Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Probioticele ca prevenirea cancerului

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.05.2018

Diferite grupuri de cercetători au susținut în repetate rânduri că bacteriile care trăiesc în intestinul uman pot influența bunăstarea și pot provoca o serie de tulburări și boli, în special obezitatea, depresia. Conform celor mai recente date, bacteriile intestinale pot preveni dezvoltarea anumitor tipuri de cancer.

Un nou studiu a fost realizat în laboratorul Universității din California, unde oamenii de știință au descoperit că anumite microorganisme pot încetini sau pot opri complet dezvoltarea formelor maligne din organism. Este posibil ca în viitor, riscul dezvoltării oncologiei să fie ajutat de analiza bacteriilor intestinale și, dacă este necesar, un curs de probiotice va ajuta omenirea să se protejeze de cancer.

În intestinul uman, există un număr mare de bacterii, atât utile, cât și nu foarte mult. Fiecare tip are propriile sale proprietăți de microorganisme, în cursul investigațiilor, sa constatat că bacteria Lactobacillus johnsonii 456, care sunt printre cele utile și utilizate pe scară largă în afara domeniului medical, sunt capabili de a afecta sănătatea umană. Testele au arătat că Lactobacillus johnsonii 456 reduce semnificativ procesele inflamatorii in organism si daune ADN - ului. Este de remarcat faptul că dezvoltarea multor boli joacă un rol major este inflamația, nu o excepție și oncologie, neurodegenerative, boli autoimune, boli de inima, și așa mai departe. Cercetatorii au spus ca efectul asupra microflorei intestinale pot încetini semnificativ procesul de crestere a cancerului, și probiotice poate ajuta prevenirea dezvoltării anumitor tipuri de cancer.

Pentru a confirma această teorie, oamenii de știință au efectuat experimente cu rozătoare care au avut anumite mutații genetice care au provocat sindromul Louis-Bar (o boală ereditară rară care afectează pielea și sistemul nervos). Tulburarea neurologică poate provoca dezvoltarea leucemiei, a limfomului și a altor tipuri de cancer.

Toți specialiștii de rozătoare experimentale au fost împărțite în două părți - una a fost preparat bacterii posedă proprietăți anti-inflamatorii, alte caracteristici pentru microorganisme microflorei intestinale , cum ar fi cu proprietăți anti-inflamatorii și inflamatorii. În timpul observațiilor, oamenii de știință au observat că la rozătoare, în intestin , care sunt dominate de bacterii „bune“, limfom (cancer al celulelor sistemului imunitar) a dezvoltat mai mult timp. In intestinul rozătoarelor care au primit un număr mare de bacterii utile (anti) metaboliți au fost detectați, care previne dezvoltarea tumorilor maligne, de asemenea , în acest grup de rozătoare , am observat metabolism imbunatatit, ceea ce reduce , de asemenea , probabilitatea de a dezvolta cancer.

Printre altele, oamenii de știință au remarcat o creștere a speranței de viață la rozătoare cu o microfloră "bună", mai puțină deteriorare a genei și procese inflamatorii minore în organism.

Ca rezultat, cercetatorii au remarcat ca luarea de probiotice va ajuta la reglarea compozitiei microflorei intestinale si poate fi un excelent instrument preventiv pentru prevenirea dezvoltarii tumorilor maligne.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Este important să știți!

Diagnosticul retinoblastomului se stabilește pe baza examenului clinic oftalmologic, radiografiei și ultrasonografiei fără confirmare patomorfologică. În prezența unui istoric familial, copiii trebuie examinați imediat de către oftalmolog imediat după naștere. Citește mai mult...


Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.