^

Sănătate

Probă de sticlă

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.11.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

O mostră de sticlă este o metodă eficientă de identificare a patologiilor, cronice și acute, în tractul urinar. Această metodă este deosebit de importantă pentru determinarea localizării exacte a focusului asupra inflamației. În practica clinică urologică sunt utilizate două metode. Există o mostră de sticlă de două porturi, precum și o mostră de sticlă de trei porturi. Acestea sunt numite și două eșantioane din sticlă și, respectiv, trei sticle. Ambele metode se aplică unei porțiuni a materialului - urină.

Scopul metodei este ca o mostră de sticlă să fie importantă pentru activitățile de diagnosticare. În urologie, în special în ceea ce privește bărbații, o mostră de sticlă ajută la identificarea uretritei, tumorilor, localizării și zonei focale în prostată. Dacă elementele formate se găsesc numai în primul container, atunci aceasta poate indica o patologie sau o infecție în ureter sau în canalul ureteral. În cazul în care o cantitate mare de impurități (leucocite și celule roșii din sânge) sunt identificate în două recipiente, proba de sticlă ajută la clarificarea „teritoriu“ și site-ul actual al inflamației în rinichi, în plus față de a determina zona inflamatorie în ureter.

Dacă eșantionul de sticlă este efectuat în mod repetat și rezultatele rămân aceleași alarmante, acest lucru poate indica un proces oncologic. Când formați pungi și mucoase în ultimul recipient, aceasta indică inflamația vezicii urinare, o infecție microbiană sau bacteriană și descărcări similare ale mucoasei indică inflamația glandei prostatei.

trusted-source[1]

Cum merge proba de sticlă?

Înainte de colectarea materialului, pacientul nu trebuie să urineze timp de cinci ore. Colectând o mostră cu două pahare, pacientul într-o singură urinare umple două recipiente. În primul rând nu se colectează mai mult de 100 ml de material, restul se colectează în cel de-al doilea. Dacă se prescrie un eșantion cu trei pahare, pacientul colectează urină pentru o urinare în trei recipiente la intervale regulate. O mostră de sticlă cu trei porturi este adesea însoțită de stimularea unui important organ masculin - glanda prostatică. În acest domeniu, se efectuează masajul, iar veziculele seminale sunt masate. În primele două containere, se colectează o urină simplă, dar nu foarte intensă, pentru a lăsa materialul pentru al treilea container. După colectarea inițială, se efectuează un masaj cu lumină adecvat, iar apoi se umple cel de-al treilea pahar. De fapt, a treia, ultima porțiune este cea mai informativă pentru cercetare.

O mostră de sticlă este o metodă microbiologică serioasă, în ciuda simplității sale. Această procedură simplă evidențiază activitatea leucocitelor și, uneori, cauza apariției cheagurilor de sânge (hematurie) în urină.

O probă de sticlă are două porți și trei portate - care este diferența?

În plus, că diferența în numărul de containere, nu există diferențe speciale în aceste opțiuni. Singurul lucru pe care o mostră de trei-sticlă este necesară pentru analiză împreună cu un masaj de prostată. În plus, o probă de sticlă din trei cisterne vă permite să determinați cu mai multă precizie cauza și sursa reală de descărcare pură în urină (pyuria). De regulă, pumnul și mucusul apar după stimulare - masaj și se așează în cel de-al treilea pahar.

Proba de sticlă este triplă, mai precis o probă cu trei pahare, este unul dintre cele mai eficiente elemente în diagnosticul complex al prostatitei cronice. Un astfel de test este, de asemenea, numit "standardul de aur" al diagnosticului clinic pentru astfel de boli. O mostră de sticlă este o metodă absolut nedureroasă și eficientă de diagnosticare.

trusted-source[2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.