^

Sănătate

Urolog

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.11.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Urologist - un medic specializat în tratamentul bolilor organelor genitale masculine și a organelor de excreție la bărbați și femei.

Cine este urolog?

Urologul iau bărbați cu boli ale sistemului reproducător, precum și femei și bărbați cu boli ale organelor de evacuare. În primul rând, urologul examinează talia, abdomenul, scrotul. Analiza clinică a sângelui și a urinei, a bougiei, a cistoscopiei poate fi atribuită. Urologul pregătește, de asemenea, documentația pentru fiecare pacient.

Sănătatea sistemului genito-urinar este foarte fragilă, cel puțin o dată în viață cu acest doctor cu care se confruntă toată lumea. Cel mai adesea, o urinare frecventă, dureroasă sau o defecțiune sexuală la bărbați este dată unui medic. Profilaxia în urologie este foarte importantă. Oamenii ar trebui să fie examinați o dată pe an, femei, dacă nu există patologie - o dată la 1,5-2 ani.

Urologul tratează o scădere a potenței, inflamației și a adenomului de prostată, cistită, pielonefrită, incontinență urinară. O femeie ar trebui să fie alertă când urin și umflă. Poate fi o pielonefrită sau o cistită.

Ce teste trebuie să fac când contactez un urolog?

Urologul poate avea nevoie de un test de sânge general, de analize urinare clinice și biochimice, de o analiză a urinei pentru Nechiporenko pentru a clarifica diagnosticele și tacticile de tratament. Medicul numește aceste sau alte analize, sprijinindu-se de semnele caracteristice pe care este posibil să se suspecteze această boală urologică. În cazul prostatitei, poate fi recomandată secreția de prostată. Vă permite să evaluați funcția prostatei. Secreția prostatei este examinată sub microscop, numărarea numărului de leucocite, a boabelor de lecitină și a organismelor amiloide. Secretul secret al prostatei este un fluid omogen de lapte vâscos, numărul de leucocite fiind de până la 15 în câmpul vizual. Corpurile de amiloid nu sunt în mod normal găsite.

Ce metode de diagnosticare utilizează urologul?

Diagnosticul, efectuat calitativ și integral, determină cauza simptomelor. Inspectarea poate fi efectuată în timp ce stați în picioare și în picioare. Umflarea scrotului, umflarea, tensiunea musculaturii abdominale. Examinarea cu deget a prostatei ajută la identificarea prostatitei, tumorilor. În urologia masculină, aceasta este cea mai veche metodă, încă relevantă până în prezent. Hipersensibilitatea la examinare este unul dintre semnele de prostatită. Urologul evaluează vizual culoarea pielii, starea organelor genitale, detectează peretele abdominal, palpată vezica, palpatează și luminează țesutul scrotal. Cystoscopy, cystometry, CT, RMN pot fi prescrise.

Ce face urologul?

Urologul studiază bolile sistemului genito-urinar, inclusiv rinichi si vezica urinara nu vindeca numai la barbati, ci si la femei, asa ca este greu sa-l consideri doar un doctor de sex masculin. Este mai corect să numiți un urolog de sex masculin un androlog. Tratează prostatita, vezica urinară la bărbați și urolitiază. Urologul feminin tratează numai rinichii și vezica urinară la femei, iar organele genitale tratează ginecologul. Poate fi forțat să mergi la urologul care arde cu urinare, dureri de spate (sunt rinichi), infertilitate masculină și probleme sexuale.

Ce boli vindecă urologul?

Urologul este implicat în tratamentul medicamentos și operativ al urolitiazei, inflamației rinichilor și a bazinului renal. Cistita este cea mai frecventă boală urologică la femei. Este însoțită de incontinență urinară. De asemenea, urologul tratează patologia glandelor suprarenale împreună cu endocrinologul, infertilitatea masculină. Arderea cu urinare, sânge în urină și colică în abdomen și spate este o ocazie de a suna o alarmă. La recepție, medicul se familiarizează mai întâi cu anamneza, întreabă natura plângerilor, prescrie teste suplimentare, ultrasunete și tratament în funcție de rezultate.

Sfaturile urologului

Refuzați de fumat și de alcool. Respectați regulile de igienă personală. Rece, vibrații și compresie sunt foarte dăunătoare organelor pelvine. Preveniți bolile cu transmitere sexuală. Cel mai bun mod de a preveni - un partener sexual obișnuit. Nerespectarea acestor reguli poate duce la scăderea fertilității masculine. Aceasta este o tendință alarmantă în ultimii ani.

Nu ratați simptomele alarmante ale inflamației prostatei: durerea în abdomenul inferior, dificultatea urinării și problemele din viața intimă. Adresați-vă urologului, probabil prostatică bacteriană sau stagnantă. Medicul prescrie antibiotice, multivitamine și masaj. Pentru a nu vă pierde puterea masculină, tot ce aveți nevoie este să vă îmbrăcați cald în îngheț și să utilizați un prezervativ dacă nu există o femeie permanentă. A te ierta ca nu e depasita, cu munca sedentara, trebuie sa te incalzi in mod regulat. Normalizați nutriția și viața sexuală. Adresați-vă medicului și angajați-vă în sporturi fezabile. În fiecare an, consultați un urolog.

Prostatita cronică și acută duce fără tratament la dezvoltarea prenatală a stării adenomului prostatic.

În ceea ce privește femeile, au suficiente probleme urologice. Foarte des, după 35 de ani, jumătatea frumoasă a omenirii se plânge de incontinență urinară. Urina se excretă spontan în timpul efortului fizic, a râsului, a intimității. Urologul examinează scaunul ginecologic. Pentru a exclude alte patologii, se poate prescrie ultrasonografia rinichilor.

Urologul vă poate ajuta să faceți față problemelor sistemului genito-urinar, dacă îl contactați în timp util, dar este mai bine să luați măsuri preventive și să faceți o examinare anuală.

trusted-source[1], [2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.