^

De ce are nevoie corpul de sulf?

, Editorul medical
Ultima examinare: 10.08.2022
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Sulful, cel de-al șaisprezecelea element cel mai comun în univers, a fost cunoscut din cele mai vechi timpuri. Undeva în jurul anului 1777, francezul Antoine Lavoisier, fondatorul chimiei moderne, a fost convins, spre deosebire de restul comunității științifice, că sulful este un element chimic. Sulful este o componentă a multor minerale obișnuite, cum ar fi galena, gipsul și altele. De ce sulful este un corp uman?

De ce sulful este un corp uman?

Ce este sulful?

Sulful este un mineral natural care se produce în principal lângă izvoarele termale și craterele vulcanice. Are un miros pronunțat de "ou putregai", cauzat de mirosul de dioxid de sulf, care este în contact cu oxigenul. În plus, sulful este disponibil în două forme: dimetilsulfoxid (DMSO) și metilsulfonilmetan (MSM). Aproximativ 15% dimetilsulfoxid se descompune în organism la starea de metilsulfonilmetan. Ambele forme de sulf sunt bune pentru a trata orice fel de durere.

Sulful se găsește în mod natural în unele plante, cum ar fi coada-calului, fructele și legumele, unele boabe și laptele. Sulful joacă un rol important în sănătatea articulațiilor și ajută sănătatea țesutului conjunctiv - cartilaj, tendoane și ligamente. De asemenea, poate încetini impulsurile nervoase care transmit semnale dureroase, reducând durerea.

Sulf industrial

Sulful este un produs secundar al producției de hârtie chimică și este utilizat ca solvent industrial, precum și pentru medicină. Sulful este, de asemenea, utilizat în creme și este luat intern cu durere. Spre deosebire de prima formă de sulf - MSM, cea de-a doua formă - DMSO - este absorbită prin piele.

Nu utilizați niciodată o formă industrială de sulf ca adjuvant la medicamente, deoarece poate conține impurități periculoase. Trebuie să discutați cu medicul înainte de a lua sulf, fie pe plan intern, fie pe plan extern.

Baie de nămol cu sulf

Baie cu nămol care conțin sulf - această metodă este adesea numită balneoterapie - poate ajuta în tratamentul bolilor de piele și a artritei. Balneoterapia este una dintre cele mai vechi forme de tratament al durerii pentru persoanele cu artrită. Termenul "balneoterapie" provine din cuvântul latin și înseamnă înmuierea în apă termală sau minerală. Unii oameni susțin că aceste băi sunt utile pentru alergii și boli respiratorii, dar nu există dovezi științifice pentru acest lucru.

Oamenii folosesc, de asemenea, produse de sulf pentru piele pentru a trata acnee și alte boli ale pielii.

Multe - dar nu toate - studii arată că poate exista o legătură între gazele de sulf care sunt eliberate în mediul înconjurător și agravarea alergiilor și a bolilor respiratorii, în special a astmului.

Boli de piele

Aplicații de sulf și alte sulf comprese aplicate pe piele pentru a ajuta în tratamentul psoriazisului, eczeme, mătreață, foliculita (foliculi piloși infectate), negi și lichen multicolor - o boala cronica a pielii caracterizata prin pete de culoare diferită de tonul pielii normale .

Artrită

Balneoterapie - bine concepute studii, dintre care majoritatea sunt efectuate în Israel, indică faptul că balneoterapie poate ajuta în tratamentul diferitelor tipuri de artrita, incluzând osteoartrita (OA), artrita reumatoida (RA) și artrita psoriazică. Persoanele care au luat băi de sulf și alte terapii cu experiență mai puțin rigiditate dimineata, au mai bine capacitatea de a merge, au scăzut procesele inflamatorii, umflare și durere la nivelul articulațiilor, în special în gât și spate.

Terapia cu nămol și sărurile din Marea Moartă dizolvate într-o baie convențională au îmbunătățit, de asemenea, simptomele artritei, dar nu la fel de eficient ca și odihna pe Marea Moartă.

trusted-source[1], [2]

Rinita alergică (febra fânului)

Studiile au arătat că 2600 mg de sulf pe zi timp de 30 de zile pot reduce simptomele alergiilor sezoniere. Dar este nevoie de tot mai multe cercetări pentru a vedea dacă există un efect real din sulf.

trusted-source[3], [4], [5], [6], [7], [8]

Zona zoster

O formă de sulf, dimetilsulfoxid, a fost propusă ca tratament pentru reducerea durerii și inflamației la herpes zoster (herpes zoster). Unele dovezi sugerează că sulful poate reduce efectiv cantitatea de leziuni și inflamații, însă sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege cu exactitate acest lucru.

Cistita interstițială

Medicii cred, de asemenea, că dimetilsulfoxidul este bun pentru tratamentul cistitei interstițiale, inflamației cronice a vezicii urinare, ceea ce duce la urinare frecventă în timpul nopții, precum și la durere. Când se utilizează sulf sub formă de dimetilsulfoxid pentru a trata cistita interstițială, medicul își injectează soluția lichidă direct în vezică.

Anestezia generală poate fi necesară, deoarece procedura poate fi dureroasă și poate provoca spasme ale vezicii urinare.

Amiloidoza

Mai multe studii ne pot duce să sugerăm că sulful, utilizat în creme sau pe cale orală, poate ajuta la tratamentul amiloidozelor, o condiție în care o proteină se acumulează în organe și le dăunează. Cu toate acestea, deoarece acest lucru se întâmplă rar, nu există cercetări științifice cu privire la efectul sulfului asupra amiloidozei. Utilizați sulf în creme doar sub supraveghere medicală.

trusted-source[9], [10], [11], [12], [13], [14], [15]

Surse alimentare de sulf

Surse alimentare de sulf

Sulful se găsește în alimente bogate în proteine, cum ar fi ouăle, carnea, păsările de curte, peștii și legumele. Alte surse bune de sulf includ usturoiul, ceapa, varza de Bruxelles, sparanghelul, varza si germenii de grau.

Mai jos sunt informații despre conținutul de sulf al unor produse:

produs Conținut, mg / 100 g
carne de porc 220
carne de vită 230
Pește - stavrid negru 210
Pește - mare de mare  210
Codul de pește 202
Pește - chum 205
Broilerii 180
Pui de supa 184
Ouă de pui 177
Produse lactate 28
Inghetata 37
Brânză olandeză 25

trusted-source[16], [17], [18]

Sulf pentru copii

Nu există date privind efectul sulfului asupra corpurilor copiilor

Sulf pentru adulți

Nu există doze recomandate de sulf care trebuie incluse în dietă, deoarece majoritatea oamenilor primesc acest mineral într-o doză completă din dieta lor.

Artrita. Studiile au arătat că dozele de sulf luate intern cu această boală sunt de 500 până la 3000 mg MSM pe zi sau o doză de cremă sau gel cu DMSO de 25% aplicată local de 1-3 ori pe zi

Febra fetei. Într-un studiu, 2600 mg pe zi au fost utilizate în această boală.

Amiloidoza. Dozele orale de sulf în această boală sunt 7-15 g DMSO pe zi, sau doze topice 50-100% DMSO, care se aplică de 2 ori pe săptămână.

Precauții în timpul recepției sulfului

Din cauza posibilelor efecte secundare și a interacțiunilor cu medicamentele, ar trebui să luați medicamente cu sulf doar sub supravegherea unui medic educat.

Cercetătorii consideră că o formă de sulf - MSM - este sigură. Cu toate acestea, trebuie să discutați cu medicul înainte de a lua doze mari de acest sau alt medicament.

Nu luați forma de sulf - DMSO - intern, fără supravegherea unui medic. Efectele secundare ale administrării pe cale internă a DMSO includ cefalee, amețeli, somnolență, greață și vărsături, diaree sau constipație. Utilizat topic, DMSO poate provoca iritarea pielii.

Dacă aveți diabet, astm, ficat, rinichi sau boli de inimă, nu utilizați sulf sub formă de DMSO. Nu luați niciodată sulf sub formă de DMSO industrial.

DMSO - o formă de sulf - nu ar trebui să fie utilizat de către femeile însărcinate și care alăptează.

Interesante despre sulf

Sulful reprezintă aproape 3% din masa Pământului. Dacă credeți că nu este așa de mult, data viitoare când vă uitați la cer și vedeți luna, gândiți-vă: pământul conține suficientă sulf pentru a nu conține o lună, ci două!

Sulful pur nu miroase, dar mulți dintre compușii săi sunt foarte urâți! De exemplu, compușii de sulf le permit să-și demonstreze mirosul teribil. Ouăle înfundate (și cele mai multe dintre bombele înfricoșătoare) mirosesc astfel datorită mirosului de hidrogen sulfurat, H2S

Mult mai mult sulf în miezul Pământului decât în crusta sa este de aproximativ 100 de ori mai mare.

Penicilina este un antibiotic natural pe bază de sulf.

Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "De ce are nevoie corpul de sulf?" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.