^

Sănătate

Mâncărime, arsură și roșeață în zona intimă a bărbaților

, Editorul medical
Ultima examinare: 17.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Mâncatul pe corp nu este un simptom periculos, dar foarte neplăcut și enervant, pe care majoritatea oamenilor s-au confruntat de mai multe ori. Mâncarea provoacă întotdeauna o dorință obsesivă de a vă ușura suferința prin zgârierea locului mâncărimei. Dacă acestea sunt mâini sau fețe, nu există obstacole speciale în îndeplinirea nevoii de îndepărtare a mancarimii prin mijloace mecanice, dar mâncărimea în zona intimă a bărbaților și a femeilor reprezintă o problemă reală. Noi, oameni, într-un fel nu prisavlyudno în mod normal zgâriați locurile lor intime, și în sine o mancarime regulată nu poate fi un simptom inofensiv al oricărei boli. Ce poate dovedi, de fapt, mâncărime în zona genitală și perineu și cum să facem față acestui simptom neplăcut?

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Cauze mâncărime în zona intimă a bărbaților

Întrucât există diferențe semnificative în structura organelor genitale feminine și masculine, este logic ca un articol să abordeze problemele unui anumit gen, mai degrabă decât să vorbească în fraze generale. Astăzi vom vorbi despre problema mâncării într-un loc intim la bărbați.

Trebuie spus că, în ciuda durerii simptomului, sexul puternic nu se grăbește să se adreseze medicului cu problema ingerării intime. Cineva se referă pur și simplu la simptom blithely și crede că totul va trece de la sine, în timp ce alții se confruntă cu o barieră psihologică atunci când vine vorba de problemele unui plan intim. Și există și cei care se tem, pur și simplu, că mâncărimea va fi un simptom al unei boli cu transmitere sexuală existentă, care este mai bine să păstrați tăcerea.

De fapt, există multe motive pentru apariția mâncării în locuri intime, dar numai medicul specialist poate stabili care dintre simptome este asociat cu diagnosticul și apoi după anumite studii. Efectuarea unui diagnostic este neprofesională, însă ideea posibilelor cauze ale pruritului în locuri intime este chiar utilă pentru dezvoltarea generală.

Înainte de a încerca să înțelegeți factorii care cauzează prurit, trebuie să înțelegeți pentru voi înșivă ce este acest simptom. Medicul mâncărimi numesc răspunsul organismului la anumiți stimuli, care pot fi atât externi, cât și interni. Este ca o etapă intermediară, după care durerea va urma. Dar trebuie să spun că uneori este mai ușor să suferi durere decât mâncărime, ceea ce forțează pur și simplu o persoană să afecteze cumva locul mâncărimei, și anume zgârierea ei. Și deoarece mâncărimile nu apar de la zero, pieptenele pot agrava problema numai, ducând la formarea de răni.

Deci, ceea ce poate duce la apariția de mâncărime severe în zona intimă la bărbați, provocând daune pentru ei înșiși? Cauzele pot fi externe și interne. Luați în considerare primele cauze externe non-patologice:

 • Mânatul este un răspuns la efectele factorilor iritanți, care pot fi excreții fiziologice simple (urină, fecale, etc.). Dacă un om nu acordă suficientă atenție la igiena penisului si perineului, nu este surprinzător faptul că, în timp, în zona inghinală pot apărea mâncărimi și iritații (roșeață, umflarea țesuturilor, arderea din cauza apariției microfisurilor la nivelul pielii).
 • Dar mâncărimea și înroșirea în zona intimă a bărbaților nu indică întotdeauna o igienă nesatisfăcătoare. Simptomele pot apărea brusc după ce începeți să purtați lenjerie de corp nouă. Poate că țesătura de chilot conține fire sintetice care provoacă reacții alergice de la corpul masculin. De obicei, în astfel de situații, mâncărimea, înroșirea și erupțiile cutanate (și sunt destul de posibile cu alergii) trec aproape imediat după refuzul de a purta lenjeria inadecvată.
 • O reacție alergică poate să apară nu numai ca răspuns la compoziția lenjeriei de corp, ci și la detergenții utilizați în spălarea hainei. Dacă multe pulberi provoacă o iritare alergică pe mâini, să nu mai vorbim de pielea delicată delicată în locuri intime.
 • Alergia la țesuturi și pulberi este doar o parte a aisbergului. Faptul că astfel de display-uri sunt, de asemenea, caracteristice sensibilității individuale la componentele individuale ale detergenților utilizați pentru igienă personală (săpun, gel de duș, mijloace speciale), diverse lubrifianți utilizate în timpul actului sexual și utilizarea prezervativului (poate fi alergic la latex sau componente suplimentare).
 • Ce altceva poate provoca alergii și mâncărime în locuri intime? Desigur, medicamente. În cazul hipersensibilității la componentele medicamentelor locale și sistemice, pot apărea diverse reacții, inclusiv mâncărime, arsuri, erupții pe piele. Dacă este vorba despre soluții și unguente aplicate în exterior în locuri intime, nu este surprinzător dacă apar manifestări alergice în acest domeniu.
 • Dar înapoi la lenjeria de corp. Țesăturile sintetice în lenjerie și haine sunt periculoase nu numai pentru posibilitatea reacțiilor alergice la acestea, ci și pentru "efectul de seră" pe care îl produc. „Non-respirație“ lenjerie de corp ajută să se asigure că, în zona genitală temperatura va crește în mod continuu, ceea ce poate provoca nu numai o mâncărime în perineu, dar, de asemenea, tulburări ale funcției de reproducere a bărbaților.
 • Trebuie spus că hipotermia, care reduce imunitatea locală, nu este mai puțin periculoasă pentru zonele intime decât supraîncălzirea. Mânatul poate fi un fel de reacție alergică la frig sau poate fi cauzată de o scădere a apărării organismului și, prin urmare, reproducerea microflorei oportuniste pe piele. Pentru bărbați, este periculoasă, cum ar fi ambalarea excesivă a zonei pelvine și înghețarea acesteia, și chiar mai mult o schimbare bruscă a temperaturii.

Acum este timpul să acordăm atenție cauzelor patologice externe, adică boli care afectează pielea exterioară din zona intimă. Următoarele boli pot fi considerate factori de risc pentru apariția acestui prurit:

 • Pediculoză. Nu este necesar să se creadă că această boală este caracteristică numai zonei capului. Paduchii se gasesc pe orice parte a parului vara, inclusiv in regiunea pubiana. Desigur, păduchele pubian în aparență este ușor diferit de „chiriași“ de pe cap (este foarte mic, translucide și inactivă), dar mâncărimea că este capabil de a provoca o lună după infectare, mult mai puternic decât mancarime atunci când păduchi pe cap.
 • Mycosis, de exemplu, ringworm in zona inghinala. Ficatul leziunilor fungilor microscopici, precum și păduchii, poate fi observat și pe orice parte a corpului acoperit cu păr, inclusiv zona pubisului, perineu, scrot, anus. Și unul dintre simptomele de micoză a organelor genitale este senzația dureroasă de mâncărime și arsură în perineu la bărbați.

Apropo, reproducerea ciupercilor intr-un loc intim poate fi declansata doar prin purtarea lenjeriei sintetice care nu permite pietii sa respire si creeaza o zona in zona inghinala cu temperatura si umiditatea crescuta. Anume, astfel de condiții sunt necesare pentru reproducerea fungiilor.

Pe pielea noastră și în special în zonele delicate se acumulează multe microorganisme patogene și oportuniste, dar pentru a le multiplica și provoca boli, sunt necesare condiții speciale. Căldura și umiditatea sunt cele mai potrivite dintre ele, mai ales dacă, în plus, imunitatea organismului nu este suficient de puternică (și care dintre noi o are la nivel?).

 • Umiditatea și căldura sunt iubite nu numai de ciuperci, ci și de numeroase bacterii. Unele microorganisme trăiesc permanent pe piele și așteaptă momentul potrivit pentru a corecta situația demografică a speciilor lor. Altele (microflora patogena) vin pe piele de la oameni care transporta acest tip de bacterii (ca boli transmise cu transmitere sexuala sau ITS) si asteapta, de asemenea, conditii adecvate. Este vorba doar de imunitate de a da slăbiciune, iar microflora vie acumulată în zona intimă va începe reproducerea activă. Aceasta, la rândul său, va conduce la dezvoltarea procesului inflamator, primele semne ale cărora pot fi considerate prurit, umflarea țesuturilor și roșeața lor.

În acest caz, mâncărimea nu va fi la fel de intensă și constantă ca în cazul infecțiilor fungice și, în curând, pot apărea crăpături și dureri microscopice pe site-ul mâncării. În acest caz, infecțiile care tind să treacă adânc în interiorul corpului, de obicei se manifestă în mod suplimentar din organele genitale, pe lângă faptul că au un miros neplăcut.

 • Eczemă la nivelul organelor genitale. Da, leziunile eczematoase nu sunt atât de des observate chiar și în locuri intime. Adevărat, mâncărime apare în principal noaptea. Simptome mai pronunțate sunt senzația de durere și arsură în zona genitală, roșeață, umflarea pielii și bulversarea în zona intimă.

Până acum, am vorbit din ce în ce mai mult despre factorii externi care pot cauza prurit în zona intimă a bărbaților. Dar există și unii factori interni care contribuie la apariția simptomului de mai sus. Unele dintre ele, cum ar fi dezechilibrele hormonale care afectează starea pielii sau momentele psihologice (stres și experiențe) nu sunt patologice în sine, dar ele pot deveni factori predispozitivi la apariția diferitelor boli.

Nu este necesar să credem că eșecurile hormonale sunt o problemă pur feminină. Acest lucru se întâmplă și la bărbați, ceea ce poate fi văzut prin reducerea potenței, căderea părului pe cap, modificări ale dispoziției, modificări ale formei și ale pielii. Pielea (inclusiv locurile intime) devine de obicei mai uscată și mai sensibilă, care se poate manifesta ca mâncărime și iritație.

Problemele psihologice sunt, de asemenea, mai frecvente la femei. Sexul puternic este considerat mai rezistent la stres decât slab. Cu toate acestea, unele situații pot provoca excitare puternică chiar și în cazul bărbaților puternici fizic. Deci, tema bolnavă pentru bărbați este considerată a fi diferite probleme în zona genitală. Nu este mult mai ușor să distrugem relațiile și problemele legate de muncă care reduc respectul de sine al unui om (degradare, lipsă de carieră, salariu scăzut, concediere, incapacitatea de a găsi un loc de muncă decent). În exterior, un om se poate ține bine, dar fierberea în interiorul pasiunii subminează sistemul nervos. Iar eșecurile din activitatea sa se manifestă adesea printr-o reacție inadecvată a stimulilor. O astfel de reacție poate fi chiar mâncărime în perineu.

Dar toți aceștia sunt factori temporari și nu periculoși ca niște cauze patologice interne. Nu a existat nici un secret că unele boli interne, uneori chiar neagregate de sistemul reproductiv, pot provoca, de asemenea, "scabie" între picioare. Pentru astfel de boli purtați:

 • anemie (celule roșii sanguine scăzute din sânge, care se pot manifesta ca furnicături și mâncărime ale pielii);
 • diabetul zaharat (mâncărime în zona intimă este un simptom comun al bolii la bărbați și femei);
 • boala inflamatorie a sistemului urinar :. Cistită, pielonefrită, boala renali și urinare, etc., în care pacientul poate simti ca arsura si mancarime a uretrei (urina pacientului are o compoziție specifică, care poate provoca iritații și mâncărimi în apropiere țesuturile, dacă nu există posibilitatea spălării imediat după actul de urinare);
 • boli oncologice (într-un stadiu incipient al unui proces malign, medicii aud uneori astfel de plângeri);
 • paraziți intestinali (pot, de asemenea, să deranjeze un bărbat noaptea, provocând o mâncărime în zona intimă);
 • infecție sistemică (patogenii boli interne se pot răspândi în tot corpul prin fluxul sanguin, ajungand si regiunea inghinala plus pe langa acestea reduc semnificativ imunitatea generală, ceea ce face posibil să se înmulțească microflora patogenă depuse pe organele genitale si anus)
 • patologii virale, și în special, herpes genital (patologie usor transmise de pleavă și se manifestă ca înroșirea și mâncărimea apariției unor bule pe organele genitale ale unui om, care se sparg cu formarea de răni dureroase).

Trebuie spus că multe dintre motivele descrise mai sus sunt, de asemenea, caracteristice femeilor, deși lista lor de factori de risc va fi și mai lungă. Deci, sexul puternic, într-un fel norocos, sunt străini față de multe dintre problemele de sex feminin care provoacă un astfel de simptom dureros.

trusted-source[6], [7]

Diagnostice mâncărime în zona intimă a bărbaților

Pentru a înțelege ce are de-a face cu omul, ceea ce cauzează un astfel de simptom neplăcut, fără să-l viziteze pe medic, nu poate face. Un alt lucru este că uneori este necesar să nu se consulte un doctor. De exemplu, bolile de piele sunt competența unui dermatolog și nu contează unde se află zona afectată în care parte a corpului. Când vine vorba de infecții, mai mulți medici pot lucra împreună aici: terapeut, urolog sau androlog (medici de sex masculin), specialist în boli infecțioase, venerolog (când vine vorba de ITS). La eșecurile hormonale și patologiile endocrine este necesară consultarea terapeutului și a endocrinologului.

Dar oricum, sănătatea este mai scumpă. Acesta este ceea ce trebuie să vă gândiți în primul rând, nu despre cât de delicată este problema dvs. și cum nu vreți să o răspândiți la oameni diferiți.

Diagnosticarea cauzelor de mâncărime în zona intimă începe întotdeauna în ascultarea plângerilor pacientului și examinarea zonei afectate. Medicul acordă atenție acestor momente:

 • când a existat un simptom neplăcut,
 • dacă a fost precedată de consumul de droguri sau de cumpărarea de lenjerie de corp nouă,
 • dacă un bărbat efectuează în mod regulat proceduri de igienă în locuri intime,
 • dacă mulți parteneri sexuali au un bărbat,
 • Indiferent dacă este folosit în timpul unui sex al unui contraceptiv,
 • dacă există alocare ciudată de la un membru sexual,
 • dacă există răni și zgârieturi în zona intimă, ceea ce au caracter,
 • dacă un simptom similar a apărut mai devreme (de exemplu, herpesul genital se poate aminti periodic și poate dispărea singur), etc.

Medicul studiază în mod obligatoriu anamneza pacientului, deoarece informațiile despre patologiile existente pot explica apariția mâncării în perineu. În principiu, un medic cu experiență poate prescrie un diagnostic după examinarea pacientului. Și totuși nu este nevoie să vorbim despre diagnosticul final fără teste, pentru că există întotdeauna posibilitatea ca patologia să nu fie una. Testele de laborator ajută la descoperirea bolilor coexistente ascunse.

Ce fel de teste pot fi date unui pacient în această situație:

 • teste standard de urină și sânge (OAM și UAC),
 • test biochimic de sânge,
 • analize privind zahărul (numai ele ajută la confirmarea sau excluderea diabetului zaharat);
 • o frotiu (scraping) urmat de examinarea patogenului infecției (ajută la confirmarea sau excluderea naturii infecțioase a bolii),
 • când este suspectat de natura alergică a pruritului (dacă infecția, diabetul zaharat și igiena slabă sunt excluse), se recomandă efectuarea unui test de alergen.

Dacă există suspiciune de procese tumorale, medicul poate prescrie studii suplimentare: ultrasunetele și biopsia țesuturilor (ganglionii limfatici inghinali, dacă sunt măriți) în neoplasm. Dacă se suspectează că este o îngustare, se efectuează o inspecție suplimentară a "scenei crimei" sub lampa din lemn, iar materialul pentru examinarea histologică este luat pentru a exclude oncologia.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12], [13], [14]

Diagnostic diferentiat

Diagnosticul diferențial se efectuează în funcție de rezultatele unui examen fizic și de teste de laborator. Acest lucru face posibilă diferențierea pruritului care rezultă din bolile interne și același simptom cauzat de reacțiile locale la o infecție sau la un alergen.

Pentru a putea atribui un tratament eficient, este foarte important să afli care infecție a cauzat mancarimea: viruși, ciuperci sau bacterii, determinându-le aspectul. Faptul este că patologiile virale (de exemplu, virusul herpesului) nu pot fi complet vindecate, simptomele sunt eliminate cu ajutorul imunostimulantelor și unguentelor antivirale speciale. Infecția bacteriană necesită utilizarea antibioticelor (local și uneori sistemic), iar ciupercile pot fi distruse numai de agenți antifungici (antimicotice).

Dacă cauza pruritului este patologia inflamatorie a sistemului urinar, infecția este implicată inițial, așa că tratamentul este prescris cu antibiotice sistemice.

Dacă analiza pentru zahăr arată un exces semnificativ al normei sale, ei diagnostichează "diabetul zaharat". În acest caz, tratamentul implică o dietă și luarea de medicamente speciale pentru a reduce nivelul de zahăr din sânge.

După cum se poate vedea, pe baza modului în care se va efectua corect diagnosticarea diferențială, eficacitatea tratamentului prescris depinde în mod direct. Rezultatele se bazează pe inspecția vizuală este dificilă, deoarece caracteristica zona intimă că există întotdeauna crescută umiditate, iar fluxul de aer este limitată și, prin urmare, chiar și micozelor dermatoze apar în mod specific (cu formarea de bule și umed rana patologii virale mai caracteristice). Doar studii de laborator speciale și instrumentale ajută la stabilirea adevăratei cauze a apariției pruritului în zona intimă la bărbați.

trusted-source[15], [16], [17], [18], [19]

Complicații și consecințe

Dar nu merită să fie prea mândru și relaxat pentru bărbați. Dacă priviți cu atenție, numărul de probleme care provoacă mâncărime în zona intimă la bărbați nu este atât de mic încât acestea sunt neglijate. Mulți bărbați conduc regulat igiena organelor genitale, poartă lenjerie naturală, folosesc săpun hipoalergenic pentru copii și aceleași pulberi, mențin o temperatură optimă în zona pelviană? Cel mai probabil, astfel de unități, dar cele care nu îndeplinesc cel puțin o parte din cele de mai sus, milioane.

Și protecția în timpul actului sexual? Să lăsăm subiectul alergiei la latex și să vorbim despre prezervative ca un mijloc de protecție împotriva bolilor cu transmitere sexuală. Câți bărbați în detrimentul plăcerii lor le folosesc, deoarece latexul reduce senzitivitatea genitalelor, care afectează puterea orgasmului? Și aceasta nu este ficțiune, ci opinia bărbaților înșiși, la care ei justifică reticența de a folosi prezervativele. Și protecția împotriva ITS? Avem mijloace mai eficiente de a folosi sexul mai puternic?

Se poate spune de mult timp că este aproape imposibil să se asigure împotriva tuturor factorilor care provoacă mâncărime dintr-o zonă intimă. Puteți reduce riscul unui astfel de simptom, care, în multe cazuri, poate să nu fie atât de inofensiv.

Se pare că teribilul, dacă mâncărimea este cauzată de o lipsă de igienă? De fapt, acest simptom provoacă o dorință irezistibilă de a se descurca cu el odată pentru totdeauna, spălând bine locul mâncărimei. Iar efectul mecanic asupra pielii produce o astfel de ușurare, aproape de euforie, care pur și simplu nu vă permite să vă opriți în timp.

Dar pielea de pe mâini și într-un loc intim este foarte diferit. Dacă mâinile pielea groasă, coarsened atunci când este expusă la aer și soare, apoi pe organele genitale este mai delicată și sensibilă, astfel încât expunerea brută poate cauza deteriorarea acesteia (răni, zgârieturi), și mai ales în cazul în care există deja un proces inflamator care indică edem , roșeață, erupție cutanată.

Orice daune micro și macro pe piele provoacă arsuri și dureri, iar aceasta este o preocupare suplimentară. Apariția răni în locul în care umiditatea în mod regulat este prezent, destul de o mare problemă, deoarece astfel de leziuni pot vindeca pentru o lungă perioadă de timp, iar amplasarea lor este de așa natură încât există un risc mare de a cădea în infecția rănilor, în mod constant creșterea în anus și organele genitale. Trebuie să spun că perspectiva nu este cea mai plăcută.

În principiu, toate cele de mai sus se aplică și în ceea ce privește prurit alergic, și de factori, cum ar fi patologia externă și internă manifestată în aceleași simptome locale dureroase în zonele sensibile. Dar factorii patologici sunt, de asemenea, periculoși deoarece unele dintre ele, în plus față de disconfort, aduc și unele complicații în viața sexuală. În cazul în care zgârieturi sunt pline de durere in timpul miscarii, si contact sexual, infectia, tulburari hormonale, diabet, cancer si alte boli pot avea un efect grav asupra potentei masculine.

Mâncatul în zona intimă poate fi primul semn al unei astfel de boli la om. Iar cu cât este identificată mai întâi cauza simptomului, cu atât este mai probabil să corectați situația fără a duce la probleme serioase în viața sexuală sau într-o stare critică cu o stare care pune viața în pericol (ca în cancer și anemie).

Trebuie să se înțeleagă că mâncărimea poate fi un simptom al bolii venerice și atunci omul va fi deja un pericol pentru partenerii săi sexuali. Timiditatea, reticența de a face nu sunt o problemă pe specialist de afișare și rude, teama de condamnare a unui motiv întemeiat pentru a nu merge la medic pentru examinare și tratament, în timp ce continuă să alimenteze rândurile pacienților cu boli cu transmitere sexuala. Bărbați, dacă nu vă îngrijorați, gândiți-vă cel puțin la cei care vă înconjoară.

trusted-source[20], [21], [22], [23], [24], [25], [26]

Profilaxie

Cei care au experimentat odată toată această groază, asociată cu mâncărime în locuri intime, nu vor mai dori să o repete. Și, deși majoritatea patologiilor și condițiilor însoțite de simptomele de mai sus nu sunt deosebit de periculoase, iar prognosticul tratamentului lor este, în general, favorabil, puțini vor dori să treacă prin el din nou.

Ce trebuie făcut pentru a preveni apariția de mancarimi în zona intimă, ce măsură preventivă va ajuta la evitarea unui simptom dureros:

 • După cum știm baza sănătății pielii - puritatea lor. Curățați întreaga piele, dar ar trebui acordată o atenție deosebită locurilor intime cu pliurile secrete, secrețiile specifice și apropierea de anus. Nu este necesar ca în timpul tratamentului să se efectueze proceduri de igienă intimă de 2 sau mai multe ori pe zi. Este suficient să spălați zilnic zona perineului cu apă cu săpun natural și, în plus, să faceți un duș după actul sexual.
 • Pentru procedurile de igienă, trebuie să alegeți detergenții hipoalergenici pe bază naturală. O opțiune excelentă este orice săpun pentru copii.
 • Când cumpărați lenjeria de corp, trebuie să acordați întotdeauna atenție compoziției sale. În mod ideal, compoziția țesăturilor pentru astfel de haine nu ar trebui să aibă fibre sintetice. Cea mai bună variantă de țesături este bumbacul și inul.
 • Pentru spălarea lenjeriei este mai bine să se utilizeze săpun de uz casnic sau pudre mai sigure pentru copii. Acest lucru va reduce probabilitatea unei reacții alergice la detergenți.
 • Dacă pielea din zonele intime este foarte delicată și sensibilă, are microdamă și iritare, este de dorit să se limiteze la scăldat în apă deschisă pentru a evita infecția.
 • În cazul în care medicamentul prescris în scopuri medicinale determină o reacție alergică, trebuie anulate și câteva zile pentru a lua antihistaminice.
 • Nu exagerați genitalele, dacă nu este prea frig afară. Supraîncălzirea zonei intime va afecta negativ starea pielii și a sistemului de reproducere, iar dacă același om ar trebui să se dezbrace într-o cameră rece, o schimbare bruscă a temperaturii ar complica și mai mult situația.
 • Dacă un om observă apariția mâncărimei și a erupțiilor în zona genitală, primul său gând poate fi dorința de a arde rănile cu alcool, iod, zelenka. Acest lucru nu ar trebui făcut în niciun caz, deoarece se poate forma o arsură dureroasă și dureroasă pe pielea delicată.
 • Mânatul în perineu poate fi un fenomen temporar (nu a fost spălat la timp, a folosit sapunul altcuiva care a provocat o reacție alergică etc.). De obicei, acest simptom, în absența unui factor iritant după proceduri eficiente de igienă și utilizarea de agenți alternativi, dispare în câteva zile. Dacă acest lucru nu se întâmplă, trebuie să căutați sfatul și ajutorul specialiștilor.

Mâncărimea în zona intimă la bărbați este o problemă delicată, pe care mulți bărbați preferă să o țină înapoi, recurgând doar la ajutorul prescripțiilor pentru medicamentele alternative și medicamentele de farmacie pe care le desemnează. Această abordare a rezolvării problemei este plină de apariția unor noi simptome neplăcute. În plus, ca urmare a tratamentului ineficient la domiciliu, timpul în care se poate scăpa de boală fără consecințe asupra sănătății bărbaților poate fi pierdut. Timpul se vindecă, dar nu în acest caz.

trusted-source[27], [28]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.