Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Tablete din ulcerul gastric

Expert medical al articolului

Gastroenterolog
, Editorul medical
Ultima examinare: 25.06.2018

În tratamentul medicamentos al bolilor gastroenterologice, însoțite de o încălcare a integrității membranelor mucoase, se utilizează comprimate din ulcerul gastric, care are diverse acțiuni farmacologice.

Clasificarea ATC

A02BX Прочие противоязвенные препараты

Indicaţii Tablete de la un ulcer gastric

Principalele indicații privind utilizarea acestor medicamente: ulcer gastric și duodenal (peptic și bacterian); forme acute și cronice de gastrită; duodenită și gastroduodenită; esofagită și boala de reflux gastroesofagian; gastrina ulcerogenă (inclusiv sindromul Zollinger-Ellison), sindromul de aspirație acidă, alte patologii gastro-intestinale ulceroase benigne erozive. Multe medicamente din această categorie pot fi utilizate pentru a preveni recidiva ulcerului peptic și pentru a preveni ulcerul stresului și gastrita.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Nume de comprimate de la ulcer gastric

Prin atribuirea unor tablete pentru ulcere gastrice, gastroenterologi, medicii sunt ghidate nu numai prin prezența simptomelor, dar, de asemenea, rezultatele examinării cu ultrasunete a pacienților, precum și studii de laborator a compoziției sucului gastric și sânge pentru prezența anticorpilor la Helicobacter pylori, amestecându în mucoasa stomacului și duodenului.

Vă reamintim că în lista medicamentelor, sinonimele sau genericul (alte denumiri comerciale ale acestor medicamente de la diferiți producători) sunt indicate în paranteze.

Numele comprimatelor din ulcerele de stomac pot fi grupate în funcție de efectul lor terapeutic și de mecanismul său biochimic:

  • medicamente care blochează receptorii H2 histaminici: Aksid (nizatidina) Kvamatel (famotidina, Antodin, Atsipep, Gastrogen și colab.), Zantac (ranitidina, Ranigast, Ulkodin și colab.), Gistodil (cimetidina, cimetidină, Tagamet, Ultseratil etc. ) .;
  • Inhibitorii pompei de protoni: omeprazol (Omeprol, Otsid, omez, Omitoks, Gastrozol, Losek CI, Promez, Pleom-20, și altele). Sanpraz; (pantoprazol, Kontrolok, Nolpaza și colab.)
  • blocanți ai receptorilor de acetilcolină sau m-colinergică receptori:. Gastrotsepin (. Pirenzepina, gastrită, Riabal ș.a.), Bruskopan (Neoskapan, Spasmobru), preparate din extract cu Belladonna obișnuită - Bellatsehol, Besalol, Bekarbon etc;
  • mijloace pentru a sprijini protecția mucoasei afectate: De-Nol (Subcitratul, ventrisol bismutului, gastroenteritei normelor Bismofalk) Cytotec (misoprostol Cytotec) Likviriton;
  • antiacide (neutralizatori de acid clorhidric din sucul gastric): carbonat de calciu (Vikaltsin, calciu Upsavit) Gastal (Maalox) Gelusil (Simaldrat) Kompensan (Karbaldrat);
  • preparate care promovează restabilirea membranei mucoase: Metiluratsil (Metatsil, Amigluratsil) și Gastrofarm.

Pentru eradicarea (distrugere) Helicobacter pylori se utilizează antibiotice, cum ar fi Azitral (Azitromicină, Sumamed, Azitroks, Azitrus și colab.) Și Klarbakt (Claritromicina, Klatsid, Fromilid, Aziklar și colab.).

Tablete analgezice cu ulcer gastric - este No-shpa și toate preparatele pe bază de alcaloizi belladonna, precum și blocanții menționați mai sus de m-holinoretseptorov.

Și pentru ceea ce la un ulcer gastric poate fi numit sau nominalizat un antipsihotic Betamaks (Sulpirid), știi în extremitatea sau sfârșitul unui material.

Tablete din ulcerele de stomac care reduc secreția de acid clorhidric

Farmacodinamica comprimate orale Aksid, Kvamatel (Antodin), Zantac, Gistodil incluși în antagoniștii histaminei H2 grup, datorită faptului că componentele lor active (respectiv - nizatidina, famotidina, ranitidina si cimetidina), care acționează receptorii histaminergici din celulele mastocitare ale mucoasei gastro-intestinale inhiba activarea celui de al doilea tip de histamină (și gastrina, acetilcolina și pepsina). Acest lucru împiedică procesul de secreție de acid clorhidric în stomac.

Dar farmacocinetica acestor medicamente are caracteristici. Nizatidin - substanța activă a comprimatelor Aksid - după absorbția în tractul gastrointestinal, în medie, după 1,5-2 ore, atinge nivelul maxim în plasma sanguină și 35% se leagă de proteinele sale; se transformă în ficat și se excretă prin rinichi.

Kwamatel și Anthidine care conțin famotidină se leagă de proteinele plasmatice mai rău (nu mai mult de 20%), biodisponibilitatea acestora fiind de aproximativ 45%. Oxidarea în rinichi este finalizată prin obținerea de metaboliți cu conținut de sulf, care se excretă în urină.

După administrarea comprimatelor Zantac, ranitidina este absorbită în tractul digestiv și 15% din substanță se leagă de proteinele plasmatice, asigurând o biodisponibilitate de 50% a medicamentului. Excreția metaboliților este efectuată de rinichi și plămâni.

La proteinele plasmatice, până la 20% din cimetidină, ingredientul activ al comprimatelor Gistodil, este obligat să fie excretat din organism cu urină (aproape jumătate în forma sa originală).

Contraindicațiile privind utilizarea antagoniștilor histaminici H2, în plus față de hipersensibilitate, includ vârsta de până la 12 ani (Histodil - până la 14 ani), precum și disfuncția hepatică și / sau renală. În plus, medicamente care blochează receptorii H2-histaminici, este contraindicat să se utilizeze în timpul sarcinii.

Efectele secundare ale acestor agenți pot fi exprimate sub formă de hipotensiune arterială, aritmii cardiace, greață, gură uscată, constipație sau diaree, erupții cutanate și căderea părului, bronhospasm, dureri musculare, precum și confuzia temporară. Aceste pastile de la ulcerul stomacului pot duce la o pierdere temporara a libidoului si a impotentei.

Metoda și dozajul comprimatelor din ulcerele de stomac:

Aksid și Zantak - 0,15 g de două ori pe zi (dimineața și seara) sau 0,3 g o dată pe zi;

Kvamatel - 0,02 g de două ori pe zi sau un singur aport de 0,04 g (seara); perioada maximă de admitere este de două luni.

Gistodil trebuie administrat la o doză de 200 mg până la trei ori pe zi (pentru prevenirea reaparitiei - o dată la 200 mg).

În instrucțiuni, nu este descrisă o supradoză a acestor fonduri.

Prin interacțiunea cu alte medicamente, tablete famotidina Kvamatel reduce absorbție imidazol și Gistodil antifungicele reduce eficacitatea medicamentelor pentru tratamentul tiroidei care conține L-tiroxina. În același timp, Histodil determină o creștere a concentrațiilor plasmatice ale antidepresivelor triciclice; preparate opioide; relaxante musculare și tranchilizante ale grupului benzodiazepinic; medicamente antihipertensive pe bază de nifedipină; anticoagulante indirecte și agenți antihelmintici.

Condițiile de păstrare a comprimatelor Aksid, Kvamatel, Zantak, Gistodil presupun o temperatură de cel mult + 27 ° C. Iar durata lor de valabilitate este de 3 ani.

Exprimat și reducerea pe termen lung în producția de acid gastric furniza tablete de ulcere gastrice , care aparțin grupului de inhibitori ai pompei de protoni (IPP) Omeprazol (Otsid, Omitoks, Losek CI, Pleom-20) și Sanpraz.

Acțiunea antisecretorie acestor tablete se datorează faptului că substanța ușor bazică activă (omeprazol și pantoprazol), căderea în celulele parietale gastrice, cationii bind enzimă hidrogen ATPase hidrogen de potasiu (H + / K + ATPaza), care se numește pompa de protoni. Această enzimă catalizează o reacție pentru sinteza de acid clorhidric, iar rezultatele sale blocante o încetinire semnificativă a reacției, și apoi - pentru ameliorarea durerii la incetarea stomac si arsuri la stomac.

În farmacocinetica acestor medicamente există diferențe. Concentrația maximă a plasmei sanguine de omeprazol este observată în medie 3-4,5 ore după ingestie, iar biodisponibilitatea nu este mai mare de 45%. Substanța activă a tabletelor Sunpras atinge un conținut maxim de plasmă după 2,5 ore și biodisponibilitatea medicamentului depășește 75%. Ambele medicamente sunt metabolizate în ficat, din organism Omeprazolul și metaboliții săi sunt excretați în urină, Sanpraz - prin rinichi și prin intestin.

Contraindicații de utilizat: vârsta mai mică de 12 ani și prezența patologiilor oncologice. În timpul sarcinii, utilizarea comprimatelor din ulcerele de stomac Omeprazol și Sunpras nu este practicată.

Printre efectele secundare ale pilulelor Omeprazol și Sanpraz marcate dureri de cap și dureri epigastrice, greață, diaree sau constipație, balonare, slăbiciune și amețeală, tulburări de somn, reacții alergice ale pielii, erupții cutanate, anxietate și depresie. Utilizarea acestor medicamente poate provoca, de asemenea, miopatii intense asociate cu distrugerea celulelor musculare (rabdomioliza).

Omeprazolul se administrează o dată pe zi timp de 20 mg (dimineața, pe stomacul gol, cu un pahar de apă); tratamentul durează 14-28 zile. Doza zilnică de Sunpras este de 20-40 mg (luată ca omeprazol); curs de tratament - trei săptămâni.

Informații despre doza în exces de Sanpraz lipsesc și o supradoză de omeprazol cauzează o creștere a efectelor secundare.

Interacțiunile comprimatelor pe bază de pantoprazol cu alte medicamente nu sunt indicate; aplicarea simultană a omeprazolului și a antimicoticelor sistemice reduce eficacitatea acestuia din urmă.

Condiții de depozitare: t <25 ° C, termen de valabilitate - 36 luni.

Tablete de la ulcerul stomacului pentru a proteja mucoasa

Farmacodinamica tablete acțiune gastroprotectoare De-Nol (ventrisol) furnizat dicitrate tripotasic bismut (Subcitratul). Având ionizare elektootritsatelnuyu, este un compus chimic după expunerea la stomac inhiba activitatea proteolitică a pepsinei și se leagă de mucina glicoproteine, formând o barieră de difuzie pentru HCl asupra mucoasei gastrice, care promovează vindecarea ulcerului. Există, de asemenea, o producție mai activă de prostaglandină E2 cu secreția ulterioară a componentelor alcaline ale mucoasei gastrice. Bismutul are un efect bactericid asupra helicobacteriilor.

Misoprostol - un derivat sintetic al prostaglandinei în compoziția tabletelor PGE1 Cytotec - scindați în stomac, eliberând acidul misoprostol activ, care se datorează stimularea receptorilor celulelor acidului PGE1 gastric reduce activitatea secretorie.

Acțiunea revendicată a tabletelor Likvitorit este capacitatea substanțelor biologic active din rădăcinile de lemn dulce pentru ameliorarea spasmelor și a inflamațiilor datorate stimulării secreției mucoase.

O fracție nesemnificativă de bismut scindată din tractul digestiv în sânge după preparatul De-Nol este excretată prin rinichi, iar subcitratul este trecut prin intestin. Saitotec este absorbit în sânge și aproape 90% din misoprostol se leagă de proteinele plasmatice; excreția produselor metabolice (cu urină și fecale) durează aproximativ o zi.

În instrucțiunile privind farmacocinetica medicamentului Likvitorit nu este descrisă.

Contraindicațiile privind utilizarea De-Nol (Ventrisol) sunt insuficiență renală funcțională, cu vârsta de până la 14 ani; Saitotec este contraindicat în boli cardio-nefrologice grave, hipertensiune arterială, glaucom, diabet, astm bronșic; nu este prescris pentru pacienții cu vârsta sub 18 ani.

Utilizarea comprimatelor De-Nol și Saitotek în timpul sarcinii este contraindicată (Saitotec provoacă întreruperea sarcinii).

Efectele secundare ale acestor medicamente se manifestă prin greață, vărsături de diaree sau constipație, erupții cutanate. Bismutul poate provoca leziuni ale creierului.

Mod de aplicare și doza De-Nol: 1-2 comprimate (0,12 grame) timp de o jumătate de oră înainte de micul dejun, masa de prânz și de culcare. Ar trebui să luați alimente sau să beți lichide nu mai devreme de 30 de minute după administrarea comprimatelor.

Saitotec se administrează de trei ori pe zi în timpul mesei - pe o tabletă (0,2 mg). Likvitorit ia înainte de mese - de trei ori pe zi pentru 0,1-0,2 g (1-2 comprimate), cursul tratamentului - 30-40 de zile.

Supradozajul De-Nol poate provoca intoxicare cu compuși de bismut cu afectarea ficatului, a rinichilor, a țesutului nervos, a glandei tiroide. În astfel de cazuri, sunt recomandate laxative și hemodializă (cu formă severă de otrăvire).

Trebuie avut în vedere faptul că De-Nol este incompatibil cu antiacidele și Saitotec - cu AINS.

Se păstrează aceste tablete la temperatura camerei; termen de valabilitate De-Nol - 4 ani, Likviriton - 3 ani, Saitotec - 2 ani.

Tablete din ulcere gastrice, acid clorhidric neutralizant

Printre antiacide - mijloace de neutralizare a acidului clorhidric din sucul digestiv - există atât medicamente absorbite, cât și medicamente neabsorbante. Toți reduc nivelul acidității stomacului printr-o metodă chimică simplă.

Tablete Carbonatul de calciu este o sare de calciu a acidului carbonic, care reacționează cu acidul clorhidric pentru a elibera monoxid de carbon, apă și Ca2 +. Gastal conține hidroxid de aluminiu, carbonat și oxid de magneziu; Gelusil - diamondit (simaldrat); Compensan este sarea de sodiu a carbonatului de dihidroxialuminiu. Spre deosebire de carbonat de calciu, aceste substanțe nu sunt absorbite în stomac , dar se alcalinizează cu geluri sale de mediu și forma care învăluie porțiunea adsorbant mucoasa de acid clorhidric și pepsină. Acest lucru ameliorează arsurile la stomac și ameliorează durerea de stomac în bolile ulcerative.

Contraindicații privind utilizarea comprimatelor Carbonatul de calciu include prezența hipercalcemiei, calculului în rinichi și insuficiența renală cronică. Dacă problemele cu rinichii nu pot lua Gastal, Gelusil și Compensane. De asemenea, ele sunt contraindicate pentru utilizare în timpul sarcinii.

Efectele adverse ale carbonatului de calciu, ionii de calciu (Ca 2+ ) stimulează sinteza hormonului de gastrină celulele endocrine gastrice care se dezvolta conduce secundar de acid clorhidric și durere epigastrică. De asemenea, poate exista un exces de calciu în organism (hipercalcemie), care duce la constipație, nefrolitiază, calcificarea țesuturilor și alcaloză.

Gastal, Gelusil, Kompensan conțin compus de aluminiu care duce la efecte secundare, cum ar fi metabolismul inadecvat fosfat în organism și „aluminiu“ intoxicație, os care afecteaza si tesutul cerebral.

  • Dozare Carbonat de calciu - de până la trei ori pe zi pentru 1-2 comprimate (0,25-, 05g);
  • Gastal - de 4 ori pe zi pentru 1-2 comprimate, fără mestecare (60 de minute după masă);
  • Gelusil - 1 comprimat de 3-5 ori pe zi (la o oră după masă, comprimatele trebuie mestecate);
  • Compensat - de până la 4 ori pe zi pentru 1-2 comprimate (între mese și seara).

Depășirea dozei de carbonat de calciu poate provoca dureri de cap și dureri musculare; slăbiciune generală; greață și vărsături, constipație și urinare frecventă, precum și tahicardie și afectare a funcției renale.

Interacțiunile cu alte medicamente sunt exprimate în reducerea antiacidelor prin absorbția oricărui medicament utilizat simultan cu acestea.

Antacidele sunt păstrate la temperatura camerei, perioada de valabilitate a medicamentelor este indicată pe ambalaj.

Anestezice pentru ulcerul stomacal

Din cauza efectelor biochimice, medicamente de blocante ale receptorilor colinergici metabotropic (m-anticolinergice) - Gastrotsepin, Bruskopan, Bellatsehol - recomandată de către experți ca pastile de durere ulcer gastric.

Acțiunea acestor tablete se bazează pe faptul că farmacologic active substanțe pirentsepina diclorhidrat butilskopolamin și conținute în extract de alcaloizi din numărul blocului receptori beladonă atropinovogo periferice muscarinici neuroni (m-colinergică), ceea ce conduce la o reducere a eliberării de acetilcolină din fibre postganglionare ale sistemului nervos parasimpatic. Aceasta are ca rezultat dezactivarea funcției secretorii (sinteza enzimelor gastrice și acizi) și scăderea tonusului muscular și motilitatea stomacului (și întregul tract gastrointestinal).

Farmacocinetica comprimatelor Bruskopan și Belacezol nu este descrisă și Gastrotsepin este slab absorbit în tractul digestiv și aproape nu se descompune; biodisponibilitatea diclorhidratului de pirencepină nu depășește 30%. Medicamentul este excretat cu fecale la aproximativ o zi după aplicare.

Contraindicații la utilizarea de medicamente în acest grup de vârstă a copiilor, glaucom, hipertrofie de prostată, colita ulcerativă, hipotensiune arterială, insuficiență cardiacă cronică cu tahiaritmii.

Utilizarea comprimatelor din ulcerele de stomac cu extract de burtă și derivații de hijocamină în timpul sarcinii este contraindicată.

Efectele secundare ale acestor medicamente sunt manifestări de dureri de cap, pupile dilatate, uscăciune în cavitatea bucală, constipație, puls crescut, disurie, reacții cutanate.

Tabletele sunt administrate pe cale orală, cu cel puțin o jumătate de oră înainte de mese: Gastrotsepin - 0,05 g de două ori pe zi; Bruskopan - de trei ori pe zi pentru 10-20 mg (1-2 tablete); Bellacholehol - 1 comprimat de 3-4 ori pe zi.

Supradozajul acestor tablete duce la o creștere a efectelor secundare.

Toate medicamentele colinolitice se potențează reciproc și sporesc acțiunea antihistaminelor și a medicamentelor neurotropice.

Condițiile de păstrare a acestor medicamente sunt normale, iar termenul de valabilitate este de 3 ani.

Despre preparate Drotaverina clorhidrat și No-shpa, recomandate ca tablete anestezice cu ulcer gastric, citite în publicație - Tablete de la dureri abdominale

trusted-source[7], [8], [9], [10], [11], [12], [13], [14]

Tablete din ulcere gastrice, regenerând mucoasa

Reparativă regenerarea mucoasei ulcerate a stomacului și duodenului facilitată de un astfel de comprimat de ulcere gastrice ca Kaleflon (flori de gălbenele extract) Alanton (extract Iarba mare) Pantaklyutsin (extract pătlagină), orotat de potasiu și metiluracil și gastrofarm.

Derivatul pirimidină (aromatic compus heterociclic care conține azot activ) - 2,4-dihidroxi-6-metilpirimidină, care este o substanță activă granule metiluracil stimulează procesele redox în țesuturi, care ajută la îmbunătățirea lor nutritivă și accelerează vindecarea ulcerului.

A farmacodinamie gastrofarm medicamentului pe baza expunerii imunostimulare liofilizatul specii de Lactobacillus, cum ar fi Bacilul bulgară (Lactobacillus vulgaricus).

Principalele contraindicații ale utilizării bolilor metilitacil - oncologice ale sângelui, țesutului limfoid și ale măduvei osoase. Gastrofarm nu este utilizat pentru hipersensibilitate la ingredientele medicamentului.

Când se utilizează metiluracil, poate exista un efect secundar sub formă de cefalee și erupții pe piele.

Conform instrucțiunilor, Gastrofarm ar trebui să ia 1-2 comprimate de trei ori pe zi (cu o jumătate de oră înainte de mese) și Methyluracil - în aceeași doză de 4-5 ori pe zi. Trebuie avut în vedere că administrarea simultană de medicamente antibacteriene duce la creșterea efectului lorluracilului.

Condiții de depozitare pentru aceste preparate: departe de umiditate și lumina soarelui, la t <20 ° C; data expirării este indicată pe ambalaj.

Tablete din ulcerele de stomac care ucid Helicobacter pylori

In tratamentul ulcerului gastric folosesc adesea produse complexe în care antibioticele sunt folosite pentru eliminarea Helicobacter pylori, care este încorporată în membrana mucoasă a părții pilorica a stomacului și a bulbului duodenal.

Farmacodinamica antibiotic-azalidă Azitral (Azitromicina, Azitrus, Azitsid, Sumamed și colab.) Și antibiotic macrolid Klarbakt (claritromicină, Klatsid, Aziklar, Fromilid și colab.) Este în interacțiune cu moleculele de ARN de microorganisme, ceea ce conduce la inhibarea aminoacizilor și biosinteza proteinelor în celulele lor și să oprească creșterea și reproducerea.

Farmacocinetica acestor medicamente are atât similitudini, cât și diferențe: după administrarea pilulei în interior, medicamentele sunt absorbite rapid în stomac (medicamentul este acid) și intră în sânge și țesuturi; După aproximativ 2-3 ore, se observă nivelul maxim de azitromicină sau claritromicină din plasmă.

Datorită capacității de a se acumula în leucocite, Asitrus (Azicid) acționează treptat, astfel încât poate dura doar trei zile. Biotransformarea apare în ficat, metaboliții sunt excretați de intestin și de rinichi.

Claritromicina (Formilid) se leagă mai mult de proteinele plasmatice (aproape 90%), iar procesul de concentrație plasmatică maximă trece în două etape (captarea intestinului vezicii biliare). Prin urmare, este considerat cel mai eficient antibiotic împotriva H. Pylori. Medicamentul și metaboliții săi sunt excretați în urină și fecale.

Contraindicații privind utilizarea Azitral: vârsta de 16 ani, patologie gravă a rinichilor și a ficatului, insuficiență cardiacă.

Contraindicații privind utilizarea Clarbact: vârsta până la 12 ani, hipersensibilitate la Claritromicină.

Utilizarea antibiotic-azalidelor în timpul sarcinii poate fi prescrisă de către un medic numai ținând cont de raportul beneficiilor așteptate față de mamă și riscurile pentru făt. Clarbactomul (Claritromicina) nu este permis să se utilizeze în timpul primului trimestru.

Reacții adverse posibile ale acestor medicamente: greață, durere abdominală, vărsături, tulburări ale scaunului, frecvență cardiacă crescută, cefalee, probleme de somn și unele modificări ale psihicului.

Dozare și administrare (cu eradicarea H. Pylori): Azitral - 1 g o dată pe zi; durata de aplicare - trei zile; Clarbact - 0,5 g de două ori pe zi (timp de 10-14 zile). Supradozarea medicamentelor duce la o creștere a efectelor secundare, în principal din tractul digestiv.

Antibioticele trebuie luate separat de antiacide (cu două ore înainte sau după administrarea unui medicament antiacid). Acolo Azitrala și Klarbakta incompatibilitate cu preparate de heparină și a-blocanți, alcaloizi din ergot și derivații acestora, precum și potențarea anticoagulante (co-aplicare).

Condițiile de depozitare sunt normale; Perioada de valabilitate Azitral - 3 ani, Clarbakt - 2 ani.

Și acum a fost rândul său, pentru a răspunde la întrebarea, în ce scop în tratamentul ulcerelor gastrice de stomac gastroenterologii utilizează comprimate Betamax (Sulpiride). Acest medicament se referă la medicamente antipsihotice atipice (neuroleptice) bazate pe benzamide substituite. Aceste substanțe în mod specific "deconectează" receptorii dopaminei, serotoninei și acetilcolinei într-un mod specific (despre blocanții de m-holinoretseptorov discutați mai sus).

Transmisie inhibând semnalelor aranjate Gl tesutului receptorilor serotoninei (5-HT2B, 5 -HT2C, 5-HT3, 5-HT4), care controlează motilitatea și tonusul muscular al sistemului digestiv, substanța activă Betamax medicament ajută la reducerea intensității durerii și ameliorarea stării pacienților cu un ulcer gastric.

Medicamentul are contraindicații: hipertensiune arterială, epilepsie, sarcină și vârsta sub 14 ani. Lista de reacții adverse include alergii cutanate, amețeli, tulburări de somn, precum și creșterea tensiunii arteriale, senzație de uscăciune a gurii, arsuri la stomac, constipație, hiperhidroză etc.

Ca și comprimate din ulcerul gastric, acest remediu neuroleptic - alături de alte preparate farmaceutice - trebuie prescris de medicul curant.

Grupa farmacologică

Противоязвенные

Efect farmacologic

Противоязвенные препараты
Снижающие кислотность желудочного сока препараты

Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Tablete din ulcerul gastric" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.