Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Ciupercile vor fi trimise în spațiu pentru a crea un medicament

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.05.2018

Administrația Națională Aeronautică și Spațială a decis să trimită una dintre speciile de mucegaiuri în spațiul cosmic pentru a-și urmări funcționarea în condiții neobișnuite. Specialiștii de la Universitatea din Manchester au susținut intenția colegilor și au remarcat că acest proiect poate ajuta la dezvoltarea unui medicament nou pentru tratamentul oncologiei și a bolii Alzheimer.

Cercetatorii au notat ca ciupercile vor fi plantate pe statia spatiala internationala si vor fi monitorizate timp de 30 de zile. Scopul principal al studiului este de a monitoriza dezvoltarea ciupercilor. Pentru experiment, a fost selectată ciuperca Aspergillus nidulans (Aspergillus), un reprezentant al fungiilor de mucegai, care este agentul cauzator al diferitelor boli periculoase, atât pentru oameni cât și pentru animale. Dar, în ciuda acestui fapt, Aspergill este utilizat în mod activ de către oamenii de știință în medicină și farmacie, deoarece aceste ciuperci pot elibera o varietate de substanțe care ajută la dezvoltarea unor medicamente eficiente.

De asemenea, experții au remarcat că ciupercile de mucegai, plasate în condiții stresante, încep să dezvolte în mod activ substanțe care devin baza pentru diferite medicamente. Se pare că Aspergillus în condiții de spațiu - microgravitate și expunere radioactivă crescută - va începe să producă substanțe care vor ajuta la tratamentul cancerului și Alzheimer. În plus, oamenii de știință au spus că acest tip de matrițe poate produce substanțe pentru 40 de medicamente diferite.

La rândul lor, experții din centrul de cercetare al Universității din Leicester au propus propria metodă de tratare a tulburărilor neurodegenerative (Parkinsons, Alzheimer).

Aceste boli sunt pe scară largă, dar, în ciuda tuturor progreselor din domeniul științei și medicinei, medicamentele de reducere a simptomelor neplăcute ale unor astfel de boli sunt destul de mici, iar metodele de a scăpa complet de boală nu s-au dezvoltat încă. Dar cel mai recent studiu al oamenilor de știință din limba engleză dă speranță milioane de pacienți și rudelor acestora care suferă și de manifestări ale bolii.

Oamenii de știință au descoperit că blocarea simptomelor bolii Parkinson sau a bolii Alzheimer este posibilă. Ei și-au efectuat studiile asupra muștelor de fructe (muștele de fructe). Cercetatorii au explicat ca principiul tehnicii dezvoltate de ei este actiunea anumitor substante formate ca urmare a descompunerii triptofanului aminoacid proteic.

Potrivit experților, este posibil ca formarea de noi compuși să provoace agravarea pacienților, dar poate ajuta și la stoparea procesului de distrugere neuronală în creier. Acum oamenii de stiinta se pregatesc pentru studii clinice care implica oameni care pot incepe in curand.

Tulburările neurodegenerative, în special Parkinson și Alzheimer, apar în special la vârste înaintate. În prezent, astfel de boli sunt considerate incurabile, deși există o terapie care ajută la încetinirea progresiei bolii și la îmbunătățirea calității vieții pacienților.

trusted-source[1]

Este important să știți!

Grupul de profunde (sistemice) infecții fungice includ boala fungică a pielii, elementele imaginii clinice care prevaleaza morfologice hillocks tip noduri predispuse la carii cu formarea de ulcere și leziuni ale straturilor profunde ale pielii, țesutului subcutanat, mușchi subiacente, oasele și organele interne. Citește mai mult...


Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.