Contracepție

În această secțiune veți găsi informații detaliate despre ceea ce este contracepția, când să utilizați contracepția, avantajele și dezavantajele fiecărui tip de contracepție. Metodele și metodele de contracepție, contracepția de urgență și contracepția hormonală sunt descrise în detaliu. Sunt descrise preparate contraceptive populare pentru contracepție.

Coitus interruptus: eficacitate și vătămare

Interviul întrerupt este una dintre metodele de contracepție, care constă în îndepărtarea penisului din vagin până la începerea ejaculării. Această metodă este folosită pentru a preveni concepția și este cea mai veche metodă de contracepție.

Contracepția de urgență

Contracepția de urgență este o metodă de contracepție după un contact sexual neprotejat, când este necesară o protecție imediată împotriva unei sarcini nedorite: după un act sexual ocazional, cu o pauză de prezervație, viol etc.

Contraceptive intrauterine care conțin hormoni

"Mirena" este un sistem de eliberare a levonorgestrelului, fabricat din polietilenă și având o formă T. Lungimea Mirenei este de 32 mm. În jurul arborelui vertical este un recipient cilindric umplut cu levonorgestrel (52 mg), care exercită un efect mai puternic asupra endometrului decât progesteronul. K

Implanturi gestagenice pure

Introducerea și îndepărtarea implanturilor se efectuează în primele 5 zile ale ciclului menstrual sau în orice altă zi, cu încredere în absența sarcinii la o femeie.

Contraceptive contra injectării gestagene pure

Prima injectare a medicamentului se efectuează de la prima la a 7-a zi a ciclului menstrual. Medicamentul poate fi administrat în orice altă zi a ciclului menstrual, cu încrederea că femeia nu este însărcinată (date negative privind testul și istoricul).

Contraceptivele comprimate cu gestagen pur (mini-pili)

Recepția gestagenovyh comprimate contraceptive ar trebui să înceapă de la prima zi a ciclului menstrual, data de a lua tabletele continuă fără întrerupere în timpul contracepției necesare.

Contraceptive orale combinate (COC)

Contraceptivele orale combinate sunt metode reversibile de prevenire a sarcinii. Indicele Perl (IP) al COC-urilor moderne este de 0,05-1,0 și depinde în principal de respectarea regulilor de administrare a medicamentului.

Ce este contracepția hormonală?

În scopul contracepției hormonale, se utilizează analogi sintetici ai hormonilor sexuali feminini, estrogenilor și progesteronului, a căror structură este aproape naturală, iar activitatea este mult mai mare. Acest lucru vă permite să obțineți un efect contraceptiv când le utilizați în doze foarte mici.

Contraindicații privind utilizarea dispozitivelor intrauterine

Contraindicațiile privind utilizarea acestei metode de contracepție sunt: Sarcina sau suspiciunea de aceasta. Afecțiuni inflamatorii acute, subacute și cronice ale uterului și ale apendicelor, cu exacerbări frecvente.

Complicațiile și efectele secundare ale dispozitivelor intrauterine

Atunci când se utilizează dispozitive intrauterine, pot exista atât complicații, cât și efecte secundare nedorite. Odată cu introducerea dispozitivelor intrauterine, este posibil să se dezvolte complicații cum ar fi perforarea uterului (0,2%).

Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Toate drepturile rezervate.