^
A
A
A

Iarna actuală începe dezvoltarea unei noi ere glaciare

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

09 February 2017, 09:00

Oamenii de știință din Marea Britanie sunt încrezători că în această iarnă începe formarea următoarei mici ere glaciare.

În ultimii ani, iernile au devenit mai calde, ceea ce a dat multe motive de îngrijorare cu privire la amenințarea încălzirii globale. Cu toate acestea, de cercetare experții britanici de la Universitatea Northumbria cred că iarna în mod neașteptat la rece în 2017 - nu este întâmplătoare fenomen meteorologic, dar, de fapt destul de natural, iar oamenii trebuie să se pregătească pentru apariția unei noi Mica Ice Age.

Potrivit oamenilor de știință, răcirea va începe exact din 2017 și va crește treptat, de la un an la altul, ajungând la vârf minus temperatura până în 2030. Specialiștii asociază aceste informații cu scăderea lentă a activității Soarelui, care pentru următorii treisprezece ani va scădea cu aproximativ 60% din activitatea curentă.

"Vinați" în scăderea numărului de pete solare de pe soare. Aceste locuri, la concentrația lor maximă, au condus anterior la o creștere a indicilor de temperatură de pe planeta noastră. În momentul de față, pe suprafața Soarelui, oamenii de știință observă un număr neobișnuit de mic de astfel de pete - aceasta este cea mai mică concentrare din secolul trecut.

Experții științifici britanici sunt unanimi în opinia lor: activitatea lanternului soarelui joacă rolul de lider în modelarea situației climatice de pe Pământ. Toți ceilalți factori sunt de importanță secundară și nu sunt capabili să afecteze în mod semnificativ bara indicatorilor de temperatură medie anuală de pe planeta noastră.

Oamenii de știință din Regatul Unit admit că presupunerea lor nu este pe deplin inovatoare: în 2015, experții din Rusia au subliniat că creșterea temperaturii atmosferice pe Pământ poate fi temporară. Ei au ajuns la această concluzie după o investigație amănunțită a maselor de teren pe lacul Chukchi Elgygytgyn, care a fost format cu cel puțin 3,5 milioane de ani în urmă, după ce meteoritul a căzut în acest loc.

Pentru informații: ultima perioadă glacială mică a fost înregistrată pe Pământ în perioada 1645-1715. Astfel de fenomene sunt repetate ciclic la fiecare 300-400 de ani. Nu trebuie să confundăm epoca de gheață obișnuită cu o perioadă scurtă: omenirea va supraviețui cu siguranță, dar este necesar să fie gata pentru o scădere lentă a temperaturii. De ce amenință?

În timpul ultimei perioade glaciare mici, sa înregistrat un randament scăzut record, populația literalmente înfometată. Numărul zăpezilor a crescut - chiar și în țările unde nu sa observat zăpadă a priori. Apă înghețată în Bosfor și Marea Adriatică - acest fenomen este considerat un cataclism climatic.

Cu toate acestea, împreună cu astfel de previziuni, este, de asemenea, imposibil să uităm complet de încălzirea globală : activitatea umană din ultimele secole și-a schimbat compoziția atmosferei și, în special, procentul de gaze cu efect de seră. Prin urmare, procesele naturale naturale, coroborate cu "contribuția" unei persoane, pot duce la consecințe imprevizibile pentru planetă, lucru pe care, desigur, oamenii de știință îl vor lua în considerare în studiile ulterioare.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.