabletele sunt utilizate pe cale orală, în orice moment al zilei. Nu pot fi luate pe stomacul gol. Administrarea concomitentă de laxative nu este necesară.

Pentru a elimina enterobioza sau ascarioza - dimensiunea dozei unui copil: 1 comprimat cu un volum de 125 mg / 10 kg. Pentru adulții care cântăresc mai puțin de 75 kg, este necesară o doză de 3 comprimate cu un volum de 0,25 g. Persoanele cu valori mai mari ale greutății ar trebui să ia 4 tablete cu un volum de 0,25 g.

Utilizarea unei suspensii de medicament.

Înainte de utilizare, agitați bine flaconul de suspensie. În interiorul acestuia, 1 ml de LS conține 50 mg de ingredient activ, iar în cea de-a 1-a lingură de măsurare, 125 mg de substanță.

În timpul terapiei cu ascarias sau enterobioză, mărimea dozei copilului este o singură doză de 1 lingură / 10 kg. Un adult cu o greutate mai mică de 75 kg trebuie să consume 6 linguri de medicament și la persoanele cu o greutate mai mare de 75 kg și 8 linguri pe 1 recepție. După 3 săptămâni de terapie, trebuie să repetați utilizarea de medicamente în porțiuni similare - pentru a preveni noua infecție.

Cursul tratamentului pentru anchilostomie durează 3 zile. Dimensiunea dozei unui copil este de 0,25 mg / 10 kg. Pentru adulții cu valori mai mari de 75 kg, porțiunea zilnică este de 2 g.

În timpul perioadei de dezmorțire, este necesară curățarea temeinică a camerei și spălarea jucăriilor pentru copii în casă. În plus, în fiecare zi trebuie să vă schimbați lenjeria și să călcați în pat. Terapia trebuie să fie efectuată pentru fiecare membru al familiei. Pentru a preveni re-invazia, trebuie să vă schimbați hainele în fiecare zi, să vă spălați bine mâinile și să nu vă zgâriți zonele de piele în picioare. După terminarea cursului, se efectuează un test de control al fecalelor.

trusted-source[6]

Utilizați Gelmintoksa în timpul sarcinii

Medicamentele care conțin piranil nu sunt recomandate femeilor însărcinate. Utilizarea Helmintox este permisă numai în situațiile în care nu este posibilă utilizarea unei alternative mai sigure pentru o femeie însărcinată.

Contraindicații

Printre contraindicații:

  • perioada de alăptare;
  • prezența hipersensibilității la medicament;
  • miastenia;
  • hepatologie sau insuficiență hepatică.

Efecte secundare Gelmintoksa

Utilizarea medicamentelor provoacă ocazional următoarele reacții adverse:

  • vărsături cu greață, pierderea poftei de mâncare, diaree, dureri abdominale;
  • dezvoltarea de urticarie sau mâncărime;
  • valorile crescute ale transaminazelor în interiorul ficatului;
  • sentimentul de oboseală, dezvoltarea de dureri de cap, insomnie și, în plus, amețeli;
  • tulburări auditive.

trusted-source[5]

Supradozaj

Atunci când nu apare o supradoză de otrăvire severă. Pentru a elimina simptomele, este necesar să se efectueze lavaj gastric.

trusted-source[7], [8], [9], [10]

Interacțiuni cu alte medicamente

Pirantel crește valoarea teofilinei în sânge.

Utilizarea combinată cu sorbenți poate duce la o slăbire a proprietăților elementului activ al preparatului.

Este interzisă combinarea medicamentului cu piperazină sau levamizol.

trusted-source[11], [12]

Conditii de depozitare

Helminthox trebuie să fie păstrat la standard pentru condițiile medicale. Temperatura este în limitele a 25 ° C.

trusted-source[13], [14], [15]

Termen de valabilitate

Helminthox (ambele suspensii și tablete) poate fi utilizat timp de 3 ani după eliberarea medicamentului.

trusted-source[16]

Cerere pentru copii

Medicamentul în comprimate este permis să se prescrie la copiii cu vârsta peste 6 ani.

Suspendarea este permisă pentru a prescrie la copiii cu vârsta sub 6 ani cu o greutate mai mare de 12 kg.

Analogi

Analogii medicamentului sunt preparatele Pirantel, precum și Nemocide (ambele medicamente sunt în suspensie și tablete).

trusted-source[17]

Opinii

Helmintox este medicamentul de alegere în timpul tratamentului cu enterobioză cu ascarias (împreună cu Pirantel). Helmintiazele sunt o boală destul de frecventă, care se dezvoltă în principal la copii, deci acest medicament este folosit destul de des. Testele clinice ale eficacității sale au arătat rate foarte mari (94-100%) în tratamentul infestărilor menționate mai sus. Un alt avantaj al medicamentului, judecând după numeroasele recenzii, este tolerabilitatea sa bună la copii.

Datorită formei convenabile de dozare și a gustului (suspensiei) plăcute, aceasta poate fi administrată fără probleme copiilor fără a provoca reacții negative. Cu patologiile de mai sus, o singură utilizare a medicamentelor este suficientă, astfel încât, după ce testează prezența viermilor la copil, dă un rezultat negativ. Există unele rapoarte despre evoluția simptomelor adverse sub formă de dureri abdominale slabe și diaree, precum și grețuri minore.

Adesea, terapia a avut loc fără a dezvolta reacții adverse - Această situație se datorează faptului că imobilizează doar paraziți Gelmintoks, și după cum se știe, la moartea lor are loc de emisie de elemente toxice, provocând aceeași dezvoltare a simptomelor adverse.

Un factor important este și faptul că, înainte de utilizarea medicamentelor, nu este necesară nici o pregătire sau o dietă; medicamentul poate fi luat fără a lua în considerare mâncarea.

Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Gelmintoks" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.