^

Macronutrienti

Cum să crească calciul în sânge?

Calciul este o componentă structurală a oaselor, dinților și țesuturilor moi. Este foarte important în multe procese metabolice ale corpului.

Cum afectează clorul corpul uman?

Clorul este cel mai cunoscut pentru noi ca o substanță care procesează apa.

Cum afectează fosforul sănătatea umană?

Fosforul este un mineral important care există în fiecare celulă a corpului pentru a-și îndeplini funcțiile normale. Cea mai mare parte a fosforului din organism este ca fosfatul (PO 4). Aproximativ 85% din fosforul organismului se găsește în oase. Cum afectează fosforul sănătatea umană?

De ce are nevoie corpul de sulf?

Sulful, cel de-al șaisprezecelea element cel mai comun în univers, a fost cunoscut din cele mai vechi timpuri. Undeva în jurul anului 1777, francezul Antoine Lavoisier, fondatorul chimiei moderne, a fost convins, spre deosebire de restul comunității științifice, că sulful este un element chimic.

Sodiu

Sodiul (Na) face parte din limfomul sanguin, adică face parte din fluidele extracelulare. Rolul său în organism este foarte important. Numele său a fost preluat din Egiptul antic din Egiptul Antic, deoarece alcalinele din lacurile soda au fost numite Nitron.

Magneziu

Nu mulți oameni cunosc rolul important jucat de magneziu (Mg) în corpul uman. După apă și oxigen, este considerat unul dintre cele mai importante elemente din organism. Mai mult de 350 de reacții chimice nu pot trece fără participarea magneziului și sunt foarte importante pentru funcționarea normală a corpului.

Calciu

Calciul (Ca) joacă un rol important în coagularea sângelui și, de asemenea, face parte din oase și dinți.

Potasiu

Potasiul (K) este foarte important pentru organism. Potasiul este conținut în pereții celulelor și capilarelor
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.