^

Ciclism în timpul sarcinii

, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Datorită ciclismului, mușchii pelvieni sunt întăriți și forța picioarelor este mărită, iar articulațiile sunt dezvoltate în zona șoldului. Și acest lucru, la rândul său, facilitează procesul de muncă și reduce boala lor. În plus, astfel de călătorii contribuie la creșterea frecvenței respirației și îmbunătățirea activității cardiace. Acest lucru este, de asemenea, foarte important în timpul nașterii. Ciclismul în timpul sarcinii face musculatura podelei pelvine, iar presa abdominală este mai puternică, reducând astfel posibilitatea apariției vergeturilor, precum și dezvoltarea obezității.

Este posibil să călătoriți cu bicicleta în timpul sarcinii?

Este permisă călătoria cu bicicleta în timpul sarcinii, dar nu trebuie să uităm că există un risc pentru femeia însăși și copilul ei. În acest caz, riscul pentru făt în caz de scădere crește, respectiv, creșterea perioadei de sarcină. Desigur, înainte de a vă așeza pe bicicletă, trebuie să luați în considerare o varietate de factori - cum ar fi bunăstarea, capacitatea de a conduce și natura călătoriei. Un pericol major este frânarea sau răsucirea severă și, desigur, căderea.

Dacă conduci încet, cu abilități bune și cu un drum familiar - e destul de sigur. Înainte de călătorie, trebuie să vă asigurați că bicicleta funcționează corect. Ar trebui să acordați atenție drumului pe care veți merge - trebuie să alegeți căile cu o pânză plată, care nu va avea găuri.

Ciclism la începutul sarcinii

Călătoria cu bicicleta la începutul sarcinii este permisă după consultarea unui medic, în absența contraindicațiilor la acest lucru. Trebuie avut în vedere că, dacă o femeie nu a călătorit cu bicicleta înainte de sarcină, nu are voie să înceapă deja în perioada de gestație.

trusted-source[1], [2]

Beneficii și vătămări ale călătoriei cu bicicleta în timpul sarcinii

În ceea ce privește mama viitoare, și pentru copilul ei este foarte util să fie în aer liber mai des. Și mersul pe bicicletă la orice altceva vă permite să păstrați o formă fizică bună și să vă recuperați rapid după nașterea copilului.

Beneficiile ciclului în timpul sarcinii:

  • Stagnat accelerat în sângele mic al pelvisului și picioarelor;
  • Musculatura perineului devine mai puternică și mai elastică;
  • Miscarea muschilor spinarii.

Dar opinia beneficiilor unei biciclete pentru femeile însărcinate nu este împărtășită de toți. Există mulți doctori care cred că astfel de exerciții pot fi dăunătoare pentru mamele în așteptare. În general, temerile sunt sub pământ, deoarece conducerea rapidă poate duce la probleme - datorită agitației constante poate duce la creșterea tonului uterului, ceea ce poate duce la nașterea prematură.

Ciclismul în timpul sarcinii este periculos pentru că o femeie se poate răni, nu numai atunci când călătorește, ci și în caz de frânare. Foarte periculoase și care se încadrează, deoarece pot provoca leziuni abdomenului. Ca urmare, este posibilă separarea prematură a lichidului amniotic, abruprea placentei sau debutul forței de muncă și, în cel mai rău caz, chiar moartea copilului.

trusted-source[3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.