^

Sănătate

Vaccin împotriva ciumei

, Editorul medical
Ultima examinare: 10.08.2022
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

În Rusia, peste 20.000 de persoane care trăiesc pe teritoriile focarelor naturale de ciumă (Altai, Dagestan, Kalmykia, Tyva etc.) sunt expuse riscului de a fi infectate cu ciumă. Vaccinarea împotriva ciumei ar trebui acordată acestor oameni, precum și persoanelor care lucrează cu culturi vii ale agentului cauzal al ciumei. În fiecare an, cazurile de ciumă sunt înregistrate în statele adiacente Rusiei (Kazahstan, Mongolia, China).

Utilizat: Ciuma de vaccin viu uscat pentru administrare orală - Cultură viu liofilizată a tulpinii de vaccin a microbului de ciumă EB linie NIIEG cu stabilizator și umplutură. Un comprimat conține o doză de vaccinare (40 ± 10) din 10 microbi vii. Forma produsului: 40 și 90 comprimate în borcane din sticlă de sticlă de protecție ușoară. Medicamentul este păstrat la o temperatură minus 20 ° ± 2 ° 3 ani, fiind permisă păstrarea la o temperatură de 2-6 ° 1 an. Este transportat la T ° nu mai mare de 10 °.

Vaccinarea cu ciumă viu uscată a fost aplicată de la vârsta de 2 ani, este o cultură viu liofilizată a tulpinii vaccinului microbului EB de pe linia NIIEG cu un stabilizator, are aspectul unei mase poroase uscate de culoare gri-gri. Forma produsului: 2 ml în fiolă (flacon). Ambalajul conține 10 fiole (flacoane). Depozitați la o temperatură care nu depășește 6 °. Perioada de valabilitate 3 ani.

Mod de administrare și dozare a vaccinului împotriva ciumei

Vaccinul oral vaccinat cu 14 ani o dată: o pilulă trebuie dizolvată sau mestecată în mod activ timp de 5-7 minute. și apoi nu mâncați, nu beți și nu fumați timp de 30 de minute. Nu înghițiți comprimatul în întregime!

Vaccinul live cu ciumă uscată se administrează o dată pe 3 căi. Inhalările sunt ținute într-o cameră specială. La adulți, este permisă vaccinarea simultană a unuia dintre vaccinurile împotriva ciumelor și a cutanatei împotriva brucelozei și tularemiei pe diferite părți ale suprafeței exterioare a treimii superioare a umărului.

Dozele pentru vaccinarea ciumă vaccin viu uscat

Vârstă

Doza de vaccin (număr de microbi vii):

Intradermice

Subcutanat

Cutanat

14-60 de ani

1 doză - în 0,1 ml (300 milioane)

1 doză în 0,5 ml (300 milioane)

1 doză-3 picături - 0,15 ml (3 miliarde)

> 60 de ani

1/3 doză în 0,1 ml (100 milioane)

Nu vaccinați

1 doză-3 picături - 0,15 ml (3 miliarde)

10-13 ani

1/3 doză În 0,1 ml (150 milioane)

Nu vaccinați

1 doză-3 picături - 0,15 ml (3 miliarde)

7-9 ani

1/3 doză în 0,1 ml (100 milioane)

Nu vaccinați

2/3 doze - 2 picături - 0,1 ml (2 miliarde)

2-6 ani

1/3 doză în 0,1 ml (100 milioane)

Nu vaccinați

1/3 picătură-1 picătură-0,05 ml (1 miliard)

* - femeile care alăptează, vaccinate numai pe piele.

Ambele vaccinuri determină dezvoltarea imunității până la 1 an. Revaccinarea cu ambele vaccinuri se efectuează după un an, cu o situație epidemică nefavorabilă - după 6 luni. Aceeași doză.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12], [13], [14], [15]

Reacțiile la introducere și contraindicații

Reacții locale la vaccinul oral împotriva ciumei: hiperemie ușoară, limitată, a mucoasei orale în regiunea amigdalelor și ușoară durere simțită la înghițire timp de 1-3 zile și durează 2-3 zile. Reacții generale: febră timp de 1-2 zile, stare de rău, cefalee, slăbiciune, dureri musculare. Înainte de folosirea în masă, fiecare serie de vaccinuri este testată într-un grup de 50-100 de persoane, echivalentă în funcție de vârstă și starea de sănătate a contingentului principal al vaccinanților. Se utilizează vaccinuri, dacă frecvența reacțiilor locale nu a depășit 45%, de ansamblu slab (T ° 37,1-37,5 °) până la 3%, valoarea medie (T ° 37,6-38,5 °) de cel mult 2%, puternic ( T ° peste 38,5 °) nu mai mult de 1%.

Reacțiile la vaccinarea vaccinului uscat viu sunt descrise în instrucțiunile atașate vaccinului. Este necesară termometria în ziua vaccinării, la 37 ° și peste ea. Contraindicațiile pentru vaccinul împotriva ciumelor orale, în plus față de cele generale, sunt:

Pentru vaccinul viu uscat, se adaugă:

  • Afecțiuni alergice
  • Bolile cronice ale sistemului respirator (cu metoda de inhalare).

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Vaccin împotriva ciumei" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.