^

Tablete care accelerează metabolismul în organism

, Editorul medical
Ultima examinare: 10.08.2022
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Pentru a reglementa procesele metabolice, există un număr de factori deosebit de importanți. Și nu doar pastilele care accelerează metabolismul.

Primul factor este oxigenul. Saturarea țesuturilor și celulelor cu oxigen stimulează semnificativ metabolismul.

Al doilea factor este componenta vitaminică și minerală. Întrucât, de-a lungul anilor, metabolismul încetinește, permeabilitatea vaselor se înrăutățește, devine foarte important să se asigure un aport suficient de substanțe necesare în organism. Datorită vitaminelor, procesele microbiologice sunt restaurate la nivel celular.

Medicina alternativă oferă pentru a accelera metabolismul algelor - marea de mare, fucus. Utilizarea unor astfel de alge va aduce ordinea lucrului sistemului endocrin, va normaliza metabolismul.

Dar astăzi vom vorbi în mod specific despre tablete - cea mai convenabilă formă de eliberare a medicamentelor care accelerează metabolismul.

Indicaţii Tablete care accelerează metabolismul

Tabletele care accelerează metabolismul, utile pentru restabilirea metabolismului, sunt perturbate ca rezultat:

 • alimentarea neregulată;
 • dezechilibrat și malnutriție;
 • regim de zile neregulate cu repaus de noapte insuficient;
 • anemie, tulburări hormonale;
 • lipsa de activitate fizică;
 • deshidratarea corpului;
 • hipovitaminoza și o deficiență a mineralelor (de exemplu, calciu).

trusted-source[1], [2], [3]

Formularul de eliberare

Tablete care accelerează metabolismul - aceasta este cea mai convenabilă formă de a lua astfel de medicamente.

În plus față de tablete, asemenea medicamente sunt de asemenea disponibile sub formă de siropuri, picături și chiar soluții injectabile.

Ce fel de formă de dozare preferă, fiecare persoană decide singură sau, după consultarea medicului.

Numele de tablete care accelerează metabolismul pentru scăderea în greutate

 • L-carnitina (levocarnitina) este o substanta naturala care participa la procesele de metabolism energetic, precum si in schimbul de organisme cetone. De asemenea, se numește vitamina B¹¹ sau vitamina BT. Medicamentul îmbunătățește metabolismul grăsimilor și crește pofta de mâncare.
 • Tavamin este un preparat metabolic de aminoacizi bazat pe L-valină, L-izoleucină, L-leucină și taurină. Tavamin este un antioxidant, stabilizator cu membrană, hepatoprotector. Normalizează funcția membrană-celulară, stimulează procesele metabolice energetice.
 • Liponorm este un preparat cu o bogată plantă și o compoziție minerală, cu o combinație atent selectată de aminoacizi, microelemente, vitamine și plante medicinale. Liponorm normalizează procesele de distribuție și acumulare de grăsimi, îmbunătățește activitatea sistemului digestiv, accelerează metabolismul și scade apetitul.
 • Echinacea-ratiofarm este un preparat din plante care este un stimulent biogenic. Are efect imunomodulator și hematopoietic, crește rezistența organismului la infecții. Medicamentul se recomandă să fie luat în principal dimineața, deoarece comprimatele de Echinacea pot stimula sistemul nervos central.
 • Acidul succinic este un comprimat cu proprietăți antihipoxice, metabolice și antioxidante. Medicamentul stimulează capacitățile de protecție și adaptare ale organismului, îmbunătățește digestia, îmbunătățește performanțele fizice, activează procesele metabolice intracelulare și respirația celulară.
 • Cofeina benzoat de sodiu este un stimulent cunoscut care excită sistemul nervos central, care mărește activitatea fizică și îmbunătățește circulația sângelui.

trusted-source[4], [5], [6], [7]

Farmacodinamica

Tabletele care accelerează metabolismul, nu numai efect metabolic, ci și antihypoxic, mic anabolic, antitiroid, acționează metabolismul lipidic, stimulează restaurarea structurilor deteriorate ale corpului.

Tabletele cresc activitatea motrică, îmbunătățesc rezistența și toleranța suprasolicitării fizice și mentale.

Consolidarea metabolismului se realizează în mai multe moduri:

 • prin creșterea circulației sanguine;
 • prin creșterea creierului și a performanței fizice, prin eliberarea unei cantități mari de energie;
 • prin îmbunătățirea sistemului endocrin.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12], [13], [14]

Farmacocinetica

Proprietățile kinetice ale tabletelor care accelerează metabolismul, multe medicamente nu au fost studiate deloc sau nu au fost studiate suficient. Cu toate acestea, ca un exemplu, luați în considerare farmacocinetica unui medicament metabolic, cum ar fi levocarnitina.

Levocarnitinul este absorbit în cavitatea intestinală și intră treptat în sistemul circulator. Materiile absorbite intră în majoritatea organelor și țesuturilor cu flux sanguin - acest lucru este promovat, mai presus de toate, de celulele roșii din sânge, care reprezintă principala legătură de transport.

Levocarnitina este excretată cu lichid urinar. Rata excreției depinde de conținutul medicamentului din sânge.

Metabolismul levocarnitinei nu este practic observat.

trusted-source[15], [16], [17], [18]

Dozare și administrare

Tabletele care accelerează metabolismul, iau pentru pierderea în greutate, luând în considerare astfel de puncte importante:

 • creșterea aportului de proteine;
 • mesele trebuie să fie frecvente (de 5 ori în porții mici);
 • alcoolul ar trebui eliminat;
 • ar trebui să limiteze utilizarea zahărului pur și a carbohidraților digerabili;
 • este necesară creșterea activității fizice.

Pentru pierderea în greutate, luând tablete care accelerează metabolismul, ia:

 • înainte de micul dejun;
 • înainte de prânz;
 • înainte de cină;
 • înainte de efort fizic puternic (de exemplu, înainte de antrenament).

Înainte de a începe să luați comprimatele, trebuie să clarificați informațiile privind dozajul din instrucțiunile pentru medicamentul selectat.

Utilizați Tablete care accelerează metabolismul în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, este mai bine să se evite utilizarea comprimatelor în general și nu este recomandat să pierdeți în greutate în această perioadă: este mai bine să așteptați până la nașterea copilului și după aceea începeți să vă aduceți corpul în ordine.

Cel mai bun mod de a accelera metabolismul la femeile gravide este: aer curat, mersul pe jos, gimnastica respiratorie, utilizarea unei cantități suficiente de lichid.

Contraindicații

Nu luați pilule pentru a accelera metabolismul persoanelor cu tendințe de alergie la componentele comprimatelor selectate, precum și cu aritmie, cu probleme cu inima, cu o încălcare a circulației cerebrale.

În plus, printre contraindicații se poate numi și sarcina și perioada de alăptare.

trusted-source[19], [20]

Efecte secundare Tablete care accelerează metabolismul

Tabletele care accelerează metabolismul, în majoritatea cazurilor, sunt bine percepute de către pacienți. Ocazional, există cazuri de tulburări digestive, dureri abdominale, manifestări alergice.

Dacă apar aceste simptome, consultați un medic.

trusted-source[21], [22], [23]

Supradozaj

Administrarea unei doze excesive de comprimate care accelerează metabolismul poate fi însoțită de tahicardie, aritmie, amețeli, dispepsie, tensiune arterială crescută sau alte simptome neplăcute.

Măsuri luate cu o supradoză, simptomatică.

trusted-source[24], [25], [26], [27], [28], [29]

Interacțiuni cu alte medicamente

Nu este de dorit combinarea comprimatelor care accelerează metabolismul, unul cu celălalt, precum și cu băuturile alcoolice și băuturile energetice, deoarece acestea pot provoca simptome de supradozaj.

trusted-source[30], [31], [32], [33], [34], [35], [36]

Conditii de depozitare

Tabletele care accelerează metabolismul pot fi stocate în camere cu temperatură normală în cameră, dar departe de accesul copiilor.

Pentru o conservare optimă, tabletele nu trebuie îndepărtate din ambalajul original.

trusted-source[37], [38], [39], [40]

Termen de valabilitate

Durata de depozitare a majorității comprimatelor, accelerarea metabolismului - 2 ani. Cu toate acestea, aceste informații ar trebui să fie specificate, a studiat cu atenție instrucțiunile și ambalajul pentru medicamentul selectat.

trusted-source[41], [42], [43]

Comentariile doctorului

Medicii, în opinia lor, sunt fără echivoc: puteți să scăpați fără să utilizați tablete care accelerează metabolismul. În plus, există multe modalități naturale naturale de a accelera metabolismul:

 • apă potabilă pură - de exemplu, dezghețată - normalizează reacția schimbului, dacă îl bei în cantități suficiente și corect: 30 de minute înainte de mese, 200 ml;
 • ceaiul verde - normalizeaza nivelul de glucoza si colesterolul din sange, accelereaza procesele metabolice, este un antioxidant;
 • citrice - stimulează perfect imunitatea și metabolismul;
 • chili - are in compozitie capsaicina - o substanta care incalzeste corpul si stimuleaza procesele metabolice;
 • produse lactate - compensarea lipsei de calciu și accelerarea excreției lipidelor;
 • suc de ananas, ciocolată neagră, cacao - vă permit să vă controlați apetitul și să creșteți metabolismul.

Înainte de a începe să luați pastile care accelerează metabolismul, trebuie să luați în considerare toate alternativele: poate că problema dvs. Este rezolvată și fără utilizarea medicamentelor.

trusted-source[44], [45]

Opinii subțiri

Metabolismul și calitatea acestuia depind de modul de viață al persoanei: obiceiurile proaste, activitatea motrică, nutriția și stabilitatea sistemului nervos joacă un rol important. Prin urmare, luarea numai a comprimatelor care accelerează metabolismul poate să nu rezolve problema excesului de greutate complet. Pentru un rezultat optim, este necesar să vă adaptați stilul de viață:

 • să organizeze o alimentație adecvată și adecvată;
 • tratarea în timp util a oricăror boli din organism;
 • să se odihnească bine, mai ales noaptea;
 • evita scandalurile și situațiile stresante;
 • evitați hipodinamia, umblați în aerul proaspăt;
 • renunțați la fumat, nu abuzați de alcool.

Dacă combinați toate recomandările de mai sus și tabletele care accelerează metabolismul, atunci într-un timp relativ scurt puteți reuși să pierdeți din greutate și să vă aduceți corpul și sănătatea în ordine. Și recenzii ale persoanelor care au pierdut greutate doar confirma acest lucru.

Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Tablete care accelerează metabolismul în organism" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.