^

Ce este poligamia?

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.11.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Termenul "poligamie" provine din termenul grecesc πολύς - "numeroase" și "γάμος" - "căsătorie", care în traducere înseamnă "multe căsătorii". Astfel, poligamia înseamnă că căsătoria poate fi încheiată cu doi sau mai mulți parteneri. Poligamia este conceptul opus de monogamie, când o căsătorie constă doar dintr-un partener.

Ce este poligamia?

Istoric despre poligamie

Poligamia este un obicei foarte vechi practicat de multe popoare din diferite părți ale lumii. Poligamia este practicată astăzi în America, Melanesia, Africa. Islamul și budismul sunt acele religii care aprobă căsătoriile poligame. Cu singurul amendament: soțul ar trebui să fie pe deplin responsabil pentru toate soțiile care sunt căsătorite cu el. Poligamia nu este un mod de viață pentru un întreg popor în orice religie, de atunci ar fi necesar să avem de două ori mai multe femei decât bărbați.

Creștinismul, spre deosebire de Islam sau Islam, nu salută căsătoriile poligame, deși mulți sfinți creștini aveau soții și concubine. În ceea ce privește vechii patriarhi, regele Solomon avea 700 de soții și 300 de concubine. Soțiile în harem au avut principiul vechimii - obiceiurile sunt de așa natură încât soția mai mare a condus restul soțiilor. Același lucru se aplică și în cazul căsătoriilor. La prima căsătorie a fost jucată o nuntă generoasă, iar căsătoriile ulterioare nu au implicat sărbători speciale.

Cauzele poligamiei

Fetele și băieții, în medie, s-au născut într-un raport de 49:51 sau 51:49. Din punct de vedere istoric, din cauza războaielor femeilor de-a lungul secolelor, mai mult decât bărbații. În special, a scăzut numărul de bărbați în Evul vechi și în Evul Mediu - din cauza războaielor constante.

Dacă societatea nu este foarte civilizată, poligamia este folosită ca o răsplată pentru cei puternici. Adică, cele mai multe dintre cele mai bune femei nu ajung la un număr foarte mare de bărbați. Dar acești bărbați - bărbați alfa - sunt cei mai puternici, sănătoși și agresivi ai genului. Dacă vă amintiți faptele istorice, în timpul războiului de o sută de ani, chiar și creștinilor li sa permis să aibă mai mult de o soție, pentru că mulți bărbați au fost uciși și a fost necesar să se continue familia.

trusted-source[1], [2], [3]

Despre poligamie

Termenul "poligamie" confundă adesea oamenii și ei înțeleg semnificația termenului de bigamie, unde o persoană poate avea două căsătorii diferite, dar separate. Însă poligamia înseamnă de fapt mai mulți soți care trăiesc în aceeași casă.

Poligamia este prezentă în principal în aceste trei forme diferite: poligamie, căsătorie de grup, polandrie.

Polygamia este atunci când un bărbat poate avea mai multe soții în același timp. Poliandria - acest termen este folosit pentru același lucru, cu diferența că în poligamie o femeie poate avea mai mult de un soț în același timp

Căsătoria în grup - sunt o familie în care există mai mulți soți și soții.

Poligamia are două forme - polandrie și poligină. Poliandria este exact același lucru ca poligamia, cu excepția faptului că se referă la femei. Astfel, aceasta înseamnă că o femeie are câțiva soți în același timp.

Polygyny este una dintre formele de căsătorie poligamă, atunci când un bărbat este căsătorit cu mai multe femei în același timp, dar aceste căsătorii sunt decorate separat.

Reprezentanților Islamului li se permite să se căsătorească cu 4 femei simultan, care practică poligamia. Dar în Rusia și Ucraina - nu, este permisă doar căsătoria monogamică.

trusted-source[4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.