^

Siguranța și prevenirea rănilor la scufundări

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Scufundarea este un hobby relativ sigur pentru persoanele sănătoase, bine instruite și instruite. Există cursuri privind siguranța scufundărilor oferite de organizațiile naționale de scufundări.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Măsuri de siguranță pentru scufundări

Probabilitatea poate fi redusă barotraumă de egalizare a presiunii activă în diferite spații de aer, inclusiv o mască (suflare de aer de la nas la mască) și urechea mijlocie (căscat, inghitire sau efectuarea recepției Valsalva). Divers evita respirația și respirația în mod normal, în timpul ascensiunii, care nu ar trebui să fie mai rapid 0.5-1 picioare pe secunda, viteza care permite treptat pentru a elimina N și eliberează cavitatea umplută cu aer (de exemplu, plămânii, sinusurile). Recomandările moderne pentru egalizarea presiunii suplimentare includ, de asemenea, o oprire de decomprimare de 3-5 minute la o adâncime de 4,6 m (15 ft). În plus, scafandrii nu ar trebui să utilizeze transportul aerian în decurs de 15-18 ore după scufundări.

Diversii trebuie să cunoască anumite condiții care complică scufundarea (de exemplu, vizibilitate slabă, curenți subacvatici puternici) și să le evite. Temperatura scăzută a apei este deosebit de periculoasă pentru dezvoltarea rapidă a hipotermiei, amenințând pierderea rapidă a sobrietății minții și a îndemânării sau aritmiei fatale la persoanele predispuse la aceasta. Nu se recomandă să vă aruncați singur.

Utilizarea oricărei cantități de alcool și droguri înainte de scufundări poate avea consecințe imprevizibile și neașteptate la adâncime și ar trebui exclusă. Medicamentele prescrise de un medic rareori împiedică scufundarea, dar dacă medicamentul a fost prescris pentru tratamentul unei boli care este o contraindicație pentru scuba diving, atunci este mai bine să renunțe la acesta din urmă.

Contraindicații la scufundări

Deoarece scufundările sunt asociate cu încărcături mari, scafandrii nu trebuie să sufere de boli cardiovasculare sau pulmonare și ar trebui să aibă un nivel de schimb de oxigen mai mare decât media. Scufundarea este contraindicată în cazul bolilor în care pot exista tulburări de conștiență, vigilență și critică. Dacă unele boli provoacă îndoieli ca contraindicații posibile pentru scufundări, este necesară o consultare a unui expert recunoscut.

Contraindicații speciale la scufundări

Contraindicații medicale pentru înot Exemple de boli și efecte nedorite
Boli ale plămânilor Astm bronșic în formă activă, BPOC, fibroză chistică, bronhiectasis, boală pulmonară interstițială, pneumotorax spontan în anamneză
Boli cardiovasculare Aritmii ventriculare în istorie, by-pass coronarian, insuficiență cardiacă, IHD
Bolile mintale Panică și fobie
Boli organice Hernia inghinală inghinală
Boli neurologice Convulsii, leșin
Bolile metabolice Diabet zaharat dependent de insulină, greutate corporală excesivă
Cavități izolate în organism (imposibilitatea de egalizare a presiunii) Chisturile din plămâni, ruptura membranei timpanice, infecția tractului respirator superior, rinita alergică
sarcină Frecvența crescută a malformațiilor congenitale, decesul fătului
Formare fizică slabă  
Greață gastroesofagiană severă Deteriorare datorită slăbirii gravitației pe abdomen atunci când este scufundată
Copii sub 10 ani  
Aerofagie congenitală Distensia tractului gastrointestinal la urcare datorită ingerării aerului comprimat la adâncime

trusted-source[5], [6], [7]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.