Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Unguent de la toc

Expert medical al articolului

Internist, pulmonolog
, Editorul medical
Ultima examinare: 25.06.2018

Un spur de călcâi se numește o creștere osoasă asemănătoare coloanei vertebrale. În locul atașării ligamentelor în picior, această formare poate arăta ca o exophytă osoasă. Astfel de spurturi se dezvoltă de obicei din cauza problemelor legate de metabolism (guta), excesul de greutate. Cauza poate fi și o supraîncărcare puternică a piciorului sau picioarelor plate.

În diagnosticul fasciitei plantare (urticarie calcaneală), în stadiul inițial al terapiei, se folosesc de obicei medicamente topice - cum ar fi gelul, crema sau unguentul de pe picioarele calcaneale.

trusted-source[1], [2], [3]

Indicaţii Unguent din picioarele calcaneale

Astfel de alifii sunt arătate cu un spur de calcaneu - acestea sunt utilizate pentru ameliorarea inflamației în țesuturile din jurul călcâiului și, de asemenea, pentru a elimina senzațiile de durere.

trusted-source[4], [5]

Formularul de eliberare

Medicamentul utilizat pentru aplicare topică locală este disponibil într-un tub. Unguentul este o masă omogenă translucidă sau transparentă. Poate avea o culoare maronie sau gălbuie sau poate fi complet incoloră.

Denumirile de unguente de la picioarele calcaneale

Există unguente din pintenii de toc din diferite grupuri medicinale.

  • Medicamente NPVS - Voltaren, Naproksen, Indometatsinovaya unguent, Dip Relief, Diklak-gel.
  • Medicamente steroizi hormonali - Betametazonă, Prednisolon, Ungor hidrocortizon, Dexametazonă.
  • Medicamente care stimulează recuperarea - Chondroxid, Arthrin, precum și Mukosat.
  • Remedii homeopate - unguent Apis, obiectiv T și unguent Pjatkashpor.
  • Unguente din substanțe naturale (plante medicinale) - Kontratubeks, cremă de mustață de aur, unguent din sabelnik.
  • Unguente cu efect de încălzire - Efkamon, Capsicum, Nikofleks, Viprosal, Finalgon, Apizartron.

trusted-source[6]

Musta de aur de la spur

În unguent, folosit cu pinteni de toc, conține ulei de căpșună și extract de mustar de aur. Aceste ingrediente stimulează procesul de resorbție a creșterii și elimină senzația de durere în călcâie. De asemenea, acolo piper și usturoi extractele din compoziția medicamentului, datorită cărora are un efect de încălzire, și promovează vasodilatație, prin aceasta afectând în mod pozitiv fluxul de proces la locul bolii.

De asemenea, toate componentele de mai sus ale medicamentului au un puternic efect antiinflamator și dezinfectant. Acesta este motivul pentru care acest unguent este utilizat pentru infecția infecțioasă sau inflamarea țesuturilor în regiunea calcaneală.

În plus, elementele medicamentului conțin vitaminele A, B și C, care contribuie la normalizarea pielii la nivelul piciorului și călcâiului. De asemenea, aceste componente medicinale interferează cu dezvoltarea porumbului, fisurilor sau fisurilor pe talpă.

Hidrocortizon unguent

Hidrocortizonul unguent contribuie la normalizarea echilibrului elementelor minerale și, de asemenea, are un puternic efect antiinflamator asupra zonei afectate. Steroizii îngustă capilarele în regiunea picioarelor calcaneale, care reduce sindromul de durere și elimină umflarea.

Unghiul tigrului de unguent

Unguentul "Eye Ortho-Tiger" face pielea piciorului mai moale, distribuind astfel încărcătura în greutate pe întreaga suprafață. Îndepărtează durerea și inflamația care apar într-un stadiu incipient de fasciită plantară. Acționează ca un anestezic și, de asemenea, elimină senzația de disconfort manifestat în procesul de mers pe jos. Are un efect de încălzire, crește puterea fluxului sanguin în țesuturile călcâiului și piciorului.

Tratamentul picioarelor cu tocul cu dimexid

Dimexidul cu fasciita plantara este folosit sub forma unei solutii intr-o doza mica. Medicamentul, în acest caz, se adaugă la comprese. Pentru a face o astfel de compresie, trebuie să luați 1/5 din medicament și să se dilueze în apă (1 stivă). După aceea, umeziți șervețelul în această soluție și puneți-l pe călcâi. În partea de sus, închideți compresa cu polietilenă și o bucată de pânză (sau pur și simplu puneți o șosete peste ea). Lăsați această compresă pe locul deteriorat timp de 30 de minute și apoi scoateți-o.

Unguent din pinteni cu ouă și oțet

Pentru a pregăti un unguent din pinteni cu ouă și oțet, trebuie să luați un ou de pui, puneți-l într-un pahar și turnați-l cu oțet, acoperit cu un vârf. Apoi, ar trebui să fie câteva zile pentru a pune paharul în locul închis de lumină. Când coaja se dizolvă, este necesar să se rupă pelicula pe ou și se toarnă conținutul interior în oțet. Se amestecă conținutul de sticlă și se toarnă în ea 1 lingura. Ulei de floarea-soarelui.

Apoi, trebuie să luați o bucată de pânză, să umeziți cu unguentul rezultat și să aplicați acest bandaj pe spur. De sus, călcâiul trebuie înfășurat în celofan și în cârpă caldă. Câteva proceduri vor fi suficiente pentru a face ca durerea să dispară, iar acumularea va rezista.

Unguent de la pintenele de călcâie cu grăsime de șarpe

Utilizarea unguentului "Șarpele grase" ajută la reducerea umflăturilor și la eliminarea durerii. Elementele conținute în grăsimea de șarpe au un efect antibacterian și, de asemenea, contribuie la restabilirea celulelor și țesuturilor deteriorate care sunt deteriorate ca urmare a bolii.

Unguent cu oțet din vârful tocului

Inelul de călcâi elimină eficient unguentul pe bază de oțet. Ar trebui să luați ulei vegetal, acid acetic 70% și muștar uscat (1 lingură totală), amestecați ingredientele, apoi puneți amestecul pe cârpă și fixați-l pe călcâie timp de 30 de minute. Apoi, scoateți compresa și spălați piciorul cu apă caldă. Aproximativ 2 săptămâni de aplicare zilnică a acestei proceduri vor fi suficiente pentru a elimina boala.

Farmacodinamica

Proprietățile unguentelor din urmele calcaneale sunt considerate, de exemplu, unguentul de hidrocortizon.

Hidrocortizonul este un glucocorticosteroid de tip sintetic pentru uz extern. Medicamentul elimină umflarea, mâncărimea, inflamația, care rezultă din fasciita plantară. Incetineste eliberarea de citokine (interferoni și interleukine) de monocite și limfocite, împiedică procesul prin mediatori eozinofile eliberare a inflamației, procedeul conduce la un compus de prostaglandine și metabolismul acidului arahidonic. Oferind un efect stimulativ asupra receptorilor glucocorticoizilor, hidrocortizonul promovează producerea lipocortinei. Acesta reduce forța de infiltrate inflamatorii în celulele, reduce viteza de circulație a leucocitelor, care este, de asemenea, printre limfocitele un loc inflamat.

trusted-source[7], [8]

Farmacocinetica

Medicamentul aplicat pe piele este concentrat în epidermă. Partea absorbită suferă mai întâi procesul metabolismului în epidermă și apoi în ficat. Mai mult, metaboliții și o mică parte a hidrocortizonului care rămâne neschimbată sunt excretați din organism împreună cu bila sau urină.

trusted-source[9], [10], [11]

Utilizați Unguent din picioarele calcaneale în timpul sarcinii

Femeile gravide nu sunt sfătuite să se angajeze în tratamentul fasciitei plantare, deoarece acest lucru poate afecta negativ procesul de gestație. În acest caz, se recomandă efectuarea altor proceduri analgezice - masajul picioarelor, folosirea tălpilor ortopedice fabricate individual, care includ o pernă specială sub călcâie și o schimbare în modul de mișcare.

Contraindicații

Unguentele care conțin o mustață de aur nu pot fi folosite de fumători. În general, contraindicația utilizării unguentelor provenite de la pinteni sunt reacții alergice la orice componente ale medicamentelor, la afectarea pielii, precum și la sarcină.

trusted-source[12], [13], [14], [15]

Dozare și administrare

NSAID unguent trebuie aplicat de trei ori pe zi în zona afectată cu un strat subțire. Consolidarea efectului medicamentului poate fi o procedură preliminară - 10 minute pentru a vă menține picioarele în apă caldă, apoi uscați-le ștergeți. Utilizați unguent ar trebui să fie o perioadă lungă de timp, cel puțin 2-4 săptămâni. Pentru a preveni posibila dependență, după 2 săptămâni, schimbați unguentul cu un alt medicament din același grup de medicamente.

Medicamente steroide hormonale - aplicați un pic unguent pe piele 2-3 r / zi. Distribuirea zonei inflamate cu mișcări moi. Cursul de tratament poate dura maxim 2 săptămâni.

Stimulatoare de recuperare - aceste unguente trebuie aplicate pe pielea uscată spălată până când medicamentul este complet absorbit. Această procedură trebuie efectuată la 2-3 r / zi. în 2-5 săptămâni.

Unguentele homeopate trebuie aplicate pe pielea spălată - un mic medicament este frecat frecvent până când este absorbit. Aplicați unguent trebuie să fie 3-4 r / zi. Cursul de tratament poate dura cel puțin 2 săptămâni și maximum 3 luni.

Unguentele din substanțe naturale și plantele medicinale - se aplică pe locul leziunii de trei ori pe zi. Este mai eficient să efectuați procedura după un masaj pentru picioare sau picioare pentru a îmbunătăți procesul de absorbție. Calitatea tratamentului se exercită prin folosirea în același timp a produselor Golden Sous și Counterattubes. În primele două zile, acestea trebuie aplicate pe oră, alternând între ele, astfel încât să nu existe reacții alergice. După 2 zile, puteți trata locul inflamat de două ori pe zi. Astfel de medicamente sunt permise pentru a fi utilizate pe termen lung - în termen de 1-3 luni.

Unguentele de încălzire trebuie aplicate la 2-3 r / zi, spălate anterior de pielea stratului anterior al medicamentului. Pentru aplicare, o cantitate minimă de medicamente va fi suficientă, care trebuie să fie frecată ușor în piele, apoi așteptați 2-3 minute, astfel încât să fie absorbit. Apoi, pentru a întări efectul, trebuie să fie purtat un picior de lână pe picior. Cursul de tratament durează aproximativ 10-14 zile.

trusted-source[16], [17], [18], [19]

Interacțiuni cu alte medicamente

Unguent Indometacin, atunci când interacționează cu medicamente care declanșează o reacție de fotosensibilizare, poate spori acest efect.

Hidrocortizonul unguent în combinație cu salicilații reduce activitatea acestora. În combinație cu glicozidele cardiace poate provoca hipopotasemie și atunci când interacționează cu anabolizanții poate spori hidrofilicitatea țesuturilor.

trusted-source[20], [21], [22], [23], [24], [25]

Conditii de depozitare

Unguentele pentru uz extern sunt păstrate în condiții standard - la o temperatură de cel mult 20-25 grade Celsius într-un loc uscat, închis de soare.

trusted-source[26], [27], [28], [29]

Termen de valabilitate

Orice unguent din colțul calcaneal este adecvat pentru utilizare timp de 2-4 ani de la data fabricației.

trusted-source[30], [31]


Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Unguent de la toc" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.