^

Sănătate

Cancer (oncologie)

Osteoblastoclastom

Cazurile de cancer din lume sunt în continuă creștere. Printre leziunile sistemului osos, liderul în frecvență este osteoblastoclastomul - un proces tumoral benign, predispus la malignitate, capabil să afecteze o varietate de oase ale scheletului.

Pineocitom al glandei pineale

O tumoră cerebrală clar localizată - pinocitom al glandei pineale sau glandei pineale (corpus pineale) - apare în principal la adulți. 

Ameloblastom al maxilarului

Un proces odontogen tumoral - ameloblastom - este de natură epitelială și are tendința de creștere agresivă. Tumora nu este malignă, dar poate provoca distrugerea oaselor și, în cazuri rare, metastaze.

Tratamentul chistului splinei: ce să faci, cum să îl elimini?

În majoritatea cazurilor, chistul este îndepărtat folosind o metodă laparoscopică minim invazivă. Recuperarea după o astfel de operație este mai rapidă și mai confortabilă pentru pacient.

Chistul splinei la un copil și la un adult

Un chist splenic este un termen care combină o serie de patologii, care se caracterizează printr-un simptom comun - prezența unei formări a cavității în parenchimul unui organ.

Pineoblastomul creierului

Un blastom, un tip rar de tumoare neuroectodermică canceroasă, în glanda endocrină pineală sau pineală a creierului este definit ca pinoblastom cerebral.

Serosocele

Serosocelul este o patologie destul de frecventă care poate apărea la aproape orice vârstă. Cu toate acestea, cel mai adesea problema este diagnosticată la femeile de 30-45 de ani.

Chistul pineal al creierului la adulți și copii

Un chist pineal este o cavitate veziculară umplută cu lichid și anume o secreție glandulară. O astfel de cavitate nu este de natură tumorală și, de regulă, nu este predispusă la mărire și progresie. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.