You are here

Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Căsătoria protejează împotriva alcoolismului

Expert medical al articolului

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.05.2018

Oamenii de știință susțin că unii oameni au mai multe șanse să dezvolte alcoolismul, iar căsătoria este un fel de protecție împotriva acestei dependențe.

Alcoolismul este o boală gravă care începe cu simptome aproape imperceptibile și se dezvoltă ulterior într-o dependență patologică față de alcool, distrugând personalitatea unei persoane. Este demn de remarcat faptul că unii oameni sunt mai susceptibile de a dezvolta alcoolism, mai ales sub influența mediului socio-economic, dependență de factori ereditari emoționale sau mentale, un rol important în dezvoltarea dependenței este jucat atât de factori interni și externi.

În noul studiu, oamenii de știință au încercat să determine modul în care relația dintre bărbat și femeie, în special căsătoria, afectează probabil probabilitatea de a dezvolta alcoolism în viitor pentru unul dintre soți și, după cum sa dovedit, impactul este destul de puternic.

Dar, în același timp, dacă unul dintre soți este alcoolic, atunci riscul de a dezvolta dependență severă în al doilea crește semnificativ.

Studiul a fost realizat la Universitatea suedeză, unde profesorul de psihiatrie Kenneth Candler si colegii sai au analizat datele de la mai mult de 3 milioane de oameni care au fost născuți între 1960 și 1990, toți participanții au avut probleme de sanatate si a fost singur la momentul studiului. Ca rezultat, oamenii de stiinta au descoperit ca in randul barbatilor, casatoria reduce probabilitatea de dezvoltare a alcoolismului cu 59%, in randul femeilor cu 73%. De asemenea, oamenii de știință susțin că este necesar să se căsătorească cu cei care au rude apropiate care suferă de acest obicei dăunător și au o predispoziție ereditară față de dependența de alcool. Dar acest rezultat nu a fost valabil pentru cei care erau dependenți de alcool înainte de căsătorie, în acest caz, riscul dependenței de alcool crește semnificativ în a doua jumătate, în special pentru femeile care trăiesc cu alcoolici. Potrivit profesorului Kendler, trăirea cu o persoană care suferă de dependența de alcool e mult mai rea decât a fi singură.

Acum, oamenii de știință vor afla dacă influența divorțului asupra dezvoltării dependenței de alcool. Potrivit oamenilor de știință, decalajul crește în mod semnificativ probabilitatea dezvoltării alcoolismului, atât la femei, cât și la bărbați, deoarece gravitatea pierderii celei de-a doua jumătăți a multora încearcă să se "înece" în sticlă. De asemenea, Kendler și echipa sa intenționează să identifice relația dintre dezvoltarea alcoolismului și alte circumstanțe ale vieții, de exemplu, cu pierderea muncii, incapacitatea de a avea un copil și așa mai departe.

Apropo, oamenii de știință cred că căsătoria în ansamblu este bună pentru sănătate, de exemplu, la Universitatea din California a descoperit că persoanele cu cancer, căsătorite, trăiesc mai mult, în comparație cu pacienții cu cancer unic.

După studierea datelor pacienților cu cancer și monitorizarea sănătății lor timp de mai mulți ani, cercetătorii au descoperit că rata mortalității în rândul bărbaților singuri este mai mare cu 27%, în rândul femeilor cu 19%. Potrivit oamenilor de știință, acest lucru se poate datora stilului de viață și sprijinului unui iubit care joacă un rol important în lupta împotriva acestor boli.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Este important să știți!

Alcoolul este una dintre cele mai frecvente metode de ameliorare a stresului pentru adolescenți. Rapid, ușor și ieftin - acestea sunt principalele motive pentru care adolescenții pot lua o lovitură. Adolescent alcoolism ... Studiile arată că aproximativ jumătate dintre elevii de vârstă inferioară și cei de vârstă școlară consumă alcool în fiecare lună, iar 14% dintre adolescenți se află într-o stare de intoxicare cel puțin o dată pe lună. Aproape 8% dintre adolescenți care consumă alcool spun că pot bea cinci sau mai multe băuturi alcoolice la rând. Citește mai mult...


Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.