^

Sănătate

Tratamentul pruritului în zona intimă la bărbați

, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Întrucât mâncărimea în perineu a sexului mai puternic poate fi o consecință a diferiților factori, nu este necesar să se vorbească despre schemele generale de tratament. Acest lucru a devenit clar atunci când am considerat dependența calității diagnosticului diferențial și a rezultatelor terapiei prescrise de rezultatele sale.

De exemplu, atunci când vine vorba de herpes genital, care, deși este considerată o infecție cu transmitere sexuală de către, dar nu este o bacterie, un virus, tratamentul cu medicamente antibacteriene sistemice nu are sens. Pacientul este atribuit immunostimulants de primire și vitamine pentru a creste apararea organismului de a lupta impotriva virusului herpes, precum și administrarea sistemică și topică a agenților antivirali sub formă de injecții, tablete și unguente ( „Aciclovir“, „Panavir“, „Alpizarin“ și colab.), Și preparatele interferon. Aplicat chiar și unele buget, cu acțiune antibacteriană, bine dovedit în tratamentul infecțiilor cu herpes (unguent soluții „Levomekol“ „clorhexidină“ și „Miramistin“).

Tratamentul diabetului zaharat se efectuează cu medicamente care reduc zahărul (Metmorphine, Diabeton, Maninil, Amaril, Glukobay, etc.). Având dependență de insulină, se administrează preparate de insulină. Dar, în orice caz, o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați este obligatorie, în care este absentă zahărul, dând loc îndulcitorilor.

Dacă este o infecție bacteriană, atunci, de obicei, se prescrie antibiotice cu un spectru larg de acțiune, ținând cont de posibila cauză a bolii. Adevărat, tratamentul eficient este posibil numai după determinarea acestui agent patogen prin metode de laborator. Prin schema de tratament cu antibiotice ar trebui să fie, de asemenea, însoțit de unul dintre cele mai eficiente medicamente, probiotice care ajuta la restabilirea sparți puternici agenți antibacterieni microflorei intestinale, de altfel un risc ridicat de a dezvolta dysbiosis.

Infecția bacteriană duce întotdeauna la apariția inflamației, prin urmare, medicamente antiinflamatorii prescrise (glucocorticosteroizi locali hormonali, mai puțin AINS). Dacă un om are pe piele în zona intimă nu include numai mâncărimi și roșeață, dar rana, agenți de vindecare a rănilor utilizate (de exemplu, același unguent „Levomekol“ soluții antiseptice).

Tratamentul infecțiilor fungice, inclusiv lischay impetigo se efectuează folosind agenți antifungici sub formă de unguente ( „Clotrimazol“ „Lamisil“ „nistatin“, „Nitrofungin“ etc.). Infecția fungică provoacă de asemenea inflamația severă a țesuturilor și necesită utilizarea de medicamente antiinflamatoare.

Eczema pe penis, scrot și regiunea pubiană, care aparține categoriei dermatozelor, cum ar fi lichenul roz, necesită o abordare diferită a tratamentului. Această boală este în mare parte alergică, deși poate deveni foarte rapid complicată prin atașarea unei infecții fungice sau bacteriene. Regimul de tratament include:

 • medicamente antiinflamatorii hormonale cu efect analgezic (mai frecvent unguent hidrocortizon sau complex hidrocortizon + prednisolon),
 • sedative ("Sedavit", "Tinctura mamă", "Glycesed" etc., deoarece boala se dezvoltă adesea pe nervi),
 • antisepticele locale ("Furatsilin", "Chloggexidine", "Betadin"),

și, bineînțeles, antihistaminice care ameliorează alergia, inclusiv  mâncărime în zona intimă la bărbați.

Lice lati tratate cu soluții speciale insektetsidnyh, loțiuni, spray-uri aplicate direct pe zona pubiană (spray-uri „ParaPlyus“, „PedikulenUltra“, o loțiune sau o emulsie „Medifoks“ loțiune și unguent „Nittifor“ et al.). Părul din acest loc trebuie ras.

Tratamentul diferitelor boli care provoacă mâncărime în locuri intime poate fi spus de mult timp. Dar, în plus față de tratamentul direct al bolii identificate trebuie să fie, de asemenea, un tratament simptomatic, având ca scop eliminarea simptomelor dureroase, nu permit manipularea terapeutică eficientă și agravează numai situația (formarea de răni, infecție care unește, infecție de separare pe o suprafață mare, etc). Pentru a atenua mâncărimea sunt prescrise medicamente antipruritice.

Deoarece prurit poate fi privit ca un răspuns alergic al unui organism la un anumit stimul eficient în acest sens, considerate ca antihistaminice (alergie medicamentoasă), care poate fi utilizat ca monoterapie în țesutul și detergenții alergiei (cu toate acestea, alergen trebuie excluse de la utilizarea) , precum și medicamente.

Antihistaminicele pot fi alocate pentru recepția în interior ( „Diazolin“, „Suprastin“, „loratadină“, „Zirtek“ et al.), Precum și local sub formă de unguente hormonale si non-hormonale. Apropo, un antihistaminic bun efect antipruriginoasă au preparate hormonale ( „prednisolon“, „Hidrocortizon“, „Lorinden“, „Sinalar“, „Celestoderm“, „Beloderm“, „Advantan“ și altele.) Și medicamente corticosteroizi complexe în antibiotice ( " Triderm "etc.).

Dacă tratamentul este terapia hormonala nu este eficace sau este considerată a fi imposibilă, medicul poate prescrie unul dintre medicamentele calcineurinei inhibitori ( „Elidel«»Protopic“, «Takropik» et al.), Care inhibă eliberarea de mediatori inflamatori și de a reduce pruritul. Mâncatul pe pământul nervos este ușor de eliminat prin sedative și tranchilizante.

Pentru agenții anti-pruriginoase non-hormonale pot include, de asemenea, unguente „Fenistil“, „Dimotsifon“ și altele, care trebuie să fie utilizat cu precauție, deoarece acestea pot provoca iritații ale mucoaselor și țesuturilor delicate în zona intimă.

Medicamente eficiente pentru mâncărime în zona intimă

Dacă vorbim despre cea mai mare parte a patologiilor, în care există o mâncărime în zona intimă la bărbați, atunci acest simptom este considerat cel mai dureros și necesită o ușurare rapidă. La urma urmei, aceeași inflamație pur și simplu nu poate fi eliminată dacă pacientul pieptă în mod constant locul inflamat. În plus, cu cât pieptenii sunt mai puternici și mai frecvenți, cu atât este mai probabil formarea rănilor și infecția lor. Și atunci există o întrebare atât de importantă,  ce să eliminăm mâncărimea în perineu?

Luați în considerare mai multe medicamente care pot ajuta la rezolvarea acestei probleme. Să începem cu corticosteroizi, care în acest sens sunt cei mai eficienți.

Celestoderm “ - inflamatorii si antipruriginoasă medicament pe bază de betametazonă corticosteroizi sub forma unei creme pentru aplicare topică, care este utilizat pentru tratarea bolilor dermatologice. Medicamentul reduce reacțiile inflamatorii în țesuturi și mâncărime cu diferite tipuri de dermatoză și modificări legate de vârstă. Eficient pentru utilizarea în locuri cu umiditate ridicată a corpului.

Unguent este aplicat un strat subțire pe locurile inflamate mâncărime nu mai mult de 3 ori pe zi. Puteți să-l frecați ușor în piele și să-l lăsați absorbit, fără a o acoperi cu o cârpă.

Medicamentul nu este destinat pentru tratamentul persoanelor care sunt alergice la acest medicament, infecții virale și fungice de localizare diversă, acnee roz, dermatita, acnee rozacee, dermatite bacteriene și patologii venerice, pentru tratamentul bolilor oftalmologice.

Medicamentul nu trebuie utilizat timp îndelungat și acoperă zona tratată cu materiale etanșe.

În locul aplicării unguentului poate experimenta senzații neplăcute ca o senzație de arsură, furnicături, mâncărimi, erupții cutanate câștig, ceea ce indică faptul că reacțiile alergice la medicament în sine.

„Triderm“ - aceasta este prepararea complexului de evacuare medicamente , deoarece împreună cu un corticosteroid (betametazona) conține un antibiotic (gentamicina aminoglicozidic) și componenta antifungice (antimicotice clotrimazol). Acest medicament este prescris numai în cazul în care există motive pentru a suspecta o infecție bacteriană ( de obicei stafilococice), sau fungice, cauzând oameni mâncărime într - o zonă intimă.

Cu ajutorul medicamentului sunt tratate dermatozele cauzate de microorganisme, precum și în cazul unei infecții ulterioare.

Unguentul este eficient pe suprafețe umede, umede, dar nu se recomandă aplicarea pe pielea afectată (răni, zgârieturi, bule de spargere). În astfel de cazuri, este mai util să se utilizeze agenți de vindecare a rănilor și antiseptice.

Pielea se aplică de două ori pe zi, încercând să capteze și o mică suprafață de piele intactă în jurul zonei afectate.

Unguentul nu este utilizat pentru hipersensibilitate la componentele sale, aminoglicozidele antibiotice și derivații de imidazol. Alte contraindicații utilizarea de  medicamente  sunt: tuberculoza pielii, sifilis, reacții cutanate după vaccinare, ulcere și fisuri în piele, acnee, formă neregulată de psoriazis, infecții virale cutanate naturale , inclusiv herpes, varicela. De asemenea, medicamentul nu este utilizat pentru vene varicoase.

Utilizarea medicamentului poate fi ocazional însoțită de apariția pe piele a iritațiilor, arsurilor sau a altor reacții care indică o sensibilitate crescută la componentele medicamentului. Alte simptome neplăcute pot apărea numai pe fondul utilizării pe termen lung a unguentului sau în cazul aplicării acestuia sub acoperiri ermetice care blochează accesul la aer.

Elidel “ - medicamente reprezentative care inhibă sinteza și eliberarea calcineurinei - substanțe responsabile de mâncărimi și inflamația care rezultă dintr - o reacție alergică. Acest unguent pentru uz extern este recomandat în cazul în care tratamentul cu corticosteroizi este, din anumite motive, imposibil sau nu aduce rezultatul așteptat.

Acest unguent trebuie, de asemenea, să aplice un strat subțire pe zonele mâncărime înroșite, frecându-se ușor pe pielea afectată, tratând cu grijă faltele inghinale. Tratamentul se efectuează până la dispariția simptomelor.

Medicamentul nu este utilizat pentru hipersensibilitate la principala substanță activă a medicamentului (pimecrolimus) sau la componentele sale auxiliare.

Utilizarea medicamentului poate declanșa apariția unor reacții alergice și anafilactice de severitate variabilă, intoleranță la alcool, dezvoltarea infecțiilor cutanate. Au existat, de asemenea, rapoarte privind cazuri izolate de cancer de piele și limfadenopatie, dar nu a existat nicio legătură între utilizarea Elidel și aceste patologii.

În timpul aplicării unguentului asupra pielii, pacienții pot simți arsuri, mâncărime și dureri în zona zonei afectate. Astfel de simptome, împreună cu umflarea țesuturilor, o încălcare a sensibilității lor, o erupție cutanată arată că utilizarea medicamentului este în continuare nedorită.

"Dimotsifon" este un medicament nesteroidian cu acțiune antipruritică, antialergică, antibacteriană și antiinflamatoare. Unguentul nu are un efect negativ asupra imunității locale inerente medicamentelor antiinflamatoare hormonale.

Medicamentul este prescris pentru diverse dermatite, eczeme, herpes, reacții alergice sub formă de mâncărime și erupții pe diferite stimuli.

Aplicați unguentul de 2 sau 3 ori pe zi, aplicându-l pe pielea inflamată cu un strat subțire. Acoperirea suprafeței tratate nu este recomandată pentru încă o jumătate de oră, după care se recomandă izolarea zonei inghinale timp de cel puțin două ore. Cursul tratamentului cu medicamentul este de obicei de 1,5-2 săptămâni.

Aplicarea severă a medicamentului nu este recomandată în cazurile de inflamație severă, când este mai probabil să se utilizeze agenți hormonali în zonele intime pentru bărbați și, de asemenea, în caz de hipersensibilitate la componentele unguentului. Efectele secundare ale medicamentului sunt de obicei reduse la reacții alergice ușoare.

" Zirtek " este un medicament antihistaminic dintr-o nouă generație sub formă de tablete pentru administrare orală. Cu toate acestea, o alergie este o reacție sistemică, care nu poate fi gestionată întotdeauna numai cu ajutorul mijloacelor locale.

Alocați un medicament pentru diferite dermatoză alergică, principalele simptome ale cărora sunt mâncărime și erupții pe corp.

De droguri "Zirtek" ia în interiorul 1 comprimat pe zi. Nu este nevoie să mestecați tabletele, dar trebuie să beți.

Dacă pacientul are patologii severe ale sistemului renal, medicul trebuie să ajusteze doza medicamentului. Alocați în acest caz medicamentul în sine este periculos pentru rinichi. Dacă nu este vorba numai de patologia rinichilor, ci și de stadiul terminal (cel mai sever) al insuficienței renale, utilizarea medicamentului este interzisă.

Alte contraindicații la medicamente pacienții de sex masculin sunt: un sindrom de malabsorbție la glucoză-galactoză, intoleranță la galactoză congenitală, deficit de lactază, hipersensibilitate la componentele medicamentului, o reacție negativă la hidroxizină. Cu grijă, numiți un medicament pe cale orală la pacienții cu patologie severă hepatică și renală, precum și la vârstnici.

Medicamentul afectează sistemul nervos, luarea medicamentului poate fi însoțită de somnolență, apatie sau agresivitate inversă, excitare nervoasă, tulburări de somn. Există, de asemenea, halucinații, sindrom convulsivant, sensibilitate scăzută a corpului, tremor de membre, confuzie, leșin.

De asemenea, este posibilă afectarea temporară a funcțiilor vizuale, tahicardia, apariția unei tulburări la rece, urinare. Deoarece comprimatele de Zirtek sunt administrate pe cale orală, simptome precum durerea abdominală, greața, disconfortul scaunului, uscăciunea gurii, funcționarea defectuoasă a ficatului sunt destul de acceptabile.

În ciuda faptului că Zirtek este un medicament antialergic, nu merită exclusă dezvoltarea reacțiilor alergice la componentele sale individuale. Un alt dezavantaj al medicamentului poate fi considerat probabilitatea unei creșteri a greutății corporale ca rezultat al aportului său.

Dar există veste bună. Toate reacțiile adverse de mai sus tipice de antihistaminice, noua generație de medicamente, căruia îi aparține „Zyrtec“ sunt foarte rare, și mâncărime în unele părți private ale bărbaților și alte manifestări de alergii dispar destul de repede.

trusted-source[1], [2], [3]

Tratament alternativ

Trebuie spus că nu toate cazurile de mâncărime în zona intimă la bărbați trebuie să suspecteze o patologie gravă și să aplice medicamente puternice. Uneori, pentru eliminarea unui simptom neplăcut, cunoștințele despre medicina alternativă sunt suficiente.

De exemplu, dacă rîia a fost cauzată de lipsa de igienă a perineului, cauzând iritație tisulară a apărut fluide fiziologice, apa pentru scăldat poate să nu fie suficient pentru a elimina rapid simptomele dureroase. Pentru ajutor vor veni decoltări liniștitoare de ierburi și uleiuri aromatice.

Tratamentul pe bază de plante,  în acest caz , este foarte important, deoarece multe plante au proprietăți anti-inflamatorii și un efect antimicrobian, ajutându - le pentru a curăța rapid simptomele neplăcute. De exemplu, decoct sau infuzie de musetel (1 lingura de flori uscate în 0,4 I de apă), care poate fi utilizată pentru spălarea pieselor particulare sau ca loțiuni în locuri cu o iritație puternică, are o acțiune calmant, antiinflamator si antiseptic pe piele.

O altă iarbă populară în oameni, care poate elimina mâncărimea și inflamația, este urzica. Ca medicament, folosiți un decoct de flori de urzică (1 lingură de materii prime uscate pe 1 ceașcă de apă clocotită, pentru a sta pe foc mic pentru nu mai mult de 3 minute). Utilizați un decoct pentru spălarea locurilor intime. Se poate adăuga și la baia de baie.

Pentru a elimina mâncărimea și disconfortul din zona intimă ajută și decoctarea florilor din viburnum. Dar 1 lingura. Apa de fierbere luam 1 lingura. Flori uscate si insistati pentru cel putin 20 de minute. Îl folosim pentru spălarea locului bolnav și a lotiunilor.

Dacă nu există doar o mâncărime, ci și o iritare puternică, un decoct de diferite ierburi cu efect antimicrobian va veni la salvare. Ca materie primă, puteți folosi o colecție de mușețel, calendula, salvie, ienupăr, sunătoare, scoarță de stejar. Un pahar de apă clocotită va trebui să ia 1-1,5 linguri. Colectare de ierburi. Insista va dura o lungă perioadă de timp, cel puțin o oră.

În plus față de ierburi, plantele din interior pot fi, de asemenea, utilizate pentru a combate pruritul și iritarea: aloe vera, aloe (agave sau renină), Kalanchoe. Plicurile de suc din aceste plante trebuie să lubrifiaze zona afectată, ceea ce va ajuta la scăderea mâncării dureroase, iar rănile de pe piele vor fi strânse mai repede. Puteți lubrifia zona de mâncărime cu uleiuri esențiale de mentol și arbore de ceai, care are un efect suplimentar puternic antimicrobian.

În ceea ce privește alte medicamente care pot fi utilizate pentru a combate mâncărimi și inflamații, ele pot include:

 • soluție de sifon și sare (pentru 1 litru de apă luăm 1 lingură de substanțe granulate), utilizat pentru spălarea frecventă a zonei intime,
 • miere (în absența unei reacții alergice la produsele apiculturii), se aplică pe piele mâncândă, inflamată pentru o vreme,
 • proaspat stors suc de lămâie, zer de lapte sau o soluție slabă de mere naturale oțet de cidru (mijloace eficiente pentru infecții fungice suspectate, creând un mediu acid, improprii pentru înmulțirea ciupercilor și a bacteriilor) este folosită pentru scăldat frecvente și loțiuni.

Apropo, sapunul natural este considerat un excelent agent antibacterian, de ingrijire. Este bine să luați, bineînțeles, săpun economic sau de gudron, care se caracterizează printr-un efect antimicrobian și antiparazitar vizibil. În cazuri extreme, pentru procedurile de igienă, puteți folosi săpun normal pentru bebeluș cu toc, aloe sau musetel sau fără umpluturi.

Toate mijloacele de mai sus pot fi folosite cu permisiunea medicului ca tratament suplimentar. Infuziunile și decocturile de plante medicinale îi vor ajuta pe cei ale căror mâncărimi au devenit insuportabile, dar lipsește abilitatea de a căuta rapid ajutorul din partea unei farmacii sau a unui spital.

Ce altceva poate fi folosit pentru combaterea mâncării dacă nu este o patologie gravă? Orice creme de corp cu sedativ, acțiune anti-alergice (posibil pe baza daisy ieftine, calendula, serie, etc.), de tip unguent „salvatorul“ sau „Boro plus“ prin pulverizare „Panthenol“ și alți agenți similari.

trusted-source[4], [5]

Homeopatia cu mâncărime

Se pare, ce poate ajuta homeopatia cu un simptom atât de ciudat cum este mâncatul în zona intimă a bărbaților? Se dovedește că poate și poate ajuta, chiar înainte de stabilirea diagnosticului final. Aceasta înseamnă că medicul-homeopat poate numi un tratament simptomatic, ținând cont de plângerile pacientului, chiar înainte de a efectua teste de laborator speciale.

În homeopatia cu privire la un simptom cum ar fi mâncărime, este mai important să nu știm cauza aspectului său, ci caracteristicile simptomului însuși: când apare, de la care crește sau scade. Pe baza acestor informații, homeopatul poate prescrie deja unele medicamente, pacientul va primi restul prescripțiilor după finalizarea procedurilor de diagnosticare după stabilirea diagnosticului final.

Deci, ce fel de medicamente pot fi prescrise pentru plângerile pacienților cu privire la mâncărime în perineu:

 • În cazul în care un pacient este preocupat de mâncărime în zona genitală, pielea devine roșie, însoțită de mâncărime combinată cu durere și furnicături pot să apară bule, dar de relief de la impact mecanic asupra pielii râios pacientul nu primeste, este probabil să fie numit de droguri  Rhus  toxicodendron.
 • Acest medicament, împreună cu medicamente precum grafitul, Mercurius solubilis, poate fi prescris cu prurit înțepător în locuri intime, atunci când orice erupție este absentă. Dacă mâncărimea cardării este intensificată, sunt prescrise  toxicodendronul Pulsatilla și  Rhus și când Sulfuris, Calcium carbonicum, Thuja scad, este util. Fosforul este prescris indiferent de reacția cutanată la cardare.
 • Când este vorba de puternic (înțepături) mâncărime pe fondul experiențelor și excitare a planului sexuale pentru a obține ajutor de la remediul homeopatic Causticum, Arsenicum album, fosfor.
 • Dacă mâncărimea din zona intimă la bărbați este intensificată prin expunerea la aer rece (de exemplu, când o persoană își scoate hainele), medicamentele eficiente vor fi:
  •  Rumex crispus (nu există erupții cutanate sau sunt alergici la bulversare);
  • Kalium bichromicum (în prezența bolilor de piele),
  • Natrium sulfuricum (dacă apar boli interne),
  • Oleander (dacă există o erupție eczematoasă sau herpetică la nivelul organelor genitale).
 • În cazul în care există o îmbunătățire față de frig, se pot numi următoarele:
  • Alumina (mâncărime insuportabile și arsuri, apariția fisurilor în pielea inflamată),
  • Sulfuris (mâncărime nu este foarte puternică, devine bine să zgâriați),
  • Psorin (cu erupții herpetice, miros neplăcut în loc de mâncărime, intensificarea simptomului dureros la căldură).

În cazul în care medicul are îndoieli, opțiunea de taxă pentru o altă natură a mâncărimei este numirea a trei medicamente simultan: Sulfuris, Calcium carbonicum și Lycopodium.

Nu vă fie frică să faceți remedii homeopate înainte de a se face diagnosticul final. Toate medicamentele de mai sus au un efect complex de vindecare asupra organismului, care nu poate provoca complicații. Nu există practic contraindicații și efecte secundare în tratamentele homeopate, care încă o dată vorbește despre siguranța unui astfel de tratament.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.