Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Tempalgin în timpul sarcinii

Expert medical al articolului

Obstetrician-ginecolog, specialist în fertilitate
, Editorul medical
Ultima examinare: 17.06.2019

Sarcina este un proces natural pentru corpul feminin, însoțit de o reorganizare a tuturor reacțiilor metabolice sub influența hormonilor. Schimbările în fondul hormonal conduc la apariția instabilității mentale. O femeie devine iritabilă, lacrimă, nervoasă, mai sensibilă la impactul situațiilor stresante. Acest dezechilibru mental este adesea cauza durerilor de migrenă intense. O femeie gravidă poate fi deranjată de alte dureri de localizare și geneză diferite (spasme intestinale, dureri de dinți, dureri de stomac etc.).

Dacă durerile apar în mod regulat și sistematic - acesta este motivul pentru care se aplică la o consultație a femeilor. Pentru a ușura starea ei cu durere intensă, femeia însărcinată recurge adesea la acele medicamente care au fost utilizate cu succes de ea în situații similare înainte de perioada de gestație. Acest lucru este inacceptabil.

Toate medicamentele, posibilitatea utilizării lor și riscurile pentru dezvoltarea fătului, precum și dozele trebuie discutate cu un medic care monitorizează cursul sarcinii. Auto-medicamentul în perioada de purtare a unui copil este inacceptabil și nesăbuit. O femeie însărcinată nu ar trebui să se concentreze doar pe problemele ei și pe modalitățile de a le rezolva, dar și să-și amintească constant consecințele negative pentru copilul nenăscut al utilizării necontrolate a medicamentelor. Aceste medicamente care au fost utilizate cu succes și au fost eficiente înainte de sarcină pot avea un impact extrem de negativ asupra fătului și pot duce la consecințe tragice.

Tempalgin este un preparat combinat medical cu un analgezic pronunțat, cu efecte antipiretice bune, moderate antiinflamatorii și sedative. Combinația de substanțe active (analgin și tempidol) este capabilă să oprească durerea de orice origine în 20 de minute - 1 oră din momentul utilizării tabletei. Efectul analgezic durează aproximativ 3-5 ore. Datorită tempidolului anxiolitic, efectul metamizolului sodic (analgin) crește și apare un efect sedativ asupra organismului. Dullness de frica este zdrobit, nervozitate crescută și iritabilitate slăbește, anxietate scade. Până când sedarea poate dura destul de mult timp (6-7 ore).

Clasificarea ATC

N02BB72 Метамизол натрия в комбинации с психолептиками

Ingrediente active

Метамизол натрия
Триацетонамин-4-толуолсульфонат

Indicaţii Tempalgina în timpul sarcinii

Scopul medicamentelor este indicat în următoarele cazuri:

 • durere puternică sau moderată (hemicranie, cefaleea, tuberculoza, odontalgiya și colab.), însoțită de creșterea excitabilitate neuropsihiatrice,
 • durere geneză viscerală și natură spastică (colică renală, intestinală, hepatică) de intensitate moderată sau slabă. Tempalgin este utilizat în asociere cu medicamente spasmolitice,
 • durerea care însoțește perioada postoperatorie,
 • durerea care apare după testele de diagnosticare traumatică,
 • odontalgiya,
 • nevralgie, artralgie,
 • la o hipertermie a unui corp în timpul procesului infecțio-inflamator, inclusiv a bolilor catarre.

trusted-source[1], [2], [3]

Formularul de eliberare

Tempalgin este produs exclusiv sub formă de tablete. Tablete rotunde biconvexe, acoperite cu o cachet de verde, bine solubil în stomac și intestine. Blisterul conține 10 file. În ambalajele originale din carton, plasați 2 blistere cu tablete (# 20) sau 10 blistere (# 100).

Structură

Un comprimat de Tempalgina este format din:

 • substanțe active:
 • metamizol sodic - 500 mg,
 • triacetonamina-4-toluensulfonat, 20 mg,

Substanțe auxiliare:

 • amidon de grâu, stearat de magneziu, talc, celuloză microcristalină.

Denumirile de medicamente care au compoziția de substanțe active identice cu tempalgin: tempanginol, tempimed, tempanal.

Farmacodinamica

Datorită combinației de analgin și tempidol, preparatul "tempalgin" are un efect analgezic și antipiretic prelungit. Metamizolul sodic este capabil să inhibe sinteza prostaglandinelor, să inhibe ciclooxigenaza din primul și al doilea tip, previne distrugerea membranelor celulare, încetinește creșterea temperaturii. Tempidol reduce sentimentele de anxietate, agitație mentală și frică. Reduce excitabilitatea motorului, prelungește și intensifică efectul analgezic al Metamizolum sodium. Debutul efectului anestezic se observă după 20 de minute - 1 oră după administrarea Tempalginei, durata efectului fiind de 3-5 ore.

Farmacocinetica

Absorbția activă și completă a Natrium metamizolum are loc în tractul gastrointestinal, unde substanța se leagă de proteinele plasmatice (80%). Concentrația maximă a substanței în sânge se observă după 30 de minute - 120 de minute (2 ore) după utilizarea comprimatelor Tempalgina. Acesta este metabolizat activ prin ficat prin oxidare. Produsele metabolismului sunt excretate din organism prin intestin după 10 ore. La încălcarea funcției de filtrare a rinichilor, clearance-ul poate fi prelungit.

Absorbția de tempodon are loc în părțile superioare ale intestinului. Metabolizat de ficat și cea mai mare parte din acesta se excretă din organism în principal cu urină sub formă de metaboliți și ușor neschimbată.

trusted-source[4], [5], [6]

Utilizați Tempalgina în timpul sarcinii în timpul sarcinii

Din folosirea tempalginei în timpul gestației, este mai bine să renunțați mai ales în primul trimestru și timp de 1,5 luni (6 săptămâni) înainte de naștere, deoarece depășește bariera placentară. Este posibil să se utilizeze în cel de-al doilea trimestru în caz de urgență, când beneficiul terapiei cu acest medicament pentru mamă depășește riscul de complicații pentru copilul nenăscut. Decizia privind numirea lui Tempalgina este luată de medicul curant. Este mai important să refuzați să luați acest medicament în timpul perioadei de gestație, minimizând riscurile pentru făt. Există multe alte medicamente cu efect similar asupra corpului și mai puțin periculoase pentru copilul nenăscut.

Pentru a elimina durerea de diferite origini, puteți utiliza metode alternative. Numai aceste fonduri ar trebui să fie acceptabile în perioada de purtare a copilului.

Tempalgin la începutul sarcinii

Compoziția comprimatelor include analgin, cunoscut pentru influența sa agresivă asupra eritropoiezei și producerea de granulocite. În timpul utilizării pe termen lung este capabil să provoace agnololocitoză și inhibarea funcției protectoare a sistemului imunitar, ceea ce duce la pericolul dezvoltării bolilor infecțioase.

Utilizarea analginului la începutul sarcinii poate afecta în mod negativ dezvoltarea ulterioară a fătului și progresia sarcinii. În trimestrul I este o formațiune activă a tuturor organelor și sistemelor copilului nenăscut, și impactul negativ al dipyrone poate afecta procesul corect morfogenezei, sau poate cauza avort spontan. Tempidone are proprietăți sedative și prelungește efectele analgezice și antipiretice ale analginului. Nu există date privind efectul TEMPIDON asupra fătului. Plecând de la cele de mai sus, este strict interzisă aplicarea de tempalgin în primul trimestru al perioadei de gestație.

Tempalgin în timpul sarcinii în al doilea trimestru

În al doilea trimestru de sarcină, utilizarea comprimatelor tempalgine este mai puțin periculoasă. Dar numirea lor ar trebui să fie dictată de un grad extrem de necesar. Aplicarea unei decizii privind administrarea Tempalginei sau înlocuirea acesteia cu un alt medicament sau cu un alt remediu ar trebui să fie medicul ginecolog obstetrician care urmează. Un permis rezonabil maxim este o singură doză de tablete Tempalgine.

Tempalgin în timpul sarcinii în trimestrul III

În această perioadă, organismul femeii se pregătește activ pentru naștere. Producția de prostaglandine crește, ajungând la un nivel maxim în timpul travaliului. Aceste substanțe, ajungând la o anumită concentrație, determină debutul forței de muncă. Prin urmare, administrarea de medicamente care conțin analgin, în ultimele săptămâni înainte de naștere, este nedorită. Care determină inhibarea prostaglandinelor ce a primit dipyrone poate duce la o încălcare a intensității forței de muncă, de muncă sau de terminare de declanșare perenashivanie sarcinii, ceea ce este periculos pentru mama și copilul nenăscut.

Auto-medicamentul și utilizarea necontrolată a medicamentelor în timpul gestației sunt periculoase, prin urmare medicul decide dacă să aplice sau să anuleze toate medicamentele.

Contraindicații

 • hipersensibilitate la componentele medicamentului;
 • oprirea hematopoiezei (poate fi exprimată prin leucopenie, agranulocitoză, granulocitopenie, anemie aplastică);
 • perturbarea sistemului excretor;
 • insuficiență cardiacă;
 • gestație (trimestrul I și cu 1,5 luni înainte de naștere);
 • perioada de alăptare;
 • copii sub 14 ani.

trusted-source[7], [8]

Efecte secundare Tempalgina în timpul sarcinii

Templul de droguri poate provoca efecte secundare.

 • TRACTUL GASTROINTESTINAL - greață, dureri în epigastru, xerostomie, colestază, creșterea indicatorilor de transaminaze.
 • Sistemul cardiovascular - creșterea frecvenței cardiace, hipotensiune arterială sau hipertensiune arterială.
 • Sistemul respirator nu exclude posibilitatea atacurilor de bronhospasm și a astmului bronșic.
 • CNS - "iluzii de mișcare", cefalalgie.
 • Sistemul genitourinar: patologia funcției de filtrare a rinichilor (atunci când doza este depășită și durata cursului tratamentului). Urina poate fi vopsită în roșu.
 • Hematopoieza - trombocitopenie, leucopenie, granulocitopenie.
 • Manifestări alergice - prurit, arsură, exantem, urticarie, edemul lui Quincke și șoc anafilactic.

trusted-source[9], [10], [11]

Dozare și administrare

Tabletele sunt consumate în interior după masă, fără a mesteca și a bea cu suficientă apă.

Adulților și copiilor după vârsta de 14 ani, Tempalgin este prescris cu 1 comprimat. X de 3 ori pe zi. Dacă este necesar, o singură doză poate fi 2 file. Doza zilnică maximă este de 6 comprimate.

Cursul standard al terapiei este de 5-7 zile. Cu utilizarea prelungită a tempalginei, este necesară monitorizarea parametrilor sângelui periferic. Dozele și durata tratamentului cu medicamentul sunt prescrise de un medic.

Tempalgin este capabil să influențeze viteza reacțiilor mentale și motorii. Prin urmare, este necesar să se abțină de la conducere.

Supradozaj

Simptomatologia tempalgin supradozaj: dificultăți de respirație, creșterea frecvenței cardiace, durere epigastrică, greață, vărsături, scăderea tensiunii arteriale, somnolență, confuzie, convulsii.

Tratamentul supradozajului cu tempalgin trebuie efectuat într-o unitate medicală. În clinică, stomacul este spălat. Ei folosesc sorbenți diferiți și efectuează terapie simptomatică, menită să mențină organele și sistemele vitale (hemodializă, diureză forțată, terapie anticonvulsivantă).

trusted-source[12], [13], [14]

Interacțiuni cu alte medicamente

Tempalgin stimulează acțiunea etanolului.

Când se administrează tempalgina împreună cu timazol și citostatice, riscul de leucopenie crește.

Tranquilizatoarele și sedativele măresc efectul analgezic al medicamentului.

Codina și propanolul prelungesc excreția analginului din organism.

În timpul administrării în comun a tempalginei cu barbiturice, analginul este slăbit.

Tabalgine tabletele cu administrare concomitentă cu clorpromazină pot provoca hipertermie pronunțată.

trusted-source[15], [16], [17], [18]

Conditii de depozitare

Depozitarea tabletelor trebuie să aibă loc în următoarele condiții: o lumină solară directă, impermeabilă la lumina directă, în care regimul de temperatură este de 25 de grade.

trusted-source[19]

Termen de valabilitate

Medicamentul este valabil 48 de luni de la data eliberării. Nu utilizați tempalgin după sfârșitul datei de utilizare. Data de eliberare și data de expirare sunt indicate pe blister și pe cutia de carton originală.

trusted-source[20]

Grupa farmacologică

Ненаркотические анальгетики

Efect farmacologic

Анальгезирующие (ненаркотические) препараты
Жаропонижающие препараты
Противовоспалительные препараты

Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Tempalgin în timpul sarcinii" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.