^
A
A
A

Veneția are toate șansele de a trece complet sub apă

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

13 March 2017, 09:00

Pericolul inundațiilor amenință mai mult de 30 de regiuni din Italia. Acest lucru se datorează în principal schimbărilor climatice globale. Mai recent, oamenii de știință au exprimat o vreme când sub apă pot dispărea Veneția - unul dintre cele mai neobișnuite orașe de pe coasta Adriaticii.

Oamenii de știință din Italia și Elveția au determinat în ce zone ale orașului există cea mai mare inundație și ce anume provoacă acest lucru. Specialiștii au elaborat o hartă corespunzătoare pe care au fost enumerate locurile cele mai periculoase.

Detaliile studiului au fost publicate de către autori în rapoartele științifice periodice.

În ceea ce cercetatorii sugereaza, deja înainte de 2100 nivelul mediu al terenului, care se află în Veneția, va fi sub aproximativ 17 până la 53 cm. Dacă avem în vedere că partea proeminentă a terenului în partea centrală a orașului, la aproximativ 90 cm mai mare decât nivelul apei, se va în cele din urmă va conduce la faptul că perioada de maree va fi observată mult mai des (pentru astăzi este de patru ori pentru un an, iar ulterior se așteaptă să fie de 20-250 de ori).

Hărțile, compilate de cercetători, s-au bazat pe informațiile primite de la sateliți, folosind două benzi radio cu frecvență și rezoluție spațială diferite. Aceste informații au fost colectate în două perioade - între 1992 și 2010 și, de asemenea, din 2008 până în 2011.

Dacă luăm în considerare perioada a secolului trecut, putem vedea că Veneția scufundat în apă timp de 25 de centimetri: unul cincisprezece centimetri - este epuizarea apelor subterane, și zece centimetri - un nivel crescut al mării.

Din 2003, pentru a preveni inundațiile din Veneția, guvernul orașului a început construcția de baraje de protecție.

Faptul că orașul unic se stabilește, oamenii de știință știu de mult timp. Experții măsoară în mod regulat nivelul apei din Veneția, experții au început doar în 1872, astfel încât numărătoarea inversă a început de la această dată.

Numărul total de inundații din Veneția a crescut semnificativ în ultimul timp. Cel puțin patru până la cinci ori pe an, locuitorii trebuie să se deplaseze în oraș utilizând plăci de lemn și bare transversale. Motivul pentru aceasta nu este numai creșterea nivelului mării, ci și scăderea orașului.

Cu toate acestea, mulți experți italieni consideră că această soluționare treptată nu poate fi considerată foarte pronunțată. "La 1-2 milimetri pe an - aceasta este o valoare nesemnificativă, în comparație cu indicatorii pe care i-am observat cu câțiva zeci de ani în urmă", - au comentat oamenii de știință reprezentând Universitatea italiană din Padova. Într-adevăr, declinul rapid din ultimul secol sa datorat în mare parte proceselor naturale și pompării apelor subterane. Tot în această perioadă sa înregistrat o creștere a nivelului mării de 11 centimetri.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor de știință exprimă încrederea că Veneția nu se așteaptă la un viitor atât de optimist. Construite în cazul barierelor de inundații, probabil vor fi utilizate în curând foarte des. Se așteaptă ca până la sfârșitul acestui secol nivelul mării să crească cu încă jumătate de metru, ceea ce ar putea exacerba problema inundării orașului.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.