^

Dispozitiv de bicicletă

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.11.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Aparatul este doar pentru începători biciclete pare complicat, oricine care a însușit motocicleta deja stie ce este asamblat roata pentru o bicicletă ca bicicleta și modul în care setarea complicată a bicicletei. O bicicletă, chiar și cea mai "iubită", adevărată și confortabilă, mai devreme sau mai târziu trebuie să fie schimbată fie din cauza deteriorării, fie dintr-un motiv destul de ușor de înțeles - dorința de a dobândi un model modern și modern. Dacă vă decideți să cumpere o bicicletă nouă, alegerea de modele este foarte mare, dar metoda de achiziție necesită doar două opțiuni - pentru a cumpăra o bicicletă asamblate, sau nu știi ce o acumulare de biciclete și să încerce să-l construiască cu propriile sale mâini de piese achiziționate. În mod obișnuit, fanii bikerilor cumpără un model gata - este puțin mai economic în ceea ce privește costul, și nu este nevoie să îl colectați, în plus, înființarea unei biciclete nu este la fel de simplă, la fel cum pare la prima vedere.

Cu toate acestea, există motive pentru care o persoană alege încă o variantă de autoasamblare, următorii factori îl determină să facă astfel de acțiuni:

 • Alegerea în favoarea unui anumit model este făcută, dar magazinele specializate nu pot oferi acest model în ansamblu.
 • Dorința de a avea o bicicletă neobișnuită, exclusivistă, care va fi mândrie personală și subiectul aspectului invidios.
 • Economisiți bani atunci când achiziționați părți treptat, parțial pe bucată.
 • Doar dorința de a vă testa abilitățile și abilitățile în sensul asamblării unei biciclete.

Dispozitivul de bicicletă include, în mod standard, următoarele piese și componente:

 1. Rama este una dintre cele mai importante părți ale unei biciclete, care constă în:
  • Tubul superior
  • Conducta inferioară
  • Tub de șa
  • Pene inferioare spate
  • Pene superioare superioare
  • Tub de direcție
 2. Mânerele de frână
 3. mânere
 4. Manetki
 5. pierdere
 6. Volan pentru biciclete
 7. Coloană de direcție pentru bicicletă
 8. Furci pentru biciclete
 9. buză
 10. Casings
 11. Ace de tricotat
 12. tufiș
 13. Frâne pentru biciclete
 14. șa
 15. Seatpost
 16. casetă
 17. Spoiler amortizor spate
 18. Inel rocnic
 19. Tije de legătură
 20. lanț
 21. pedale
 22. Deraillerul spate și din față

Cadru pentru bicicletă

Dispozitivul unei biciclete este baza sa, adică un cadru. Este importantă nu numai construcția geometrică a cadrului, ci și materialul din care este realizat. Rama este suportul care ajută să reziste la depășirea obstacolelor pe teren accidentat, de la parametrii geometrici ai ramei, confortul său depinde de mărimea aterizării ciclistului. Cu cât este mai experimentat un ciclist, cu atât mai mult preferă o aterizare scăzută, înclinată mai ales pe mâini. Rama este, probabil, prima, cu care începe ansamblul bicicletei, deoarece aproape toate părțile bicicletei sunt atașate la ea:

 • furcile pentru o bicicletă,
 • volan pentru bicicletă,
 • roți,
 • scaun
 • șasiu,
 • frâne pentru biciclete,
 • comutatoare de viteză,
 • rooster - suport, comutator de fixare.

Dacă este necesar, trunchiul și alte piese de schimb sunt atașate la cadru, creând un confort maxim pentru proprietarul bicicletei.

Volan pentru biciclete

Așa cum marele Einstein „Life - conduce bicicleta, menține echilibrul - mișcare“, și așa mai departe fără servodirecție, ca și în cazul în care nu sa mișcat repede, să păstreze oamenii de stiinta propus de echilibru este imposibil. Roata bicicletei este esența controlului, este incontestabilă și nu necesită argumentare suplimentară. Volanul este un tub fabricat din carbon sau un metal special, care este atașat de bicicletă prin îndepărtare. În plus, că volanul este responsabil pentru controlul bicicletei, acesta încă preia, precum și cadrul, greutatea biciclistului. La volanul montat frâne maneta de comandă, de schimbare a vitezelor, Mandrina, lumini, reflectoare, corn, clopot și un accesoriu foarte la modă și convenabil ca calculator de biciclete.

Tipuri de roți pentru bicicletă

 • Bicicletele de munte sunt de obicei echipate cu un volan direct, alte modele, cum ar fi, de exemplu, un hibrid au un volan vertical, ridicat. Aceste tipuri de cârma nu sunt proiectate pentru călătorii lungi, deoarece își asumă variante limitate ale poziției mâinilor.
 • Pentru turisti roata mai potrivita, care este facuta sub forma unei picaturi, se numeste - volanul, o picatura. Acest tip de direcție presupune o panta ușoară, care ajută la menținerea mâinilor înainte de alunecare.
 • Roata pentru o bicicletă, numită roată fluture, este extrem de populară pentru bicicliștii europeni. O roată similară pentru o bicicletă implică patru poziții ale mâinilor, ceea ce ajută la reducerea încărcăturii pe acestea. Roata este potrivită pentru cei care preferă excursii lungi și excursii.
 • Șoferi - o altă versiune a cârmei, proiectată pentru distanțe lungi, vă permite să schimbați poziția mâinilor și să poziționați corpul vertical.
 • O cârma pentru o bicicletă, numită corn-cârlig. Aceasta este o variantă a unei cârme concepute pentru a controla o bicicletă care câștigă o cursă de mare viteză. Tipul ideal de volan pentru a depăși obstacolele în excursii off-road.

Roata pentru o bicicletă este echipată cu gripa (mânere) - cauciuc, fantezie, cuvânt astfel încât să creeze confort și confort în management. De asemenea, scoaterea cârmei este importantă, deoarece reglează confortul aterizării biciclistului. Pentru plimbări este selectată o aterizare mai verticală, pentru cursele de mare viteză - opțiuni aerodinamice, adică cele mai mici. În conformitate cu specificul, se alege o alegere care, în cele mai recente modele de biciclete moderne, se face ajustabilă.

Furci pentru biciclete

Aceasta este o parte importantă, care include dispozitivul bicicletei. Furcile pentru biciclete sunt un mecanism de control al transportului. Cu furca, roata din față este menținută, axul roții este conectat la volan și sunt executate multe funcții, dintre care puteți specifica următoarele:

 • Controlați precizia traseului roții.
 • Precizia rotirii roții este adecvată unghiului volanului.
 • Controlul sarcinii frânei față pentru bicicletă la frânare.
 • Neutralizarea mișcărilor oscilatorii verticale ale roții din față atunci când depășirea obstacolelor rutiere și conducerea pe un teren neuniform.
 • Controlul conducerii în condiții de siguranță datorită rezistenței structurii.

Furcile pentru biciclete pot fi grele și moi sau pot absorbi șocurile. Furcile rigide sunt un design fix, care are avantajele sale, dar cele mai populare furci de suspensie biciclete. În furcile adaptive, absorbante de șoc, principala "evidențiere" este un element care absoarbe încărcătura. Poate fi un izvor cu aer, aer sau ulei, tot mai des există modele în care sunt prezente toate cele trei componente de amortizare.

Sistemul de schimbare

Aranjamentul bicicletei, precum și setarea bicicletei necesită un sistem de schimbare a vitezelor de înaltă calitate. Sistemul include următoarele părți:

 • Monoblocuri, inclusiv butoane de schimbare a vitezei, mânere de frână. Manket (candybar) poate fi declanșator sau gripă. Trigger monobloc funcționează pe baza mecanismului de declanșare, influiift - bazat pe mecanismul cilindrului.
 • Comutatorul frontal asigură mișcarea lanțului de-a lungul stelelor, comutatorul fiind conectat prin cabluri la manta. Asamblarea bicicletei în această parte este extrem de simplă, deoarece comutatorul frontal este probabil cel mai simplu mecanism al dispozitivului de bicicletă.
 • Comutatorul din spate este proiectat pentru a transfera lanțul în diferite stele ale casetei pentru biciclete. Este, de asemenea, atașat la monobloc prin cabluri, dar este mai dificil să se asambleze această parte a designului decât comutatorul frontal. În plus, comutatorul din spate este în permanență în contact cu murdăria, apa, deci este considerat un mecanism destul de fragil.
 • Cablurile care se îndepărtează de manșetă și asigură transferul mâinilor călărețului către sistemul de frânare cu ajutorul comutatoarelor. Dispozitiv de bicicletă necesită prezența a patru corzi, dar există frâne pentru biciclete, în cazul în care cablurile sunt înlocuite de linii hidraulice și un efort transmițător biciclist este ulei și presiunea pistonului în suport.

Frâne pentru biciclete

Viteza este bună, dar bicicleta trebuie să fie ușor de manevrat, adică să aibă frâne. Sistemul de frânare presupune alegerea a trei tipuri de frâne:

 • Frânarea cu ajutorul pedalelor în direcția opusă - mecanismul acțiunii tamburului de frână.
 • Frânele pentru biciclete sunt aranjate ca un acarian. Strânge janta roții.
 • Frânele pentru bicicletă, care lucrează prin comprimarea discului pe butucul roții, ca o frână în motocicletă.
 • Discurile și frânele de frână pot fi mecanice (pe cabluri), hidraulice sau combinate.

Sistem

Sistemul este un set special de stele din față, biela, pedale și lanț. Sistemul include, de regulă, trei stele, pentru biciclete, două stele sunt suficiente. Adesea, sistemul este protejat de plastic, astfel încât îmbrăcămintea nu este fixată între lanț sau dinți. Pedalele sunt atașate la tijele de legătură atașate la sistem. Pedalele sunt selectate în funcție de tipul de bicicletă și sarcina principală - viteza, depășirea obstacolelor sau pur și simplu călătoriile. Pedalele pot fi:

 • Pedale standard cu curea - tuklipsy.
 • Pedale simple fără dispozitive de fixare și curele.
 • Tipul de contact al pedalelor, care presupune fixarea pe un velobuvi special.

Dispozitivul bicicletei include un mecanism destul de complex - un lanț care se uzează rapid, necesită îngrijire regulată - curățare, lubrifiere.

Caseta este un set de asteriscuri proiectat pentru partea din spate a bicicletei. Cu cât mai mult în caseta de stele, cu atât mai bună este transmisia și cu atât mai puțin efort pe care trebuie să-l aplicați atunci când cuceriți o panta verticală, abruptă.

Biciclete

Setul de roți include astfel de detalii:

 • Jantă, pe baza căreia depinde întreaga rezistență a roții, precum și viteza. O bicicletă montană este echipată, de obicei, cu o jantă cu un diametru de 26 până la 29 de centimetri, modelul rutier are o margine de 27-28 țoli.
 • O anvelopă care creează stabilitate atunci când conduceți în teren diferit, de asemenea, anvelopa afectează proprietățile de viteză ale bicicletei. Pneurile non-protector sunt numite "slicks", anvelopele cu vârfuri laterale sunt "jumătăți de vârfuri". "Shipovki" - aceasta este o anvelopă complet protejată.
 • Bucșe de roată care asigură o proprietate de rotație a roții pe axă. Mânecile țin și spițele.
 • Spițele sunt un element foarte fragil și vulnerabil al designului bicicletelor, deoarece spițele sunt cele care iau loviturile principale atunci când conduc pe un teren accidentat, neuniform. Roțile, de regulă, sunt tricotate într-o manieră în trei direcții, există o cruce în soare. Bicicletele de munte au de la 32 până la 36 de spițe în roată.
 • Un niplu care ține aerul în camera de bicicletă.

Șaua pentru o bicicletă

O șa este un loc care a priori ar trebui să ofere un confort maxim ciclistului. Bicicletele pe bicicleta au șeți destul de lungi și înguste, o bicicletă montană este echipată cu o șa largă, sunt încărcate șaibe, care ajută la menținerea poziției verticale a corpului. Anterior, a existat o diferențiere clară a locurilor pe așa-numitul gen, modelele moderne de biciclete oferind pentru a egaliza această inegalitate, de obicei sunt echipate cu tipuri universale de șei.

Verbul sau postul de scaun, de unde depinde și aterizarea motociclistului, și verbul reglează distanța picioarelor motociclistului de pe pedale la suprafața solului. Pinii pot fi rigizi sau absorbi șocuri.

Clemă de fixare sau excentrică, care este concepută pentru a fixa verbul în cadru.

Construiți o bicicletă

Dacă decideți că dispozitivul de bicicletă nu reprezintă un secret special pentru dvs., asamblarea bicicletei în acest caz ar trebui să funcționeze. Desigur, este mai bine să asamblați o bicicletă sub îndrumarea unui ciclist experimentat. Cu toate acestea, dacă doriți să vă testați punctele forte și să aplicați cunoștințe, abilități și abilități, încercați. În cele din urmă, probabil în procesul de asamblare, veți putea asambla un model complet unic, confirmând expresia "este posibil să inventezi o bicicletă pe o perioadă nedeterminată".

În primul rând, veți avea nevoie de următorul set de instrumente, fără de care este imposibilă asamblarea unei biciclete, precum și stabilirea unei biciclete:

 • Cheile hexagonale sunt mai bune în tastarea.
 • Un tragator pentru cărucior și casetă.
 • Trageți sistemul.
 • Strângeți pentru un lanț de biciclete.
 • Cheile metrice sunt mai bune la tastare.
 • Clește și ciocan.
 • Cheia cheii.
 • Clippers.
 • Lubrifiere.

Ansamblul bicicletei începe cu cadru și furculiță, pe care le-ați luat deja în conformitate cu modelul ales și setul de sarcini - excursii de croazieră, plimbări simple sau curse de mare viteză. De asemenea, este important ca, înainte de asamblare, să se verifice adecvarea și consistența mantalei, numărul de stele, sistemul starilor din față și lanțul. Cea mai mare stea din transmisie trebuie să fie în conformitate cu comutatorul din față, comutatorul din spate - la dimensiunea maximă a stelei, casetei și manșei. De asemenea, este important să pre-asamblați roțile, să le asamblați veți avea nevoie de o mașină și o umbrelă pentru a controla precizia jantei în furcă și pentru a controla rularea acesteia. Înainte de începerea asamblării bicicletei, puteți pune pe o bandă specială o bandă pentru a neutraliza riscul de perforare a camerei.

Construiți o bicicletă - ce puteți să faceți singur și ce trebuie să încredințez specialistului în atelier?

Profesionistul poate, chiar și necesar, să instruiască instalarea coloanei de direcție. La domiciliu, este puțin probabil să puteți apăsa cupoanele în cadru într-un mod calitativ, iar un instrument special care permite cumpărarea acestui lucru este inadecvat. De asemenea, numai în atelier este posibilă legarea geamului de direcție al ramei, adică aducerea sticlei perpendiculare pe axa sa. Pentru o astfel de operațiune, este necesară o mașină de frezat, care, de asemenea, nu este disponibilă pentru asamblarea la domiciliu. Dacă există dorința de a-ți asuma riscuri, poți încerca toate aceste proceduri folosind o placă simplă și un ciocan banal. Cu toate acestea, astfel de experimente sunt consumatoare de timp, în plus, stresurile nervoase vă sunt garantate.

La domiciliu, este posibilă instalarea unei șaibe de împingere a coloanei de direcție pe furcă, care este pusă manual pe conductă. Inserați ușor inelul cu un ciocan și un tub de diametru adecvat. Apoi, setăm ancora și ansamblul carul, de preferință dacă este capsular, deoarece acest tip de cărucior nu necesită ajustări suplimentare. Rețineți că ansamblul de biciclete și asamblarea bicicletei presupun că căruciorul din partea dreaptă a cadrului trebuie să fie rotit în sens invers acelor de ceasornic, partea stângă a cadrului - invers. Pentru ca procesul de înșurubare să fie mai convenabil, firul trebuie să fie pre-lubrifiat.

Montarea bicicletei este nodul de direcție. Dacă furcile pentru biciclete nu au fire, asamblarea este inițial asamblată: trebuie să instalați mai multe inele, să încercați să călătoriți, să verificați senzațiile, să ajustați lungimea tijei după aprobare (tăiați excesul). Dacă coloana și ștecherul au un fir, va trebui să vă asumați riscuri, încercați-le la fața locului și tăiați partea excedentară a tijei furcii. Apoi, este instalat un extras cu rulmenți pretensionați.

O etapă importantă este instalarea unei biciclete pe roți (bine, dacă are loc pe un suport special), fixarea cu excentrice (răsucirea axei). Următorul pas - instalarea volanului, echiparea acestuia cu mânerele și trapele de frână. Am pus pe gripa si coarne. Gripele sunt bine fixate, dacă pre-turnați puțin alcool în ele, care se evaporă rapid și creează potrivirea necesară pentru ghidon.

Următoarea etapă este instalarea sistemului, înaintea căruia axa este lubrifiată. La instalarea sistemului, este necesar să se monitorizeze strângerea strânsă a șuruburilor. În viitor, după fiecare sute de kilometri de rulare, dispozitivele de fixare trebuie verificate și strânse în mod regulat.

Instalăm (fixați) întrerupătoarele - din spate și din față. Pentru a instala lanțul, trebuie să presați pinul cu o strângere. Fixăm frânele pentru bicicletă, punem cablurile de frână și cablurile de schimbare, le tăiem cu o margine, ștergem capetele.

Am setat pedalele. Ansamblul bicicletei presupune că pedala dreaptă are un fir drept, pedala stângă este, respectiv, stânga, astfel încât pedalele să poată fi deșurubate în timpul funcționării. Colectăm postul de ședere și apoi șaua.

Toate celelalte detalii - aripi, felinare, pungi și alte accesorii sunt instalate destul de ușor și fără recomandări suplimentare.

Înainte de a începe să utilizați modelul asamblat, este necesar să îl ajustați, adică trebuie să reglați bicicleta. Setarea bicicletei este după cum urmează:

 • Alinierea cârmei în raport cu planul roții bicicletei față (perpendiculară).
 • Strângerea coloanei de direcție.
 • Tensiunea lagărelor după verificare printr-o înclinare - o înclinare laterală a bicicletei, astfel încât roata fără bruiaj să se poată îndoi în jos (o margine de vârf).
 • Verificarea netedității rotirii unei roți.
 • Ajustarea îndepărtării la o înălțime convenabilă. Eliberați șuruburile care fixează demontarea tubului furcii, strângeți șurubul superior, apoi strângeți șuruburile de demontare.
 • Montați volanul în poziția dorită.
 • Reglarea poziției pixurilor de frână și a monoblocului (manechine).
 • Ajustarea frânelor vectoriale. Înainte de a strângeți tampoanele, puteți pune o mică monedă sub spate. Decalajul în starea liberă nu trebuie să depășească 2 milimetri.
 • Comutare de reglare. Poziția extremă a comutatoarelor este stabilită prin șuruburi astfel încât să se realizeze o comutare clară. Dacă totul se face corect, lanțul nu va atinge și nu se va lipi de cadru.

Instalarea unei biciclete, asamblarea unei biciclete și ajustarea ei numai par a fi o chestiune greoaie și insuportabile. De fapt, dacă doriți și un nivel suficient de motivație, totul este depășitor, precum și obstacolele care pot învinge bicicleta colectată cu mâinile tale.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.