^

Sănătate

Unguent din mâncărime

, Editorul medical
Ultima examinare: 09.08.2022
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Unguent din mâncărime este un remediu eficient care poate elimina mâncărimea și arderea pe diferite părți ale corpului. Să luăm în considerare particularitățile utilizării unguentului de la prurit, cele mai populare și eficiente antipruritice și recomandări pentru alegerea lor.

Mânatul este un simptom neplăcut și chiar dureros, care are multe cauze. Cel mai adesea, mâncărime apare din cauza reacțiilor alergice, a bolilor de piele, a leziunilor infecțioase și fungice sau a bolilor organelor interne (cel mai adesea ficatul). Pentru a trata mâncărimea cu ajutorul unguentelor, este posibilă numai după o examinare complexă și stabilirea cauzei mâncării. În caz contrar, utilizarea medicamentelor antipruritice va fi o pierdere de timp și bani și poate provoca reacții alergice grave la nivelul pielii.

 • Cel mai adesea, mâncărime apare datorită bolilor de piele (scabie, urticarie, pediculoză) sau datorită leziunilor fungice.
 • Uneori, mâncărimi apare și datorită bolilor subcutanate (boli hepatice, diabet, varice, boli limfatice).
 • Mâncărimea pe piele poate apărea atunci când este expusă la stimuli mecanici, chimici sau termici.

În funcție de cauza mâncării, se stabilește o schemă individuală de tratament cu selecția de unguente din prurit și alte medicamente. Se selectează unguent din prurit sau din alte preparate topice, concentrându-se pe particularitățile stării pielii a pacientului. Deci, pentru proprietarii de piele uscată, unguentele răcoritoare și soluțiile de unguent sunt excelente, dar pentru persoanele cu piele grasă - geluri speciale, tincturi groase și creme.

În special eficiente în combaterea mâncării, au substanțe cum ar fi: acidul carbolic, dimedrolul, anestezina, mentolul, preparatele de gudron și chiar acidul citric. Efectuați cu atenție ajutorul de mâncărime și unguentele pe bază de flori de in și untură (astfel de alifii proveniți din mâncărime sunt preparați acasă, ca mijloc de medicină alternativă).

Cel mai adesea, în lupta împotriva mâncării, medicamentele sunt folosite care sunt prescrise de medicul curant. Dar, există momente când un medic nu poate vizita. În acest caz, trebuie să alegeți un medicament care vă va ajuta să faceți față simptomelor neplăcute. Alifii preferați, care conțin substanțele descrise mai sus. Încercați să alegeți un produs care are proprietăți anti-alergice, antipruritice și antiinflamatorii.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Indicații privind utilizarea unguentului din prurit

Indicatiile pentru utilizarea de unguent din prurit se bazeaza pe simptomele pruritului si cauza aparitiei acestuia. Mancarimea apare dintr-o varietate de motive. În unele cazuri, mâncărimi apare și din motive psihologice, ca rezultat al depresiei, stresului, anxietății. Dar chiar și mâncărimea pielii poate provoca probleme psihologice (stres, depresie, anxietate). Întrucât indicațiile privind utilizarea unguentului din mâncărime se bazează pe cauza și simptomele de mâncărime, să luăm în considerare principalele indicații pentru utilizarea unguentelor antipruritice.

 • Mâncărime, care rezultă din expunerea prelungită la soare și datorită creșterii uscăciunii pielii.
 • Reacții alergice la administrarea de medicamente și medicamente.
 • Boli ale sângelui și ale organelor digestive (rinichi, ficat) și leziuni ale sistemului endocrin.
 • Înțepături de insecte, mâncărime datorită contactului cu paraziți (scabie).
 • Afectarea pielii, boli infecțioase și fungice.

Toate unguentele antipruritice sunt împărțite în topică, antihistaminice, imunomodulatoare topice, corticosteroizi și anestezice locale. Să examinăm mai atent fiecare categorie de unguente din mâncărime și indicații pentru utilizarea lor.

 1. Antihistaminicile - unguente reduc pufarea, înroșirea feței și mâncărime, datorită permeabilității crescute a capilarelor. Efectul medicamentului vine în 10-30 de minute după aplicare.
 2. Corticosteroizi - unguente similare sunt utilizate pentru a trata mâncărime localizate, care apare din cauza bolilor de piele. Unguentul cu prurit cu corticosteroizi nu are aproape nici un efect asupra mâncării generalizate, dar este uneori eficient în combinație cu hidratante pentru tratarea pruritului la pacienții cu piele uscată. Corticosteroizii nu sunt permise pentru o perioadă lungă de timp, deoarece acest lucru poate duce la atrofia pielii.
 3. Anestezice locale - unguente din mâncărime, care conțin substanțe (novocaină, lidocaină), blocând transmiterea impulsurilor și reducând sensibilitatea pielii. Eficace în tratamentul pruritului de mică intensitate. Anestezicele locale sunt recomandate a fi utilizate împreună cu agenții frigorifici pentru a crește eficacitatea medicamentelor în tratamentul pruritului.
 4. Inhibitorii calcineurinei - au un efect antipruritic și elimină în mod eficient inflamația pielii.
 5. Radiații ultraviolete (fototerapie) - utilizate pentru a trata mâncărimi cauzate de diferite boli. Ajută efectiv la tratamentul urticariei, infecțiilor cu HIV, patologiilor cronice și leziunilor hepatice, eritemiei și a altor boli. Fototerapia este utilizată atunci când alte mijloace nu au contribuit la tratamentul pruritului.
 6. Terapia alternativă - sub un astfel de tratament înseamnă metode de medicină alternativă. Pentru tratament se utilizează mentol, fenol și uleiul de camfor. Aceste substanțe calmează mâncărimea și răcește pielea. Proprietăți medicinale și ierburi care sunt folosite pentru baie (mușețel, dud, scoarță de stejar, schinduf, fulgi de ovăz). Pentru a face față mâncării, ajută la terapia dietă împreună cu utilizarea medicamentelor.

Farmacodinamika unguent de la prurit

Unguent Farmakodinamika din prurit este procesul care apare cu medicamentul după aplicarea pe piele. Să ne uităm la farmacodinamica unguentelor din mâncărime, folosind exemplul psilo-balsamului. Deci, psilo-balsamul este un medicament antialergic pentru aplicare locală. Compoziția medicamentului include un număr de componente. Substanța activă a medicamentului - difenhidramina blochează receptorii de histamină H1. Datorită acestui fapt, după aplicarea unguentului pe piele, după 10-20 de minute, se observă o scădere a permeabilității vaselor și a unui capilar, ceea ce reduce în mod semnificativ umflarea și pruritul.

Efectul antihistaminic al medicamentului are un efect antipruritic pronunțat și eficient în leziunile cutanate din diferite locații. Psilo-balm are un efect ușor de răcire și anestezie locală. Medicamentul este utilizat pentru a trata mâncărimi de diverse etiologii (eczemă, dermatită, prurit alergic).

Farmacocinetica unguentelor din prurit

Farmacocinetica unguentelor din mâncărime sunt procesele de absorbție a medicamentului, distribuția, excreția și metabolismul acestuia. Să ne uităm la farmacocinetica unguentelor din mâncărime pe exemplul de unguent cu heparină. După aplicarea pe piele, substanța activă a unguentului - heparina, reduce senzația de mâncărime, inflamație și arsură. Medicamentul are un efect antitrombotic. Datorită acidului nicotinic, care face parte din unguent, medicamentul este absorbit rapid și are un efect curativ. Unguent are un efect anestezic.

Pentru a obține un efect terapeutic eficient, unguentul trebuie aplicat un strat subțire, frecându-se ușor în piele. Frecvența aplicării nu trebuie să depășească de 2-3 ori pe zi. Unguentul nu penetrează fluxul sanguin sistemic, prin urmare este excretat prin glandele sudoripare sub formă de transpirație.

Numele de unguente care elimină mâncărimea

Numele de unguente care elimină mâncărime vă permit să alegeți medicamentul adecvat în farmacie. Pana in prezent, o multime de medicamente antipruritice sunt reprezentate pe piata farmaceutica, dar fiecare dintre ele are propriul principiu de actiune. Aceasta înseamnă că eficacitatea unguentului depinde de cauza mâncării. Să ne uităm la cele mai populare unguente care elimină mâncărimea.

Akriderm® GENTA

Unguent-antibiotic, este utilizat în tratamentul bolilor dermatologice. Principalele indicații privind utilizarea medicamentului: leziuni alergice ale pielii (diverse dermatite, eczeme, psoriazis), intertrigo, infecții primare și secundare care provoacă mâncărimi ale pielii. Unguentul din prurit este contraindicat pentru a fi utilizat cu hipersensibilitate la componentele medicamentului. Acryderm nu este utilizat pentru tuberculoza pielii, varicelă, herpes, răni deschise, ulcer trofice, precum și în timpul alăptării și pentru tratamentul pruritului la pacienții cu vârsta sub 1 an.

trusted-source[14]

Pimecrolimus unguent

Al doilea nume este medicamentul antipruritic Elidel. Principala aplicare a unguentului este tratamentul dermatitei atopice, adică eczemă. Medicamentul este autorizat să utilizeze atât pentru tratamentul pe termen lung cât și pe termen scurt a pruritului la copiii cu vârsta de 3 luni și la adulți. Unguentul este contraindicat pentru utilizare în infecțiile fungice, virale sau bacteriene ale pielii și cu intoleranță individuală la constituenții medicamentului.

Cu precauție deosebită, unguentul este utilizat la pacienții cu sindrom Netherton, deoarece există un risc de creștere a absorbției sistemice a medicamentului. Numai cu permisiunea medicului unguent poate fi folosit pentru leziunile cutanate și bolile inflamatorii severe ale pielii. Unguentul din prurit nu este recomandat pacienților cu imunitate slabă.

Cinaphan unguent

Unguent de mâncărime locală. Se utilizează pentru a trata pielea în cazurile de leziuni cu psoriazis, eczeme de diferite locații, mușcături de insecte, manifestări alergice de mâncărime. Unguentul este eficient în combaterea mâncării diferitelor etiologii, precum și a arsurilor solare și a arsurilor de gradul întâi. Cinaphane tratează seboreea pielii, neurodermatită și alte cauze de mâncărime.

Medicamentul nu este recomandat să fie aplicat pe suprafețe mari de piele și piele cu sensibilitate crescută. Cu utilizarea prelungită a medicamentului, poate să apară atrofie cutanată și chiar necroză. Medicamentul este contraindicat utilizării în timpul sarcinii și alăptării, cu tuberculoză cutanată, leziuni infecțioase ale pielii, hipersensibilitate la componentele medicamentului.

trusted-source[15], [16], [17]

Beloderm unguent

Unguent antipruritic cu proprietăți antiinflamatorii, antialergice și anti-exsudative. Medicamentul reduce rapid tumefierea, iritarea, eritemul și durerea. Unguentul este utilizat pentru tratarea dermatitei alergice, a psoriazisului, a eczemelor, a lipsei, a mușcăturilor de insecte. Medicamentul ajută la combaterea mâncăriilor cutanate ale diverselor etiologii. Principalele contraindicații privind utilizarea medicamentului: varicelă, leziuni cutanate fungice, virale și bacteriene, prezența rănilor deschise pe piele, tuberculoza pielii, sarcina și alăptarea.

trusted-source[18]

Mezoderm

Unguent cu mâncărime cu proprietăți antiinflamatorii, antipruritice și antialergice. Îndepărtează eficient puffiness, mâncărime și reduce inflamația. Indicație pentru utilizarea medicamentului: psoriazis, toate tipurile de dermatită, mâncărime senilă și anogenitală, eczeme de localizare variată, neurodermatită. Medicamentul este contraindicat pentru utilizare în tuberculoza pielii, acnee, hipersensibilitate la una dintre componentele medicamentului. Unguentul nu este utilizat pentru manifestări cutanate de sifilis și reacții cutanate la vaccinare.

Psili Balm

Unguentul se referă la antihistaminice cu un efect antipruritic pronunțat. Medicamentul are acțiune de răcire și mestnoanesteziruyuschee. Unguent este prescris pentru pacienții cu erupție cutanată, cu mușcături de insecte, arsuri, iritații alergice, eczeme și dermatită de contact. Unguentul este contraindicat să se utilizeze cu sensibilitate individuală la componentele medicamentului. Cu o grijă deosebită, medicamentul este utilizat pentru controlul mecanismelor și conducerii mașinii.

Unguent pentru mâncărime pe piele

Unguent pentru mâncărime pe piele sau preparate topice sunt utilizate pentru a trata mâncărime de localizare și etiologie diferite. Să ne uităm la cele mai eficiente și mai eficiente unguente de mâncărime pe piele.

Nizulin cremă-gel

Medicamentul elimină în mod eficient roșeața, erupțiile cutanate și mâncărimile alergice. Cream-gel este utilizat pentru mâncărime și dermatită alergică cu localizare diferită. Compoziția medicamentului include extracte din plante, vitamine și uleiuri esențiale, care elimină simptomele de mâncărime și atenuează starea pacientului. Medicamentul are efect antihistaminic și antiinflamator.

Utilizarea medicamentului ajută la reducerea intensității mâncării, reduce iritarea pielii, umflarea și înroșirea. Cream-gel îmbunătățește procesele de reînnoire a celulelor și mărește funcțiile de protecție ale pielii. Medicamentul dă pielea un aspect sănătos, îl calmează. Datorită proprietăților regenerative, elimină eficient urmele de zgâriere și acțiunea antibacteriană reduce riscul de infectare prin piele deteriorată.

Cinaph unguent

Un unguent antipruritic, un glucocorticosteroid foarte activ pentru uz extern. Unguent are efect antiinflamator și antialergic. Principalele indicații pentru utilizarea medicamentului: lichen, eczemă, dermatită alergică, mâncărime cutanată, arsuri solare, mușcături de insecte, arsuri de gradul I, lupus. Unguent este contraindicat pentru utilizarea în tuberculoza pielii, rozacee, psoriazis, varicelă și herpes. Unguentul din mâncărime nu este utilizat în timpul sarcinii și alăptării, precum și la pacienții cu vârsta sub 2 ani.

Irikar Unguent

Tratament homeopatic cu acțiune antiinflamatorie, antipruritică și antialergică. Medicamentul restaurează proprietățile fiziologice ale pielii și normalizează pierderea de lichide. Principalele indicatii pentru utilizarea de unguent sunt tot felul de eczeme, dermatite atopice, mâncărime după mușcături de insecte și piele alergică mâncărime. Medicamentul este contraindicat să se utilizeze cu sensibilitate crescută la ingredientele unguentului. Foarte rar, utilizarea acestui unguent antipruritic provoacă reacții alergice cutanate.

Atunci când alegeți un unguent din mâncărime pe piele, este necesar să consultați un dermatolog pentru a determina cauza mâncării. Cunoscând cauza care cauzează senzații neplăcute, puteți alege un medicament eficient care, într-o perioadă scurtă de timp, va elimina mâncărimea și simptomele însoțitoare.

Unguent pentru roșeață și mâncărime

Unguent pentru roșeață și mâncărime ar trebui să fie în fiecare cabinet de medicamente. Medicamentul local poate elimina în mod eficient erupția cutanată, înroșirea, umflarea și pruritul. Înainte de a alege un unguent pentru a trata mâncărimi și roșeață, trebuie să stabiliți cauza aspectului lor. Acest lucru va permite un tratament eficient și evitarea agravării simptomelor neplăcute. Dacă mâncărimea este localizată, atunci unguentul va funcționa timp de 10-15 minute, dar cu mâncărime și roșeață extinse pe tot corpul, un unguent nu este suficient. Ca regulă, în astfel de cazuri, dermatologul scrie un număr de preparate antipruritice și antiinflamatorii de acțiune antimicrobiană și antifungică.

 • Dacă înroșirea și mâncărimile se datorează unei reacții alergice, antihistaminicele vor ajuta la tratament. Acordați o atenție deosebită efectului sedativ al medicamentului. Acest lucru este important pentru persoanele care lucrează cu mașini sau cu autovehicule.
 • În cazul în care mâncărimea și roșeața pielii au apărut din cauza excitabilității nervoase sau a stresului, atunci este necesar să se utilizeze preparate de acțiune liniștitoare. Din unguente sunt fonduri potrivite cu efect de răcire, precum și perfuzii de valerian sau motherwort pentru administrare orală.
 • În unele cazuri, cauza mâncărimei și roșeață este excesul de uscăciune a pielii. În acest caz, se recomandă utilizarea de produse cosmetice sau unguente hidratante și creme destinate îngrijirii pielii copilului.
 • Dacă în plus față de mâncărime și roșeață a fost umflarea, atunci sunt utilizate unguente de tratament, care includ substanțe hormonale - glucocorticosteroizi. Dar poți folosi aceste medicamente numai după permisiunea unui dermatolog.
 • Cu roșeață și mâncărime, care apar cu o anumită periodicitate, se recomandă revizuirea dietei. Renunțați la mâncare care irită organismul (mirodenii, cafea, alcool, citrice și alte alimente alergene).
 • Dacă mâncărimea și roșeața au apărut în mod neașteptat și nu există un unguent antipruritic și nu există posibilitatea de a merge la farmacie, atunci se recomandă un duș sau o baie liniștitoare. Pentru a calma pielea, trebuie să adăugați minereu amar în apă și temperatura apei nu trebuie să fie mai mare de 37 de grade.
 • Cu mâncărime prelungite și înroșire, este necesar să se utilizeze unguente care conțin vitaminele B și C. Acest lucru va elimina mâncărimea, inflamația, înroșirea și înmuierea.

Eliminarea eficientă a mâncărimei și roșeață vă vor ajuta: Fenistil-gel, Panthenol, Droparen, Radevit. Înainte de a utiliza unguentul pentru mâncărime și roșeață, consultați un dermatolog.

Unguent pentru mâncărime pe picioare

Unguentele pentru mâncărime pe picioare sunt folosite pentru a trata pruritul cauzat de reacții alergice, leziuni fungice și alte cauze care cauzează roșeață și umflături. Picioarele foarte frecvente apar din cauza lipsei de igienă adecvată, alergii la hrană, îmbrăcăminte, praf. Mâncărimea poate fi însoțită de dermatită alergică, urticarie sau eczemă. În acest caz, pe picioare apare o mică erupție roșie sau vezicule, care izbucnesc și lasă răni pe picioare.

Cu dermatita alergică la nivelul picioarelor, există umflături și umflături dureroase, care sunt acoperite cu o erupție cutanată roșie. În acest caz, pentru tratament este necesar să se consulte un dermatolog. Medicul va lua teste subcutanate și va prescrie antihistaminice. Pruritul pe picioare poate apărea, de asemenea, din cauza bolilor infecțioase, cum ar fi varicela sau rujeola. Să ne uităm la cele mai eficiente unguente de mâncărime pe picioare.

Advantan

Unguent din mâncărime, suprimând reacțiile alergice și inflamatorii la nivelul pielii. Elimină efectiv mâncărimea, înroșirea, iritarea și durerea. Principalele indicații de utilizare: neurodermatită, dermatită atopică, eczemă, dermatită de contact. Unguentul este contraindicat pentru utilizarea în manifestările cutanate de sifilis, tuberculoză cutanată, leziuni virale și hipersensibilitate la componentele unguentului datorită mancarimii.

trusted-source[19]

Elokim

Unguent antipruritic, care include un glucocorticoid topic sintetic. Unguent are efect antiinflamator, vasoconstrictiv, antialergic și antipruritic. Principalele indicații pentru utilizarea medicamentului: dermatită, tratamentul simptomatic al pruritului și inflamația în leziunile cutanate alergice. Unguent este eficient în tratarea lichenului roșu plat. Medicamentul este contraindicat să se utilizeze cu sensibilitate crescută la componentele medicamentului.

Sinaflan

Unguent din mâncărime pe picioare cu proprietăți antiinflamatorii și antialergice. Principalele indicații pentru utilizarea medicamentului: piele uscată, dermatită, mușcături de insecte, leziuni alergice. Medicamentul este contraindicat pentru utilizare în tuberculoza pielii, infecții cutanate, ulcere trofice, melanoamă, sarcoame și cancer de piele.

trusted-source[20], [21], [22], [23], [24]

Unguent din mâncărime la nivelul căței

Unguentul de la mâncărime la nivelul căței este o simptomatologie neplăcută, care provoacă disconfort și chiar senzații dureroase. Mâncărimea poate indica o boală gravă, așa că nu întârzia să vizitezi un doctor, mai ales dacă mâncărimea este însoțită de roșeață și de frecare a pielii. Deci, deoarece mâncărime apare din diferite motive, cele mai frecvente dintre ele: boli de rinichi și ficat, leziuni ale tiroidei.

Mâncărimea și durerea la nivelul bustului pot avea și cauze infecțioase: chlamydia, ureplazmoz, candidoză, herpes genital. Mânatul este un simptom al herpesului genital, al unui sistem imunitar slab și al scabiei. În unele cazuri, mâncărimea înghinală este un simptom al diabetului zaharat și al microorganismelor care parazitează esofagul și alte organe. Și cea mai frecventă cauză de mâncărime în zona inghinală - nerespectarea igienei personale. Toate acestea sugerează că, înainte de a folosi unguentul de la mâncărime la nivelul bustului, trebuie să-i cunoașteți cauza. Să ne uităm la câteva medicamente eficiente care vă vor ajuta să eliminați mâncărimea la nivelul gurii.

Celestoderm

Unguentul din mâncărime este un corticosteroid activ cu antibiotice. Medicamentul are proprietăți antiinflamatorii și antipruritice. Principalele indicații privind utilizarea medicamentului: dermatoză, eczemă, neurodermatită, psoriazis, mâncărime anogenitale și senile. Unguentul este aplicat pe suprafața afectată cu un strat subțire, în medie, de două ori pe zi. Dar frecvența aplicării și durata aplicării unguentului antipruritic este individuală pentru fiecare pacient.

Efectele secundare ale unguentului antipruritic se manifestă prin arsuri, iritații, mâncărime crescute, acnee, piele uscată, dermatită de contact de natură alergică. Dacă pacientul folosește bandaje cu unguent pentru a trata mâncărimile, pot apărea infecții secundare, transpirații și atrofie cutanată. Medicamentul este contraindicat să se utilizeze cu sensibilitate crescută la una dintre componentele constituente.

trusted-source[25], [26]

Baneotsin

Preparatul antipruritic antibacterian al aplicării topice combinate. Antibioticul, care face parte din unguent, are un efect bactericid. Principalele indicații pentru utilizarea medicamentului: infecții cutanate bacteriene, ulcere trofice infectate, eczeme, dermatită bacteriană, infecții secundare. Unguentul este eficient ca profilactic pentru procedurile dermatologice și chirurgicale în perioada postoperatorie.

Medicamentul este contraindicat pentru utilizare cu leziuni cutanate extinse, tulburări de rinichi și cu sensibilitate crescută la ingredientele active ale medicamentului.

trusted-source[27], [28], [29], [30], [31]

Triderm

Unguent antipruritic de uz extern. Medicamentul are proprietăți antipruritice, antiinflamatorii și antialergice. Principalele indicații privind utilizarea unguentului: dermatoză, dermatită atopică, eczemă, neurodermită organică, lichen cronică simplă.

Unguentul este contraindicat pentru utilizarea în tuberculoza pielii, varicelă, herpes, manifestări cutanate de sifilis, răni deschise și hipersensibilitate la substanțele active ale medicamentului. Cu atenție deosebită, unguentul este prescris în primul trimestru de sarcină și pentru tratamentul pruritului la copiii cu vârsta sub doi ani.

Unguent din mâncărime pe mâini

Unguentul din mâncărime pe mâini este utilizat pentru tratarea dermatitei de contact și a reacțiilor alergice. De regulă, mâncărimea pe mâini este însoțită de o mică erupție cutanată, umflături și roșeață. În acest caz, unguentele cu componente antihistaminice sunt utilizate pentru tratament. Deoarece pielea de pe mâini este mai puțin sensibilă, alegerea unguentelor antipruritice este destul de largă. Când mâncărime, cauzate de reacții alergice, se utilizează unguente hormonale.

Mâncarea pe mâini poate apărea din cauza bolilor de piele (scabie, pediculoză, neurodermatită, urticarie). Chimic, temperatură și deteriorări mecanice - acesta este un alt motiv pentru mâncărime pe mâini. Astfel de boli extracutanate, cum ar fi diabetul, afectarea rinichilor și a ficatului, pot provoca, de asemenea, mâncărime pe mâini. În cazul în care mâncărimea pe mâini este îngrijorată o perioadă lungă de timp, atunci trebuie să solicitați ajutor medical și să faceți un control pentru a obține tratamentul necesar. Să ne uităm la cele mai eficiente și mai populare unguente de mâncărime pe mâini.

Fucidin

Antibiotic antibacterian de acțiune bacteriostatică. Medicamentul are un efect antimicrobian. Principalele indicații pentru utilizarea medicamentului sunt infecțiile cutanate cauzate de bacterii. Unguentul este contraindicat să utilizeze în prezența intoleranței individuale a uneia dintre componentele medicamentului.

Levomekol

Unguent dintr-o mancarime cu un spectru larg de actiune. Medicamentul are proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene. Este activ împotriva microorganismelor gram-negative și pozitive. Particularitatea unguentului este că, după aplicarea pe piele, preparatul se absorb ușor și rapid în piele și stimulează procesele regenerative. Principalele indicații pentru utilizarea de unguente sunt mâncărime ale diferitelor locații, răni purulente și infectate. Medicamentul este contraindicat să se utilizeze cu sensibilitate crescută la componentele unguentului.

Levosin

Unguent de utilizare externă cu proprietăți antiinflamatorii, anestezice, antibacteriene și regenerative. Medicamentul este prescris pentru tratamentul mâncăriilor de diferite localizări, răni purulente și leziuni infecțioase ale pielii. Unguentul este contraindicat la pacienți timp de până la un an și cu sensibilitate individuală la substanțele active ale medicamentului.

Unguent din mâncărime anal

Unguent din mâncărime anal este folosit pentru a trata disconfortul în anus. Mânatul anal poate fi un simptom al unei anumite boli sau poate fi o boală separată. Mâncărimile apar nu numai în jurul anusului, ci și în regiunea perianală, senzațiile uneori neplăcute trec la organele genitale. Cauzele mâncărimi anale pot fi bolile proctologice (criptită, proctitis, fistula, hemoroizi, fisuri anale), boli ale pielii, paraziți, infecții sexuale.

Tratamentul mâncării anale și utilizarea unguentelor antipruritice depinde în întregime de cauza bolii. Pentru a stabili cauza, este necesar să examinăm pacientul, să luăm o serie de teste și să căutăm sfatul unui dermatolog și proctolog. Să ne uităm la cele mai eficiente unguente de la mâncărimi anale.

Heparin unguent

Anestezic local și anticoagulant, care posedă proprietăți antipruritice. Heparin unguent este utilizat pentru tratamentul și prevenirea hemoroizilor externi și a tromboflebitei venelor superficiale. Medicamentul este eficient în tratamentul pruritului și inflamației nodurilor hemoroidale postnatale.

Medicamentul este contraindicat pentru utilizarea în tulburările traumatice ale pielii, cu o sensibilitate crescută la componentele unguentului antipruritic și la procesele necrotice ulcerative. Cu grijă deosebită, unguentul este utilizat cu o tendință de sângerare.

Proctosedil unguent

Medicamentul este topic pentru tratamentul și prevenirea leziunilor zonei anorectale și a hemoroizilor. Unguent are proprietăți antiinflamatorii și antialergice. Indicații privind utilizarea unguentului - fisuri anale acute, mâncărime la nivelul anusului, eczemă perianală, procită, hemoroizi.

Medicamentul este contraindicat pentru a fi utilizat în leziunile fungice din zona anorectală, în timpul sarcinii, cu tuberculoză și hipersensibilitate la substanțele active ale medicamentului. Dacă nu se respectă regulile de utilizare a unguentului sau utilizarea prelungită, sunt posibile reacții locale: infecție secundară, uscăciune a membranei mucoase.

Hepatrombin G

Unguent pentru aplicare rectală și topică cu proprietăți antitrombotice, antiinflamatorii și antipruritice. Principalele indicații pentru utilizarea medicamentului sunt mâncărimea și eczemele în anus, hemoroizi și fisuri anale.

Medicamentul este contraindicat pentru utilizare în predispozițiile la hemoragii, tumori ale pielii, sifilis și leziuni cutanate bacteriene. Unguentul este contraindicat să se utilizeze pentru a trata mâncărimi anale în primul trimestru de sarcină. Cu o supradoză, reacțiile adverse sunt posibile ca reacții alergice și roșeață a pielii.

Unguent din mâncărime în vagin

Unguentul din mâncărime în vagin este un agent antipruritic eficient care permite, într-o perioadă scurtă de timp, eliminarea mâncării și a simptomelor dureroase. Mancarimea in vagin are mai multe cauze. La mâncărime pot apărea afecțiuni ginecologice, factori externi și interni ai unui organism și boli care nu sunt legate de ginecologie.

De regulă, mâncărimea în vagin este însoțită de mâncărime ale organelor genitale externe și chiar de mâncărime a deschiderii anale. Toate acestea cauzează disconfort și durere. Dar chiar și cu astfel de simptome neplăcute, nu toată lumea se grăbește să vadă un ginecolog pentru a determina cauza mancarimii.

 • Dacă mâncărimea este cauzată de herpes genital, atunci unguentele care sunt active împotriva virusului herpes sunt prescrise pentru tratamentul acesteia. Aceste medicamente includ: Myrtoplex, Biopin, Acyclovir. Unguentele ușurează în mod eficient mâncărimea și sunt folosite ca o întărire sistematică a sistemului imunitar.
 • În cazul mâncăriilor cauzate de vaginita bacteriană și gardnerella bacteriană, se utilizează unguente cum ar fi clotrimazol, doxiciclină, flucanazol și altele. Dar supozitoarele vaginale sunt cele mai eficiente în tratamentul pruritului.

Toate acestea sugerează că atunci când alegeți un unguent antipruritic, este necesar să luați în considerare etiologia mâncării și să căutați sfatul unui ginecolog.

Unguent pentru mâncărimi genitale

Unguentul din mâncărimea organelor genitale este folosit atât de femei, cât și de bărbați. Mancarimea provoaca o serie de boli care duc la iritarea si inflamatia organelor genitale. Deci, mâncărimea poate fi cauzată de influența mediului extern asupra genitală, infecții, încălcări ale igienei ca urmare a iritației mecanice și chimice. Cauzele pruritului pot fi asociate cu patologiile organelor genitale interne și patologiile altor organe. Unguentele utilizate pentru tratamentul mâncării genitale:

Oksikort

Unguent cu proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și antipruritice. Unguent eficient elimina pruritul genital, care este cauzată de reacții alergice, dermatită, infectate scutec erupții cutanate piodermite, dermatoze pruriginoase, urticarie și mușcături de insecte.

Unguentul este contraindicat în cazurile de leziuni cutanate virale, dermatomicoză, boli precanceroase ale pielii, tuberculoză și sifilis. Cu o atenție deosebită, unguentul este utilizat pentru hipersensibilitate la substanțele active ale medicamentului.

Hidrocortizon unguent

Anergie anti-alergică și antiinflamatorie, tratând mâncărimea diferitelor etiologii, inclusiv mâncărime ale organelor genitale. Principalele indicații privind utilizarea unguentului: tratamentul psoriazisului, dermatitei alergice și a contactului, eczemă. Unguentul aplică un strat subțire pe suprafața deteriorată de 3-4 ori pe zi. Cursul de tratament nu trebuie să depășească 7-14 zile.

Unguentul este contraindicat să ia cu sensibilitate crescută la substanțele active ale leziunilor cutanate, virale și bacteriene. Unguentul este interzis să se aplice pentru tratamentul pruritului în timpul sarcinii și alăptării.

Unguent de prednisolon

Unguent antiprurific eficient, care este utilizat pentru a trata mâncărimi genitale cauzate de boli de piele, eczeme, dermatită. Medicamentul este utilizat extern, aplicând un strat subțire leziunii. Durata tratamentului depinde de gradul de mâncărime și de simptomele însoțitoare, de obicei de la 7 la 14 zile.

Unguentul este contraindicat să folosească pentru intoleranța individuală a substanțelor active ale medicamentului, cu varicela, leziunile cutanate bacteriene și virale. Medicamentul nu este utilizat în timpul sarcinii și alăptării.

Unguent pentru mâncărimi alergice

Unguentul pentru mâncărimi alergice este utilizat pentru a trata inflamația, înroșirea, erupția cutanată și mâncărimea cauzată de alergia alimentară, reacțiile la iritante mecanice și chimice. În formele deosebit de severe, pruritul alergic se dezvoltă într-o dermatită alergică. Dermatita începe cu înroșirea și inflamarea pielii și duce la apariția pe piele a eroziunii umede. Cele mai frecvente cauze ale pruritului alergic sunt mușcăturile insectelor, cosmeticele, alimentele și alte substanțe iritante. Să ne uităm la cele mai eficiente unguente pentru mâncărimi alergice.

Gistan

Unguent eficient din pruritul alergic. Medicamentul se utilizează în tratamentul neurodermotității, eczemelor, mușcăturilor de insecte, urticariei. Unguentul este contraindicat să se utilizeze cu sensibilitate crescută la componentele active ale medicamentului, precum și în timpul sarcinii și alăptării.

Entyerosgyeli

Este utilizat pentru a trata mâncăriile alergice ale diverselor etiologii. Gelul este eficient pentru mâncărimi alergice, cauzate de iritante chimice, infecții, iritante alimentare. Medicamentul este interzis să se utilizeze în timpul sarcinii și alăptării, precum și cu intoleranță individuală la medicament.

trusted-source[32]

Unguent din mâncărime cu varicela

Unguentul de mâncărime cu varicela este utilizat pentru a trata boala și pentru a ameliora simptomele dureroase. Apropo, mâncărimea în timpul varicelei este un fenomen absolut normal. Dar mâncărimea este foarte puternică, oferă o mulțime de senzații dureroase la pacienții de toate vârstele și previne somnul. Pe fundalul mâncării, se pot dezvolta nevroze. Acesta este motivul pentru care este foarte important să obțineți un unguent eficient din mâncărime cu varicela.

Preparatele de uz extern, adică unguentele și gelurile, ameliorează inflamația, reduc umflarea, înroșirea și durerea. Să ne uităm la câteva medicamente topice care pot fi folosite pentru a trata mâncărimi în timpul viermelui.

Infagyeli

Unguent bazat pe hidrogel are acțiune antivirală, imunostimulatoare, antipruritică și antiinflamatorie. Unguentul aplică un strat subțire pe piele, unde formează un film de protecție. Este posibil să utilizați infagelul din mâncărime cu varicela la primele simptome ale bolii (erupții cutanate pe piele). Durata tratamentului bolii poate fi de la 10-15 zile, în funcție de frecvența apariției erupțiilor proaspete.

Fenistil

Gel antiinflamator și antipruritic, cu proprietăți antipruritice. Medicamentul reduce eficient reacțiile alergice, ameliorează iritarea și are un efect analgezic. După aplicare pe piele, gelul este rapid absorbit și, prin urmare, reduce durerea. Aplicați produsul la erupțiile proaspete și la zonele cu cea mai mare erupție cutanată.

trusted-source[33], [34]

Viferon

Unguent pentru tratamentul varicelei, care are proprietăți antivirale, imunomodulatoare și antipruritice. Unguent poate fi utilizat pentru tratarea varicelei la pacienții de toate vârstele. Principalele contraindicații ale utilizării medicamentului sunt hipersensibilitatea la componentele medicamentului.

Unguent pentru mâncărime cu aftere

Unguent pentru mâncărime cu aftoasă este unul dintre acele medicamente care ar trebui să fie în cabinetul de medicină al fiecărei femei. Boala insidioasă a bolii apare din mai multe motive. Acesta poate fi răspunsul organismului la administrarea de antibiotice, stres, nutriție necorespunzătoare, lenjerie de corp strânsă sau infecții sexuale. În orice caz, aftoasa provoacă disconfort și, în absența tratamentului - senzații dureroase. Vă oferim câteva unguente eficiente care vă vor ajuta să eliminați mâncărimile cu afte.

Clotrimazol

Preparate antifungice cu un spectru larg de acțiune. Unguentul este activ împotriva a aproape toate ciupercile patogene care provoacă aftoasă și alte infecții sexuale, însoțite de mâncărime. Unguentul are acțiune antimicotică, antibacteriană, anti-amoebică și antitromonadiană. Principalele indicii pentru utilizarea medicamentului: pielea de micoză și candidoza, care este aftoasă. Unguentul din mâncărime cu aftere este contraindicat să utilizeze în primul trimestru de sarcină și cu reacții alergice la substanțele active ale medicamentului.

Miconazol

Unul dintre unguentele care ajută la eliminarea mâncării în timpul aftoaselor. Medicamentul este activ împotriva ciupercilor parazitare care provoacă boli de piele, fungi de drojdie și ciuperci parazitare patogene. Principalele indicații de utilizare: micozii sistemice și superficiale, dermatomicoză, aftoasă. De asemenea, medicamentul este utilizat pentru prevenirea infecțiilor fungice. Unguentul elimină în mod eficient mâncărimile cu afte și este permis să se utilizeze în timpul sarcinii și alăptării.

trusted-source[35], [36], [37], [38], [39]

Pimafutsin

Unguentul antifungic este un antibiotic cu un spectru larg de acțiune. Medicamentul este activ împotriva ciupercilor asemănătoare drojdiilor, dermatomicitelor, fungiilor patogene și trichomonazelor. Unguent este utilizat pentru a trata infecțiile fungice ale membranelor mucoase și ale pielii. Medicamentul elimină în mod eficient mâncărimea, umflarea, inflamația. Pimafucina este unul dintre medicamentele cele mai utilizate pentru tratarea pruritului cauzat de aftere în timpul sarcinii. Unguentul este contraindicat pentru utilizare în porfirie și intoleranță individuală a componentelor active ale medicamentului.

Unguent din mâncărime în urechi

Unguent din mâncărime în urechi este un medicament care ajută la eliminarea problemelor dermatologice și terapeutice, provocând senzații dureroase și mâncărime în urechi. Există mai multe cauze de mâncărime în urechi. Principalele cauze: reacții alergice, boli ale pielii, boli ale organelor interne, inflamația canalului auditiv extern datorită leziunilor fungice (otomicoza). În unele cazuri, mâncărime apare fără nici un motiv aparent. Senzațiile dureroase nu sunt însoțite de umflături, roșeață, leziuni fungice sau traume. Să ne uităm la unguentele eficiente de la mâncărime în urechi, ceea ce va ajuta la eliminarea simptomului dureros.

Sinaflan

Unguent cu proprietăți antiinflamatorii, antialergice și antipruritice. Principalele indicații privind utilizarea medicamentului: boli alergice ale pielii, piele uscată, eczemă, dermatită, psoriazis, piele toracică, mușcături de insecte, arsuri solare. Medicamentul este contraindicat să se utilizeze pentru a trata mâncărime la urechi în timpul sarcinii și alăptării. Unguent este interzis pentru utilizarea în manifestările cutanate ale sifilisului, tuberculozei pielii, piodermei, varicelei și herpesului.

Cu precauție extremă, medicamentul este utilizat pentru a trata pruritul la fete în timpul pubertății. Atunci când se tratează mâncărime în urechile copiilor, unguentul nu trebuie utilizat mai mult de cinci zile. În cazul tratării mancarimii la adulți, durata tratamentului este individuală.

Lorinden

Unguent cu proprietăți anti-inflamatorii, elimină în mod eficient inflamația, mâncărimea, arsurile și umflarea. Unguent este emis cu marcajele A și C. Fiecare dintre specii are indicații proprii pentru utilizare. Deci, Lorinden A este utilizat pentru a trata eczemele, dermatitele, psoriazisul, seborea, fotodermatitisul, insectele care înghit și mușcă. Lorinden S este utilizat pentru tratamentul eritemului polimetric, psoriazisului, dermatitei atopice, urticariei, dermatomicozei, prurigo-ului, impetigo-ului.

Medicamentul este contraindicat pentru utilizare în leziuni cutanate virale și fungice, cu tuberculoză cutanată, hipersensibilitate la componentele medicamentului. Unguentul din mâncărime în urechi este contraindicat să se utilizeze în primul trimestru de sarcină și în timpul alăptării.

Baktroban

Antimicrobian unic topical application. Substanța activă a medicamentului este un antibiotic cu spectru larg, mupirocin. Indicatiile pentru utilizarea medicamentului se bazeaza pe actiunea componentelor medicamentului. Bactroban este utilizat pentru tratarea infecțiilor bacteriene ale țesuturilor moi și ale pielii, rănilor secundare infectate. Unguent este eficient în tratamentul furunculozei, foliculitei. Medicamentul poate fi utilizat atât ca monoterapie în tratamentul pruritului în urechi, cât și în tratamentul complex.

Durata tratamentului nu trebuie să depășească 10 zile. Medicamentul este contraindicat utilizării cu intoleranță individuală a substanței active și a altor componente. Cu mare precauție, medicamentul este utilizat pentru a trata pruritul la nivelul urechilor și al altor leziuni la pacienții vârstnici și la pacienții cu insuficiență renală. În timpul sarcinii, unguentul poate fi utilizat numai atunci când eficacitatea terapeutică pentru mamă este mai importantă decât riscul potențial pentru copil. Unguentul nu este utilizat pentru tratamentul pacienților cu vârste mai mici de un an.

trusted-source[40], [41]

Unguent din mâncărimea capului

Unguentul din mâncărimea capului este folosit pentru a elimina senzațiile temporare și permanente de iritare, mâncărime și arsuri. Mâncarea capului are loc din mai multe motive. Aceasta poate fi o reacție a organismului la un iritant sau o anumită boală. În orice caz, mâncărimea capului cauzează disconfort și chiar senzații dureroase. Pronunțată mâncărime în formă permanentă poate cauza subțierea pielii datorită zgârieturilor, apariției crăpăturilor, inflamației și infecției.

Pruritul a capului cel mai adesea se produce din cauza păduchilor, care este infectat cu păduchi, cu dermatita seboreica, micoze (infecții fungice ale scalpului) si psoriazis. Să ne uităm la cele mai eficiente unguente pentru tratarea mâncării capului.

Nizulin

Preparatul include un complex de substanțe biologic active care au proprietăți antialergice, reparative și antiinflamatorii. Ca parte a extractelor de plante preparate și uleiuri esențiale, care facilitează starea cu mușcături de insecte, urticarie, mâncărime și alți factori iritanți. Componentele active ale gelului crem elimină mâncărimea, înroșirea și umflarea, calmează și răcește pielea afectată, stimulează regenerarea celulelor capului. Principala contraindicație pentru utilizarea medicamentului este intoleranța individuală a substanțelor active.

Benzilbezoat

Un agent antiparazitar eficient pentru uz extern. Unguent este utilizat pentru a trata pediculoza (cap și pubic), adică acarieni și scabie. Regimul de dozare depinde de gradul de mâncărime și de simptomele însoțitoare. Medicamentul este contraindicat în timpul sarcinii și alăptării. Medicamentul este contraindicat să se utilizeze cu sensibilitate crescută la substanța activă.

Rețineți că, de cele mai multe ori, mâncărimea capului apare din cauza șampoanelor șterse în mod necorespunzător și a altor produse cosmetice care cad pe scalp. Pentru a afla cauza mancarii si a alege un unguent antipruritic eficient, este necesar sa consultati un dermatolog.

trusted-source[42], [43], [44], [45], [46], [47], [48]

Unguent din mâncărime în perineu

Unguent din mâncărime în perineu este unul dintre cele mai căutate medicamente. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece mâncărimea în perineu este un fenomen comun care provoacă disconfort și senzații dureroase. Potrivit statisticilor, aproximativ 65% dintre persoane suferă de mâncărime, iar 15% din mâncărimea perineului are o formă cronică.

Pruritul poate apărea din cauza nerespectării regulilor de igienă, purtând lenjerie sintetică sau strânsă. Mânatul este un simptom al bolilor grave, cum ar fi: hemoroizii, invazia helmintică, fistulele, vaginita, bolile cu transmitere sexuală. Mâncărimi apare și datorită utilizării antibioticelor, cu imunitate și infecție slăbită. Să aruncăm o privire la medicamentele care vor ajuta la eliminarea pruritului în perineu.

Miconazol

Medicament antifungic pentru uz extern. Unguent este utilizat pentru a trata leziunile cutanate fungice și infecția secundară cu bacterii Gram-pozitive. Principalele indicații pentru utilizarea medicamentului: candidoză (vulvovaginală, vaginală, mucoasă orală), balanită fungică.

Unguentul este contraindicat pentru utilizare în timpul sarcinii și alăptării. Cu precauție extremă, medicamentul este utilizat pentru a trata mâncărimi pruritale la pacienții cu sensibilitate crescută la substanța activă a medicamentului și a derivatului de imidazol.

Nystin unguent

Unguent este utilizat pentru tratarea bolilor fungice ale pielii și ale membranelor mucoase. Principalele indicații pentru medicament: aftoasă, tratament și prevenirea infecțiilor fungice după administrarea de antibiotice, boli de piele fungice. Medicamentul este contraindicat pentru intoleranța individuală a substanțelor active ale medicamentului, precum și în timpul sarcinii și alăptării.

Candida cremă

Cremă antifungică pentru uz topic. Medicamentul este un derivat imidazol cu o substanță activă numită clotrimazol. Candide cremă este utilizat pentru tratarea pruritului cauzat de infecții fungice, micoză, pitiriază. Medicamentul este eficient în tratamentul candidozei superficiale și a piodermei secundare. Candide cremă este contraindicată pentru utilizare cu sensibilitate crescută la clotrimazol și alte componente ale medicamentului.

trusted-source[49]

Unguent din mâncărime Fenistil

Unguent din mâncărime Fenistil este un remediu antialergic cu acțiune antihistaminică. Medicamentul are un efect sedativ și elimină fiabil disconfortul, cum ar fi mâncărimea, arsura, inflamația și roșeața pielii. Principalele indicații privind utilizarea medicamentului: tratamentul urticariei, rinită alergică, alergii la medicamente și alimente. Unguentul elimină în mod eficient mâncărimea cu varicela, dermatită atopică și mușcături de insecte.

Durata tratamentului și frecvența aplicării unguentului pe piele depind de simptomele de mâncărime și de boala care a cauzat-o. Uneori, utilizarea de unguent provoacă reacții adverse care se manifestă sub formă de amețeli, dureri de cap și somnolență. Fenistil este contraindicat în tratamentul pruritului la pacienții cu intoleranță la substanțele active ale medicamentului și la sugari prematuri. În timpul sarcinii, utilizarea de unguent este posibilă numai dacă beneficiul potențial pentru mamă este mai important decât riscul pentru sănătatea copilului.

Cu utilizarea prelungită a unguentului, sunt posibile reacții adverse, cum ar fi slăbiciune, convulsii, tahicardie. Unguentul nu este recomandat pacienților a căror activitate este legată de administrarea vehiculelor și de mecanisme. Unguentul trebuie păstrat la temperatura camerei, într-un loc protejat de copii și de lumina soarelui. Medicamentul este eliberat fără prescripție medicală.

Unguent cu mentol din mâncărime

Unguentul cu mentol din mâncărime este un remediu popular care elimină eficient simptomele neplăcute și răcește pielea. Methol este un constituent al uleiului de mentă. Principalele proprietăți medicinale ale mentolului se manifestă sub forma acțiunii de răcire, antiseptică, antipruritică și anestezică. Unguentele cu mâncărime cu mentol, ca și alte medicamente care conțin mentol, sporesc senzația de frig și, în unele cazuri, provoacă frisoane. Acest efect al mentolului se datorează faptului că substanța acționează asupra terminațiilor nervului periferic.

În ciuda popularității unguentele mancarime cu mentol, substanța este contraindicată utilizat pentru tratamentul pruritului la pacienții cu mâncărime extinsă dermatoze, tromboflebită și dacă sunteți hipersensibil. Să ne uităm la câteva unguente cu mentol pentru a trata mâncărimile.

Boromyentol

Antiseptic, antiseptic și analgezic unguent. Medicamentul se utilizează pentru a lubrifia suprafața pielii cu mâncărime severă, nevralgie și pentru a se aplica mucoasei nazale la rinită. Unguentul nu are efecte secundare, dar este contraindicat pentru utilizarea la pacienții cu hipersensibilitate la componentele medicamentului. Unguentul nu este utilizat pentru tratarea pruritului la copiii sub vârsta de un an. Dacă, după aplicare pe piele, unguentul provoacă frisoane severe și chiar senzații dureroase, preparatul trebuie șters cu un tampon de bumbac înmuiat în apă caldă.

Bom-Benge

Un preparat medicinal combinat destinat utilizării externe. În compoziția unguentului sunt două substanțe active - mentol și salicilat de metil, care asigură efect analgezic, anestezic local și antipruritic. Principalele indicații privind utilizarea medicamentului: dureri articulare, mâncări alergice și mâncărime ale unei alte etiologii, nevralgie. Unguentul se aplică pe suprafața pielii de 2-3 ori pe zi, durata tratamentului depinde de indicațiile medicului. Medicamentul este contraindicat pentru pacienții cu vârsta sub 3 ani și cu sensibilitate crescută la substanțele active.

trusted-source[50]

Unguent pentru mâncărime cu hemoroizi

Unguentul din mâncărime cu hemoroizi elimină disconfortul și disconfortul din zona anală. Atunci când alegeți unguente pentru tratamentul hemoroizilor, trebuie să consultați un proctolog. Acest lucru se datorează faptului că de cele mai multe ori hemoroizii sunt însoțiți de alte boli și infecții, care provoacă, de asemenea, mâncărime, arsură și durere. Acesta vă oferă câteva unguente medicinale care pot fi utilizate pentru a trata mâncărimi cu hemoroizi.

Heparin unguent

Compoziția unguentului include substanțe active care distrug agenții patogeni care provoacă mâncărime și arsuri cu hemoroizi. De regulă, acest unguent este utilizat pentru a trata hemoroizii externi. Medicamentul poate fi utilizat în timpul sarcinii și alăptării. Unguentul are proprietăți anestezice și anticoagulante locale. Medicamentul este contraindicat pentru a trata pentru prurit cu o tendință de sângerare și încălcări ale integrității pielii.

Proktozan

Unguent antiinflamator, uscat, anestezic local, folosit pentru tratarea bolilor proctologice. Medicamentul elimină în mod eficient mâncărimea, durerea, arsura și iritarea cu hemoroizi, fisuri în rect. Unguentul este eficace în toate stadiile de mâncărimi anale. Medicamentul este contraindicat în sifilis, tuberculoză și alte procese inflamatorii specifice. Unguentul nu este utilizat în timpul sarcinii și alăptării și cu intoleranță la constituenții medicamentului.

Celestoderm

Unguent antiinflamator, anti-alergic și antipruritic, utilizat pentru tratarea dermatitei cutanate. Principalele indicații pentru utilizarea medicamentului: eczemă, neurodermită, psoriazis, mâncărimi anogenitale. Unguentul este contraindicat pentru a fi utilizat în timpul sarcinii și alăptării și cu o sensibilitate crescută la componentele active ale medicamentului. Durata tratamentului și frecvența aplicării unguentului pe piele depind de simptomele pruritului.

Unguent pentru mâncărime cu stupi

Unguentul din prurit cu urticarie este un medicament eficient pentru tratamentul reacțiilor alergice cu un mecanism diferit de dezvoltare. O erupție pe piele și pe membranele mucoase care cauzează senzații de mâncărime severe și dureroase este o urticarie. Când urticarie pe piele pot apărea blistere roșii care seamănă cu urme de arsuri.

Cauza urticariei este alergen. Infestarea insectelor, contactul fizic cu o substanță alergică, afectarea funcțiilor organelor interne și a metabolismului, intoleranța alimentară la anumite alimente și bolile infecțioase cronice sunt principalele cauze ale urticariei. Vă oferim câteva unguente medicinale, care sunt recomandate pentru tratamentul urticariei.

Psili Balm

Medicament anti-alergic pentru uz extern. Principalele indicații pentru utilizarea unguentului: urticarie, mâncărimi ale pielii, varicelă, înțepături de insecte, arsuri solare, si arsuri de gradul unu și dermatită de contact și iritații alergice ale pielii. Unguentul este contraindicat pentru a fi utilizat cu intoleranță la ingredientele sale active. Când se utilizează unguente, pacienții trebuie să înceteze să utilizeze alcoolul și mecanismele de control și vehiculele, deoarece unguentul afectează reacțiile psihomotorii.

Zirtek

Unguent din stupi, care are proprietăți antialergice. Principalele indicații privind utilizarea unguentului: tratamentul rinitei alergice, mâncărime, polinoză, urticarie idiopatică cronică, edem Quincke și dermatoză alergică. Unguentul este contraindicat pentru utilizare în timpul sarcinii și alăptării, cu intoleranță la galactoză și în stadiul terminal al insuficienței renale. Cu deosebită grijă, medicamentul este prescris pentru pacienții vârstnici.

Gistan H

Unguent antipruritic și antiinflamator eficient. Remedierea este utilizată pentru a trata urticaria și pentru a elimina mâncărimile. Unguentul este contraindicat pentru a fi utilizat în forme virale, bacteriene sau fungice de infecție a pielii, precum și cu dermatită orală, sifilis și tuberculoză cutanată. Cu precauție deosebită, unguentul este utilizat pentru tratarea pruritului cu stupi în timpul sarcinii și alăptării și la pacienții cu vârsta de până la doi ani.

Dozare și administrare

Modul de aplicare și doza de unguent din mâncărime depind de cauza care a provocat mâncărime care însoțește simptomele sale (arsură, puffiness, roșeață) și caracteristicile individuale ale corpului pacientului. Dacă unguentul antipruritic este prescris de un dermatolog, acesta specifică doza medicamentului și frecvența aplicării pe piele. Dacă unguentul este cumpărat într-o farmacie fără prescripție medicală, este necesar să urmați recomandările pentru utilizarea acestuia, descrise în instrucțiunile medicamentelor.

De obicei, unguentul din mâncărime este aplicat pe zona afectată a pielii cu un strat subțire și frecată cu grijă. Frecvența aplicării unguentului nu trebuie să depășească 2-4 ori pe zi. Dacă unguentul determină o creștere a pruritului și a reacțiilor alergice, acesta trebuie spălat de pe piele cu un tampon de bumbac înmuiat în apă caldă.

trusted-source[51], [52], [53], [54], [55], [56], [57]

Unguent pentru mâncărime în timpul sarcinii

Unguent din mâncărime în timpul sarcinii este un remediu eficient și sigur care elimină senzațiile dureroase și mâncărime ale acelui corp al viitoarei mame. Mancarimea in timpul sarcinii este un simptom comun care ingrijoreaza fiecare femeie. Pruritul poate fi ușor sau altfel insuportabil, totul depinde în întregime de caracteristicile individuale ale corpului.

De regulă, mâncărime apare datorită pielii uscate, a vergeturilor, sensibilității crescute la stimulii externi și datorită reacțiilor alergice. În unele cazuri, mâncărime apare pe fundalul bolilor cronice care s-au înrăutățit în timpul sarcinii. În orice caz, înainte de a utiliza unguent antipruritic, este necesar să consultați un dermatolog și ginecolog. Luați în considerare mai multe unguente de la prurit în timpul sarcinii:

Nistatina

Dacă mâncărimile au apărut din cauza fungilor patogeni din genul Candida sau a altor ciuperci parazitare, atunci unguentul Nystatin se descurcă efectiv cu mâncărimea și cauza ei. Principalele indicații privind utilizarea medicamentului: boli cauzate de ciuperci de drojdie, tratamentul pruritului cu leziuni fungice. Particularitatea acestui medicament este faptul că unguentul este sigur pentru femeile însărcinate și este permis să-l folosească în timpul alăptării. Dar, cu sensibilitate crescută la componentele medicamentului, există posibile efecte secundare, cum ar fi diareea, greața și frisoanele.

Unguent Oksolinovaya

Un unguent antiviral eficient în combaterea mâncării provocate de virusul herpesului și virusul gripal. Unguent este utilizat pentru a trata pruritul cu inflamație a membranelor mucoase, lichen, dermatită și alte inflamații ale pielii însoțite de mâncărime. Unguent este sigur pentru femeile însărcinate. Singura contraindicație pentru utilizarea medicamentului este intoleranța individuală a substanțelor active ale medicamentului.

Sulfur unguent

Unguentul este un antiscalant eficient. Substanța activă a unguentului este sulf. Unguent are efecte antiseptice. Când este aplicat pe piele, medicamentul are efect antiparazitar și antimicrobian. Principalele indicații pentru utilizarea medicamentului sunt tratamentul scabiei, dermatitei, psoriazisului, seboreei. Unguentul este contraindicat în cazurile de intoleranță la sulf. Medicamentul este absolut sigur pentru utilizare în timpul sarcinii și alăptării.

În cazul în care mâncărimea este cauzată de vergeturi pe piele sau uscăciunea pielii, se recomandă utilizarea de cosmetice pentru a scăpa de simptome neplăcute. Până în prezent, există multe loțiuni, geluri, unguente și creme care împiedică formarea vergeturilor pe piele și protejează pielea de uscare și mâncărime în timpul sarcinii.

Utilizarea unguentului de la prurit în timpul sarcinii

Utilizarea unguentului de la prurit în timpul sarcinii este posibilă numai cu permisiunea unui ginecolog și dermatolog. Înainte de a utiliza unguent, este necesar să se determine exact cauza mâncăririi. Pruritul în timpul sarcinii poate apărea din diverse motive. Foarte adesea femeile suferă de prurit datorită întinderii pielii și acest lucru este normal. Mâncărimi poate apărea, de asemenea, în prezența bolilor cronice care s-au înrăutățit în timpul sarcinii. Uneori senzațiile de mâncărime apar datorită stimulilor infecțioși și ajustării fundalului hormonal sau alergiilor.

Până în prezent, pe piața farmaceutică sunt disponibile numeroase unguente care pot fi utilizate pentru a trata mâncăriile de origine diferită care apar în timpul sarcinii. În orice caz, utilizarea unguentului din prurit în timpul sarcinii este posibilă numai cu permisiunea medicului curant.

Contraindicații privind utilizarea de unguent din prurit

Contraindicațiile privind utilizarea unguentului de la prurit se bazează pe activitatea substanței active a medicamentului. De aceea, unguente antipruritice sunt strict interzise în timpul sarcinii, deoarece afectează negativ starea unei mame, pătrund în fluxul sanguin sistemic și au un efect advers asupra procesului de dezvoltare a fătului. Unguentele de unguent pot fi interzise pentru nou-născuți, pacienți cu vârsta sub șase ani și pentru pacienții vârstnici.

Practic toate unguentele sunt mâncărime, este contraindicat să se utilizeze cu hipersensibilitate la ingredientele active ale medicamentului. Când tratați mâncărimea cu unguent, trebuie să vă abțineți de la plajă, să beți alcool și să întrerupeți contactul cu alergenii care provoacă mâncărime, arsuri și umflături. Cu prudență maximă, unguentul din mâncărime trebuie utilizat de pacienți a căror reducere este legată de gestionarea mașinilor și vehiculelor.

trusted-source[7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Efectele secundare ale unguentului de la prurit

Efectele secundare ale unguentului de la prurit apar atunci când durata de aplicare a medicamentului a depășit doza recomandată sau doza necesară de medicament nu a fost observată. Principalele efecte secundare ale unguentului asupra mâncării se manifestă sub formă de reacții alergice, mâncărime, înțepături și înroșirea pielii.

Efectele secundare apar și în cazul în care unguentul este utilizat de către pacient cu contraindicații pentru utilizarea acestuia. Pentru a trata efectele secundare ale unguentelor, trebuie să renunțați la utilizarea medicamentului și să efectuați terapia simptomatică.

Supradoză

Supradozarea unguentului la mâncărime apare atunci când medicamentul este folosit o perioadă lungă de timp și adesea cu unguent pe piele, ceea ce contravine recomandărilor medicului și instrucțiunilor din instrucțiunile medicamentelor. Vă rugăm să rețineți că atunci când se aplică unguent în zonele mari ale pielii, se poate dezvolta absorbția sistemică a substanțelor active ale medicamentului, ceea ce duce la intoxicație. Acest lucru se întâmplă și în cazul utilizării unor doze mari de medicament.

În caz de supradozaj, pacienții se confruntă cu agitație excesivă sau invers, somnolență și slăbiciune a corpului, confuzie, mâncărime și roșeață a pielii, febră mai puțin frecventă. La primele simptome ale unui supradozaj, este necesar să nu mai folosiți unguentul, să efectuați terapia simptomatică și să căutați ajutor medical.

Interacțiunile dintre unguent și prurit cu alte medicamente

Interacțiunea unguentului cu prurit cu alte medicamente este posibilă numai cu permisiunea medicului curant. Este contraindicat și periculos pentru cineva să ia mai multe medicamente în același timp. Dacă unguentul este utilizat ca parte a tratamentului complex, dermatologul selectează astfel de medicamente care, atunci când interacționează cu unguentul, nu vor provoca reacții adverse. Dacă unguentul acționează ca monoterapie, atunci cu utilizarea de medicamente suplimentare, pot apărea reacții adverse grave.

Condiții pentru stocarea unguentului de la mâncărime

Condițiile de depozitare a unguentului din mâncărime sunt indicate în instrucțiunile medicamentelor. Orice unguent antipruritic trebuie depozitat într-un loc uscat, protejat de lumina soarelui și care nu este accesibil copiilor. Temperatura de depozitare a unguentului nu trebuie să depășească 25 de grade Celsius.

Dacă condițiile de depozitare nu sunt respectate, unguentul din mâncărime își pierde proprietățile medicinale și poate provoca reacții adverse atunci când este utilizat. Dacă unguentul a schimbat culoarea, consistența sau a dobândit un miros neplăcut, atunci trebuie eliminat. Întrucât, cel mai probabil, condițiile de depozitare a unguentului au fost încălcate, ceea ce a dus la deteriorarea și pierderea proprietăților sale antipruritice medicamentoase.

trusted-source[58], [59], [60], [61], [62], [63]

Data expirării

Perioada de valabilitate a unguentului este indicată pe ambalajul medicamentului. Perioada de valabilitate poate fi de la un an la cinci ani, în funcție de condițiile de depozitare a medicamentului. După data expirării, unguentul este interzis să utilizeze în scopuri medicale și trebuie eliminat.

Unguentul din mâncărime este un medicament care elimină mâncărimea și simptomele dureroase care însoțesc. Există multe unguente eficiente pentru mâncărime, a căror utilizare ar trebui să se bazeze pe cauza pruritului. Utilizarea unguentului este necesară numai după consultarea unui dermatolog și efectuarea testelor. Aceasta va ridica un unguent adecvat și va scăpa permanent de mâncărime.

Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Unguent din mâncărime" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.