Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Uleiul de pește și psoriazisul

Expert medical al articolului

, Editorul medical
Ultima examinare: 25.06.2018

Dacă o persoană este diagnosticată cu "psoriazis", aceasta poate însemna un singur lucru: pacientul va trebui să se lupte cu această boală neplăcută care acoperă straturile superioare ale pielii toată viața sa. S-ar părea că nu există nici un rău pentru sănătate, este necesar să-l tratăm, în mod constant să spiriem organismul cu "chimie" diferită? Dar ce este cu partea estetică a problemei? Și disconfortul fizic, care reduce semnificativ calitatea vieții, nu merită să scape de ea? În plus, problema "chimiei" este rezolvată rapid și ușor cu ajutorul unor mijloace alternative, dintre care unul este uleiul de pește, utilizat pe scară largă în psoriazis.

Beneficiile uleiului de pește în tratamentul rahitismului au auzit multe, dar faptul că acest tip de aditiv alimentar ajută la combaterea efectivă a manifestărilor de o boală incurabilă controversat numit psoriazisul nu suspecta toate. Cu toate acestea, acest instrument ca stimulent auxiliar al sistemului imunitar este recomandat nu numai de vindecătorii alternativi, ci și de medici calificați.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Clasificarea ATC

D05 Препараты для лечения псориаза

Ingrediente active

Рыбий жир из печени тресковых рыб

Indicaţii Ulei de pește pentru psoriazis

Pentru a înțelege modul în care impactul de ulei de pește de pe plăcile psoriazice trebuie să fie familiarizați cu compoziția chimică a acestui produs de valoare. Studiul său a descoperit în uleiurile de pește benefice pentru sistemul imunitar și vitaminele A și D. Pielii Lipsa acestor vitamine este cauza comună că pielea devine uscată și aspră, iar unghiile incep sa stratificarea. Intr-adevar, vitamina D, al cărui conținut de ulei de pește este un lider, în plus față de menținerea raportul optim de calciu și fosfor din organism, stimulează sistemul imunitar și nervos, și este de asemenea implicat activ în procesul de regenerare a pielii si exfolierea „mort“ și celulele modificate în psoriazis. Un retinol, de asemenea, cunoscut sub numele de vitamina A, stimulează creșterea și reproducerea celulelor pielii sanatoase.

Componentele cele mai valoroase ale uleiului de pește sunt acizi grași polinesaturați, cunoscuți sub numele de Omega-3 și Omega-6. Acestea împiedică dezvoltarea aterosclerozei și formarea cheagurilor de sânge în vase, reducând nivelul colesterolului din sânge. Ei normalizează, de asemenea, nutriția celulelor țesuturilor și organelor și au, de asemenea, un efect antiinflamator.

Cea mai mare cantitate de acizi grași, în special omega-3 pot fi găsite într-un pește delicatesă scumpe, cum ar fi păstrăv, somon, somon, și altele. Consumul regulat al acestor specii de pești este un excelent de prevenire a multor boli, dar achiziționarea de atât de valoroase pentru sănătatea umană de pește nu toată lumea își poate permite . În plus, este mai util să folosiți pește într-o formă proaspătă, necongelată, care nu este întotdeauna posibilă. Înghețul este cauza distrugerii anumitor substanțe nutritive și vitamine din pește. Toate aceste nuanțe au fost luate în considerare în dezvoltarea de ulei de pește de droguri, care este la un preț accesibil, puteți cumpăra de la farmacie, și într-o formă convenabilă de eliberare: sub formă de capsule sau soluție.

După ce ați studiat compoziția uleiului de pește, înțelegeți că un astfel de produs nu poate decât să aducă beneficii în tratamentul bolilor de piele. Compoziția și efectul acesteia asupra organismului uman determină eficacitatea uleiului de pește în psoriazis, atât ca parte a terapiei complexe a exacerbărilor bolii, cât și ca agent de recuperare și profilaxie în timpul remisiunii.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12]

Dozare și administrare

Tratamentul psoriazisului este un proces complex și de lungă durată, cu un rol important în tratamentul local cu preparate topice, dintre care uleiul de ficat de cod ocupă un loc onorabil. Și poate fi folosită atât în formă pură, cât și în compoziția măștilor și a unguentelor acasă.

Aplicarea externă a uleiului de pește în psoriazis este prezentă atât în timpul exacerbării bolii, cât și pentru o perioadă de timp după îndepărtarea simptomelor pentru îmbunătățirea stării pielii.

În timpul unei exacerbări a patologiei și a creșterii zonei afectate a pielii, se recomandă lubrifierea acestora cu un ulei de pește cald încălzit pe o baie de apă, lăsând-o timp de 45-50 de minute. După aceea, grăsimea rămasă este îndepărtată prin ștergerea pielii cu apă caldă printr-un bandaj steril sau o vată de bumbac. Pentru procedura, puteți utiliza atât o soluție de ulei de pește, cât și capsule, pre-străpuns cu un ac pentru a elibera conținutul.

Unguentul curativ eficient pentru psoriazis se obține din ulei de pește și ouă. Pentru prepararea sa, veți avea nevoie de fierte, zdrobite și prăjite într-o tigaie uscată până când lichidul uleios apare în gălbenușurile ouălor domestice. Acest gruel este combinat cu uleiul de pește și aplicat pe plăcile de psoriazis până când pielea se curăță.

Ca o condiție îmbunătățită a pielii și preventivă pentru psoriazis, se recomandă aplicarea unei măști externe pe bază de ulei de pește și miere. Aplicați-l în mod regulat timp de o jumătate de oră, spălat mai târziu cu apă caldă sau un decoct de mușețel. Această procedură are un efect antimicrobian, elimină procesele inflamatorii și echivalează pigmentarea afectată.

Psoriazisul este o boală care, deși se manifestă numai în straturile superficiale ale pielii, are rădăcini mai profunde. Prin urmare, terapia sa nu se limitează la retragerea locală a simptomelor, prin aplicarea externă a medicamentelor. Deci, uleiul de pește în medici de psoriazis sfătuiește nu numai să smulgă pe piele, ci și să ia înăuntru. Doza obișnuită de terapie de întreținere este de 500 mg sau 3 capsule de ulei de pește. Se recomandă ca norma zilnică să fie împărțită în 3 doze, care sunt combinate în timp cu consumul de alimente.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17]

Recenzii privind tratamentul uleiului de pește

Trebuie să spun că nu există astfel de medicamente care să ajute toți pacienții. Și ce putem spune despre aditivii alimentari, care, în plus, nu sunt un panaceu pentru bolile în care sunt recomandate pentru utilizare.

Deci, uleiul de pește, poate atenua starea multor pacienți, dar nu există nici o modalitate de a vindeca o boală incurabilă. Opiniile medicilor vorbesc despre eficacitatea efectivă a tratamentului, atât pentru ameliorarea simptomelor psoriazisului, cât și pentru ameliorarea generală a corpului, în special normalizarea sistemului nervos și imunitar. Dar utilizarea de medici de ulei de pește recomandă în terapia complexă, atunci rezultatul va fi mai lung și mai vizibil.

Nu uitați că, ca medicament, uleiul de pește are contraindicații pentru utilizare. Poate provoca manifestări alergice și reacții de intoleranță la medicamente. Nu merită să riscați și cu un conținut crescut de calciu sau vitamină D. Ingerarea uleiului de pește este interzisă în cazul bolilor acute de ficat și rinichi, precum și în tulburările glandei tiroide.

Uneori este nerespectarea recomandărilor privind utilizarea uleiului de pește care conduce la apariția simptomelor nedorite și, în consecință, la feedback-ul negativ de la pacienți.

Mulți pacienți pur și simplu nu înțeleg că un ulei de pește nu poate vindeca psoriazisul. Pentru a elimina simptomele și a crește timpul de remisie al bolii, în plus față de terapia complexă, este de asemenea necesar să se respecte o anumită dietă. Și dacă în cazuri ușoare de psoriazis, când sunt afectate părți mici ale corpului, utilizarea uleiului de pește oferă rezultate tangibile chiar și fără alte medicamente, apoi în cazuri severe fără terapie medicamentoasă este pur și simplu imposibil de făcut.

Trebuie înțeles că uleiul de pește din psoriazis este un fel de instrument auxiliar care facilitează starea pacientului și îmbunătățește eficacitatea altor medicamente prin stimularea corpului pentru a lupta împotriva bolii. Așteptarea unui miracol din folosirea sa nu merită, pentru că pentru a vindeca o astfel de boală insidioasă, cum ar fi psoriazisul, chiar și preparatele medicale nu pot fi chiar eficiente. Dar aici pentru a atenua starea pacientului, oferindu-i speranță pentru o viață normală, plină, fără a se desprinde pielea, mâncărimea și plăcile urâte pe piele pentru o perioadă de timp, uleiul de pește poate bine. Și nici o "chimie"!

Grupa farmacologică

Регенеранты и репаранты

Efect farmacologic

Регенерирующие и репаративные препараты

Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Uleiul de pește și psoriazisul" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.