^

Coitus interruptus: eficacitate și vătămare

, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Interviul întrerupt este una dintre metodele de contracepție, constând în îndepărtarea penisului din vagin până la începerea ejaculării. Această metodă este folosită pentru a preveni concepția și este cea mai veche metodă de contracepție.

Această metodă are mai multe avantaje: accesibilitate și ușurință în utilizare. Spre deosebire de alte metode de contracepție, nu sunt necesare mijloace suplimentare și dispozitive mecanice.

Cu toate acestea, este important să rețineți că metoda de contracepție aleasă a fost eficientă, trebuie să respectați mai multe reguli:

 • nu permiteți ejacularea în cavitatea vaginală;
 • prevenirea intrării spermatozoizilor în organele genitale feminine;
 • utilizați lubrifierea cu spermicide înainte de debutul raporturilor sexuale.

Și, bineînțeles, nu merită să se bazeze complet pe metoda aleasă - este mai bine să o combinați cu alte metode contraceptive (de exemplu, permiteți partenerului să utilizeze paralel contraceptive orale). În plus, metoda indicată nu va scuti riscul apariției infecțiilor cu transmitere sexuală. Prin urmare, este mai bine să alegeți această metodă pentru cei care sunt încrezători în partenerul sexual și nu exclud posibilitatea unei sarcini neplanificate.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Este posibil să întrerupeți relațiile sexuale?

Este posibil să întrerupeți relațiile sexuale sau nu? În această chestiune, nu toate cuplurile care nu vor să aibă un copil și care doresc să se protejeze de o sarcină neplanificată nu se gândesc. De fapt, actul sexual întrerupt, ca metodă de contracepție, are cea mai mică eficacitate.

Este imposibil să controlați complet procesul fiziologic de ejaculare, prin urmare, chiar și cu o reacție rapidă, o cantitate mică de spermă cu spermatozoizi activi intră în vagin. Acest lucru poate fi suficient pentru a fertiliza oul.

Cu toate acestea, din punctul de vedere al sexologilor și al psihologilor, un act sexual întrerupt dăunează nu numai sănătății sexuale, ci și sănătății fizice. Eforturi puternice omul nu numai că întrerupe raporturile sexuale și că îl privează de completarea logică, dar, de asemenea, inhibă excitarea sexuală. La rândul său, acest lucru afectează starea sistemului nervos, conducând la ejaculare prematură și determină stagnarea sângelui în organele pelvine, care afectează patologic sistemul urogenital.

Desigur, întrebarea este dacă este posibil să se întrerupă actul sexual, sau mai bine să se abțină de la această metodă de contracepție pentru a rezolva parteneri sexuali, dar este necesar pentru a asculta opinia medicilor calificați și vă faceți griji cu privire la sănătatea lor sexuală, psihologică și fizică. Există multe contraceptive, a căror primire nu-i privează pe partenerii de senzațiile naturale și nu va dăuna corpului (de exemplu, supozitoarele vaginale bazate pe medicamente spermicide).

Intercourse a întrerupt relația sexuală

Prevenirea relațiilor sexuale întrerupte este eficientă numai cu 70-80%. O cantitate mică de spermatozoizi este alocată chiar la începutul actului sexual, iar această cantitate poate fi suficientă pentru a face fertilizarea să se întâmple. Acest proces omul nu poate controla. Cu toate acestea, metoda de întrerupere a relațiilor sexuale, pe lângă lipsa costurilor suplimentare, are câteva dezavantaje semnificative: 

 • o probabilitate mare de infecție cu boli cu transmitere sexuală.
 • în cazul în care sexul precedent în rândul bărbaților a fost mai puțin de o zi în urmă, apoi fiind in uretra penisului sperma viabila poate intra în vagin și să conducă la sarcini nedorite.
 • scăderea dorinței sexuale a partenerilor.

Interviu întrerupt

Interviul întrerupt poate fi ineficient dacă: 

 • Omul are o erupție prematură.
 • Este dificil pentru un om să se controleze singur.
 • Sarcina neplanificată poate afecta negativ sănătatea unei femei.

Prevenirea relațiilor sexuale întrerupte ar trebui să se realizeze cu coordonarea deplină a partenerilor, luând în considerare toate consecințele posibile. Pentru a face această metodă mai eficientă, este mai bine să o combinați cu alte tipuri de contracepție (contraceptive orale, supozitoare spermicide, lubrifiant).

Este interzis contactul sexual dăunător?

Interviul sexual întrerupt dăunător nu este confirmat în mod fiabil. Dar, în ciuda numeroaselor dezacorduri în această problemă, mai mult de 70% dintre bărbați folosesc această metodă. Acesta este cel mai simplu și mai accesibil mod de contracepție de urgență. Esența este că, în momentul ejaculării, se elimină penisul din vagin, inhibând astfel penetrarea spermei. Cu toate acestea, există multe convingeri grele care dovedesc ineficiența și chiar răul acestei metode. 

 1. Probabilitatea mare a sarcinii este de la 15 la 50%. 
 2. Utilizarea regulată poate provoca încălcări ale funcțiilor sexuale, tulburări de potență și boli inflamatorii ale organelor pelvine la femei. 
 3. Tensiunea constantă și controlul asupra procesului de contact sexual conduc la încălcări ale sistemului nervos central. 
 4. O femeie primește entuziasmul maxim în momentul ejecției spermei și acest lucru ajută la atingerea orgasmului, iar cu întreruperea relațiilor sexuale acest lucru nu este. 
 5. Nu simt ejectia spermei, o femeie nu completeaza complet actul sexual. In acest moment, prostaglandinele nu sunt produse in corpul ei, care pastreaza corpul in ton. În viitor, deficitul acestei substanțe biologic active duce la defecțiuni nervoase, o femeie nu este capabilă să simtă orgasmul, din care viața intimă și familială tolerează dizarmonie.

Pot să rămân însărcinată cu întreruperea relației sexuale?

Dacă este posibil să rămâneți însărcinată la certificatul sau actul sexual întrerupt - această întrebare îngrădește multe fete. Chiar și cu o gamă largă de contraceptive de diferite acțiuni, majoritatea cuplurilor utilizează metoda de întrerupere a relațiilor sexuale. În ciuda categoriilor de vârstă și a altor caracteristici distinctive, această metodă dă preferință la 80% dintre perechi. Alegerea unei metode de întrerupere a relațiilor sexuale, nu toată lumea se gândește la consecințele alegerii lor, inclusiv la posibilitatea de a rămâne gravidă.

O astfel de frivolitate nu are nicio justificare, deoarece în cazul unui contact sexual întrerupt există cele mai multe sarcini nedorite. Fiziologic, corpul unui bărbat este proiectat astfel încât sperma în porții mici să fie eliberată în timpul întregului act sexual, și nu numai în vârful ejaculării. Pentru a obține însărcinată, chiar și o cantitate mică de spermatozoizi. Rezultatul final, desigur, depinde de supraviețuirea și mobilitatea acestora, dar acest lucru nu reduce gradul de risc.

Există cazuri în care cuplul este protejat în acest mod pentru o perioadă suficient de lungă și nu are loc sarcină, ceea ce indică o patologie a sistemului reproducător.

Nu este necesar să sperăm că certificatul sau actul sexual întrerupt vor interfera cu abordarea sarcinii. Este mult mai convenabil și mai profitabil să consultați un medic și să alegeți cea mai potrivită metodă de contracepție, care nu vă va afecta sănătatea.

trusted-source[6], [7], [8], [9]

Probabilitatea de a rămâne gravidă cu un contact sexual întrerupt

Probabilitatea de a rămâne gravidă cu relații sexuale întrerupte poate ajunge la 50%. Faptul că întregul volum de fluid seminal nu penetrează vaginul nu înseamnă că femeia nu rămâne gravidă. De obicei adolescenții și femeile care nu sunt prea preocupate de sănătatea partenerului și de propria lor persoană sunt interesate de această problemă.

Costul ridicat al contraceptivelor nu afectează alegerea metodei de protecție. Să cumpărați prezervative pe buzunar chiar și la adolescent, iar prețul contraceptivelor orale este suficient de accesibil. Prin urmare, factorul de preț nu justifică o astfel de metodă riscantă ca un contact sexual întrerupt.

Eficacitatea și fiabilitatea acestei metode contraceptive este neglijabilă. Mulți cred în mod eronat că spermatozoizii sunt aruncați doar cu spermă la momentul ejaculării. Nu e deloc așa. De-a lungul actului sexual, sperma intră în vagin împreună cu lubrifiantul și fluidul pre-ejaculat. În cazul în care contactul sexual are loc în termenul de ovulație și ambii parteneri sunt sănătoși, atunci există o probabilitate foarte mare de sarcină.

Puteți calcula zilele estimate ovulației și să se abțină de la sex în această perioadă de timp, dar, de asemenea, această metodă nu dă garanții de mare, din moment ce ciclul menstrual al fiecărei femei este diferită și poate varia în funcție de diverși factori. Pentru a crește eficacitatea metodei de întrerupere a contactului sexual, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră și să alegeți cele mai potrivite contraceptive pentru o anumită vârstă și stil de viață.

Eficacitatea relațiilor sexuale întrerupte

Eficacitatea relațiilor sexuale întrerupte în practică nu se distinge prin indicatori înalți, ci, dimpotrivă, aproape o treime din cuplurile care practică această metodă devin părinți. Aproximativ, fiecare a patra femeie rămâne gravidă. Excepție sunt numai acele cupluri care, împreună cu metoda de întrerupere a relațiilor sexuale, sunt protejate suplimentar.

Grupul de bază este format din adolescenți - nu sunt atât de experimentați și nu se pot controla. Aproximativ 30% din toate cazurile de sarcini nedorite se încadrează exact pe această grupă de vârstă. Motivul este lipsa de experiență, lipsa educației sexuale și voința. Prin urmare, un procent mare de sarcini nedorite, avorturi, boli concomitente. Metoda de întrerupere a relațiilor sexuale nu va proteja împotriva bolilor venere și SIDA.

Multe fete tinere și băieți cred că la prima experiență sexuală nu se poate rămâne gravidă. Este o greșeală să presupunem că spermatozoizii sunt eliberați numai cu spermă la momentul ejaculării. De-a lungul actului sexual, sperma intră în vagin împreună cu lubrifiantul și fluidul pre-ejaculat. Aceasta este o ipoteză complet nerezonabilă, iar dacă ambii parteneri sunt sănătoși, atunci chiar o picătură de fluid seminal va fi suficientă pentru a concepe.

Interviu întrerupt pentru bărbați

Interviul întrerupt pentru bărbați este extrem de dăunător. Starea de tensiune și control constant necesită o putere mentală considerabilă și poate duce la consecințe dezamăgitoare.

Fiind într-o stare extrem de încântată, un om trebuie să depună mult efort pentru a schimba și a controla procesul. Nu numai că sistemul nervos din cauza acestei stări de stres devine rapid să poarte, în plus, și scade tonul vaselor de sânge ale penisului. Vasele microscopice ale penisului se izbucnesc datorită presiunii instabile, se formează noduri și aderențe, eventual disfuncții erectile. Treptat, aceasta conduce la încălcări ale potenței și ejaculării premature.

Din punct de vedere psihologic, actul sexual întrerupt pentru un bărbat este patologic și face mai mult rău nu numai bărbaților, ci și sănătății femeilor. El nu primește o gamă completă de senzații, fiind mereu sub control și în suspans. Din acest motiv, există adesea tulburări ale psihicului care provoacă boală fizică. Că metoda de actul sexual intrerupt a fost t mai eficient. E. Mai bine să se combine cu alte forme de contraceptie (contraceptive orale, supozitoare spermicidul, grasimi).

Consecințele actului sexual întrerupt

Consecințele retragerii pot fi diferite - este o sarcină nedorită, boli cu transmitere sexuală, tulburări ale sistemului nervos central, tulburări ale sferei sexuale, inflamații ale organelor pelviene. 

 1. Chiar și un om experimentat nu poate controla alocarea unui lichid înainte de însămânțare, care conține o anumită cantitate de spermă activă. Dacă raportul sexual întrerupt are loc în timpul zilelor ovulației, probabilitatea ca fertilizarea să aibă loc este maximă. 
 2. În timp, mecanismul natural al relațiilor sexuale este încălcat. În timp, femeile dezvoltă răceală și indiferență față de bărbați, iar sexul opus are un risc ridicat de impotență, reduce dorința sexuală. 
 3. În nici un caz nu trebuie să utilizați această metodă de contracepție în cazul unui contact sexual accidental - acest lucru crește riscul apariției unei boli venerice. 
 4. Dacă metoda de întrerupere a relației sexuale pentru o perioadă lungă de timp nu duce la sarcină, acest lucru indică un factor de infertilitate. În acest caz merită examinarea de către medici și trecerea testelor necesare.

Consecințele actului sexual întrerupt nu justifică utilizarea frecventă a acestuia, așadar este mai bine să abandonăm această metodă de protecție sau să luăm individual contraceptivele.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15]

Rănirea relațiilor sexuale întrerupte

Răul de întreruperea relațiilor sexuale este mult mai mare decât pare - aceasta este cea mai obișnuită formă de contracepție în rândul tinerilor și este ineficientă și cauzează complicații concomitente.

În primul rând, sistemul fiziologic de ejaculare este rupt - în mod normal, ejectarea spermei are loc reflexiv, fără participarea puternică a bărbatului. Intreruperea acte sexuale și producerea de ejaculare este organe genitale feminine, de sex masculin blocuri de excitație voit, distrugand astfel, procesele de excitație și de inhibare a sistemului nervos. Acest lucru duce la deteriorarea sistemului nervos central, neuroni, disfuncții ale organelor și sistemului, ejacularea prematură și impotența.

Datorită fluxului insuficient de sânge, schimbările trofice încep în corpul organului sexual. În acest stadiu, riscul de a dezvolta infecții și inflamația nespecifică a prostatei este mare, ducând la hipertrofie și, în cele din urmă, la prostatită.

Răul unui act sexual întrerupt este trăit nu numai de un bărbat, ci și de o femeie. O femeie primește entuziasmul maxim în momentul ejecției spermei și acest lucru ajută la atingerea orgasmului, iar cu întreruperea relațiilor sexuale acest lucru nu este. Nu simt ejectia spermei, o femeie nu completeaza complet actul sexual. In acest moment, prostaglandinele nu sunt produse in corpul ei, care pastreaza corpul in ton. În viitor, deficitul acestei substanțe biologic active duce la defecțiuni nervoase și la patologii sexuale.

Minusurile de contact întrerupt

Minusurile actului sexual întrerupt prevalează în mare măsură asupra avantajelor. Esența acestei metode cele mai vechi de contracepție este de a scoate penisul din vagin până la începerea ejaculării. 

 • Poate că principalul dezavantaj este o șansă mare de a rămâne gravidă. Cele mai mari rate de sarcini nedorite la cuplurile și adolescenții tineri - încă nu-și pot controla emoțiile și dorințele și nu utilizează metode suplimentare de contracepție. Este imposibil să controlați complet procesul fiziologic de ejaculare, prin urmare, chiar și cu o reacție rapidă, o cantitate mică de spermă cu spermatozoizi activi intră în vagin. Acest lucru poate fi suficient pentru a fertiliza oul.
 • Al doilea minus este riscul de a prinde o boală venerică. Metoda întreținerii sexuale întrerupte este relevantă atunci când partenerii sunt încrezători unul în celălalt. 
 • Al treilea negativ - dezvoltarea treptată a disfuncției sexuale la bărbați și apariția proceselor inflamatorii în organele bazinului mic. Datorită stagnării sângelui în organele genitale, o serie de procese trofice sunt perturbate și acest lucru este plin de dezvoltarea hipertrofiei prostatice și a inflamației acesteia, ceea ce duce la impotență sexuală.

Din fericire, la începutul procesului pentru a trata si poate restabili functia sexuala unui om, dar în primul rând este necesar să se renunțe la metoda de contact sexual întrerupt, și ridica o metodă individuală de contracepție.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.